• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Komodity stáhly akcie dolů

    Americké akcie skončily ve čtvrtek za absence důležitých zpráv obchodování v záporném teritoriu, kdy největší zásluhu měl energetický sektor a sektor materiálů.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 4. 6. 2015

    Čtvrtý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,92 %), S&P500 (-0,84 % ) a technologický NASDAQ (-0,79 %). Ropa WTI uzavírala americkou seanci na ceně 58,16 USD za barel (-2,48 %).

    celý článek »

    Nejrychleji rostoucí ETF fondy

    Autor: Bc. Vojtěch Hrabec V dnešním velmi dynamickém rozvoji finančních trhů a velkých možnostech investování jsou Exchange Traded Funds (ETF) stále více vyhledávaným investičním nástrojem.

    celý článek »

    Proti slunci nám nejlépe pomohou žaluzie

    Proti slunci nám nejlépe pomohou žaluzie. Víte, že dobré zastínění se postará o 7 až 10 stupňový rozdíl teplot interiéru a exteriéru? Proč použít zastínění žaluziemi? Protože je ekonomičtější, ekologičtější, ergonomičtější a zdravější nežli klimatizace.

    celý článek »

    Evropa zakončila v záporu, pod tlakem komoditní společnosti

    V červených číslech zakončily dnešní obchodní evropské akciové indexy, když na trzích stále přetrvává nejistota ohledně dalšího vývoje v Řecku. K nějakému zásadnímu posunu ale nedošlo a tak byla pozornost upřena i na reportovaná makrodata, jako jsou pravidelné žádosti o dávky v nezaměstnanosti ze Spojených států, které dosáhly mírně lepšího čísla, než se očekávalo.

    celý článek »

    Geneticky modifikovaná investice: Monsanto

    Společnost Monsanto je pro určitou skupinu lidí poněkud kontroverzní. Jde totiž o firmu „podnikající v agrárním sektoru, agrochemickém průmyslu a oblasti biotechnologií, farmaceutik a geneticky modifikovaných potravin.

    celý článek »

    Velký kolaps nakonec moc změn nepřinesl

    Velký kolaps, který nastal v roce 2008, měl podle řady očekávání vést ke změně v našem ekonomickém uvažování a snad i v přístupu k fiskální, monetární a mezinárodní ekonomické politice.

    celý článek »

    Skokanem dne se staly akcie Pivovarů Lobkowicz

    Evropské burzy dnešní seanci zahájily výrazným propadem, když v jednu chvíli index Stoxx 600 ztrácel 1,8 %. Důvodem jsou vyjednávání ohledně řeckého dluhu, když řecký premiér Alexis Tsipras odmítl návrhy k odblokování prostředků ze...

    celý článek »

    Summary: Dish Network a T-Mobile US

    Podle informací WSJ probíhají mezi Dish Network a T-Mobile US (DIP) debaty o možném spojení. Žádná oficiální cena prozatím není známa. Tržní kapitalizace operátora se po dnešním růstu o zhruba 5 % posouvá na 32,65 mld.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 4.6. 2015

    Dnešní obchodní den byl v Evropě na makroekonomická data chudý. Vyhlašovala se pouze úroková míra v UK a ta zůstala beze změny. Hlavní roli tak opět hrála nervozita ohledně Řecka.

    celý článek »

    Pražská burza uzavřela dnešní obchodování mírným růstem

    Na domácí burze převládal v rámci dnešního dne převážně prodejní sentiment, který odrážel náladu evropských trhů. V závěru obchodního dne, ale došlo k růstu, který byl motivován některými výroky na adresu úrokové politiky USA ze strany mezinárodního měnového fondu a taky směrem k Řecku.

    celý článek »

    Draghi rozpoutal volatilitu, dluhopisové výnosy dnes na špici

    Globální trhy byly dnes doslova převálcovány potom, co výnosy vládních dluhopisů vyletěly vzhůru, což přirozeně dolehlo na akcie i měny. Dnes tak již ani tradiční bezpečné útočiště v podobě referenčního vládního dluhu investorům nenabídlo ochranu před volatilitou.

    celý článek »

    Maloobchodní tržby a mzdy mohou podpořit korunu

    Čtvrtek byl v regionu ve znamení zvýšené volatility, která se do střední Evropy přelila z hlavních světových ekonomik. To bylo důsledkem prudkých pohybů na dluhopisových trzích po úterní evropské inflaci a středečním projevu Maria Draghiho.

    celý článek »

    Dluhopisy již umazaly všechen předchozí letošní růst

    Podle americké Bank of America globální dluhopisový trh letos v posledních několika málo týdnech zcela vymazal předchozí růst a míří hlouběji do červených čísel.Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Index ještě v polovině dubna vykazoval od...

    celý článek »

    Teze k otázkám ohledně penzijního systému ČR

    Penzijní systém v ČR je třeba reformovat, přičemž potřebné změny budou muset být podstatné. Podle mého názoru má nastavení penzijního systému nejen zabezpečit kvalitní život ve stáří, ale má i funkci signální a motivační – má dávat jasný signál, jaké chování jednotlivce je potřebné pro trvale udržitelný rozvoj společenství a zároveň motivovat k takovému způsobu života a nakládání s finančními prostředky, které zajistí výhodnost omezení spotřeby v současnosti ve prospěch kvalitního života v budoucnosti.

    celý článek »

    Nabízí německé akcie stabilitu?

    Přestože průměrný roční růst německého HDP dosáhl během posledních deseti let 1,30%, což není považováno za příliš potěšující, průměrný roční růst HDP v Evropské Unii za stejné období činí pouhých 0,92%.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 04.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.6.Změna4.6. Americký dolar USD 1 24.7040 -1.78%24.2630...

    celý článek »

    Wall Street: Diagnóza podezřelý optimismus

    O amerických akciích píšeme horem dolem. Trh v USA je zkrátka největší a zajímavý i z mnoha dalších důvodů. Jedním z nich je jeho kmotra a podle někoho alma mater - Wall Street. Největší banky světa a zástupy investičních společností řeší, co se děje na..

    celý článek »

    Evropské indexy atakují minima z 2Q

    Propad indexů napříč Evropou, tak by se dala shrnout dnešní první polovina obchodování, když na jedné straně na trhy působí stále otevřená debata nad Řeckem, ale také pohyb měnového páru EUR/USD.

    celý článek »

    Project Syndicate: Udržitelnost jako poslání G7

    Za šest měsíců se v Paříži sejdou zástupci zemí z celého světa, aby se pokusili dospět k celosvětové dohodě na boji proti změně klimatu. Až se příští týden v Německu sejdou lídři skupiny G7, měli by příležitost využít k prvním krokům v úsilí předejít nejnebezpečnějším důsledkům globálního oteplování.

    celý článek »

    Racionální veselice

    Robert Shiller na jedné konferenci z března letošního roku tvrdil, že je jisté, že míříme k další finanční krizi. Tento obvykle dobře naložený nobelista ale nepatří do dlouhé řady proroků zkázy.

    celý článek »

    S&P 500: Trh blízko maxim čeká na směr

    Červnový kontrakt S&P 500 klesá 0,6 % d/d na 2103. Index se pohybuje už řadu týdnů blízko historického maxima. Trh má před sebou rezistence v podobě historického maxima 2135 a dále 2166 a 2181, případně 2226, 2237 a 2366. Trh udržuje v růstu...

    celý článek »

    EUR / USD: technická analýza

    Poslední růst se dostal nad minulý dvojitý vrchol, což by mělo být pozitivní. Budeme čekat až se vytvoří vyšší minima a současný pokles ztratí na síle. Indikátor PSAR má zatím klesající charakter, protože se cena nachází pod jeho body.

    celý článek »

    Zdeněk Radil ovládne Pivovary Lobkowicz

    Generální ředitel společnosti Pivovary Lobkowicz Group Zdeněk Radil kupuje podíly od investorů Martina Burdy (53 procent) a Grzegorze Hóty (26 procent). Za transakci zaplatí celkem 1,9 miliard korun.

    celý článek »

    Pražská burza při svátcích v Polsku a Rakousku otevírá v ospalém tempu

    Pražská burza klesá již třetím dnem v řadě a pokračuje ve slabých výkonech, když za posledních devět dní oslabuje již posedmé. Index PX ztrácí 0,15 % a kopíruje negativní sentiment na západoevropských burzách, které rychle odevzdávají včerejší zisky při pokračující patové situaci v jednáních Řecka s jeho věřiteli.

    celý článek »

    Výběr ETF fondu podle tržní kapitalizace

    Ne všechny mezinárodní kapitálové ETF jsou identické, výrazný rozdíl nalezneme v investování do společností s velkou a malou tržní kapitalizací. Investoři hledající investici na mezinárodním akciovém trhu prostřednictvím fondů ETF často mívají velké...

    celý článek »

    Praha dnes otevře níže

    Na Pražské burze se včera obchodovalo po většinu dne spíše bez zájmu investorů, nicméně aktivita vzrostla na konci dne a to především na akciích společnosti ČEZ a Komerční banky.

    celý článek »

    Aktivní investování nemá smysl

    Vyplatí se portfolio sestavovat z jednotlivých titulů, nebo je lepší investovat prostřednictvím indexových fondů, jejichž výkonnost kopíruje celý trh nebo vybraný sektor? Otázka, která mezi investory dokáže vyvolat obrovské vášně, se objevuje stále...

    celý článek »

    AMSP odmítá další regulaci pracovních agentur

    Další regulace pracovních agentur je podle AMSP zbytečná, problematiku pseudoagentur, které deformují trh beztak nevyřeší. Asociace malých a středních a podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) považuje návrh na další regulaci pracovních agentur za...

    celý článek »

    Polovičatá vyhláška o hazardu v Praze skončí u ÚOHS

    Diskriminační vyhláška pražského magistrátu, podle které má být vyhlášena nulová tolerance hazardu ve třech obvodech, je v kolizi s výnosem antimonopolního úřadu. Počet heren v Praze by se měl od poloviny července snížit o třetinu, celkem by v...

    celý článek »

    Polovičatá vyhláška o hazardu v Praze skončí u ÚOHS

    Diskriminační vyhláška pražského magistrátu, podle které má být vyhlášena nulová tolerance hazardu ve třech obvodech, je v kolizi s výnosem antimonopolního úřadu. Počet heren v Praze by se měl od poloviny července snížit o třetinu, celkem by v...

    celý článek »

    Změny v zákoně o veřejných zakázkách (II. část): Co se změnilo v řízení před ÚOHS?

    Začátkem března letošního roku nabyla účinnosti další novela zákona o veřejných zakázkách. Přestože byla označována svými tvůrci jako „technická“, ve skutečnosti přinesla celou řadu podstatných změn. Mezi nejdůležitější změny patři bezesporu právě změny související s přezkumným řízením u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí