• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Setkání v Rize asi dohodu s Řeckem nepřinese

    Výnos řeckého desetiletého dluhopisu včera poklesl o 50 bps a akcie v Athénách poskočily vzhůru o více než 2 %, optimismus investorů je ale předčasný. I když v posledních dnech mohlo dojít v pokroku v jednáních, dnešní dohoda je málo pravděpodobná..

    celý článek »

    Americké akcie končí týden s mírnými zisky

    Americké akcie na závěr týdne měřeno indexem S&P 500 přidaly mírných 0,23 %. Bluechipový Dow Jones přidal 0,12 %. Výraznější zisky si připsal technologický Nasdaq Composite (+0,71), který byl tažen růstem akcií Microsoftu, Googlu a Amazonu po včerejších výsledcích z aftermarketu.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 24. 4. 2015

    Poslední obchodní den tohoto týdne zakončily hlavní americké indexy v zelených číslech: DJIA (+0,12%), S&P 500 (+0,23%) a technologický NASDAQ opět zavřel na novém historickém rekordu (+0,71%), za čímž stála hlavně společnost Microsoft, která připsala...

    celý článek »

    Spojení mezi narcismem a bohatstvím existuje

    Bohatí lidé jsou sebestřední a považují se za společenskou elitu. Nemá cenu si nalhávat, že tomu tak není, říká psycholog Paul K. Piff z University of California, který zkoumal, jaké vztahy existují mezi příslušností jedince k jisté společenské vrstvě,...

    celý článek »

    Evropa uzavřela týden v zisku, RWE bez dividendy -4 %

    Evropské akciové trhy zakončily poslední seanci v zelených číslech, kdy tak navýšily své týdenní zisky. Z makrodat dnes byl zveřejněn index podnikatelského klimatu Ifo za duben, který lehce překonal odhady analytiků a dostal se tak na nejvyšší hodnoty za posledních deset měsíců.

    celý článek »

    Co měl Bernanke zmínit…

    O bývalém šéfovi Fedu se nyní hodně hovoří a zejména v souvislosti s jeho prací pro Citadel (viz „Když si chce centrální bankéř trochu přivydělat“). Ben Bernanke svým kariérním krokem opět rozvířil obecnou diskusi o „průtoku“ lidí mezi soukromými společnostmi a významnými státními institucemi.

    celý článek »

    Dolar zakončil týden oslabením, ztrácel i středoevropský region

    Data, která dnes vyšla, příliš nepotěšila. Index Ifo z Německa sice stoupl, ale očekávání v podnikatelském sektoru se zhoršila. Odpoledne pak přišla další špatná zpráva o vývoji objednávek zboží dlouhodobé spotřeby v USA, přičemž moc nehledíme na celkové číslo tlačené vzhůru objednávkami letadel.

    celý článek »

    Summary: Microsoft, Starbucks, Google, Amazon

    Evropa:AstraZeneca v prvním čtvrtletí reportovala tržby ve výši 6,06 mld. USD, a zaostala tak o 400 mil. USD za konsensem. Významnou roli sehrály klesající příjmy z prodeje léků Nexium a Crestor, které čelí rostoucí konkurenci v podobě generik s tím, jak expiruje jejich patentová ochrana.

    celý článek »

    Týden na měnách: Libru podpořila centrální banka

    Nedořešená řecká otázka zůstává pro finanční trhy rizikem. Dosud proces dohadování o reformách a finanční pomoci vyvolával slušnou skepsi. Tento týden také přišly některé nepříznivé zprávy, především šlo o nařízení řecké vlády, kterým se snaží stáhnout volné prostředky z místních samospráv a státních firem.

    celý článek »

    TopFiveTech - Google se blýskl projektem Fi

    Google (DIP) představil svůj Project Fi od Google. Ten je tak prvním vstupem Google do světa telekomunikací s podporou partnerů Sprint a T-Mobile US. Je to tak prvním krokem ke globálním pokrytí internetem a tedy i možností komunikace bez nutnosti přepínat mezi hovorem po klasické síti, mobilní datové síti a Wi-Fi.

    celý článek »

    V závěru týdne akciové burzy mírně rostly

    Evropským akciovým indexům se v závěru týdne dařilo, přestože těsně před koncem obchodování své zisky vymazávají. K dopolednímu růstu přispěl i zveřejněný index Ifo německé průmyslové důvěry, který překonal očekávání.

    celý článek »

    Praha na závěr týdne v zeleném; Erste bank +2,7 % a O2 +2,2 %

    Pražská burza poslední obchodní seanci tohoto týdne ukončila se solidním ziskem, index PX přidal 0,7 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX získává 0,5 %, rakouský ATX roste o 0,4 %, polský WIG obchoduje níže o 0,2 % a maďarský BUX připisuje 1,2 %.

    celý článek »

    Česká spořitelna: Divi zvýšena na 75 Kč na akcii

    - Akcionáři ČS schválili na valné hromadě 24. dubna 2015 hrubou dividendu ve výši 75 Kč na akcii - Celkově bude na dividendách vyplaceno 11,4 mld. Kč Akcionáři České spořitelny dnes na řádné valné hromadě schválili rozdělení zisku za rok 2014, účetní...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 24.04.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 25.4340 -0.26%25.3660...

    celý článek »

    Evropu zaplavují uprchlíci, ploty nefungují

    Evropa bude letos pravděpodobně čelit rekordnímu počtu uprchlíků, kteří se budou snažit uniknout z válečných zón do bezpečí. Celý kontinent ale učinil pouze minimální pokrok v řešení dlouhodobých problémů týkajících se přijímání uprchlíků a podle kritiků se celý současný systém nachází v troskách.

    celý článek »

    Řecko nabízí ústupky v jednáních s věřiteli

    Řecko nabídlo ústupky v některých reformách, které po něm požadují jeho mezinárodní věřitelé výměnou za další peníze ze záchranného programu. Na internetovém blogu to dnes napsal řecký ministr financí Janis Varufakis.

    celý článek »

    Nové možnosti placení v internetových obchodech

    Stále častější orientace zákazníků na online obchody nutí každého obchodníka zabývat se touto problematikou a sledovat novinky či inovace, jež s sebou digitální doba přináší. Není tomu tak dávno, kdy se lidé začali učit platit přes internet.

    celý článek »

    Pražská burza maže část týdenních ztrát; pomáhá jí v tom především Erste

    Pražská burza v závěru týdne roste o 0,35 %, a tak snižuje týdenní ztrátu na 0,3 %. Západoevropské burzy po nejistém začátku postupně navyšují zisky, když index německé podnikatelské nálady IFO vyzněl velmi podobně jako nedávno zveřejněný ZEW, když ukázal na zlepšující se hodnocení současné situace, ale zhoršený výhled pro následující měsíce.

    celý článek »

    Tsipras chce urychlit jednání s EMU

    Řecký premiér Alexis Tsipras po setkání s německou kancléřkou Merkelovou řekl, že by chtěl dosáhnout dohody do konce dubna. Viceprezident Evropské komise Dombrovskis však řekl, že dosažení dohody se pravděpodobně protáhne přes konec dubna.

    celý článek »

    NWR VH: Mojorita nechce dopostit ředění

    Akcionáři NWR na včerejší valné hromadě schválili 20 z 22 navržených bodů. Hlavní akcionář neschválil oprávnění managementu k vydávání nových akcií. Tento výsledek valné hromady čteme jako neochotu majoritního akcionáře se potenciálně nechat naředit...

    celý článek »

    NWR VH: Majorita nechce připustit ředění

    Akcionáři NWR na včerejší valné hromadě schválili 20 z 22 navržených bodů. Hlavní akcionář neschválil oprávnění managementu k vydávání nových akcií. Tento výsledek valné hromady čteme jako neochotu majoritního akcionáře se potenciálně nechat naředit...

    celý článek »

    Najde Fed odvahu k rozpuštění svého obřího portfolia?

    Zvyšování úrokových sazeb ve Spojených státech je podle analytiků hotová věc a je jedno, zda Fed s úroky začne hýbat v červnu, v září, nebo až na začátku příštího roku. Mnohem důležitější bude, jak se banka postaví ke svému portfoliu, které v důsledku...

    celý článek »

    Jak investovat do hudby?

    Autor: Petr Slezák Protože hudba je součástí našeho života zcela běžně a já osobně se kolem hudby točím v užším kruhu. Rozhodl jsem se zaměřit na pár služeb a firem, které nám hudbu přináší.

    celý článek »

    Unipetrol si pohrává s myšlenkami na dividendy ?

    Na konferenčním hovoru včera zaznělo, že co se týká výplaty dividendy, musí Unipetrol zvážit očekávaný nárůst pracovního kapitálu související s ovládnutím zbytku České rafinérské (32 % podíl Eni) a plánované investiční náklady (CAPEX).

    celý článek »

    O2 ČR dnes naposledy s nárokem na dividendu 13 Kč

    Dnes 24.4.2015 se akcie O2 CR obchodují poslední den s nárokem na hrubou dividendu 13 Kč (při standardní T+2 vypořádání). Daná dividenda představuje 6,0% hrubý dividendový výnos. Jen připomínáme, že se akcie již obchodují bez nároku na účast na valnou...

    celý článek »

    ČR - Nálada v ekonomice se nemění

    Dubnová čísla statistického úřadu potvrdila solidně vysokou důvěru panující v české ekonomice. Pozitivní nálada roste především ve stavebnictví, které se po letech vrací díky novým zakázkám do konjunktury.

    celý článek »

    Praha zahájí pátek výše

    Pražská burza čtvrteční seanci ukončila na červené nule, index PX ztratil 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ většinu dne setrvávala v blízkosti 657 Kč, v závěrečné aukci ji ovšem prodejci poslali o 0,2 % níže na 654,10 Kč.

    celý článek »

    Zisk i tržby Microsoftu předčily očekávání

    Čtvrtletní zisk i tržby americké softwarové společnosti Microsoft překonaly očekávání. Přispěly k tomu především prodeje hardwaru a produktů v oblasti cloudu, které vyrovnaly pokles poptávky po operačním systému Windows.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza čtvrteční seanci ukončila na červené nule, index PX ztratil 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ většinu dne setrvávala v blízkosti 657 Kč, v závěrečné aukci ji ovšem prodejci poslali o 0,2 % níže na 654,10 Kč.

    celý článek »

    Další nepříznivá data z USA oslabila dolar

    Dolar včera proti euru ztratil téměř procento, když se kurz posunul až nad hranici 1,08 USD/EUR. Slabší indikátory PMI z Evropy tomuto pohybu nezabránily, z druhého břehu Atlantiku naopak oslabení dolaru umocnilo zklamání z trhu nemovitostí i horší..

    celý článek »

    Rhybaření: Čtvrtina zaměstnanců naletí na phishing

    Nejjednoduším a nejefektivnějším způsobem jak rozbít bezpečnost korporátní počítačové sítě je spolehnout se na zvědavost zaměstnanců. Z výsledků analýzy osmdesáti tisíc phishingových útoků, které v loňském roce postihly korporátní sféru vyplývá, že.

    celý článek »

    Česko si nevede až tak zle, říká globální analýza

    Česká republika se umístila na dvaadvacátém místě v žebříčku společenského rozvoje a patří mezi „vysoce rozvinuté země.“ Žebříček sestavila společnost Deloitte a ke shlédnutí je ZDE. Na seznamu o 133 příčkách Česko spadá do sektoru...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »