• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 29. 5. 2015

    Poslední obchodní den tohoto týdne zakončily hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,63%), S&P500 (-0,63%) a technologický NASDAQ (-0,55%). Pár EUR / USD uzavírá týden na hladině 1,0982. Počet aktivních ropných plošin v USA klesá 25.

    celý článek »

    Týden na měnách: Jen propadl, euro se brání

    Euro se začátkem týdne ještě dostávalo pod tlak, ale ztráty vůči dolaru už nenabíralo tak rychle. Později dokonce společná evropská měna většinu z nich korigovala, přesto její týdenní bilance zůstává negativní.

    celý článek »

    Summary: Swatch, JPMorgan, Amazon

    Evropa:Swatch (DIP) v srpnu hodlá na pulty uvést své chytré hodinky "Touch Zero One". V létě výrobce plánuje představit taktéž hodinky se zabudovaným komunikačním čipem.

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne klesají

    Hlavní akciové indexy dnes oslabují . Na akciových trzích převažuje opatrnost vzhledem ke složitým vyjednáváním Řecka s věřiteli a faktu, že americká ekonomika podle zpřesněného odhadu v prvním čtvrtletí v souladu s naším očekáváním..

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne klesají (29.5.2015)

    Hlavní akciové indexy dnes oslabují . Na akciových trzích převažuje opatrnost vzhledem ke složitým vyjednáváním Řecka s věřiteli a faktu, že americká ekonomika podle zpřesněného odhadu v prvním čtvrtletí v souladu s naším očekáváním..

    celý článek »

    Luxusní značky se potýkají s propadem hodnoty; LV se to netýká

    Luxusní zboží není jen o výjimečném designu a kvalitě zpracování. Podstatnou roli hraje i samotná značka. Společnost Millward Brown ve středu zveřejnila studii značek nejen z luxusního sektoru s názvem„2015 BrandZ study“, v rámci níž sestavila žebříček deseti nejhodnotnějších luxusních značek.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 29.5. 2015

    Poslední obchodní seanci tohoto týdne končí evropské akciové trhy poklesem. Za nervozitou opět stojí Řecko a jeho neschopnost dohodnout se s věřiteli. Spolkový statistický úřad překvapil daty o maloobchodních tržbách v Německu.

    celý článek »

    Praha na závěr týdne v červeném; ČEZ -1,7 %

    Pražská burza během poslední obchodní seance tohoto týdne klesala, index PX ztratil 0,4 %. Ostatní středoevropské trhy také nejsou v optimální kondici – německý DAX padá o 1,8 %, rakouský ATX roste o 0,2 %, polský WIG ztrácí 0,1 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,1 %.

    celý článek »

    Překvapivá revize HDP podpořila korunu

    Uplynulý týden začal pro korunu příznivě, když se její kurz proti euru dostal až pod 27,35 CZK/EUR díky růstu důvěry v českou ekonomiku. V dalších dnech však koruna oslabovala, když se během čtvrtka přehoupla dokonce přes úroveň 27,45 CZK/EUR.

    celý článek »

    Bezpečná kancelář: jak zabezpečit dveře kanceláří

    Bezpečná kancelář: jak zabezpečit dveře kanceláří? Chcete zvýšit úroveň zabezpečení vašich kancelářských a dalších prostor? Rozšířit stávající přístupový systém prostřednictvím bezkontaktních karet i na další dveře a mít je tak pod neustálou kontrolou?

    celý článek »

    Důvěra amerických spotřebitelů klesá na 6M dno

    Index spotřebitelské důvěry sestavovaný Michiganskou universitou v květnu, dle finalizovaných údajů, klesá na 90,7 bodů z dubnové úrovně 95,9 b. Květnový výsledek je o 2,1 bodu lepší než předběžná data z počátku měsíce a současně mírně překonal konsensus nastavený na 89,5 b.

    celý článek »

    Duben 2015 – ukázka vývoje v roce 2017

    Hlavní ekonom banky Natixis se domnívá, že vývoj, který v posledních týdnech nastal na finančních trzích, je předzvěstí událostí v roce 2017: „Od dubna 2015 dochází k růstu dlouhodobých sazeb v eurozóně, ceny akcií klesají, dochází k rozšiřování rizikových spreadů a opětovnému posilování eura.

    celý článek »

    Portfolio podle Jima Cramera

    Autor: Lukáš Groh Níže jsou uvedeny podniky s největším potenciálem pro budoucí růst. Některé mohou být poněkud fádní, zatímco jiné mohou investory překvapit. Všechny tyto akcie však vykazují jednu či více z následujících vlastností: energické vedení a...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 29.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.5.Změna29.5. Americký dolar USD 1 25.2030 -0.89%24.9780...

    celý článek »

    Výsledky GameStop Corp předčily očekávání

    Největší maloobchodní prodejce videoher na světě dnes ohlásil vyšší zisk i tržby, než očekávali analytici. Na výsledcích se projevil zájem o nové tituly jako Mortal Kombat X nebo Evolve a rostoucí počet her pro mobilní telefony.

    celý článek »

    PPF v r.2014 poklesl zisk o 20% na 372 mil. EUR

    Investiční skupina PPF vykázala za loňský rok pokles čistého zisku o cca 20% na 372 mil. EUR = 10,2 mld. Kč. Hlavním důvodem přitom byl pokles ruské ekonomiky a výrazná devalvace rublu.Celkové výnosy skupiny rostly meziročně o 12% na 7 mld.

    celý článek »

    Kdy nebudete mít důchod ani 10 tisíc Kč?

    Odchodem do důchodu citelně klesá životní úroveň. Zodpovědní občané tedy v penzi nespoléhají pouze na stát, ale během svého produktivního života si vytváří vlastní finanční rezervu na penzi.

    celý článek »

    Globální ekonomice došly záchranné čluny

    Světová ekonomika zpomalila, podle OSN dosáhl její letošní růst pouze 2,8 %. Nejsme sice ještě v oblasti vysokého rizika, ale růst ve výši 2,5 % býval, co se týče globální ekonomiky, považován za ekvivalent recese.

    celý článek »

    Evropské indexy na konci týdne ztrácí, DAX -1 %

    Poslední seanci týdne zahájily evropské akciové trhy poměrně velkým poklesem, kdy tak indexy oslabují již druhým dnem v řadě. Nervozitu mezi investory způsobují obavy, že Řecko nedosáhne shody s věřiteli do termínu další splátky MMF.

    celý článek »

    Bullard z FEDu: Jsme na cestě k normálu

    James Bullard, prezident FED ze St. Louis, řekl, že by FED měl zvýšit úrokové sazby, jakmile se ekonomika ukáže jako zlepšená. Dále zmínil, že ponechávání nákladů na kapitál blízko nule může do budoucna zakládat na bublinu u některých druhů aktiv, která může mít devastující účinky na americkou ekonomiku.

    celý článek »

    USA: Firemní barometr Chicaga v květnu má posílit

    15.45 SEČ USA: Firemní barometr Chicaga (05 2015)Očekávání: 53,0Předchozí: 52,3 Trh za květen čeká posílení indexu a tím i zrychlení růstu ek. aktivity regionu, ten by měl ale zůstat nižší. V únoru index překvapivě propadl na 5ti a 1 leté minimum...

    celý článek »

    Česko pádí vpřed nejrychleji za poslední roky ...

    Český HDP je po revizi nakonec ještě lepší než byl prvotní pozitivní šok. Ekonomika pádí vpřed nejrychleji za posledních sedm let (4,2% meziročně). Optimismus sice krotí silný podíl zásob na současném růstu (podílí se zhruba na polovině růstu).

    celý článek »

    PMČR: Dnes začíná výplata dividend

    D nes začíná výplata dividend společnosti Philip Morris ČR v hrubé výši 880 Kč na akcii. V několika následujících dnech lze očekávat zvýšenou aktivitu na tomto titulu z důvodu reinvestování obdržených dividend zpět do akcií firmy.

    celý článek »

    České HDP: Ekonomický zázrak nebo jen zásoby?

    Statistický úřad dnes zveřejnil podrobnosti o ekonomickém růstu ČR v prvním čtvrtletí. Kromě toho dokonce zvýšil už tak vysoký odhad výkonu české ekonomiky v tomto období z původních meziročních 3,9 % na 4,2 %, respektive z 2,8 % na 3,1 % ve srovnání s...

    celý článek »

    Komentáře k revizi HDP - jsme evropskou raketou

    Dnešní přesné výsledky ekonomického růstu ukázaly, co jsou zdroje růstu a které oblasti nejvíce přispěly k tomu, aby ekonomika vystřelila vzhůru takovou rychlostí. Podle zpřesněných údajů si připsala 4,2 % navrch oproti loňskému prvnímu čtvrtletí, a 3,1..

    celý článek »

    Akcie VIG dnes naposledy v bázi indexu MSCI Austria

    Akcie VIG budou dnes po zavření trhu vyřazeny z indexu MSCI Austria. Očekáváme tak dnes prodejní tlak, který zřejmě vygraduje v závěrečné aukci v Rakousku v souvislosti s prodejními příkazy ze strany pasivních fondů, který zmíněný index sledují.

    celý článek »

    Investujte jako Hedge fond přes specializované ETF

    ETF zaměřující se na hedgeové fondy nejsou zase tak riskantní, jak si myslíte. Jednou z nejvíce působivých inovací v posledních letech v oblasti ETF byl vývoj produktů založených na indexech, které napodobují strategie hedgeových fondů.

    celý článek »

    Intel pohltí Alteru; cena 15 mld. USD

    Americký výrobce čipů Intel je blízko uzavření dohody o převzetí svého menšího konkurenta Altera, za kterého je ochoten zaplatit zhruba 15 miliard dolarů (asi 375 miliard Kč).

    celý článek »

    České HDP: Ekonomický zázrak nebo jen zásoby?

    Statistický úřad dnes zveřejnil podrobnosti o ekonomickém růstu ČR v prvním čtvrtletí. Kromě toho dokonce zvýšil už tak vysoký odhad výkonu české ekonomiky v tomto období z původních meziročních 3,9 % na 4,2 %, respektive z 2,8 % na 3,1 % ve srovnání s předchozím čtvrtletím.

    celý článek »

    Praha zahájí pátek výše

    Pražská burza včera pro změnu předvedla skoro půl procentní zářez do středečních zisků, když index PX odepsal -0,45 %.Včera na tuzemském trhu bylo obchodování bez telekomunikační firmy O2 CR.

    celý článek »

    Český plynárenský svaz nově vede Jan Valenta

    Novým předsedou Rady Českého plynárenského svazu se stal Jan Valenta, Rada ČPS má nově pět místopředsedů namísto dosavadních dvou. „V dnešní době převratných změn v energetice by měl být hlavní cíl činnosti ČPS pro roky 2015-2018 především v...

    celý článek »

    Americká ekonomika zřejmě v Q1 15 klesala

    Vývoj měnového páru USD/EUR včera zažíval jenu ze svých klidnějších seancí. Po stabilizaci kurzu kolem hladiny 1,0900 USD/EUR v průběhu japonského obchodování získalo euro se vstupem evropských obchodníků na trhy podporu, což mu pomohlo...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »