• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Americké trhy s mírnými zisky

    Wall Street se během dnešního obchodování krátce podívala do záporu, ale zakončila stejně jako při začátku obchodování s mírnými zisky. Ze zápisu z minulého zasedání Fedu vyplývá, že představitelé centrální banky nemají jednotný názor ohledně načasování zvyšování úrokových sazeb.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 8. 4. 2015 + Fed minutes

    Středeční obchodní seanci tohoto týdne zakončily hlavní americké akciové indexy v zeleném: DJIA (+0,15%), S&P 500 (+0,27%) a technologický NASDAQ (+0,83%). Na co investoři nejvíce čekali, byl zápis ze zasedání americké centrální banky, tzv.

    celý článek »

    Kdy zazvoní medvědům budík?

    Na medvědy jednou dojde, trh si tou minimálně 20 % korekcí někdy v budoucnu projde. Valuace na americkém S&P jsou navíc dnes tak vysoko, že pohyb samotného pohyb PE ze současných cca 17 na 15 (tj.

    celý článek »

    Akciové indexy dnes bez větších změn

    Západoevropské akciové indexy aktuálně stagnují. Širšímu indexu Stoxx 600 by dnes přitom stačil i menší růst k tomu, aby překonal svůj historický rekord z roku 2000. Hlavní událostí dnešního dne je obří akvizice v ropném sektoru; Royal...

    celý článek »

    Akciové indexy dnes bez větších změn (8.4.2015)

    Západoevropské akciové indexy aktuálně stagnují. Širšímu indexu Stoxx 600 by dnes přitom stačil i menší růst k tomu, aby překonal svůj historický rekord z roku 2000. Hlavní událostí dnešního dne je obří akvizice v ropném sektoru; Royal...

    celý článek »

    Regionálním měnám se ve středu dařilo

    Česká koruna uprostřed pracovního týdne příliš velkých změn nedoznala. V ranních hodinách se koruna vůči euru obchodovala okolo úrovně 27,40 CZK/EUR, v pozdějším obchodování mírně posílila na 27,38. Okolním regionálním měnám se dnes dařilo daleko...

    celý článek »

    Rusko: Inflace roste, prodeje automobilů skomírají

    Ruské spotřebitelské ceny se týdnu končícím 6. dubna zvýšily t/t o 0,2 % na celkových 7,6 % (t/t index CPI od začátku roku). Růst cen na mezitýdenní bázi se v posledním měsíci stabilizoval a t/t přírůstek inflace se výrazně snížil z úrovní okolo 0,8 % na počátku roku.

    celý článek »

    Jsou čínské akcie v bublině?

    Autor: Petr Slezák Čínské technologické akcie zažívají v posledních letech prudký nárůst na všech frontách. Jejich nárůst by se dal přirovnat k internetové bublině, která vznikla v roce 2000. Nabízí se řada srovnání. Pojďme se na ně podívat.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 08.04.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.4.Změna8.4. Americký dolar USD 1 25.3150 -0.43%25.2050...

    celý článek »

    Warren Buffett: Volatilita nerovná se riziko

    Ačkoliv studenti ekonomických oborů se často dozvídají, že volatilita a riziko jsou téměř univerzálně zastupitelné výrazy, tuhle domněnku, kterou je velice snadné učit, ale není vůbec pravdivá, by si měli rychle vyhnat z hlavy.

    celý článek »

    Jen po BoJ a před Zápisem Fedem sílí

    Jen k dolaru roste 0,4% d/d na 119,8. Posílení jenu přichází po zasedání BoJ monetární politiky, které ovšem příliš nepřekvapuje. Banka podle očekávání podržela plán ročního růstu monetární báze 80 bilionu jenů. Inflace (CPI) sice má být dočasně...

    celý článek »

    Naše bydlení, náš domov: prostě náš šálek kávy

    Naše bydlení, náš domov: prostě náš šálek kávy. Káva má mnoho chutí, nespočet barvených odstínů… Vždy v nás dokáže probudit energii, kterou bychom nečekali. Pocity z barevných tónů kávy můžete mít pokaždé, když se vrátíte domů.

    celý článek »

    Lze investovat do nemovitostí pomocí ETF?

    Autor: Zdeněk Zaňka Na burze najdeme mnoho tříd aktiv – od podílů ve firmách, neboli akcií, přes dluhopisy, komodity až po nemovitosti. V případě nemovitostí si však musíme uvědomit několik důležitých věcí.

    celý článek »

    Dilema FEDu kolem reinvestic do dluhopisů z QE pomalu roste

    FED má před sebou jedno velké rozhodnutí a to zvýšení úrokových sazeb po letech prakticky nulových sazeb. Za ním stojí druhé neméně podstatné rozhodnutí a to vyfukování gigantického portfolia dluhopisů, které tak tvoří největší portfolio dluhopisů na světě s pevným úrokem.

    celý článek »

    Odstartují akcie Alcoa výsledky firem pozitivně?

    Dnes po uzavření trhu v USA bude jako první společnost z indexu S&P 500 reportovat výsledky za první kvartál producent hliníku Alcoa. Výsledky Alcoa jsou považovány za barometr zdraví amerických firem díky jejímu širokému dopadu na ekonomiku. Z..

    celý článek »

    Bartoníček končí v DR O2 Czech

    O2 CR: Dozorčí rada společnosti O2 Czech Republic projednala a vzala na vědomí prohlášení pana Ladislava Bartoníčka o jeho odstoupení z funkce člena a místopředsedy dozorčí rady. Dozorčí rada souhlasila se zánikem jeho funkce k 31. květnu 2015 (O2 CR).

    celý článek »

    Alcoa dnes načne výsledkový kolotoč za 1Q15

    Po konci obchodování pak představí své kvartální výsledky hliníkárenská firma Alcoa a symbolicky tak odstartuje firemní výsledkovou sezónu v USA za 1Q15. Investoři budou zvědaví, jak se firmě dařilo naplňovat strategický plán se více soustředit na oblast.

    celý článek »

    ČNB se odvolává na Rašína a Engliše

    Mojmír Hampl ve svém blogu ukazuje, že z historického pohledu není výrazné oslabení koruny centrální bankou žádným experimentem, a že i za první republiky taková autorita jako Alois Rašín se hrubě mýlil, kdy označoval politiku oslabení měny za nebezpečný.

    celý článek »

    Fed v procesu házení flinty do žita

    Minulý týden jsem psal, jak šéfka centrální banky USA (Fed), Janet Yellen všude nyní říká, že vidí růst sazeb jako spíše pomalejší a ani cílová úroveň nemusí být tak vysoko. Když jsem to v jedné diskusi vysvětlovat, tak jsem dostal dotaz „A co ten jejich.

    celý článek »

    Francie vyhlašuje válku používání hotovosti

    Francouzský ministr financí nedávno vyhlásil sérii opatření směřující k omezení používání hotovosti ve Francii. Jde například o snížení limitu pro hotovostní platby na maximálně 1 tisíc euro, kumulované výběr nad 10 tisíc euro za měsíc budou banky...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPo čtyřdenní sváteční přestávce včera tuzemský akciový trh mírně rostl, index PX přidal 0,2 %. U elektrárenské společnosti ČEZ úroveň 640 Kč opět zafungovala jako rezistence a titul tak zakončil níže o 1,2 % na ceně 632,10 Kč s denním minimem na 630,50 Kč.

    celý článek »

    Euro přišlo o své předvelikonoční zisky

    Kurz amerického dolaru vůči euru se postupně vzpamatovává z rány, kterou mu v pátek zasadila statistika tvorby nových pracovních míst mimo zemědělský sektor. Během včerejšího obchodování euro ztratilo vůči dolaru 0,6 % a společná měna se posunula...

    celý článek »

    Budeme se smát až do další krize

    Je lehké zapomenout na to, že závažné instrukce a příkazy, které přicházejí z FOMC, pocházejí od lidí. Od lidí, kteří během zasedání FOMC podléhají emocím, někdy jsou zmatení a někdy musí odejít třeba na toaletu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »