• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 10. 6. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy následovně: DJIA (+1,30 %), S&P500 (+1,18 %) a technologický NASDAQ (+1,25 %). Přestože se dnešní obchodování neslo bez významných cenotvorných makro dat, americké akcie výrazně posílily.

    celý článek »

    Víme kolik nabídne CETIN akcionářům

    Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), která se odštěpila od O2, nabídne minoritním akcionářům, kteří na dubnové valné hromadě hlasovali proti rozdělení operátora, 164,7 korun za akcii.

    celý článek »

    Objem shortů celkově klesl, na CETV však dále vzrostl

    V noci zveřejněné statistiky burz ukázaly z hlediska krátkých pozic na různorodý květnový vývoj. Zatímco nejprve investoři rozšiřovali by Ads Remover href=#41852012 class=zmwgsoepn> sázky na pokles prakticky nejvýraznějším tempem v tomto roce a zároveň i.

    celý článek »

    Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo

    Eurozóna se při troše štěstí může těšit na cyklické oživení, atypicky nyní celý výhled trochu kazí Německo. Francouzský Natixis navíc už delší dobu uvažuje o tom, že jeho ekonomika bude čelit poměrně vážným strukturálním problémům.

    celý článek »

    Pracovní data přivedla zlato na 11týdenní minimum

    Žlutý kov se v pondělí ustálil po sérii třídenních propadů, poté co dolar a akciové trhy klesly a zaznamenaly ztráty. Dosažení 11týdenního minima podnítilo spekulace, že by úrokové sazby mohly začít růst v září. Posledního minima kov dosáhl...

    celý článek »

    Index PX dnes mezi desítkou nejlepších

    Po šesti dnech poklesu dnes evropské akcie otočily do plusu. Index Stoxx 600 v odpoledních hodinách roste o jedno procento, když kromě technologických titulů posilují všechny sektory. Nejlépe se daří těžebním společnostem ( 1,7 %).

    celý článek »

    Regionálním měnám se daří

    I dnes se regionálním měnám dařilo. Nejvíce ze středeční seance vytěžil polský zlotý, který si připsal necelé 1 %, když se jeho kurz posunul na úroveň 4,14 PLN/EUR. Maďarský forint posílil o 0,2 % na 312,1 HUF/EUR.

    celý článek »

    Praha se solidním ziskem; ČEZ +2,2 % a Komerční banka +1,5 %

    Pražská burza ve středeční obchodní seanci připsala solidní zisk, index PX přidal 1,5 %. Další středoevropské trhy také obchodují v zeleném teritoriu – německý DAX roste o 1,6 %, rakouský ATX přidává 1,6 %, polský WIG připisuje 2 % a pouze maďarský BUX obchoduje níže o 0,4 %.

    celý článek »

    Globální bankovnictví: Vítězové a poražení od finanční krize

    Od konce globální finanční krize uplynulo již více než šest let, vedení světových bank však stále zůstává pod tlakem. Jak jsou na tom několik let od krize největší světové banky?Kupříkladu taková Deutsche Bank, kterou dle nedělního prohlášení opouštějí oba její výkonní ředitelé, si vedla od konce roku 2008 v porovnání s ostatními velkými globálními bankovními holdingy o něco hůře ve výkonnosti akcií, ale i výnosnosti a efektivitě nákladů.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 10.6. 2015

    Dnešní den byl na evropská makro data chudý. Evropská komise prohlásila, že není spokojena s nejnovějším plánem reforem, který jí předložilo Řecko a který má odblokovat zbývající peníze z dohodnutého úvěrového programu pro tuto zemi.

    celý článek »

    Babiš: Důchodci si letos přilepší o 600 korun

    Všichni důchodci dostanou letos jednorázový příspěvek 600 korun. Už před pondělním jednání vlády se na tom domluvili předsedové koaličních stran. Dnes to ČTK sdělil ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

    celý článek »

    Summary: Bayer (DIP), Inditex, Target

    Evropa:Farmaceutik Bayer (DIP) prodá firmě Panasonic Healthcare divizi zaměřenou na léčbu diabetes. Cena vyšplhá na 1,02 mld. EUR. Bayer tak pokračuje v oddělování nejádrových operací - v září oznámil plán na spin-off/IPO divize Material Sciences, která je exponována vůči problémovému komoditnímu trhu a stavební poptávce z Číny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 10.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.6.Změna10.6. Americký dolar USD 1 24.3280 -0.44%24.2200...

    celý článek »

    Futures na Wall Street rostou navzdory pokračujícímu růstu výnosu dluhopisů; poklesnou opět ropné zásoby?

    Futures na Wall Street rostou při pokračujícím růstu výnosů dluhopisů, a tak indikují první růst po čtyřech dnech. Výprodej dluhopisů, který s sebou nese strmý růst výnosů, pokračuje i dnes, když v Evropě se výnos u německého desetiletého vládního dluhopisu dostává poprvé od září 2014 nad 1 % a výnos u stejného amerického dluhopisu roste na 2,48 %, co představuje nejvyšší úroveň od října 2014.

    celý článek »

    Potvrzeno, EK není spokojena ani s posledním řeckým plánem reforem

    Dnes odpoledne byly oficiálně potvrzeny dřívější spekulace o nespokojenosti EK s novým plánem reforem z dílny řecké vlády. Evropská komise prohlásila, že není spokojena s nejnovějším plánem reforem, který jí předložilo Řecko a který má odblokovat zbývající peníze z dohodnutého úvěrového programu pro tuto zemi.

    celý článek »

    Opencard v ofsajdu, aneb konec jedné éry

    Koncept karty Opencard je nevýhodný a zastaralý a nahradí ho multikanálová distribuce předplatných kupónů, říká Praha. Co takový krok bude znamenat pro pražany a co jim přinese? Lesk a bída Opencard Zatímco vedení Prahy pokračuje ve vyjednávání o...

    celý článek »

    Project Syndicate: Přehodnoťme cílování inflace

    V posledních dvaceti letech se stalo převládajícím rámcem měnové politiky inflační cílení. Všechny velké centrální banky včetně amerického Federálního rezervního systému, Evropské centrální banky nebo Švýcarské národní banky ho v podstatě (byť ne výslovně) přijaly.

    celý článek »

    Patria Investiční konference 2015

    Patria Investiční konference 2015 - otázky pro makléře a analytiky Patria Finance můžete klást již nyní. Již nyní se můžete ptát přednášejících a účastníků Patria Investiční konference 2015, kteří se představí dnes od 17:00 v Kongresovém centru České národní banky.

    celý článek »

    PBOC snížila výhled čínského HDP a inflace

    Analytici čínské centrální banky (PBOC) snížili své odhady pro letošní růst HDP a inflace v zemi.HDP by měl letos růst o 7% oproti dříve odhadovaným 7,1%.Spotřebitelská inflace by měla růst pouze o 1,4% oproti dříve odhadovaným 2,2%.

    celý článek »

    Project Syndicate: Přehodnoťme inflační cílení

    V posledních dvaceti letech se stalo převládajícím rámcem měnové politiky inflační cílení. Všechny velké centrální banky včetně amerického Federálního rezervního systému, Evropské centrální banky nebo Švýcarské národní banky ho v podstatě (byť ne výslovně) přijaly.

    celý článek »

    Vybírejte půjčky z důvěryhodných webů

    Vybírejte půjčky z důvěryhodných webů. Internet nám dává široké možnosti. Jeho prostřednictvím můžeme provádět mnohé úkony, kvůli kterým jsme dříve museli chodit na různá místa a věnovat jim hodně času.

    celý článek »

    Evropské indexy hledají směr, daří se ropným titulům

    Evropské akciové trhy na počátku nového obchodního dne hledají směr, když se aktuálně pohybují v blízkosti včerejšího závěru. Na programu nejsou žádná důležitá makrodata a tak pozornost bude směřovat na vývoj kolem Řecka, kdy další schůzku má v plánu tamní premiér Tsipras a německá kancléřka Merkelová.

    celý článek »

    Čínské akcie zatím nebudou zahrnuty do MSCI

    Kompilátor globálního akciového indexu MSCI včera oznámil, že zařadí čínské akciové indexy do skupiny indexů MSCI, až s čínskými regulatorními úřady prodiskutuje určité nedostatky. Čína bude muset zvýšit úsilí o liberalizaci akciového trhu.

    celý článek »

    Výnos německých 10letých bundů nad 1%, poprvé od 09/14

    Výprodej státních dluhopisů na sekundárním trhu doprovázený růstem jejich výnosů stále pokračuje.Výnos německých 10letých dluhopisů dnes poprvé od loňského září překonal jednoprocentní hranici, když se zvedl o dalších 6 bazických bodů na výsledných 1,02%.

    celý článek »

    Červen: výhled pro akciové trhy

    Od roku 1963, byl v 58 % případů na akciových trzích měsíc červen rostoucí s průměrným ziskem 0,5 %. Během třetího roku prezidentského cyklu USA byl červen v 69 % případů výš s průměrným ziskem 2,2 %. Nejlepším červnem byl rok 2000 se ziskem 16,6 %.

    celý článek »

    Unipetrol splatí 2 mld.Kč úvěru od PKN Orlen

    Unipetrol oznámil, že splatí zbývající část úvěru od mateřské PKN Orlen ve výši 2 mld. Kč. Unipetrol dostal od Orlenu úvěr ve výši 4 mld. Kč v prosinci 2013 a polovinu (2 mld. Kč) již splatil v březnu 2015.

    celý článek »

    Praha otevře bez výrazných změn

    Pražská burza i ve druhé obchodní seanci tohoto týdne ztrácela, index PX odepsal 0,5 %. Smutným poraženým dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které ztrácely již šestý den v řadě a v úterý po poklesu o 1,6 % na 597,20 Kč poprvé od února klesly pod psychologickou úroveň 600 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza i ve druhé obchodní seanci tohoto týdne ztrácela, index PX odepsal 0,5 %. Smutným poraženým dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které ztrácely již šestý den v řadě a v úterý po poklesu o 1,6 % na 597,20 Kč poprvé od února klesly pod psychologickou úroveň 600 Kč.

    celý článek »

    Euro umazává část svých zisků

    Euro včera vůči dolaru ztrácelo. Během dne si postupně odmazalo 0,4 %, když oslabilo na úroveň 1,12 USD/EUR. Vzhledem k absenci zajímavějších událostí se spíše jednalo o korekci zisků ze začátku týdne (během pondělního obchodování si euro připsalo...

    celý článek »

    Přidání čínských indexů do rodiny MSCI bude ještě chvíli trvat, Čína musí být více liberální

    Úterní obchodní seance na většině asijských kapitálových trhů vykázala podobný scénář – pohyb mezi zisky a ztrátami. Po úterním obchodování ovšem podle statistik mohou být spokojeni akcionáři energetických firem, které vykazovaly většinou růstový trend, naopak nespokojeni odcházejí akcionáři spotřebních firem, které většinou oslabovaly.

    celý článek »

    Vitásková našla společnou řeč s asociací fotovoltaiky

    ERÚ a fotovoltaici budou společně hledat možnosti, jak snížit administrativní i finanční zátěž malých výrobců energie z obnovitelných zdrojů. Na zřízení dílčí pracovní skupiny, která by měla hledat možnosti, jak snížit administrativní i finanční...

    celý článek »

    Vitásková našla společnou řeč s asociací fotovoltaiky

    ERÚ a fotovoltaici budou společně hledat možnosti, jak snížit administrativní i finanční zátěž malých výrobců energie z obnovitelných zdrojů. Na zřízení dílčí pracovní skupiny, která by měla hledat možnosti, jak snížit administrativní i finanční...

    celý článek »

    Paralelní Polis: Bitcoin a továrna na budoucnost

    Bitcoinový zákon připravovaný FAÚ mine účinkem a státní kasu nenaplní, říká člen Ztohoven a věrozvěst českého bitcoinu Petr Žílka. Finanční analytický útvar Ministerstva financí připravuje zákon, který bude upravovat obchodování velkých objemů...

    celý článek »

    Paralelní Polis: Bitcoin a továrna na budoucnost

    Bitcoinový zákon připravovaný FAÚ mine účinkem a státní kasu nenaplní, říká člen Ztohoven a věrozvěst českého bitcoinu Petr Žílka. Finanční analytický útvar Ministerstva financí připravuje zákon, který bude upravovat obchodování velkých objemů...

    celý článek »

    Spotřeba plynu roste, dodavatele mění méně lidí

    Spotřeba zemního plynu v českých domácnostech meziročně vzrostla o 2,5 procenta. Naopak se snížil počet domácností, které změnily dodavatele. Celková spotřeba zemního plynu v Česku od září 2014 do dubna 2015 činila 6 245,8 milionu kubických metrů...

    celý článek »

    Spotřeba plynu roste, dodavatele mění méně lidí

    Spotřeba zemního plynu v českých domácnostech meziročně vzrostla o 2,5 procenta. Naopak se snížil počet domácností, které změnily dodavatele. Celková spotřeba zemního plynu v Česku od září 2014 do dubna 2015 činila 6 245,8 milionu kubických metrů...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »