• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 22. 4. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy lehce v zelených číslech: DJIA (+0,49%), S&P500 (+0,51%) a technologický NASDAQ (+0,42%). Dnes v 16:30 byly zveřejněny americké týdenní změny zásob ropy, které byly silně nad očekáváním..

    celý článek »

    Evropa zakončila nerozhodně, ASML Holding +11 %

    Evropské akciové trhy zakončily obchodování nerozhodně, když zklamáním jsou výsledky některých společností a naopak pozitivem zpráva, že řecké banky získaly od ECB přístup k další likviditě prostřednictvím programu ELA.

    celý článek »

    Summary: Roche, Safran, Boeing, Coca-Cola, McDonald´s

    Evropa:Akcie dodavatele komponentů pro výrobu čipů ASML Holding (DIP) dnes rostou o 11 %. Reagují tak na zprávu, že společnost dodá 15 speciálních litografických strojů (z toho dva již v letošním roce) jednomu ze svých hlavních amerických odběratelů (mohlo by se jednat o největšího amerického odběratele Intel).

    celý článek »

    Výsledková sezóna 1Q15 v ČR

    Start americké a evropské sezóny nemůže nechat české investory na pochybách, že se dočkáme i výsledků firem z českého indexu PX. Uvidíme jaké budou. Start se odehraje hned 23.

    celý článek »

    Velké investorské spiknutí

    Spikleneckých teorií o tom, jak mocné korporace vysávají peníze či i něco víc z nás nebohých spotřebitelů, je dlouhá řada. Některé z nich jsou vyloženě sci-fi, na některých je něco pravdy a pak jde většinou o nějakou variaci na téma monopolu, monopolní spolupráce, selhání trhu, apod.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 22. 4. 2015

    Evropské akciové trhy dnes končí obchodní den v červených číslech. Německý DAX odepisuje 0,9%, francouzský CAC 40 končí na červené nule a index pražské burzy PX -1,3 %. Hlavní evropský akciový index ráno rostl, ale postupně korigoval, až nakonec obchodní.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes v červených číslech

    Západoevropské akciové indexy dnes klesají o 0,5-1 % , když oslabuje většina odvětví kromě farmaceutických a technologických společností. Z jednotlivých titulů patří mezi nejztrátovější akcie výrobce luxusního zboží Kering (-5 %...

    celý článek »

    Proč nevěřit v oživování americké ekonomiky

    Slyšíme to ze všech stran: Hospodářství USA posiluje a Severní Amerika je na světové ekonomické mapě jedním z mála světlých míst. Zda tomu věřit, záleží na úhlu pohledu. Existuje spousta důvodů, proč chlácholení o americkém oživování nevěřit.

    celý článek »

    Cena emisních povolenek do konce roku poroste

    Predikci vývoje cen emisních povolenek do konce roku 2015 představila dnes na konferenci Dny teplárenství a energetiky v Hradci Králové Pavlína Novotná, obchodní ředitelka pro emise společnosti Virtuse Energy, která je největším tuzemským obchodníkem s...

    celý článek »

    Cena za silný švýcarský frank: recese?

    Autor: Vojtěch Hrabec Společnost Bloomberg provedla průzkum mezi světovými ekonomy o hospodářském růstu Švýcarska. Zde jsou výsledky. Švýcarsko platí za lednové rozhodnutí tamní centrální banky ukončit umělé udržování kurzu domácí měny na nízké úrovni...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 22.04.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.4.Změna22.4. Americký dolar USD 1 25.6270 -0.23%25.5680...

    celý článek »

    Boeing oznámil výsledky za 1Q15

    Americký výrobce letadel Boeing zveřejnil výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Zisk 1,97 USD na akcii překonal očekávání 1,8 USD/akcii. Tržby činily 22,15 mld. USD. V předchozím čtvrtletí zisk na akcii dosáhl 2,31 USD a tržby společnosti 24,468...

    celý článek »

    Coca-Cola zveřejnila výsledky za 1Q 2015; EPS překonal očekávání

    Nápojový gigant Coca-Cola dnes zveřejnil výsledky za první čtvrtletí tohoto roku. Upravený zisk na akcii oproti stejnému období loňského roku, kdy upravené EPS dosáhlo výše 0,44 USD, vzrostl na 0,48 USD za akcii a překonal tak očekávání analytiků, kteří počítali s upraveným EPS ve výši 0,42 USD na akcii.

    celý článek »

    V Rusku probíhá řízená restalinizace

    Ruský prezident Vladimír Putin rád prohlašuje, že Rusové a Ukrajinci jsou jedním národem. Připomíná to názory z carského Ruska, ale Moskva skutečně vnímá samostatnou Ukrajinu jako bajku či legendu.

    celý článek »

    12.h - Evropa koriguje kvůli energiím a Tescu, ropa klesla kvůli Jemenu a zásobám, euro lehce roste, PMČR odepisuje celou divi, KB ve výrazné korekci, Uni blízko 150 Kč

    Evropské trhy v průběhu dnešního dopoledne po pozitivním úvodu míří hlouběji do korekcí. Důležitou roli hrají opět především firemní výsledkové zprávy, které dnes mají poněkud nahořklou příchuť především největší historické ztrátě britského obchodního...

    celý článek »

    Teva chce koupit Mylan za 40,1 mld. USD

    Gigant Teva Pharmaceutical chce koupit svého soka Mylan za 40,1 mld. USD. Firma to oznámila včera a dodala, že zaplatí v kombinaci hotovost a akcie. Mohlo by se zdát, že izraelská farmaceutická společnost snadno získá dominanci nad trhem s generickými léčivy a rozšíří tak svoje portfolio vyráběných preparátů.

    celý článek »

    2015: Povinné ručení zdražilo

    V prvním čtvrtletí 2015 zdražilo meziročně povinné ručení u všech motorizací. Nejvíce se zdražení dotklo motoristů s vozidly o objemu od 1 001 do 1 250 kubických centimetrů, kde se cena povinného ručení zvýšila v průměru skoro o 16 %.

    celý článek »

    Jen: 1 roku stabilní cena může předcházet silný trend

    Jen k dolaru roste 0,2% d/d na 119,4. Trh je na přibližně stejné úrovni jako před týdnem a měsícem. Tím se ustálil blízko 100-MA. Dnes si trh počká na březnové prodeje existujících domů (16.00 SEČ). Čeká se jejich posílení a tím potvrzení trvaleji...

    celý článek »

    Měnový pár SEK/JPY se vrací k úrovni 14,00

    Na denním grafu měnového páru švédské koruny a japonského jenu je vidět snaha zastánců býků obrátit dosavadní vývoj na tomto páru, kde od konce loňského roku pozorujeme silný medvědí trend. Nicméně pro trvalý zvrat zatím nic nehovoří.

    celý článek »

    CYRRUS vstoupil na německou burzu a odešel z Varšavy

    Společnost CYRRUS, a. s. , je nově od 1. dubna 2015 členem Frankfurt Stock Exchange (Deutsche Börse). Stala se tak jediným českým nebankovním obchodníkem s přímým přístupem na německou burzu. Změn je však více: CYRRUS zároveň odešel z varšavské burzy.

    celý článek »

    Společnosti, které skladují elektrickou energii

    Skladování elektřiny je široce vnímáno jako klíč k širšímu využívání obnovitelných zdrojů. Energie ze slunce nebo větru se nedá získávat kontinuálně, ve špičkách je velký prostor k nabíjení baterií, které se pak dají využít v době, kdy slunce nesvítí,...

    celý článek »

    Až vláda sníží poplatky, začne prodej kmitočtů pro LTE

    Chystaný prodej kmitočtů v pásmu 3,7 GHz pro vysokorychlostní bezdrátové sítě LTE se zřejmě protáhne až do příštího roku, ČTÚ musí počkat než vláda sníží poplatky. V současnosti probíhá veřejná konzultace podmínek aukce. Podle sdělení předsedy ČTÚ..

    celý článek »

    3M Euribor poprvé v mínusu

    Včera byla poprvé kótována záporná sazba 3M Euriboru, a to na -0,001 %. Předcházely tomu negativní fixace na Euro LIBORu (3M) od čtvrtka minulého týdne. Dana Hájková

    celý článek »

    Wall Street 21.4. - horší výsledky firem, pokles ropy

    Akcie na Wall Street uzavřely včerejší obchodování při nedostatku makrodat smíšeně. Technologický Nasdaq podpořila zvýšená aktivita na poli fúzí a akvizic ve farmaceutickém sektoru, blue chips tížily horší výsledky společností DuPont (-3 %, 70,7 USD) a...

    celý článek »

    Praha otevře výše; Philip Morris bez dividendy

    Pražská burza ve včerejší obchodní seanci rostla, index PX připsal 0,5 %.Elektrárenská společnost ČEZ připsala solidní 1,1% zisk na 657,70 Kč, když ji kupci během odpoledne poslali opět do blízkosti mnohaměsíčních maxim.

    celý článek »

    GE Money Bank se prodává

    Americký konglomerát General Electric (GE) chce do dvou let prodat českou GE Money Bank. V Hospodářských novinách (HN) to potvrdil ředitel banky Sean Morrissey.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada Lázně Mšené a. s.

    Lázně Mšené a. s., se sídlem Lázeňská 62, Mšené-lázně, IČO 44569530 Pozvánka Představenstvo akciové společnosti Lázně Mšené, a.s. se sídlem: Mšené-lázně, Lázeňská č.p. 62, PSČ 411 19, IČO 44569530, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve včerejší obchodní seanci rostla, index PX připsal 0,5 %. Elektrárenská společnost ČEZ připsala solidní 1,1% zisk na 657,70 Kč, když ji kupci během odpoledne poslali opět do blízkosti mnohaměsíčních maxim.

    celý článek »

    Asie se obchodovala smíšeně

    Středeční asijská burzovní seance skončila smíšeně. Japonský index Nikkei 225 si připsal 1,13 % a zakončil obchodování nad psychologickou úrovní 20 tis.

    celý článek »

    Obavy o řecký osud znovu oslabují euro

    Společnáevropská měna i v úterních dopoledních hodinách pokračovala v mírnémoslabování. Za nepříznivým vývojem stály hlavně obavy o dalším osudu řeckýchdluhů. Tentokrát do diskuze přispěla Evropská centrální banka.

    celý článek »

    Australský dolar po datech posílil

    Kurz měnového páru společné evropské měny a australského dolaru se dnes v ranních hodinách našeho času poklesl o více než 100 pipů. Bylo to po makroekonomických zprávách, které byly zveřejněné z Austrálie a pro kurz dolaru byly v podstatě nijaké.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »