• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Lze mít důchod alespoň 16 tisíc Kč?

    S odhodem do důchodu klesá životní úroveň, s tím je potřeba počítat a přizpůsobit této skutečnosti v předstihu rodinné finanční plánování a finanční rozpočet. Při vyšších příjmech klesá životní úroveň velmi výrazně, vždyť při 50tisícové měsíční mzdě není.

    celý článek »

    Wall Street jela na neutrál

    Obchodování na Wall Street se v úterý neslo v poklidném režimu, kdy hlavní americký index S&P 500 zakončil obchodování beze změny na 2080 bodech. Tento hlavní akciový index sice klesá již od 21.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 9. 6. 2015

    Druhý obchodní den nového týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,03 %), S&P500 (+0,03 %) a NASDAQ (-0,15 %). Měnový pár EUR/USD se aktuálně nachází na hladině 1,1274.

    celý článek »

    Buffettovy sázky: American Express

    Dnes bych se rád vrátil k akciím, které tvoří významnou součást portfolia známých investorů. Konkrétně půjde o American Express, který by podle dat z konce prvního čtvrtletí měl představovat čtvrtou největší investici v Buffettově portfoliu.

    celý článek »

    Čína s vysokým růstem ještě zdaleka nekončí

    Znovu a znovu se objevují chudé země, které dosahují rychlého růstu díky industrializaci a přejímání technologií ze zahraničí. Pak se ale tyto zdroje růstu vyčerpají a jeho tempo klesne na úrovně běžné ve vyspělých ekonomikách.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 9.6. 2015

    Dnes před otevřením trhu přišla makro data z Číny, kde meziroční index spotřebitelských cen zůstal za očekáváním analytiků (1,2%, oček. 1,5%). Dopoledne Eurostat zveřejnil HDP za první čtvrtletí tohoto roku.

    celý článek »

    Akciové trhy stále nenalézají půdu pod nohama

    Šestý den v řadě se evropský index Stoxx 600 nachází v červeném. Dnes ze své hodnoty v závěru obchodování odepisuje dalších sedm desetin procenta. Nedaří se žádnému sektoru, nejhůře se vyvíjejí technologické a farmaceutické tituly.

    celý článek »

    Zlato - držet nebo ne? Fakta a grafy

    Zlato bylo vždy okouzlující, o tom není pochyb. Je ale tento drahý kov tím pravým pro kapitál investorů v roce 2015? Je zlato skutečně dlouhodobou investicí a uchovatelem hodnoty nebo i instrumentem pro krátkodobé burzovní hrátky či investice? Cena zlata od roku 2012 celkem vytrvale klesá, od vrcholu v týdnu od 11.

    celý článek »

    Koruna mírně posiluje díky vyšší inflaci

    Regionální měny si dnes připisovaly zisky. Maďarskému forintu prospěla vyšší než očekávaná inflace za květen. Ta akcelerovala z dubnových -0,3 % y/y na 0,5% y/y. Maďarský forint si tak vůči euru připsal 0,4 % na 313 HUF/EUR.

    celý článek »

    DB odhaduje letní pokles S&P 500 o 5-9% kvůli Fedu

    Analytici Deutsche Bank varují investory před možnou letní korekcí indexu S&P 500 v rozsahu cca 5-9% oproti stávajícím úrovním. Hlavním rizikovým faktorem podle nich je americký Fed a vidina možné prvního růstu sazeb po mnoha letech extrémně rozvolněné...

    celý článek »

    Malá ochota riskovat straší dolarové býky

    Autor: John J. Hardy, měnový stratég Saxo Bank USD díky nízké chuti riskovat celkově oslabuje Euro posílilo poté, co se objevila možnost vyjasnění řecké situace Kurz USDJPY klesá po intervenci japonského premiéra Chuť riskovat otestuje dvousetdenní..

    celý článek »

    Roger Tooze: Světu hrozí střet civilizací

    Důsledky rozpadu celosvětového řádu by byly dalekosáhlé. Narušení globálních sítí by totiž v horším případě ohrozilo naše bezpečí, v tom lepším jen náš blahobyt. Zájem na tom, aby k ničemu podobnému nedošlo, snad nakonec střetu civilizací zabrání, říká...

    celý článek »

    Video: Roger Tooze: Světu hrozí střet civilizací

    Důsledky rozpadu celosvětového řádu by byly dalekosáhlé. Narušení globálních sítí by totiž v horším případě ohrozilo naše bezpečí, v tom lepším jen náš blahobyt. Zájem na tom, aby k ničemu podobnému nedošlo, snad nakonec střetu civilizací zabrání, říká...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 09.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.6.Změna9.6. Americký dolar USD 1 24.5600 -0.94%24.3280...

    celý článek »

    QE4 versus zvýšení sazeb v USA: co je pravděpodobnější?

    Není to tak dávno, co analytici odhadovali pravděpodobnost, že Fed zvýší na svém zářijovém zasedání sazby o 25 bp na 50 %, zvýšení sazeb o 50bp dávali pravděpodobnost ve výši 20 %. Stačilo však jedno prohlášení mezinárodního měnového fondu a vše je jinak.

    celý článek »

    Analýza GBP/USD, USD/CHF a USD/JPY

    GBP/USD: Tento měnový pár na svém 1hodinovém grafu vytvořil formaci dvojité dno, což poukazuje na krátkodobý obrat trendu. Cena ale ještě musí prolomit rezistenci na linii neckline kolem důležité psychologické hladiny 1,5400, aby potvrdila případný..

    celý článek »

    Ropa po OPECu stabilní

    Červencový futures kontrakt ropy WTI roste 0,9 % d/d na 58,8. Usnesení víkendového zasedání OPECu nelimitovat těžbu ropy tentokrát nemělo na trh takový vliv jako na podzim, kdy cena pokračovala v prudkém propadu. OPEC vedený Saúdskou Arábií a...

    celý článek »

    HDP: ČR jako Etiopie regionu? Jsme lídrem nebo NE?

    Česká ekonomika vzrostla dle dat ČSÚ v 1. čtvrtletí letošního roku oproti poslednímu čtvrtletí roku předchozího o 3,1 %, což bylo nejenom jasně nejrychlejší tempo v Evropě, ale také vůbec nejrychlejší tempo v moderní historii ČR.

    celý článek »

    HSBC hodlá propustit 50 000 lidí do konce r. 2017

    Britská a zároveň největší evropská banka HSBC hodlá v rámci úsporného programu do konce roku 2017 propustit kolem 22-25 000 zaměstnanců = cca 10% současného stavu.Tříletý plán by měl ročně přinést úspory mezi 4,5 - 5 mld.

    celý článek »

    Další rána pro americké aerolinky

    Akcie amerických leteckých společností během včerejší obchodní seance opět výrazně ztratily. Investory dále znepokojují zprávy o začínající cenové válce, přibývajících nových trasách a zvyšující kapacitě přepravců.

    celý článek »

    Riziková aktiva a vzrůstající sebedůvěra měnové unie

    Rizikovým aktivům se v poslední době příliš nedaří. Tento suchý fakt je výsledkem souhry řady faktorů, které zahrnují nejen negativní dění okolo Řecka či dnes třeba i Turecka, ale také pozitivní, jež jsou manifestovány v podobě aktuálně vyšších úrokových.

    celý článek »

    Česká inflace stále roste

    Až překvapivě rychle rostou spotřebitelské ceny v ČR. Oproti dubnu se v květnu zvýšily o 0,3 %, meziročně jsou vyšší už o 0,7 %. Inflace tak překonává očekávání trhů i centrální banky.

    celý článek »

    Index S&P 500 se propadl pod 100-denní průměr

    Akciové trhy v úvodu nového týdne navázaly na negativní sentiment z posledních dní a pokračovaly v poklesech. Hlavním tahounem propadů byl sektor služeb společně s technologickým sektorem, jež v průměru odepsaly až 1 %.Index S&P 500 pondělní...

    celý článek »

    Unipetrol podepsal novou smlouvu s ČEPREM

    Unipetrol podepsal novou smlouvu se společností ČEPRO na poskytování potrubních a logistických služeb. Smlouva byla podepsána na dobu neurčitou s 12měsíční výpovědní lhůtou. Odhadovaná roční hodnota smlouvy je 600 mil.

    celý článek »

    Ceny překvapily vyšším růstem

    Meziroční spotřebitelská inflace nečekaně akcelerovala z 0,3 % na 0,7 % a překonala tak jak naše, tak tržní očekávání. Navíc i výrazně překonala očekáváná centrální banky počítala s inflací v květnu ve výši 0,3 %.

    celý článek »

    Česká inflace nabírá na síle

    Až překvapivě rychle rostou spotřebitelské ceny v ČR. Oproti dubnu se v květnu zvýšily o 0,3 %, meziročně jsou vyšší už o 0,7 %. Inflace tak překonává očekávání trhů i centrální banky.

    celý článek »

    Ochutnávka z portfolií velkých fondů

    V technologiích i ve zdravotnictví sázíme na staré a mnohými podceňované známé, jako jsou Microsoft či Pfizer. V sektoru energetiky se nám naopak líbí motory břidlicové revoluce, říká exkluzivně pro náš web investiční ředitelka z Fidelity Worldwide...

    celý článek »

    Praha zahájí společně s Evropou níže

    Pražské burze se v první obchodní seanci tohoto týdne nedařilo, index PX ztratil 0,8 %.Hvězdou dne byly včera jednoznačně akcie CETIN, které po informaci o odkupu ze strany PPF s nabízenou cenou 176 Kč vylétly o 25 % vzhůru na 172,80 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražské burze se v první obchodní seanci tohoto týdne nedařilo, index PX ztratil 0,8 %. Hvězdou dne byly včera jednoznačně akcie CETIN, které po informaci o odkupu ze strany PPF s nabízenou cenou 176 Kč vylétly o 25 % vzhůru na 172,80 Kč.

    celý článek »

    Euro proti dolaru na úvod týdne na třítýdenním maximu

    Euro včera proti dolaru výrazně posílilo, když si na úvod týdne připsalo celé jedno procento. Kurz tak uzavíral na úrovni 1,123 USD/EUR. Během asijského obchodování si společná evropská měna připsala další zisky a dnes ráno tak otevírá nad úrovní...

    celý článek »

    Havel: Věřím, že EET skončí u Ústavního soudu

    Právník Bohumil Havel je autorem ostré kritiky návrhu zákona o elektronické evidence tržeb. Vláda Babišovu normu odhlasovala a Havel doufá, že všechny pochyby nakonec rozřeší Ústavní soud. „Pokud celý projekt elektronické evidence tržeb nebude...

    celý článek »

    Špatný vtip je především kampaň proti TTIP

    TTIP je bezpochyby krok kupředu, ze kterého můžeme těžit klady. Platí to především pro tolik odsuzovanou metodu urovnávání sporů mezi investorem a státem. ISDS neboli urovnání sporů mezi státem a investorem je asi nejspornějším bodem dohody TTIP....

    celý článek »

    Francie a problematické jaderné elektrárny

    „Jsem přesvědčen, že jaderný průmysl má budoucnost a představuje silnou stránku naší ekonomiky“. Tato slova pronesl francouzský premiér Manuel Valls před dvěma týdny v Paříži a jde o jasnou známku hloubky problémů, kterým tento sektor v jeho zemi čelí.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí