• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Mírně zelený čtvrtek

    Poklidné obchodování na velikonoční čtvrtek provázelo poslední obchodní den před Velkým pátkem, kdy má většina akciových trhů zavřeno. Po dvou dnech poklesů posílil hlavní americký index dnes o 0,3% % a zavřel na 2066,8 bodech.

    celý článek »

    Mírně zelený čtvrtek

    Poklidné obchodování na velikonoční čtvrtek provázelo poslední obchodní den před Velkým pátkem, kdy má většina akciových trhů zavřeno. Po dvou dnech poklesů posílil hlavní americký index dnes o 0,3 % a zavřel na 2066,8 bodech.

    celý článek »

    Záhadný Hugo Boss

    Jednou z relativně prohrávajících „luxusních“ akcií je Prada, na kterou jsme se dívali minule. Jejím protikladem může v tomto smyslu být Hermes – jde o titul, který má hezkou pětiletou návratnost.

    celý článek »

    Co mě naučili v Goldman Sachs ...

    V roce 1992 jsme se vrátili se skupinou nových zaměstnanců společnosti Goldman Sachs z New Yorku do Londýna. V USA jsme byli sbírat zkušenosti a doma nás přivítal tehdejší partner GS Jon Aisbitt.

    celý článek »

    Koruna ve čtvrtek vůči euru velkých změn nedoznala

    S blížícími se velikonočními svátky klesá na trhu likvidita. Česká koruna během dnešního dopoledne mírně posilovala z ranních úrovní okolo 27,58 CZK/EUR, nicméně své zisky odpoledne vymazala (nejnižší obchod dle agentury Bloomberg proběhl za 27,54..

    celý článek »

    Bude se letos české ekonomice dařit?

    Evropské hospodářství totiž bude těžit ze souběhu několika příznivých faktorů. Jedná se o nízkou cenu ropy, která je pro většinu evropských zemí, jako pro čisté dovozce této suroviny, vítanou zprávou.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.04.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.4.Změna2.4. Americký dolar USD 1 25.5630 -0.41%25.4560...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na zlato

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj zlato, jakožto komodity opředené mnoha příběhy. VideoPlayer('b6a74c83-956b-432f-916f-6309ada1242d',

    celý článek »

    Německý index DAX zaznamenal silné čtvrtletí

    DAX posílil za první čtvrtletí letošního roku o 22%, což překonává výkon většiny indexů v Evropě a Spojených státech a představuje nejsilnější kvartál od června 2003. Index se obchoduje na burze ve Frankfurtu a obsahuje 30 velkých německých společností.

    celý článek »

    Dlouhodobé investiční příležitosti (DIP) – Sektor telekomunikací

    Výběr správných titulů je při investování na kapitálových trzích klíčovou podmínkou pro zvyšování hodnoty portfolia. Analytický tým Patria Research proto pravidelně vybírá cenné papíry s atraktivní valuací, slibnými sektorovými vyhlídkami a zajímavým růstovým potenciálem, které následně presentuje jako vhodné investiční příležitosti v rámci dvou základních produktů: Krátkodobých investičních tipů a Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP).

    celý článek »

    Záporné úroky - nepovedou ke zdražení úvěrů?

    Čím dál větší počet zemí po celém světě se dostává do neprobádané oblasti – zavádí úrokové sazby. Jen v zemích eurozóny se záporné úrokové sazby týkají dluhopisů v souhrnné částce převyšující 2 bilióny euro.

    celý článek »

    Zlato posílilo nejvíce v posledních dvou měsících

    Zlato zaznamenalo v průběhu včerejšího dne největší nárůst ceny za poslední dva měsíce. Jednalo se o reakci na zveřejnění privátního reportu, který ukázal, že americké společnosti v průběhu měsíce března vytvořily méně nových pracovních míst, než se...

    celý článek »

    Evropa bez jasného směru, Marks & Spencer +6 %

    Evropské akciové trhy se aktuálně pohybují bez jasného směru nerozhodně v okolí včerejšího závěru, když celoevropský index Euro Stoxx 50 oslabuje o 0,1 %, německý DAX zůstává beze změny a britský FTSE 100 naopak stejně jako francouzský CAC 40 posilují o 0,1 %.

    celý článek »

    Z čeho se skutečně bohatne

    Thomas Piketty je známý francouzský ekonom, který se proslavil svou prací na téma příjmové nerovnosti. Jeho kniha „Kapitál ve 21. století“ tvrdí, že návratnost kapitálu je téměř vždy vyšší než tempo ekonomického růstu.

    celý článek »

    Jednání s Íránem: Slabší chvilka, jednání se zadrhla

    Jednání světových mocností se včera poněkud zadrhla. Silný optimismus ze začátku týdne se včera poněkud vytratil, když se vyjednávačům nepodařilo najít kýženou shodu.Íránský ministr zahraničí sice uvedl, že jednání byla přínosná se zřetelným pokrokem...

    celý článek »

    Dluh vlády vloni poklesl

    ČSÚ zveřejnil ten správný deficit a dluh vládního sektoru za loňský rok. Ten správný v tom smyslu, že nejde o hotovostní, ale akruální pohled. Deficit na 2% HDP a dluh poklesl na 42,6%. Díky řízení likvidity poklesne dluh i v letošním roce na 41%.

    celý článek »

    Výsledky Micron Technology ve 4Q14 nad odhady trhu

    Micron Technology reportoval za 2Q 2014/15 tržby 4,17 mld. USD, velmi mírně nad odhadem trhu 4,15 mld., nicméně pozitivně překvapil čistým ziskem na akcii 81 centů, zatímco trh čekal 73. Důvodem byla rychlejší než očekávaná redukce provozních nákladů.

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek beze změn

    Tuzemský akciový trh zahájil ve středu nový měsíc solidním ziskem, když index PX přidal 1 %. Elektrárenská společnost ČEZ i přes ceny elektřiny na zelené nule připsala solidních 1,4 % na 636,50 Kč, když v průběhu dne titul testoval i úroveň 639,50 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh zahájil ve středu nový měsíc solidním ziskem, když index PX přidal 1 %. Elektrárenská společnost ČEZ i přes ceny elektřiny na zelené nule připsala solidních 1,4 % na 636,50 Kč, když v průběhu dne titul testoval i úroveň 639,50 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy zakončily první aprílovou seanci poklesem o čtyři desetiny procenta, když brzdou byly především farmaceutické tituly, které ztratily jeden a čtvrt procenta. Negativně vyzněl zveřejněný report ADP, který ukázal na nižší tvorbu nových..

    celý článek »

    Euro si ani navzdory solidním číslům nepolepšilo

    Kurz eura vůči dolaru byl během včerejšího obchodního dne poměrně volatilní, zřetelný trend se ovšem neprosadil. Kurz se po celý den udržel v pásmu mezi 1,0720 a 1,0800 USD/EUR. Společná evropská měna nebyla schopna profitovat...

    celý článek »

    Může být výpověď daná obéznímu zaměstnanci diskriminační?

    Ochrana zaměstnanců při přístupu k zaměstnání a před jeho neoprávněným ukončením z diskriminačních důvodů je dlouhodobým pilířem evropského práva v pracovní oblasti. K výkladu jednoho z těchto důvodů – a to sice zdravotního postižení – se nedávno v zajímavém případu vyjádřil i lucemburský Soudní dvůr Evropské unie.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí