• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    USA v propadu

    Janet Yellenová ve svém vyjádření zmínila, že se výše úrokových sazeb bude odvíjet od aktuálního stavu americké ekonomiky. Dnes zveřejněné makroekonomické údaje a špatná nálada z jihu Evropy zadělali na pořádný výprodej.

    celý článek »

    USA v propadu

    Janet Yellenová ve svém vyjádření zmínila, že se výše úrokových sazeb bude odvíjet od aktuálního stavu americké ekonomiky. Dnes zveřejněné makroekonomické údaje a špatná nálada z jihu Evropy zadělaly na pořádný výprodej.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 26. 5. 2015

    Druhý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (-1,03%), S&P500 (-1,02 % ) a technologický NASDAQ (-1,11%). Ropa WTI uzavírala americkou seanci na ceně 58,13 USD za barel (-2,66%).

    celý článek »

    Vstup do obchodu podle PA

    Jak každý obchodník po čase zjistí, vstupy do obchodů tvoří jednu z nejdůležitějších součástí úspěšného tradingu. Načasovanější vstupy do obchodů mohou výrazně zlepšit potenciál poměru zisků a ztrát, stejně tak jako mohou dobře umístěné stop lossy...

    celý článek »

    Evropa v závěru prudce oslabila, DAX -1,6 %

    Evropské akciové trhy uzavřely obchodování v poměrně velké ztrátě, když indexy zakončily seanci o více než procento níže. Celoevropský Euro Stoxx 50 tak odepsal 1 %, britský FTSE 100 1,4 %, francouzský CAC 40 0,7 % a německý DAX 1,6 %.

    celý článek »

    Large Cap tipy od Goldman Sachs: Paccar

    V minulých dílech série Zaostřeno na Blue Chips jsme se spolu dívali na některé „small cap“ tipy od Goldman Sachs, nyní bych rád naší pozornost přesunul k „large cap“ tipům z minulého měsíce.

    celý článek »

    Slabší jen a čínské investice pohání cenu kaučuku vzhůru

    Japonský jen spadl dnes vůči dolaru na nejnižší úroveň od roku 2007, čímž posílil přitažlivost kontraktů denominovaných v japonské měně. Navíc Čína, která je největším odběratelem kaučuku, plánuje podle pondělního vyjádření Národní rozvojové a reformní komise veřejně-soukromé investice do infrastruktury ve výši téměř 322 miliard dolarů.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 26.5. 2015

    Během dnešního obchodního dne jsme se z Evropy nedočkali žádných významných makro dat. Ani dohoda mezi Řeckem a věřiteli nebyla zatím dosažena. Věřitelé čekají na čtvrteční konferenční hovor s náměstky financí eurozóny.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes oslabují

    Hlavní akciové indexy dnes klesají přibližně o procento . V západní Evropě se po včerejším svátku nejméně daří německému DAX (-1,5 %), v červených číslech zahájily tento týden také americké burzy.

    celý článek »

    Twitter má zájem o převzetí Flipboard

    V pondělí byly americké i některé evropské burzy (Německo, Francie, Švýcarsko a Velká Británie) z důvodu státního svátku zavřené. Evropské obchodování tak bylo doprovázené nízkou likviditou i aktivitou obchodníků.Eurodolar stále pod tlakemPo...

    celý článek »

    Zisk Ryanairu roste spolu se zákaznickou základnou

    Čistý zisk irské aerolinky Ryanair v minulém fiskálním roce stoupl o dvě třetiny díky výraznému nárůstu pasažérů. Největší nízkonákladový letecký přepravce v Evropě dnes oznámil výsledky hospodaření za minulý fiskální rok (končící 31.

    celý článek »

    Řecko: Co se stane, když neuhradí červnovou splátku MMF

    Květen se pomalu chýlí ke konci a přibližuje se tak i další splátka, kterou Řecko dluží Mezinárodnímu měnovému fondu. Řecký ministr financí Varufakis stále obviňuje věřitele, že tlačí na další úsporná opatření, která jsou neustále kamenem úrazu probíhajících jednání.

    celý článek »

    Zlotý pod výprodejním tlakem

    Koruna dnes byla nejúspěšnější měnou regionu , když vůči euru v podstatě stagnovala. Kurz CZK/EUR se dnes na mezibankovním trhu pohyboval v úzkém tříhaléřovém pásmu u hladiny 27,40 CZK/EUR. To okolní regionální měny poměrně výrazně oslabovaly.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 26.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.5.Změna26.5. Americký dolar USD 1 24.9310 +0.56%25.0720...

    celý článek »

    Investice do (stávající) O2 CR zůstává riziková (názor analytika)

    V naších posledních dvou analýzách na akcie O2 CR, které jsou k dispozici ZDE a ZDE jsme upozorňovali, že (tehdejší) tržní cena plně nezahrnuje diskont za nelikviditu akcií Cetin, a dále jsme se drželi našeho investičního doporučení na stupni „redukovat“, respektive jsme investici do akcií O2 CR nedoporučovali.

    celý článek »

    Akviziční cíl Fiat Chrysler hledá svého mecenáše

    V březnu šéf koncernu Fiat Chrysler Sergio Marchionne vyzval v emailové korespondenci svého protějška v GM Mary Barru ke spojení. Podle interních zdrojů měl v komunikaci vysvětlovat výhody plynoucí z nákladové úspory a výrazného posílení tržní pozice.

    celý článek »

    Citi: kde všude jsou bubliny? Na dost místech.

    Je to pár dní, co Citi vydala zajímavou analýzu. Podle nich je důležité mít na paměti, že podmínkou téměř nutnou pro vznik bubliny „příběh“, tedy něco, co naláká investory. To musí být doprovázeno růstem objemu úvěrů, potažmo likvidity (QE je přímo...

    celý článek »

    Graf dne: Propad japonské měny pokračuje

    Japonský jen během dnešního obchodování (26.5.2015) oslabil proti americkému dolaru na osmileté minimum. Za oslabením stojí spíše síla amerického dolaru, který nadále těží z pozitivních komentářů guvernérky Fedu Janet Yellenové, týkajících se...

    celý článek »

    Ropa odolává tlaku sílícího dolaru

    Červencový futures kontrakt ropy WTI klesá 0,7 % d/d na 59,3. Trh ale technicky stále drží důležité podpory i přes posilující dolar. Dnes trh zaujmou informace USA v 16.00 SEČ, konkrétně květnový Index spotřebitelského sentimentu Conference Board a..

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí; Ryanair po výsledcích +5 %

    Evropské akciové trhy po krátkém úvodním růstu zamířily do červených čísel, kdy se aktuálně pohybují více než půl procenta v záporu. Nervozitu vzbuzuje blížící se splátka Řecka MMF, což se odráží i ve vývoji eurodolaru, přičemž euro aktuálně oslabuje o 0,7 % na hladinu 1,090 EUR/USD.

    celý článek »

    Zisk Ryanairu stoupl o dvě třetiny, firma čeká další růst

    Čistý zisk irských aerolinek Ryanair v uplynulém finančním roce stoupl o dvě třetiny na 867 milionů eur díky silnému růstu počtu pasažérů. Oznámila to dnes firma, která je podle počtu cestujících největším nízkonákladovým leteckým přepravcem v Evropě a která letos slaví 30.

    celý článek »

    ECB ve 21. týdnu nakoupila aktiva za 11,8 mld. EUR

    ECB v rámci QE nakoupila v minulém týdnu 11,8 mld. eur aktiv, tj. o něco méně, než v předchozím týdnu. V následujících týdnech by ECB měla nákupy cenných papírů zintenzivnit, aby v letních měsících mohla v případě zvýšené volatility způsobené nízkou...

    celý článek »

    Jak utrácejí (a vydělávají) bohatí a chudí

    Rostoucí ceny potravin a zvyšující se náklady na bydlení jsou pro mnohé Američany zkouškou ohněm. I v nízkoinflačním prostředí, jakým aktuálně Spojené státy jsou, utrácejí domácnosti s nízkými příjmy podstatnou část peněz právě za jídlo a střechu nad...

    celý článek »

    Vlastní finanční zajištění je zodpovědné vůči dětem

    Veškeré investice a úspory nepropadají ani v případě úmrtí, mají na ně nárok děti. U státního důchodu tomu tak není. Někteří rodiče celý života mají nadprůměrnou mzdu, ze které platí sociální pojištění a v případě jejich smrti nemusí děti obdržet...

    celý článek »

    Příjem z pronájmu 13 800 Kč měsíčně a daně

    Pasivní příjem z pronájmu je velmi oblíbený. Jedním z důvodů je i výhodný daňový režim. Jak se však postupuje při výpočtu souhrnné daňové povinnosti, když má občan pouze příjmy z pronájmu? Z příjmu z pronájmu dle § 9 zákona o dani z příjmu fyzických osob.

    celý článek »

    USA: Spotřebitelský sentiment, prodeje nových domů

    16.00 SEČ USA: Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (05 2015) Očekávání: 95,0Předchozí: 95,2 Ekonomika, hlavně její produkční/firemní část, od začátku roku vykazuje snad dočasně slabší výkonnost dílem specifickými krátkodobými efekty...

    celý článek »

    Vodafone připraven přeplatit a odkoupit frekvence O2

    Vodafone oznámil, že je připraven přeplatit O2 ČR a odkoupit jeho mobilní frekvence. Český telekomunikační úřad nedávno řekl, že O2 ČR prodlouží licence na používání kmitočtů v pásmech 900 MHhz a 1800 MHz, za které by měla společnost na základě...

    celý článek »

    Praha zahájí úterý níže

    Pražská burza nový týden za minimální aktivity odstartovala mírným poklesem, index PX ztratil 0,2 %.Suverénně nejaktivnějším titulem včera byla opět telekomunikace O2, jejíž akcie v současné podobě na pražské burze obchodují pouze do středy.

    celý článek »

    Kurz USD/EUR opět pod 1,10

    Trhy ve Velké Británii a USA byly v pondělí zavřené, obchodní aktivita byla proto velmi nízká. Z hlavních ekonomik navíc nebyly zveřejněny ani žádné ekonomické indikátory. Dolar proti společné evropské měně nakonec posílil o půl procenta, když se...

    celý článek »

    Rafale: Francouzský obchodní trhák na Blízkém východě

    Francie se od roku 2001 marně snažila prodat víceúčelové stíhačky Rafale. V posledních měsících zaznamenali hned několik výrazných exportních úspěchů na Blízkém východě. Víceúčelová stíhačka Rafale začala získávat konkretní obrysy v roce 1983, kdy..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »