• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 11. 6. 2015

    Čtvrtý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (+0,25 %), S&P500 (+0,19 % ) a technologický NASDAQ (+0,11 %). Ropa WTI uzavírala americkou seanci na ceně 60,65 USD za barel (-1,27 %).

    celý článek »

    Akcie Visa jako investiční grál

    V minulém díle této série jsme se podívali na platebního trpaslíka favorizovaného panem Buffettem. Po American Expess dnes naši pozornost zaměříme naopak na odvětvového giganta – společnost Visa.

    celý článek »

    Souhrn 11.6. - Evropa rostla, všichni chtějí být u toho až se Řecko dohodne, dolar silně posílil = ropa klesla, BCPP v plusu díky ČEZ, O2 nad 90 Kč (11.6.2015)

    Pražská burza v průběhu dneška při opětovně nadprůměrné likviditě střídavě oscilovala kolem včerejšího závěru. Aktivní byly především před zítřejší VH akcie ČEZ, lehce se dařilo bankám díky mírnému optimismu kolem Řecka, výrazně se posunuly opět...

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 11.6. 2015

    Řecký nejvyšší správní soud zrušil škrty v důchodech, které tamní vláda schválila v roce 2012. Tsiprasova vláda tak bude muset sehnat dodatečné 1,5 miliardy eur ročně. V současnosti řecký důchodový systém spolyká v poměru k HDP nejvíce peněz z celé...

    celý článek »

    Mírný růst v Praze; ČEZ ale +2 % a naopak VIG -3,2 %

    Pražská burza ve čtvrteční obchodní seanci mírně rostla, index PX přidal 0,2 %. Další středoevropské trhy obchodují smíšeně – německý DAX roste o 1,6 %, rakouský ATX klesá o 0,3 %, polský WIG připisuje 0,1 % a maďarský BUX obchoduje výše také o 0,1 %.

    celý článek »

    Dluhopisové trhy: pozorujeme začátek růstu výnosů?

    Stojaté dluhopisové vody se v posledních dnech nevídaně rozvlnily. Do teď v podstatě jednosměrný pohyb výnosů na nižší úrovně skončil náhle a velkým skokem. Výnosy německých desetiletých dluhopisů najednou atakují hranici 1 %, což je z nejnižších úrovní..

    celý článek »

    Řecký akciový index dnes nejlepší na světě

    Evropský index Stoxx 600 dnes přidává zhruba jedno procento, když nahoru jej táhnou všechny hlavní sektory. Vůbec nejlépe se daří informačním technologiím a farmaceutickým titulům, které si připisují 1,2 až 1,3 %.

    celý článek »

    [False Street] Homo economicus šetrí na dôchodok

    Každý, kto aspoň na chvíľu prišiel do kontakt s ekonómiou pozná jej teóriu o maximalizácii užitočnosti alebo zákony ponuky a dopytu. Tiež zaujímavá je aj teória tzv. homo economicus, teda zobrazenie človeka ako racionálneho ekonomického agenta,...

    celý článek »

    Koruna koriguje zpět do svého dlouhodobého koridoru

    Česká koruna dnes korigovala své včerejší zisky a její kurz se vrátil zpět do koridoru 27,30-27,50 CZK/EUR. V ranních hodinách se kurz ještě pohyboval na svých minimech od půlky letošního března pod úrovní 27,25 CZK/EUR, nicméně v dnešních...

    celý článek »

    Analýza EUR/USD, USD/JPY a GBP/USD

    Tento měnový pár na svém 1hodinovém grafu právě vytváří formaci rostoucí trojúhelníka cena nyní testuje rezistenci na horní linii trojúhelníku. Jestli tato rezistence odolá dalšímu růstu, mohla by se cena dostat zpět na dolní linii trojúhelníku k...

    celý článek »

    EPA: Frakování nemá vliv na zdroje pitné vody

    Studie americké Environmental Protection Agency (EPA) o vlivu frakování na zdroje pitné vody přinesla zjištění, že tato technologie dobývání ropy a plynu z vhodného podloží nemá na tyto zdroje žádný znatelný vliv.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 11.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.6.Změna11.6. Americký dolar USD 1 24.2200 +0.45%24.3310...

    celý článek »

    Investujte do evropského EURO STOXX 50 pomocí ETF

    Autor: Miroslav Vybíral Věříte evropským top 50 společnostem, ale nevíte kterou z nich si vybrat pro své investice? Nebo chcete investovat, ale nemáte dostatečný počáteční kapitál? Nezoufejte, odpovědí pro Vaše investice se může stát ETF se zkratkou FEZ.

    celý článek »

    Nemecká ekonomika a DAX30

    Analýza prináša základné fakty o nemeckej ekonomike a jednotlivých komponentoch zahrnutých v nemeckom benchmarkovom indexe DAX30. NEMECKÁ EKONOMIKA: Rozloha: 357 000 km2 Počet obyvateľov: 80 mil. Štátne zriadenie: Parlamentná demokracia Historické...

    celý článek »

    Nebankovní hypotéka: ptejte se na úrok a podmínky

    U nebankovní hypotéky jsou důležité podmínky, za kterých si budete půjčovat. Vždy si důkladně zjistěte všechny informace. Hlavním kritériem bude výše úrokové sazby a splátky, splatnost úvěru, rychlost vyřízení a následné obdržení peněz.

    celý článek »

    USA: Maloobchodní tržby za květen mají posílit

    14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby (05 2015,m/m) 14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby bez aut (05 2015,m/m) Očekávání: 1,1% Očekávání: 0,7 % Předchozí: 0,0 % Předchozí: 0,1 % Poslední kolekce dat za prosinec, leden a únor přes jarní korekci...

    celý článek »

    I přes horší data si euro připisuje zisky

    I přes výrazně horší vývoj dubnové průmyslové produkce ve Francii a Itálii si euro vůči dolaru svoji pozici včera vylepšilo. Jak průmyslová produkce ve Francii, tak v Itálii vykázaly meziměsíční pokles, zatímco trh počítal s opatrným růstem.

    celý článek »

    CETIN nabízí odkup za 164,7 Kč na akcii

    Společnost CETIN včera oznámila, že nabídne těm akcionářům, kteří na valné hromadě bývalé O2 CR hlasovali proti rozdělení společnosti, odkup akcií za 164,7 Kč/akcie. Nabídka má být podána do 15.6.

    celý článek »

    Praha čtvrtek zahájí níže

    Pražská burza ve středeční obchodní seanci připsala solidní zisk, index PX přidal 1,5 %. Hvězdou dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přerušily šest dnů trvající ztrátovou sérii, když dnes i přes klesající ceny elektřiny rostly o 2,2 % na 610,50 Kč.

    celý článek »

    Každý druhý Evropan běžně nakupuje přes mobil

    Nejčastěji lidé nakupují oblečení a spotřební elektroniku a jak ukázal průzkum ING Bank, Češi v této oblasti nijak nezaostávají. Z průzkumu ING bylo zjištěno, že více než polovina Evropanů (58 %), kteří vlastní chytrý telefon nebo tablet,...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve středeční obchodní seanci připsala solidní zisk, index PX přidal 1,5 %. Hvězdou dne byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přerušily šest dnů trvající ztrátovou sérii, když dnes i přes klesající ceny elektřiny rostly o 2,2 % na 610,50 Kč.

    celý článek »

    Řecku opět padá rating

    Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's zhoršila hodnocení úvěrových závazků Řecka po dvou měsících opět hlouběji do spekulativního pásma. Zdůvodnila to hrozícím bankrotem země v příštích 12 měsících kvůli nedostatečným vyhlídkám na dohodu mezi vládou a věřiteli.

    celý článek »

    Americký akciový býk je zralý na porážku

    Americké akcie se již více než šest let drží v růstovém trendu. Vývoj z několika posledních týdnů nicméně naznačuje, že se akciový býk začíná výrazně zadýchávat. Růst na trzích střídá pokles a pokles střídá růst. To je fakt, který je potřeba přijmout.

    celý článek »

    Česko vede jedenáct investičních arbitráží

    Se změnou ve vedení Ministerstva financí došlo i k větší otevřenosti v informování o investičních arbitrážích, kterým Česko v minulosti čelilo a které právě probíhají. Ministerstvo zveřejnilo nejen starší rozhodčí nálezy, ale vyjádřilo se i k probíhajícím sporům a k úspěšnosti vymáhání přiznaných částek z vyhraných arbitráží.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí