• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 8. 6. 2015

    První obchodní den nového týdne se nesl v negativním sentimentu a hlavní americké indexy zavíraly opět v červených číslech následovně: DJIA (-0,46 %), S&P 500 (-0,64 %) a technologický NASDAQ (-0,92 %). Pár EUR/USD osciluje kolem hladiny 1,1286.

    celý článek »

    NWR propadlo o 13% kvůli úmrtí Petra Otavy?

    Akcie NWR dnes skokem oslabily o 13%, což svedlo titul poprvé v jeho historii na úroveň 0,2 Kč za kus. Důvod pro propad by bylo možné hledat ve zprávě o nenadálém úmrtí bývalého spolumajitele OKD Petra Otavy, který byl údajně a neoficiálně jedním z...

    celý článek »

    Čína potřebuje buď demokracii, nebo silně autoritářský režim

    Ohledně nových dat nás čeká „čínský“ týden, kdy se mimo jiné dozvíme, jak to v květnu vypadalo s průmyslovou produkcí (čtvrtek). Pokud se bude její růst pohybovat kolem 6 %, jak předpokládá konsenzus, pravděpodobně to znamená, že ekonomika dál zápasí s tím, aby dosáhla vládního růstového cíle ve výši 7 %.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v poklesu, Euro Stoxx 50 -1,1 %

    Další ztráty dnes zaznamenaly evropské akciové trhy, které tak vstoupily do nového týdne již pátým poklesem v řadě. Za absence důležitých makrodat indexy odepsaly téměř procento, když celoevropský Euro Stoxx 50 ztratil 1,1 %, francouzský CAC 40 1,2 %, německý DAX 1 % a pouze britský FTSE 100 zůstal bez výraznějšího pohybu.

    celý článek »

    Summary: Deutsche Bank (DIP) a Diageo

    Dosavadní spoluvýkonný ředitel Deutsche Bank (DIP) Anshu Jain skonči koncem června po třech letech ve své funkci. Bankovní skupina oznámila, že jej nahradí John Cryan, jehož úkolem bude provést zamýšlené nákladové úspory (ucelený plán počítá se snížením celkových ročních nákladů o další 3,5 mld.

    celý článek »

    Končí kult Warrena Buffetta?

    Na světě není moc mužů, u kterých jsou lidé ochotni zaplatit miliony dolarů, když s nimi budou moci poobědvat. A ještě méně jich je ve věku 84 let. Ale Warren Buffett prostě není typickým 84letým mužem.

    celý článek »

    Německý DAX vstoupil do technické korekce

    Evropské akcie v novém týdnu zahájily propadem. Stoxx 600 dnes ztrácí zhruba šest desetin procenta, když prakticky klesají všechny hlavní sektory. Jedná se tak již o pátý den v řadě, kdy akcie padají, a jde tak o nejdelší období poklesu...

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 8.6. 2015

    Během dnešního obchodního dne jsme se z Evropy nedočkali významných makro dat. Před otevřením trhu byla vyhlášena německá data bez výraznějších překvapení (obchodní bilance, průmyslová výroba), za očekáváním v eurozóně zůstala důvěra investorů (17,1 při..

    celý článek »

    Ruský automobilový trh stále v krizi

    V posledních týdnech přicházely z ruské ekonomiky povzbudivé zprávy. Inflace již zřejmě zastavila svůj růst, centrální banka (proto) opětovně snížila úrokové sazby, stabilizoval se rubl (společně s ropou) a hospodářský propad by, dle IMF, neměl být tak výrazný.

    celý článek »

    ETF: Alternativní investování do pozemků a budov

    S rostoucí životní úrovní obyvatelstva se ve vyspělých státech rozšiřuje investování do pozemků, budov, či bytů za pozdějším pronájmem. Tyto investice jsou velmi zajímavé, ale díky světové krizi bylo toto investování velmi křehké.

    celý článek »

    Fed zvedne sazby na podzim, podle futures v říjnu

    Vysoký růst počtu nově vytvořených pracovních míst v květnu vrátil definitivně do hry úvahy o letošním růstu dolarových sazeb. Futures kontrakty na fondy Fedu naznačují, že trh nyní nově počítá s prvním hikem v říjnu tohoto roku.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 08.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.6.Změna8.6. Americký dolar USD 1 24.4260 +0.54%24.5600...

    celý článek »

    Goldman Sachs: Směr evropské akcie

    Valuace evropských akcií se nyní podle Goldman Sachs pohybují více než jednu směrodatnou odchylku nad čtrnáctiletým průměrem. Z tohoto historického pohledu je tak těžké tvrdit, že tyto trhy nejsou se svými cenami příliš vysoko.

    celý článek »

    Akcie Deutsche Bank (DIP) po výměně vedení +5,5 %

    Akcie německé Deutsche Bank po nečekaném nedělním oznámení o výměně v nejvyšším vedení vzrostly až o osm procent. Investoři považují nově jmenovaného generálního ředitele, Brita Johna Cryana, za způsobilejšího k uskutečnění revitalizace této největší německé finanční instituce než dosavadní dva šéfy Anshua Jaina a Jürgena Fitschena.

    celý článek »

    Průmyslová produkce i v dubnu stále rostla

    Český průmysl si v dubnu polepšil oproti loňsku o 4,3 %, což v meziměsíčním srovnání představuje růst o 0,8 %. Zahraniční obchod vykázal přebytek téměř 20 mld. Kč. Oproti loňsku byl rozdíl vývozu a dovozu vyšší o 4,2 mld. vyšší.

    celý článek »

    Analýza USD/CAD, GBP/USD a CAD/JPY

    USD/CAD: Měnový pár USD/CAD se na svém 1hodinovém grafu odrazil od horní linie cenového rozpětí na hladině 1,2550 a teď míří dolů k otestování jeho spodní linie. Cena je nyní uprostřed tohoto rozpětí, zatímco Stochastic začíná stoupat z přeprodané...

    celý článek »

    Euro drží podpory a tím i růstové naděje

    Euro k dolaru posiluje 0,4 % d/d na 1,114. Euro ve druhé polovině května ztratilo téměř 50 % zisků z jarních minim, ale trh udržel jarní podpory a může živit růstové naděje. Euru pomohlo možná vyvrácení spekulací o posílení monetární expanze ECB...

    celý článek »

    PPF a O2 – pečlivý počtář

    Nabídkové ceny odkupu akcií O2‘ a CETIN ve svém součtu i jednotlivě u akcií CETIN, působí velmi velkoryse v porovnání s pátečními cenami těchto akcií na burze. Zjednodušené propočty neukazují, že by se PPF odchýlila od hodnocení, se kterým začala s..

    celý článek »

    Týdenní výhled: květnové Maloobchodní tržby, PPI USA

    Trhy v případě hlavních makroekonomických událostí týdne, kterými jsou květnové maloobchodní tržby USA (čtvrtek) a Index PPI USA (pátek) předpokládají posílení růstu spotřebitelské poptávky a produkčních cen. Po zpomalení v posledním půlroce rostou..

    celý článek »

    Řecko v platební neschopnosti, hrozí odchod z eurozóny?

    Americká ekonomika navzdory negativnímu vývoji HDP v 1Q 2015 publikovaném v minulém týdnu potvrdila svojí sílu, když počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor v květnu dosáhnul až 280 tisíc. To bylo výrazně více, než očekával...

    celý článek »

    Evropa na počátku týdne oslabuje; Actelion +8 %

    Evropské akciové trhy zamířily na počátku nového týdne do záporu, kdy aktuálně oslabují přibližně o půl procenta. Indexy tak pátým dnem v řadě ztrácí poté, co zaznamenaly největší týdenní pokles v letošním roce.

    celý článek »

    Nezaměstnanost pokračuje ve volném pádu

    I v květnu nezaměstnanost pokračovala ve svém volném pádu. Podíl nezaměstnaných poklesl z dubnových 6,7 % na 6,4 %, nejnižší hodnotu od listopadu 2011. Snížení nezaměstnanosti bylo stejně jako v předchozích dvou měsících zaznamenáno ve všech 77...

    celý článek »

    ČR - nezaměstnanost v květnu opět poklesla na 6,4%

    Nezaměstnanost klesá především mezi krátkodobě nezaměstnanými. Naopak počet dlouhodobě nezaměstnaných nad dva roky meziročně mírně vzrostl na téměř 143 tis. Rovněž podíl dlouhodobě nezaměstnaných osob se v květnu zvýšil na 30,6 %.

    celý článek »

    ČR: Stavebnictví míří prudce vzhůru

    I duben byl pro české stavebnictví velmi příznivým měsícem. Výroba tohoto odvětví se meziročně zvýšila o více než deset procent, a to především zásluhou inženýrského stavitelství.

    celý článek »

    O2 a CETIN - dvě poznámky k cenám odkupu

    Dvě poznámky k cenám odkupu oznámeným akcií O2 a CETIN pro veřejnou nabídku od PPF: 1) akcie O2 – (předběžná) cena odkupu 78 Kč za akcii není daleko od našeho odhadu něco přes 73 korun na akcii odhadovaných na základě hrubého využití akciových...

    celý článek »

    FX výhled 24. týden - eurodolar na houpačce

    Kurz dolaru k euru je v poslední době jako na houpačce. Vyšší inflace za eurozónu ho poslala zpět k 1,14, lepší data z amerického trhu práce naopak. Tento týden by ho mohly ovlivnit maloobchodní tržby v USA, ale celkově by se měl kurz po výkyvech...

    celý článek »

    ČR - stavebnictví v dubnu rostlo o 10,2%

    Stavební produkce v dubnu 2015 vzrostla meziročně reálně o 10,2 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 4,7 % stavebních povolení více a jejich orientační hodnota klesla o 3,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 49,9 % bytů více. Dokončeno bylo o 34,2 % bytů více.

    celý článek »

    ČR - dubnový přebytek obchodu rostl na 19,9 mld. Kč

    Podle předběžných údajů skončila v dubnu bilance zahraničního obchodu v národním pojetí v běžných cenách přebytkem 19,9 mld. Kč, který byl meziročně o 4,2 mld. Kč vyšší. Celkovou bilanci v národním pojetí příznivě ovlivnilo především meziroční snížení..

    celý článek »

    Přebytek zahaničního obchodu se drží slušný

    Zahraniční obchod v dubnu výrazně nepřekvapil. Dosažený přebytek 19,9 mld. CZK je v souladu s tržním odhadem. Negativním překvapením pro nás je pomalejší dynamika zahraničního obchodu. Vývozy se meziročně zvedly o 5,8 % a dovozy o 4,5 %.

    celý článek »

    Počítačové algoritmy, které řídí Vaše obchody

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatizace je obor, který se zabývá vytvářením automatických procesů a primárně snižuje náklady na neustále se opakující činnost. Zřejmě nejznámější odvětví je automatizace průmyslová, kterou kde kdo zná z různých...

    celý článek »

    Nechte starost o vaše investice na profesionálech

    Nechte starost o vaše investice na profesionálech. Výsledkem může být výrazně vyšší výnos v porovnání s termínovanými vklady nebo spořicími účty. Pokud čas nebo potřebné znalosti nemáte, svěřte se například do péče Investiční kapitálové společnosti...

    celý článek »

    PPF překvapila: Odkup CETINu za 176 Kč a O2 za 78 Kč

    Skupina PPF oznámila, že v dobrovolném návrhu nabídne akcionářům odkup akcií O2 CR za cenu 78 Kč na akcii. To je mírně pod páteční zavírací cenou 81,35 Kč. PPF neoznámila rozhodný den pro nárok na odkup, pouze uvedla, že akcionáři obdrží po 15.6.

    celý článek »

    Samosprávy na daních vybírají o miliardy méně než loni

    Ministerstvo financí na základě žádosti premiéra Sobotky předložilo zprávu o plnění daňových příjmů krajů a obcí za první čtyři měsíce letošního roku. A není to příliš radostný pohled. Ministerstvo se zaměřilo na inkaso sdílených daní, tedy těch,...

    celý článek »

    Samosprávy na daních vybírají o miliardy méně než loni

    Ministerstvo financí na základě žádosti premiéra Sobotky předložilo zprávu o plnění daňových příjmů krajů a obcí za první čtyři měsíce letošního roku. A není to příliš radostný pohled. Ministerstvo se zaměřilo na inkaso sdílených daní, tedy těch,...

    celý článek »

    PPF představila nabídkové ceny na odkup akcií O2 a CETIN!

    Skupina PPF nabídne v rámci dobrovolného veřejného návrhu všem akcionářům za jednu akcii O2 78 Kč a za jednu akcii CETIN 176 Kč. Celkem tedy nabídne za obě akcie 254 Kč, což v součtu dává cenu, která o více než 76 Kč převyšuje cenu jedné akcie O2 na Burze cenných papírů Praha před účinností rozdělení společnosti O2, tj.

    celý článek »

    Řecko se blíží katastrofě

    Řecku a jeho mezinárodním věřitelům dochází čas na dohodu ohledně další finanční pomoci, která by měla zemi přinést peníze na splátky všech pohledávek, a tím zmenšit riziko bankrotu.

    celý článek »

    Věda má budoucnost. Firmy odměnily studenty za projekty

    Přední firmy z technických oborů vybraly nejúspěšnější studentské projekty vzniklé v rámci projektu Věda má budoucnost. Možnost vyzkoušet si nanečisto pracovní pohovor či poznat prostředí firmy, kde by mohli jednou pracovat – to jsou věci, které...

    celý článek »

    Stručný pokus o popis českého dolarového milionáře

    Vysokoškolák, padesátník, opatrný investor. Tichá voda, která mele břehy. Takoví jsou podle výzkumu, který provedla J&T Banka čeští a slovenští dolaroví milionáři. Čeští a slovenští dolaroví milionáři jsou vysokoškoláci (80 % v ČR, 89 % v SR)...

    celý článek »

    Naděje v dohodu Řecka s věřiteli se nenaplnily

    Společnou evropskou měnu podporovaly po většinu minulého týdne spekulace na to, že se jednání mezi řeckými představiteli a jejich věřiteli blíží ke zdárnému konci. K tomu se přidala i vyšší inflační data za květen.

    celý článek »

    Rozhodování mimo valnou hromadu společnosti: Jak se věci mají?

    Většina obchodních korporací v České republice už zareagovala na změny v soukromém právu, které přinesly nový občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích (ZOK). Firmy přizpůsobily své společenské smlouvy nové právní úpravě a podřídily zakladatelské dokumenty ZOK jako celku. Ovšem společnostem s ručením omezeným, které tak doteď neučinily, by neměl uniknout pozornosti následující článek.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »