• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 27. 3. 2015

    Konec týdne, a současně čtvrtletí, byl na trzích mírně pozitivní. Hlavní indexy končily s drobnými zisky, Nasdaq pak s třičtvrtěprocentním ziskem, to vše za velmi slabých objemů. V úvodu dne investory zklamal výsledek HDP.

    celý článek »

    Vzniká na trhoch technologická bublina?

    Autor: Terézia Laurová Na trhu vzniká nová debata ohľadom ocenenia startupov, pretože začínajúce startupy získavajú milióny USD z tzv. venture – rizikového kapitálu, aj keď sú ešte len na svojich začiatkoch a ich príjmy sú takmer nulové.

    celý článek »

    Nejhorší místo pro infarkt

    Víte, kde je nejhorší místo, kde se nám může přihodit infarkt? V nemocnici. Tedy alespoň v USA. Modře jsou v následujícím schématu vyznačeny časy v případě, že pacient utrpí infarkt mimo nemocnici.

    celý článek »

    Dluhu je příliš málo!

    Navzdory očekáváním ekonomů a expertů dochází po celém světě k dalšímu poklesu dluhopisových výnosů. Děje se tak i přesto, že v USA skončilo kvantitativní uvolňování a Fed pravděpodobně ve druhé polovině tohoto roku začne zvedat sazby.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy v závěru týdne mírně rostou

    Západoevropské akciové indexy po dvou ztrátových seancích dnes rostou přibližně o půl procenta. Daří se např. farmaceutickým akciím, nejvíce dánské firmě Novo Nordisk, jejíž akcie letí vzhůru téměř o 10 % díky žádosti o schválení nového léku...

    celý článek »

    Konec sedmidenního vítězného tažení zlata

    Ceny zlata rostly sedm obchodních dnů v řadě a vystoupaly tak k několikatýdenním výšinám. Dnes ovšem cena zlata klesá potom, co tomuto drahému kovu začala bránit v rozletu hlavně data z USA, která podpořila znovu sílící kurz dolaru.

    celý článek »

    Technická analýza - SABMiller (SAB)

    Společnost vyrábí a distribuuje pivo a pivní produkty, ale také nealkoholické nápoje. Její působnost má globální rozsah.Preferovaný scénář: SHORT s cílem u GPB 33,80/aAlternativní scénář: LONG při návratu do růstového obchodního kanálu s cílem u GBP 38,00/a Klíčové technické úrovně:Hladina GBP 37,00/a spodní linie obchodního kanáluHladina GBP 35,35/a lokální hladina podpory Hladina GBP 34,00/a úroveň 200D klouzavého průměruTechnické indikace:Titul aktuálně vykazuje technický signál na úrovni RSI, Stochastic, MACD i Aroon.

    celý článek »

    Které evropské akcie jsou vhodné na doplnění portfolia

    Peter Garnry, hlavní akciový stratég Saxo Bank Diverzifikace je důležitým nástrojem každého akciového portfolia. Nabízíme proto výběr z evropských akcií, které by mohly obohatit investiční portfolio. Jsou mezi nimi například akcie British Telecom,...

    celý článek »

    Zlato uzavírá týdenní nárůst ceny poklesem

    Zlato na burze Comex v průběhu dnešního upravuje poklesem první týdenní nárůst ceny od ledna letošního roku s tím, jak investoři poměřují navzájem síly růstu amerického dolaru proti poptávce po zlatém azylu poté, co Saudská Arábie se spojenci začala s...

    celý článek »

    Koruna mezi prezidentem a ČNB

    ČNB se nechce vzdát monopolu na pohyby koruny a implicitně posouvá kurzový závazek. To je nejdůležitější zjištění z posledního zasedání ČNB. Posuďte sami. Zatímco únorovou a březnovou kritiku ze strany prezidenta Zemana a následné posílení koruny až na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 27.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.3.Změna27.3. Americký dolar USD 1 24.9510 +1.57%25.3450...

    celý článek »

    BlackBerry se v 4Q vrátil k zisku, premarket +4,6 %

    Kanadský výrobce chytrých telefonů BlackBerry se ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí nečekaně vrátil k zisku, jeho příjmy však stále klesají. Čistý zisk za tři měsíce do konce února činil 28 milionů dolarů ve srovnání se ztrátou 148 milionů USD ve stejném období předchozího roku.

    celý článek »

    Vrátí se BlackBerry zpět na výsluní?

    Autor: Zdeněk Zaňka Akcie výrobce mobilních telefonů BlackBerry (BBRY) jsou již několik let v citelném úpadku. Od svého vrcholu v roce 2008 propadly o více než 90% a aktuálně se drží na hodnotě 9,3 USD za akcii.

    celý článek »

    Recepty na víkend: RAW recept na banánové palačinky

    Zkuste RAW recept na víkend - udělejte si banánové palačinky s citronovým krémem. RAW dezerty jsou chutné, zdravé a připravované vždy z čerstvých surovin. Nenajdete v nich žádný rafinovaný cukr a tak máte jistotu, že po nich nepřiberete.

    celý článek »

    Kdo nakonec vyhrál měnové války

    Brazilský ministr financí Guido Mantega si v roce 2010 stěžoval na to, že Fed rozpoutal měnovou válku proti jeho zemi. Tato slova vyvolala velké sympatie a také obavy z toho, že monetární uvolňování v USA povede k masivnímu odlivu kapitálu do rozvíjejících se zemí.

    celý článek »

    Produkce pšenice v EU letos nedosáhne loňské úrovně

    Dle zprávy společnosti Coceral čeká produkci pšenice v Evropské unii v letošním roce pokles, a to i přes rekordní sklizeň ve Francii, největší za posledních více jak deset let. Coceral je evropskou asociací reprezentující obchod s cereáliemi, rýží,...

    celý článek »

    Zlato před Yellenovou blýská méně

    Zlato slábne 0,5 % d/d na 1199. Zlato tento týden pokračovalo v posilování i přes klíčovou 1180 poté, co Fed minulý týden snížil optimum zvyšování úr. sazby pro tento a příští rok. Trh tak poněkud odhlédl od faktu, že současně centrální banka...

    celý článek »

    Zlato před Yellenovou blýská méně

    Zlato slábne 0,5 % d/d na 1199. Zlato tento týden pokračovalo v posilování i přes klíčovou 1180 poté, co Fed minulý týden snížil optimum zvyšování úr. sazby pro tento a příští rok. Trh tak poněkud odhlédl od faktu, že současně centrální banka...

    celý článek »

    Západ musí Rusku ukázat svou sílu. V penězích.

    Na Ukrajině došlo kvůli ruské vojenské intervenci k fyzické destrukci majetku, ztrátě výrobních kapacit a poškození obchodu a financí. Země minulý rok ztratila asi pětinu své ekonomiky a očekává se, že letos její produkt klesne přibližně o 5,5 %.

    celý článek »

    Poslední neohlodaná kost v ekonomice? Bankovnictví. Kdo si na ní brousí zuby?

    Vznik šedého bankovnictví má několik důvodů a poskytnuly dočasnou příležitost, jak do tohoto byznysu nastoupit pro nové ne-banky. První důvodem je utahující se regulace bankovního sektoru spojená s koncem finančního sektoru, hlavně díky několika právním úpravám amerického systému, které byly přijaty již v roce 2010 po finanční krizi, druhou věcí spojenou se změnou právního rámce jsou kapitálové požadavky nebo standardy známé jako Basel III.

    celý článek »

    Turecké hospodářství jako investiční příležitost?

    Legendární slovní spojení „turecké hospodářství“ si v minulosti pro investory i širokou veřejnost s sebou neslo velmi negativní konotaci. Nesporným faktem však zůstává, že turecká ekonomika za poslední dekádu urazila obrovský kus cesty pozitivním směrem.

    celý článek »

    PMČR by měl vyplatit 100% zisku = cca 941 Kč na akcii

    Philip Morris ČR zveřejní mimo jiné nekonsolidované výsledky za rok 2014 a dokumenty k řádné valné hromadě včetně návrhu na hrudou dividendu v pondělí 30.3.2015. Očekáváme, že nekonsolidované tržby za rok 2014 vzrostou o 10,1 % na 13,4 mld.

    celý článek »

    O2 vstupuje na slovenský trh pevných linek

    Dnešní tisk přináší informace o vstupu O2 na slovenský trh s fixní telefonií. O2 již založila společnost, která bude poskytovat služby spojené s pevnými linkami, tedy především datové i hlasové služby.

    celý článek »

    Praha zahájí pátek výše

    Tuzemský akciový trh ve čtvrtek společně s ostatními evropskými trhy ztrácel, když index PX dnes odepsal 1,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ prošla poměrně volatilní seancí, když po atakování úrovní nad 635 Kč nakonec odepsala 1,1 % na 626 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh ve čtvrtek společně s ostatními evropskými trhy ztrácel, když index PX dnes odepsal 1,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ prošla poměrně volatilní seancí, když po atakování úrovní nad 635 Kč nakonec odepsala 1,1 % na 626 Kč.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »