• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 18. 5. 2015

    První obchodní den tohoto týdne se nesl v pozitivním sentimentu a ve znamení dalších historických rekordních hodnot: DJIA (+0,13%), S&P 500 (+0,29%) a technologický NASDAQ (+0,60%).

    celý článek »

    Akceptace příjmu ze zahraničí u hypoték v roce 2015

    V dnešním příspěvku Vám prozradíme, jak se jednotlivé banky staví k příjmům ze zaměstnání, které žadatelům o hypotéku plynou ze zahraničí, konkrétně Německa a Rakouska. Příjem ze zaměstnaneckého poměru v Rakousku a Německu akceptují, za různých podmínek,.

    celý článek »

    Co se skrývá pod pojmem ETF?

    ETF predstavuje investičný nástroj, ktorý sa stáva medzi investormi stále viac obľúbený. Čo to ale je ETF? História ETF Názov Exchange-traded funds môžme preložiť ako burzovne obchodované fondy. Predstavujú relatívne mladý investičný nástroj.

    celý článek »

    Další růstový zvrat na dohled

    Tento týden se čeká záplava dat z Číny, mezi nimi budou i čerstvá čísla týkající se vývoje průmyslové produkce v této zemi. Například Danske Bank očekává zlepšení, to by ale nemělo stačit na to, aby se růst produktu udržel nad hranicí 7 %.

    celý článek »

    Evropa zahájila týden v plusu, OMV po výsledcích -8 %

    Západoevropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když nakonec uzavřely obchodování mírně v plusu. Do většího zisku se podařilo dostat pouze německému DAX , který zpevnil o procento, a to zejména díky výkonu tamních automobilek.

    celý článek »

    Vlažné obchodování na počátku nového týdne

    Index Stoxx 600 na počátku nového týdne nevěděl kudy kam, když po dopoledních ziscích ztrácel, aby v samotném závěru dne opětovně posiloval. Aktuálně se tak oproti pátečnímu závěru pohybuje o zhruba dvě desetiny procenta výše.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 18.5. 2015

    Během dnešní obchodní seance jsme se nedočkali žádných zásadních makro dat. Z Řecka přišly znepokojivé zprávy, že bez dohody jsou Atény odříznuty od dluhového financování a bez peněžních prostředků.

    celý článek »

    Ropa se posunula výš, ale zdroj růstu vyprchává

    Ceny ropy se od konce minulého týdne posunuly o něco výš, takže se Brent dnes pohybuje na 67,30 a WTI na 60,50 dolaru za barel. I přes tento růst se nadále nacházíme ve fázi stabilizace po vzestupu cen trvajícím od poloviny března.

    celý článek »

    Pro luxusní Kering je Alibaba tržištěm s padělky

    Největší čínská online obchodní platforma Alibaba Group Holding čelí žalobě ze strany luxusního holdingu Kering. Podle něj se Alibaba podílela na prodeji padělků známých luxusních značek, jako je Gucci nebo Yves Saint Laurent, které skupina Kering zastřešuje.

    celý článek »

    USA dovezly ze Saudské Arábie nejméně ropy od roku 2009

    Dovoz ropy do USA ze Saúdské Arábie klesl nejníže od finanční krize. Je to způsobeno rozvojem těžby ropy z břidlic a růstem dovozu z Kanady. Spojené státy za poslední rok dovezly ze Saúdské Arábie v průměru méně než jeden milion barelů denně, to je...

    celý článek »

    Jak vydělat na odhadu budoucího vývoje

    Jak vydělat na odhadu budoucího vývoje. Šikovní investoři vždy hledají nové možnosti jak udržet a rozšířit svůj majetek i bez ohledu na situaci na trhu. To platí zejména pro kmenové akcie, kde vnímáme rostoucí chuť investorů využívat řadu technik, které..

    celý článek »

    Dluhopisový výprodej by mohl být u konce

    Dluhopisový výprodej, který v uplynulých 3 týdnech vymazal z tržní kapitalizace vládních dluhopisů v globálním měřítku téměř 500 mld. USD by mohl být po zpomalení tempa poklesu v minulém týdnu již u konce.

    celý článek »

    Air Bank v 1Q ztrojnásobila zisk na 129 mil. Kč

    Air Bank za 1Q tohoto roku vykázala meziroční trojnásobný růst čistého zisku na 129 mil. Kč. Počet klientů se zvýšil o 42% na 343 000, počet otevřených běžných účtů se zvýšil o 59% na 306 000, počet spořících účtů o 31% na 232 000.

    celý článek »

    Zámoří minulý týden se ziskem

    Americké akciové trhy minulý týden rostly a tradiční proroctví o poklesech v květnu se tak stále nenaplňuje. Index S&P 500 získal 0,3 %, Dow Jones Industrial Average rostl o 0,5 % a technologický NASDAQ přidal 0,9 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 18.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.5.Změna18.5. Americký dolar USD 1 24.1850 -0.52%24.0590...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Řádná valná hromada

    Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Německo: Strojvůdci půjdou do stávky

    Němečtí strojvůdci připravují novou stávku kvůli dlouhodobému sporu s vedením dopravce Deutsche Bahn o pracovní podmínky. Její termín zveřejní Odborový svaz strojvůdců (GDL) dnes odpoledne, uvedla televize n-tv.

    celý článek »

    Euro otevírá týden níže, drží ale hlavní podpory

    Euro k dolaru ztrácí 0,3 % d/d na 1,141. Euro v uplynulém týdnu potvrdilo růstový trend i s podporou potvrzení zrychlení ovšem stále nízkého růstu HDP v prvním čtvrtletí a spíše potvrzení slabších dat americké ekonomiky, které opět zaostávaly za...

    celý článek »

    Funkce zlata v ekonomice Turecka

    Patrně téměř nikde jinde na světě není zlatu přisuzována taková důležitost jako v Turecku. Zlato bylo již od dob starověké Lýdie klíčovou součástí života tamních lidí. V současném světě tato země dokazuje, že je role zlata v moderní společnosti...

    celý článek »

    PETRONAS: Návrat ropy ke 100 USD bude trvat roky

    Podle šéfa největší malajské ropné společnosti Petrolian Nasional Wan Zulkiflee Wan Ariffina bude trvat roky, než se ropa dostane opět do blízkosti hranice 100 USD za barel. Podle něj trh neodhadl správně schopnost amerických alternativních těžařů ustát..

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu roste, daří se automobilkám

    Evropské akciové trhy zahájily nový týden v plusových hodnotách, kdy tak korigují pokles, který zaznamenaly v minulém týdnu. Aktuálně se indexy pohybují asi půl procenta nad pátečním závěrem, přičemž na programu dnes nejsou žádná důležitá makrodata.

    celý článek »

    Německý bund hledá půdu pod nohama, Polsko zase prezidenta

    Na konci uplynulého týdne německé dluhopisy konečně našly pevnější půdu pod nohama. Prodejní panika z předešlých týdnů byla pravděpodobně hnaná především technickými faktory. Z těch fundamentálních svoji roli sehrála především rostoucí cena ropy, která...

    celý článek »

    PMČR: Objem dodávek v ČR a SR mírně nad odhady

    PM ČR reportoval trading statement za 1.kv. 2015. Společnost na začátku roku změnila svůj provozní model a působí tak jen jako poskytovatel výrobních služeb. PM ČR tak nevlastní materiály pro výrobu, je odměňována za poskytnutou službu přeměny materiálů..

    celý článek »

    Wall Street 15.5. - blízko historických maxim

    Na závěr obchodního týdne kolísaly hlavní americké indexy kolem svých historických maxim. Zveřejněná makro data nepřinesla žádný výrazný pohyb. Aktivita v průmyslu v New Yorku (Empire State) v květnu zaostala za očekáváním analytiků stejně jako...

    celý článek »

    PMČR představilo konsolidovaná provozní data za 1Q15

    Společnost Philip Morris ČR dnes oznámila částečná konsolidovaná provozní data za 1Q15. Změna provozního modelu podstatně ovlivnila strukturu oznamování tržeb, ve kterých se aktuálně již nevykazují ostatní exporty, které jsou aktuálně účtovány formou...

    celý článek »

    Kurzové riziko a jeho vliv na akciové ETF

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    O2: 15.5. bylo potvrzeno dělení společnosti

    K 15.5.2015 nabylo právní účinnosti soudní rozhodnutí městského soudu v Praze ohledně plánovaného rozdělení společnosti O2 CR. Na základě tohoto rozhodnutí bude k 1.6. registrováno rozdělení u obchodního rejstříku a vznikne CETIN.

    celý článek »

    Nový týden Praha zahájí výše

    Pražská burza na závěr týdne mírně rostla, index PX přidal kosmetických 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ drtivou většinu dne setrvávala v blízkosti 635 Kč, aby ji ale nakonec kupci v závěrečné aukci poslali o 0,9 % výše na 637 Kč.

    celý článek »

    Etické chování se firmám vrací v ziscích

    61 % českých respondentů vnímá korupci jako rozšířený jev. Tři z deseti Čechů se domnívají, že společnosti často nadhodnocují své hospodářské výsledky. Geopolitická nestabilita, výkyvy cen komodit a měnových kurzů či hospodářské sankce, uvalené na..

    celý článek »

    Etické chování se firmám vrací v ziscích

    61 % českých respondentů vnímá korupci jako rozšířený jev. Tři z deseti Čechů se domnívají, že společnosti často nadhodnocují své hospodářské výsledky. Geopolitická nestabilita, výkyvy cen komodit a měnových kurzů či hospodářské sankce, uvalené na..

    celý článek »

    Změna dodavatele plynu: Roli nehraje jen cena

    Faktury za plyn tíží nejednu domácnost. Díky jednoduchému porovnání cen plynu lze naštěstí najít výhodnějšího dodavatele a vyúčtování snížit. Stačí se ale dívat jen na to, za kolik plyn nabízí?

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza na závěr týdne mírně rostla, index PX přidal kosmetických 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ drtivou většinu dne setrvávala v blízkosti 635 Kč, aby ji ale nakonec kupci v závěrečné aukci poslali o 0,9 % výše na 637 Kč.

    celý článek »

    Euro proti dolaru na tříměsíčním maximu

    V minulém týdnu pokračovala korekce na trhu eura s dolarem. Společná evropská měna si oproti závěru z předchozího týdne připsala velmi slušné 2 %, když se v pátek dostala až k úrovni 1,143 USD/EUR. Pokračoval totiž příliv slabých ekonomických dat...

    celý článek »

    Asijské akcie otevřely týden většinou ziskovými seancemi

    Asijské akcie otevřely předposlední květnový týden roku 2015 většinou ziskovými seancemi. Následovaly vývoj v USA, kde byla nákupní nálada investorů povzbuzena očekáváním, že kvůli slabším ekonomickým datům nebude Federal Reserve System (Fed) spěchat se zvyšováním úrokových sazeb.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Index S&P 500 v pátek nakonec uhájil svoji rekordní úroveň a ještě ji o necelou desetinu procenta posunul výše, přestože po většinu dne ztrácel. Vyšším ziskům nepomohly zveřejněné makroekonomické indikátory, když předstihový index výrobní...

    celý článek »

    Hedgeové fondy se zbavují akcií Apple

    Hedgeové fondy včetně Rotschild Asset Management v prvním čtvrtletí tohoto roku odprodaly významnou část svých podílů ve společnosti Apple. Podle informací agentury Reuters jen Coatue Management od ledna do března tohoto roku prodal 1,2 milionů.

    celý článek »

    Hedgeové fondy se zbavují akcií Apple

    Hedgeové fondy včetně Rotschild Asset Management v prvním čtvrtletí tohoto roku odprodaly významnou část svých podílů ve společnosti Apple. Podle informací agentury Reuters jen Coatue Management od ledna do března tohoto roku prodal 1,2 milionů.

    celý článek »

    Neuzavřený pondělní gap na měnovém páru GBP/NZD

    Na měnových párech s britskou librou se po zahájení obchodování vytvořily větší či menší gapy. Některé nestojí za řeč pro svoji velikost pouhých několik pipů, ale na měnovém páru s novozélandským dolarem se vytvořil gap o velikosti 100 pipů.

    celý článek »

    Kdy je dotaz akcionáře na valné hromadě šikanózní?

    Právo akcionáře na vysvětlení na valné hromadě patří k jeho základním nemajetkovým právům vůči akciové společnosti. Jako každé právo má však i právo na vysvětlení svůj přirozený limit v zákazu svého šikanózního výkonu. K otázce, kdy je nadprůměrná zvídavost akcionáře ještě přípustná a kdy již společnost naopak pouze šikanuje, se v jednom ze svých nedávných rozhodnutí vyjádřil i Nejvyšší soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí