• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Americké akcie dohnáněly manko z rána

    Wall Street v úterý doháněla špatný open a ačkoliv v intradenním pohledu rostla, tak z delší perspektivy pouze dorovnávala včerejší závěr. Dosažení úrovně včerejšího závěru znamenalo ovšem denní maxima a následné lehké oslabení.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 12. 5. 2015

    Druhý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následově: DJIA (-0,21%), S&P500 (-0,30%) a technologický NASDAQ (-0,35%). Dnes probíhalo zasedání ministrů financí Evropské unie (ECOFIN).

    celý článek »

    Jak maximalizovat zisky?

    Při korekcích na trzích v posledních dvou letech se pravidelně opakuje jedno a to samé. Trhy jsou podpírány centrálními bankami a při každé korekci přesahující 5 % spekulanti začnou hrát riskantní hru o to, kdy a jak zasáhnout centrální banky, aby...

    celý článek »

    O2 CR - Prognóza výsledků za 1Q15: Růst ziskovosti tažen nížšími náklady

    Ve středu (13. května) zveřejní své výsledky za 1Q15 společnost O2 CR. Operátor by měl naposled reportovat svá čísla jako celek (před rozdělením). Výsledky za 1Q15 by dle našich odhadů měly přinést výrazný nárůst profitability společnosti díky nižším provozním a restrukturalizačním nákladům, zatímco tržby ve fixním i mobilním segmentu by se měly stabilizovat.

    celý článek »

    Druckenmillerův „cíl“: Target

    Stanley Druckenmiller je z investice do akcií Home Depot pravděpodobně spokojen (viz předchozí článek této série), náš dnešní cíl mu naopak možná nějakou tu vrásku na čele udělal.

    celý článek »

    Souhrn 12.5. - Evropa se propadá kvůli dluhopisům, euro roste díky makru a Řecku, ropa roste díky slabému dolaru, BCPP v červeném, ČEZ na divi překvapení příliš nereagoval

    Pražská burza v úterý při silně podprůměrné likviditě podlehla obecné světové akciové korekci. Evropské akciové trhy dnes silně oslabovaly. Negativní nálada se šíří především z dluhopisových trhů, kde se stupňuje tempo výprodeje přinášející růst výnosů.

    celý článek »

    Trhy na houpačce – za vším hledej ropu?

    Propad v cenách dluhopisů pokračuje, jak jsem poukazoval minulý týden, jde ruku v ruce se slabostí akciových trhů a oslabováním dolaru. Tvrdil jsem, že jde o určitou záhadu – takový ten jev, který bývá vysvětlován tradičními pomůckami typu vybírání zisků, překoupeností - přeprodaností a pod.

    celý článek »

    Regionální měny ztrácejí

    Regionální měny dnes ztrácely. Polský zlotý i maďarský forint ztratily shodně 0,6 % (na 4,1 PLN/EUR a 306,8 HUF/EUR). Polskému zlotému neprospívají výsledky prvního kola prezidentských voleb, ve kterém zvítězil o jeden pb kandidát konzervativní...

    celý článek »

    Regionální měny ztrácejí (12.5.2015)

    Regionální měny dnes ztrácely. Polský zlotý i maďarský forint ztratily shodně 0,6 % (na 4,1 PLN/EUR a 306,8 HUF/EUR). Polskému zlotému neprospívají výsledky prvního kola prezidentských voleb, ve kterém zvítězil o jeden pb kandidát konzervativní...

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 12.5. 2015

    Pomalý postup v řešení dluhové krize v Řecku vyvolává u investorů obavy. Řecká vláda sice včera uhradila splátku ve výši 750 mil. EUR na účet MMF, meeting Eurogroup však k dlouhodobému řešení nedospěl.

    celý článek »

    Trhy zalila vlna výprodejů

    Na monitorech obchodníků a analytiků dnes převažuje jednoznačně červená barva. Evropské trhy procházejí poměrně výraznými výprodeji. Index Stoxx 600 klesá o 1,2 %, když dolů jej sráží všechny hlavní sektory.

    celý článek »

    Držba zlatých a stříbrných ETP klesá

    Autor: Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank Zájem investorů o drahé kovy klesá Hedgeové fondy srazily býčí sázky na zlaté futures téměř na víceleté minimum Poměr obchodování zlata/stříbra se posledních sedm měsíců pohyboval do strany...

    celý článek »

    Držba zlatých a stříbrných ETP klesá

    Autor: Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank Zájem investorů o drahé kovy klesá Hedgeové fondy srazily býčí sázky na zlaté futures téměř na víceleté minimum Poměr obchodování zlata/stříbra se posledních sedm měsíců pohyboval do strany...

    celý článek »

    OECD: Ekonomiky USA a BRIC zpomalí

    Analytici OECD odhadují na základě předstihových indikátorů, že ekonomika eurozóny bude pokračovat v dalším oživování. Opačný vývoj analytici vidí pro ekonomiku USA, Kanady, Číny, Brazílie a Ruska.Americký HDP v 1Q rostl pouze o 0,2%.

    celý článek »

    Břidlice a frakování jsou v Evropě de facto mtvé

    Podle Michaela Barrona s výzkumné společnosti Eurasia Group je zjevné, že cesta zvyšování nezávislosti na ropných zdrojích úspěšně aplikovaná v USA cestou břidlicové a frakovací těžby v Evropě nebude nikdy fungovat obdobně a v rámci starého kontinentu...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 12.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.5.Změna12.5. Americký dolar USD 1 24.5820 -0.84%24.3740...

    celý článek »

    ČSOB: Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (EU IFRS) za 1. čtvrtletí 2015

    ČSOB (IČ 00001350)Povinně uveřejňovaná informace - Vnitřní informace:Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (EU IFRS) za 1. čtvrtletí 2015 (TZ)PRVNÍ ČTVRTLETÍ 2015 PRO ČSOB: PĚTIPROCENTNÍ RŮST ČISTÉHO ZISKU A POSÍLENÍ POZICE LÍDRA V ÚVĚRECH• Čistý zisk skupiny v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o pět procent na 3,8 miliardy korun• ČSOB posílila svou pozici jedničky v úvěrech, když jejich objem vzrostl o osm procent na 555 miliard korun při zachování velmi kvalitního portfolia*• Objem vkladů se zvýšil na 676 miliard korun, meziročně o pět procent více*• Celkový objem aktiv pod správou dosáhl 181 miliard korun, což představuje 17procentní růst• Provozní náklady stouply o 14 procent na 4,2 miliardy korun především kvůli zaúčtování dohadné položky na povinný příspěvek do Rezolučního fondu• ČSOB spustila unikátní projekt „Hledá se obchod“, díky kterému mohou obyvatelé sdělit podnikatelům, jaké obchody si ve svém okolí přejí• ČSOB získala mezinárodní ocenění „Banka roku 2015“ magazínu Global Finance• Pa

    celý článek »

    Proč se nebát hypotečního úvěru?

    Většina lidí nemá vlastní hotovost pro pořízení vlastního bytu nebo domu v hotovosti. Dlouhodobě žít v podnájmu a šetřit, aby bylo možné pořídit nemovitost bez hypotéky není správným řešením.

    celý článek »

    Pět výhod a nevýhod stavebka pro děti

    Každý finanční produkt má své výhody a nevýhody. Rozhodnutí o uzavření konkrétního finančního produktu je vždy individuální. Závisí na osobním vztahu k riziku, potřebě čerpání peněz v času, účelu spoření nebo investování a dalších parametrech.

    celý článek »

    ČNB: intervence zadním vchodem ...

    Květnové zasedání ČNB bylo vcelku nudnou záležitostí – prognóza se téměř nezměnila, stokrát opakovaná věta, že koruna po exitu neposílí, je také stále v komuniké, podobně jako slova o připravenosti ČNB posunout v případě nutnosti kurz na slabší úrovně.

    celý článek »

    12.h - Evropa se propadá s výprodejem dluhopisů, Řecko chce další pomoc, euro silně roste, ropa roste, BCPP také klesá, ČEZ čeká na zahraniční investory

    Evropské akciové trhy v průběhu dnešního dopoledne silně oslabují. Negativní nálada se šíří z dluhopisových trhů, kde se stupňuje tempo výprodeje přinášející růst výnosů. Hlavním motorem tohoto vývoje jsou obavy kolem dalšího osudu Řecka respektive jeho..

    celý článek »

    Project Syndicate: Německo versus Google

    Americké technologické společnosti jsou pod bezprecedentní palbou regulatorních orgánů Evropské unie. Evropská komise obvinila Google, že v EU zneužívá svého téměř monopolního postavení v oblasti internetového vyhledávání k prosazování svých prodejních služeb.

    celý článek »

    Koruna, nebo euro? Vsaďte na zlato!

    Zlato si v loňském roce vedlo vůči dolaru nejlépe ze všech světových měn a stejný trend si drží i letos. Zatímco koruna i euro během roku oslabily vůči americké měně o 25 %, cena zlata v korunách i eurech od počátku roku významně roste

    celý článek »

    Ropa před bránou 59,8

    Červnový futures kontrakt ropy WTI roste 1,6 % d/d na 60,2, blízko důležité rezistence 59,8. Trh dokázal rychle vstřebat informaci, že dominantní exportér ropy Saúdská Arábie v dubnu vytěžila 10,308 mil. barelů ropy denně, o něco méně než v březnu,..

    celý článek »

    Akcie easyJet ztrácí 7 % - reaguje trh přehnaně?

    easyJet (DIP) v prvním pololetí fiskálního roku 2015 zvýšil meziročně tržby očištěné o kurzové vlivy o 3,8 % na 1,77 mld. GBP. Hlavním tahounem změny bylo navyšování přepravních kapacit (+3,6 %) při zvýšení obsazenosti letadel (+70 bps na 89,7 %).

    celý článek »

    Výsledky ČEZu v 1Q15 v souladu s odhady, divi 40 Kč

    ČEZ reportoval dnes ráno výsledky za 1Q15, které jsou ve shodě s očekáváním. ČEZ potvrdil cíl na tento rok. EBITDA by měla dosáhnout 70,0 mld. Kč a č.zisk 27,0 mld. Kč. Zveřejněná čísla jsou 27,4 % celoročního očekávání na EBITDA a 28,0 % č.zisku.

    celý článek »

    Akciová rally postavená na hlavu: Tady jsou důkazy

    Americké akcie minulý týden opět překonaly historická maxima, fundamenty se ale již několik měsíců zhoršují. Nikde není psáno, že býčí trh nepřekoná i protivítr v podobě silného dolaru, levné ropy a celkově slábnoucí aktivity v ekonomice, je ale dobré si.

    celý článek »

    Inflace v České republice zrychluje

    Dubnová čísla o vývoji spotřebitelských cen potvrdila, že se v ČR začíná po měsících znovu projevovat inflace. Meziroční růst cen o půl procenta není nijak silný, avšak je vyšší než předpokládal trh i centrální banka.

    celý článek »

    ETF zeměřené na aerolinky

    Autor: Marek Svoboda Investování do aerolinek má pro investory často své plusy i mínusy vzhledem k riziku specifických faktorů jako špatně načasované zajištění paliva, stávky anebo reorganizace managementu.

    celý článek »

    ThyssenKrupp AG zlepšuje výhled hospodaření

    Největší německý ocelář ThyssenKrupp AG dnes zveřejnil výsledky za fiskální druhé čtvrtletí a zvýšený výhled hospodaření na celý rok. Zisk před úroky a zdaněním dosáhne 1,6 až 1,7 mld. eur (minulý rok 1,33 mld. eur, původní očekávání 1,5 mld.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Úvod do nového týdne se americkým burzám nevydařil, když akcie korigovaly svůj vysoký růst ze závěru toho předchozího. Index S&P 500 odepsal půl procenta pod tíhou všech hlavních sektorů. Nejhůře se dařilo energetickému odvětví, které přišlo o...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera po prodlouženém víkendu doháněla páteční zisky globálních trhů, když index PX připsal 1,4 %.Prahu táhly vzhůru především finanční tituly – Erste bank rostla o 2,1 % na 717,90 Kč, Komerční banka získala 1,1 % na 5316 Kč s denním maximem až na 5395 Kč a VIG přidal 1,4 % na 1019 Kč.

    celý článek »

    Praha bude otevírat níže; ČEZ s mírně lepšími výsledky

    Pražská burza včera po prodlouženém víkendu doháněla páteční zisky globálních trhů, když index PX připsal 1,4 %.Prahu táhly vzhůru především finanční tituly – Erste bank rostla o 2,1 % na 717,90 Kč, Komerční banka získala 1,1 % na 5316 Kč s denním maximem až na 5395 Kč a VIG přidal 1,4 % na 1019 Kč.

    celý článek »

    Americká měna na začátku týdne mírně silnější

    Americká měna vůči euru v pondělí mírně posílila o 0,3 % na dnešních ranních 1,1170 USD/EUR a vzdálila se mírně od technické resistence na úrovni 1,1390/1,1410 USD/EUR. Obavy ohledně Řecka patrně budou srážet euro ke slabším úrovním i v...

    celý článek »

    Výsledky ČEZ v 1Q15, navržená dividenda 40 Kč

    Společnost ČEZ před otevřením pražské burzy zveřejnila své hospodářské výsledky za první kvartál letošního roku. ČEZ hospodařil v prvním čtvrtletí se ziskem 7,6 miliardy korun (-24 % y/y), přičemž tržní konsensus byl nastaven na úroveň 8,9 mld.

    celý článek »

    NKÚ: MŽP nadělalo v účetnictví chyby za sedm miliard

    Ministerstvo životního prostředí nesprávně účtovalo, celkem podle Nejvyššího kontrolního úřadu jde o víc než sedm miliard korun. Dalším ministerstvem, u kterého se Nejvyšší kontrolní úřad zaměřil na vedení účetnictví a vykazování údajů v rámci...

    celý článek »

    Volný trh mezi EU a Ukrajinou bude. Rusku navzdory

    Evropská komisařka pro obchod Cecilia Malmström oznámila, že smlouva o volném obchodu mezi EU a Ukrajinou začne platit 1. ledna 2016, a to navzdory ruským varováním a hrozbám. Evropská unie se tak rozhodla nevyhovět ruské žádosti o další odložení...

    celý článek »

    Smartbanking ČSOB přichází s novinkami

    V první polovině května byla spuštěna pro klienty ČSOB a Ery nová verze smartbankingu, která přináší tři zásadní novinky, mezi nimi třeba bankopojištění. V rámci povinného ručení může klient využít nezávaznou kalkulaci nebo přímé sjednání a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »