• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 5. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,04%), S&P500 (-0,03%) a technologický NASDAQ (+0,11%). Dnešní den nabídnul maloobchodní tržby v USA, které v dubnu m/m stagnovaly, oček.

    celý článek »

    Gold Gold Gold?

    Autor: Marek Svoboda Od doby co zlato dosáhlo svého vrcholu 1900 USD za unci v roce 2011, museli akcie zlatého průmyslu překonat 3 obtížné roky. Rok 2014 začal pro tyto akcie slibně, když v jeho prvním pololetí jevili známky oživení.

    celý článek »

    Evropa uzavírala po datech z USA a eurozóny níže

    Evropské akcie ve středu ztratily prvotní zisky a uzavřely níže v reakci investorů na slabší data z USA a nová ekonomická data z eurozóny. Celoevropský index Euro Stoxx 600 uzavřel o 0,3 % níže, potom, co data o maloobchodu z USA s sebou stáhla dolů většinu hlavních evropských trhů.

    celý článek »

    PIMCO: Dolar poroste ještě o 5-10% během 12-18 měsíců

    Analytici investiční společnosti Pacific Investment Management (PIMCO) míní, že růstová rallye dolaru ještě rozhodně není u konce. Pro dolar je k dispozici dlouhá historie dat, která ukazuje, že pokud začne měna posilovat trvá to obvykle 3-4 roky a za...

    celý článek »

    Kdy začne další zlatá horečka?

    V dávných dobách se muži chlubili počtem jizev a ulovených zvířat, dnes jsme hrdi na počty kliků, či lajků. Podobně se mění zlaté horečky – z dobrodružných přesunů hledačů a prospektorů a různých desperátů se stávají příkazy „kupovat“, či maximálně objednávky pro doručení slitků a mincí.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 13.5. 2015

    Dnešní den hlavní evropské akciové indexy otevřely v zeleném. Množství makro dat však s vývojem zamíchalo a otočilo index DAX do mínusu. Dnes jsme se dočkali oproti očekávání horších dat z Německa (HDP za Q1), eurozóny (HDP, průmyslová výroba) i USA...

    celý článek »

    Koruna dnes relativně ztrácela

    Za klidného obchodování dnes koruna vůči euru lehce ztrácela. Zatímco ranní kotace se nacházely u hladiny 27,40 CZK/EUR, v odpoledních hodinách to bylo cca o pět haléřů výše. Nicméně okolní regionální měny se pohybovaly opačným směrem.

    celý článek »

    Graf dne: Obliba ETF rychle roste

    Stále oblíbenější mezi investory jsou burzovně obchodované fondy nebo-li ETF. Množství investovaných peněz do těchto nástrojů již dosáhlo 3 bilionech amerických dolarů a vyrovnalo se tak objemu prostředků v hedgeových fondech.

    celý článek »

    Věřitelé: Řecko musí ušetřit další 3 mld. EUR

    Věřitelé vzkázali Řecku, že země by měla seškrtat do konce tohoto roku dalších cca 3 mld. EUR výdajů, aby dokázala splnit akceptovatelné úrovně minimálních rozpočtových cílů. Taková redukce by přinesla primární přebytek letošní rozpočtové bilance na...

    celý článek »

    Informační povinnost vůči spotřebitelům

    Kvalitní, úplné a správné informace jsou základním předpokladem pro výběr a koupi výrobku či služby. Občanský zákoník ukládá podnikatelům řadu povinností, jak a o čem mají spotřebitele informovat.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 13.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.5.Změna13.5. Americký dolar USD 1 24.3740 +0.37%24.4650...

    celý článek »

    Jednání o restrukturalizaci ukrajinského dluhu na bodu varu

    Včera v pozdních hodinách dosáhla jednání o restrukturalizaci ukrajinského dluhu ve výši 23 miliard amerických dolarů doslova bodu varu, potom, co ukrajinská vláda vydala ostré prohlášení zpochybňující transparentnost, vnímavost a dobrou víru výboru věřitelů.

    celý článek »

    Hypotéku na byt vybírejte tímto způsobem

    Zaručený způsob, díky kterému získáte hypotéku, která je pro vás pomocníkem při koupi bytu s minimem starostí a zároveň zaručený způsob, jak se vyvarovat hypoték, které přináší více starostí než radosti. 1.

    celý článek »

    Britský speciál: Cameronovo vášnivé spoření - díl 3.

    Výsledky britských parlamentních voleb z konce minulého týdnu položily na pomyslný hospodářskopolitický stůl řadu otázek k rozřešení. Rozdělení křesel, Cameronově faktické síle a skotskému vzedmutí jsme se věnovali v první části našeho „Britského speciálu“ (více ZDE).

    celý článek »

    Záporné sazby mohou být vzpruhou pro zlato

    Stimuly centrálních bank zatím příliš neovlivňují růst reálných mezd, ale podle HSBC budou příznivé pro zlato. Tato alternativní investice má pověst zajištění proti inflaci. Mohly by mu svědčit i záporné sazby? Úrokové sazby mohou teoreticky růst až do...

    celý článek »

    American Express zvyšuje dividendu i odkup vlastních akcií

    Vydavatel platebních karet American Express (AXP) v úterý po uzavření trhů zveřejnil nový plán přerozdělení prostředků akcionářům. Došlo tím vlastně k naplnění již březnového firemního oznámení, že Fed nemá nic proti firemním plánům distribuce prostředků.

    celý článek »

    Richemont. Znáte to?

    Po luxusním zboží každý někdy rád pokukuje. Dokonalý šperk, hodinky nebo parfém zkrátka dotvářejí vaši osobnost. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, že byste mohli část společnosti věnující se luxusnímu zboží vlastnit? A proč ne? Compagnie Financiere...

    celý článek »

    OPEC, to není jen Saudská Arábie; pozor na Irán a Irák

    Letní setkání členů organizace zemí vyvážejících ropu OPEC se pomalu blíží a ve hře bude nejen spousta petrodolarů. Vypadá to ale, že na obzoru nejsou žádné zásadní změny v politice této organizace, která sdružuje v současnosti 12 členských států.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada A-Z PREZIP a.s.

    A-Z PREZIP a.s., se sídlem Pardubická 326, Chrudim, IČO 25969901 Představenstvo společnosti A-Z PREZIP a.s. se sídlem Pardubická 326, 537 01 Chrudim, IČ: 25969901, DIČ: CZ25969901 Společnost je zapsána v obchodním rejstříku vedeného Krajským soudem..

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada CZ HOLDING a.s.

    CZ HOLDING a.s., se sídlem Jungmannova 1431, Hradec Králové, IČO 25272373 Představenstvo společnosti CZ HOLDING a.s. se sídlem Jungmannova 1431, 500 02 Hradec Králové, IČ: 25272373, DIČ: CZ25272373 společnost je zapsána v obchodním rejstříku...

    celý článek »

    Williams z FEDu: Sazby by měly jít nahoru dříve

    Růst úrokových sazeb o trošku dříve by FEDu umožnil zvyšování úrokových měr postupněji, řekl včera jeden z předních představitelů FED John Williams prezident FED ze San Franciska před obecenstvem z Harvard Club of New York.

    celý článek »

    Výsev bavlny v Číně nejnižší od roku 1949

    Nejaktivnější futures kontrakt na bavlnu na burze ICE Futures U.S. v průběhu včerejšího dne oslabil v reakci na pravidelnou měsíční zprávu amerického ministerstva zemědělství (USDA), ve které odhad exportu bavlny ze Spojených států v sezóně 2015-2016...

    celý článek »

    Rozbřesk - Trhy dluhopisů přece jenom klidnější, ty české budou čekat na dnešní aukci

    Držitelé dluhopisů nenesoucí prakticky žádný výnos si včera drželi palce, aby se masivní výprodej těchto instrumentů neproměnil v regulérní paniku. Situace se nakonec zklidnila, když likvidní problémy na tomto trhu polevují s tím, jak vyšší výnosy činí dluhopisy opět atraktivnější pro dlouhodobé institucionální investory.

    celý článek »

    Co by měl investor vědět přes nákupem ETF?

    Autor: Tomáš Kvapil Před investicí do ETF je vhodné si popsat trochu blíže mechanismy oceňovacího procesu ETF a další cenové charakteristiky. Exchange- traded funds můžeme nazvat hybridem mezi akciemi a podílovými fondy.

    celý článek »

    Výsledky O2 za 1Q15 plné pozitivních překvapení

    O2 CR dnes (13.5.) zveřejnila výsledky za 1Q15, které překonaly očekávání. Již úroveň tržeb byla lepší než projekce s 11,2 vs. oček. 11,0 mld. Kč. Pro naši projekci je překvapení na fixních linkách, které přidaly 3,2 % vs. oček. -1,4 %.

    celý článek »

    ČÍNSKÝ YUAN FIX – Silný konkurent k LBMA

    Čínské ambice, aby se tato nejlidnatější země světa stala hlavní zlatou obchodní křižovatkou, se začínají postupně naplňovat. Čína, která je největším světovým producentem zlata a rovněž jejím největším kupcem, posiluje svůj význam na trhu, tudíž...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza byla společně s globálními akciovými trhy zbarvena do červena, index PX odepsal 0,7 %. Prahu díky špatnému globálnímu sentimentu stáhly dolů tradičně především finanční tituly – Erste bank odepsala 1 % na 710,90 Kč, Komerční banka ztratila 1,2 % na 5253 Kč a VIG klesl o kosmetických 0,1 % na 1018 Kč.

    celý článek »

    Praha zahájí výše; O2 s výsledky za 1Q

    Pražská burza byla společně s globálními akciovými trhy zbarvena do červena, index PX odepsal 0,7 %. Prahu díky špatnému globálnímu sentimentu stáhly dolů tradičně především finanční tituly – Erste bank odepsala 1 % na 710,90 Kč, Komerční banka ztratila 1,2 % na 5253 Kč a VIG klesl o kosmetických 0,1 % na 1018 Kč.

    celý článek »

    Jihočínské moře, mokrý sud střelného prachu

    Výbušnými vodami Jihočínského moře proplouvá polovina světového obchodu, oblast je bohatá na ropné produkty – a geopoliticky je vysoce nestabilní. Bouřlivé vody Jihočínského moře představují jednu z klíčových oblastí geopolitiky pro 21....

    celý článek »

    Hospodářské výsledky NWR v 1Q15

    Těžař NWR dnes ráno před otevřením trhu zveřejnil své hospodářské (neauditované) výsledky za 1Q15. Společnost i nadále čelí obtížným tržním podmínkám, zejména nižší ceně a objemu prodaného uhlí, což se promítlo i do kvartálních výsledků.

    celý článek »

    Oslabování spotřebitelských firem a globální výprodeje poslaly většinu asijských trhů dolů

    Už druhý den po sobě většina asijských akciových trhů oslabovala. I úterní obchodní seanci na většině asijských trhů doprovázelo podle hodnocení analytiků oslabování akcií především spotřebitelských firem a kopírování globálního trendu, který se nyní projevuje nejen oslabováním akcií, ale i dluhopisovými výprodeji.

    celý článek »

    Je pokles dolaru u konce?

    Na grafu měnového páru amerického a singapurského dolaru je vidět jak se po devítiměsíčním vzestupu dostal kurz páru do medvědího trendu a na fibo úrovních atakoval 50% úroveň. Od ní se následně odrazil a zatím se mu ji nepodařilo prorazit.

    celý článek »

    VIDEO: Analýza výsledků ČEZ

    Energetická společnost ČEZ v prvním čtvrtletí dosáhla zisku EBITDA 19,14 miliardy Kč a upraveného čistého zisku 7,56 miliardy Kč. Firma uvedla, že navrhne vyplacení dividendy 40 Kč na akcii, což odpovídá 73 % loňského čistého zisku na akcii očištěného o..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí