• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Spotřebitelský sektor vytáhl Wall Street

    Americké akcie skončily úterní obchodování v kladném teritoriu. Hlavní akciový index S&P 500 dnes přidal 0,6 % na 2096 bodů. Nejstarší akciový index Dow Jones Industrial Average zakočil obchodování na 18163 bodech, což znamenalo přírůstek 0,7 %.

    celý článek »

    Zlato: Technická analýza grafu

    Cena zlata konsoliduje pod 1 185. MACD je v postranním trendu těsně pod nulou. Obě ROC klesají pod nulou. RSI kolísá nad hladinou přeprodanosti. Momentum je mírně propoklesové. Dynamika momenta (obzvlášť ROC) naznačuje možnost oslabení k hladině podpory..

    celý článek »

    Řecká sebevražda EU neublíží díky štítu QECB

    Dnešní výroky řeckého premiéra naznačují, že jeho země se pod jeho vedením řítí do sebevražedného útoku.Podle některých komentářů se ale Evropa případně EU nemusí až tak obávat negativních dopadů tohoto konání a to především proto, že k jeho naplnění na..

    celý článek »

    Evropa: úvodní pokles střídá uklidnění

    Západoevropské akcie dnes uzavírají s mírnými zisky poté, co druhá polovina obchodování vyzněla mnohém lépe než ta první. Zatímco ráno německý DAX atakoval hranici 10 800 bodů, tak na konci obchodování se již jeho hodnota posunula nad 11 000 bodů.

    celý článek »

    Trhy setřásají řeckou zátěž, euro však odpoledne ztrácí

    Řecké téma zůstává na titulních stránkách, na tom se nic nemění. Co se však během dne začalo měnit, je jeho vliv na finanční trhy. Vzhledem k tomu, že řecké dluhopisové výnosy zůstaly za dnešek asi o 60 bodů výš (10Y), těžko mluvit o nějakých nových nadějích na řešení.

    celý článek »

    Summary: HSBC a JPMorgan Chase, Gap a Toyota

    Evropa:Podle deníku Times bankovní skupiny HSBC a JPMorgan Chase zvažují přesun části svého byznysu z Velké Británie do Lucemburska. Důvodem má být obava z možného Brexitu, o kterém by v roce 2017 měla britská společnost rozhodovat v referendu.

    celý článek »

    Regionální měny opatrně posilují

    Regionální měny si dnes nepatrně vylepšily své skóre. Polský zlotý si vůči euru připsal 0,2 %, když se posunul na úroveň 4,14 PLN/EUR. Tendenci posilovat měl i maďarský forint, který však své zisky v průběhu dne postupně ztrácel a den nakonec..

    celý článek »

    Akcie nakonec otočily do plusu

    Evropské akcie v odpoledních hodinách otočily do plusu a v závěru dne přidávají zhruba čtyři desetiny procenta. Dopoledne přitom index Stoxx 600 odepisoval až jedno procento. K rostoucímu trendu pomohl především farmaceutický sektor,.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 16.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.6.Změna16.6. Americký dolar USD 1 24.3190 -0.04%24.3090...

    celý článek »

    Řecký bankrot bez Grexitu

    Jednání věřitelů s řeckými vládními představiteli nejsou vůbec snadná. Vzhledem k tomu, že Řekové se nechystají ve čtvrtek na setkání euroskupiny předložit nový návrh reforem, dohoda je zdá se stále v nedohlednu a vrcholní představitelé EU tak uvažují o dříve nemyslitelné variantě, jak by mohlo Řecko zbankrotovat, aniž by muselo nutně opustit eurozónu.

    celý článek »

    Jeb for President

    "Země kráčí špatným směrem," řekl Bush o nynějším vývoji v USA, kdy v Bílém domě úřaduje demokratický prezident Barack Obama, kterého by po volbách v listopadu 2016 případně mohla nahradit demokratická kandidátka Hillary Clintonová.

    celý článek »

    Ropa 60 USD/barel momentální rovnovážná cena

    Červencový futures kontrakt ropy WTI roste 0,3 % d/d na 59,8. Trh dnes může aktivněji obchodovat ve 14.30 SEČ, kdy budou zveřejněny zahájení resp. povolení staveb domů USA. Předpokládá se pokračování decentního růstu trhu domů. Technický pohled:...

    celý článek »

    Sněmovnu čeká souboj o provize z pojištění

    Poslanecká sněmovna se chystá projednávat novelu Zákona o pojišťovnictví. Jeho součástí má být i kontroverzní pozměňovací návrh na regulaci provizí. Kvůli tomuto tématu už padl sociálnědemokratický náměstek ministra financí Martin Pros. Jeho odbor,.

    celý článek »

    Řecko vládne trhům

    Malá země na jihu Evropy již půl roku drží trhy v napětí a (spolu)určuje sentiment investorů, který se následně promítá do burzovních pokynů k prodeji, či nákupu cenných papírů.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v poklesu, Airbus -2,5 %

    V dalším poklesu dnes pokračují evropské akciové indexy, které tak aktuálně oslabují přibližně o procento. Nejistota pramení z vývoje situace v Řecku, kde stále nedošlo k žádnému pokroku, přičemž tamní ministr financí Janis Varufakis prohlásil, že na nadcházejícím setkání ministrů financí eurozóny nechystá předložit nový návrh reformních opatření.

    celý článek »

    EU - emise CO2 loni poklesly o 5%

    EU odhaduje, že emise CO2 v rámci unie v loňském roce poklesly meziročně o 5%. Emise CO2 představují cca 80% veškerých unijních emisí skleníkových plynů.Největší pokles emisí CO2 v loňském roce dosáhlo Slovensko (-147,1%), Dánsko (-10,7%) a Slovinsko...

    celý článek »

    MPO - Dlouhodobá prognóza trhu s uhlím

    Zpráva je analýzou trhu s hnědým uhlím (HU) v ČR jak na straně domácích zdrojů tak i spotřeby a zachycuje současné názory producentů HU i jeho spotřebitelů na produkci a potřeby HU v časovém horizontu až do roku 2050.

    celý článek »

    Statoil propustí 1500 zaměstnanců

    Norský Statoil oznámil, že v rámci plnění úsporného programu hodlá propustit do konce roku 2016 cca 1100 - 1500 zaměstnanců z hlavního pracovního poměru a hodlá také rozvázat spolupráci s cca 525 externími konzultanty.

    celý článek »

    Paris Day1 - Boeing 18 mld. : Airbus 15 mld. USD

    První den na Air Show v Paříži získal Boeing objednávky za 18 mld. USD a Airbus 15 mld. USD. Podle ředitele pro strategii Airbusu bude dál poptávka tažena hlavně z Asie. Společnost také věří a sází na potenciál své vlajkové lodi A380.

    celý článek »

    ČR - výrobní ceny v průmyslu v květnu rostly o 0,4%

    Meziměsíčně vzrostly ceny průmyslových výrobců v květnu o 0,4 %, stavebních prací a tržních služeb shodně o 0,1 %. Ceny zemědělských výrobců klesly o 2,2 %. Meziročně byly nižší ceny zemědělských výrobců o 12,1 % a průmyslových výrobců o 2,1 %.

    celý článek »

    Indexové fondy mohou vhodně doplnit investiční portfolio

    Hlavním cílem indexových fondů je kopírovat výkonnost sledovaného indexu s co nejnižší odchylkou. V České republice jich najdete jen několik, a to v nabídce ČSOB a IKS-KB. V čem se tyto produkty liší od aktivně řízených fondů? Které regiony pokrývají?...

    celý článek »

    ČEZ dnes naposledy s nárokem na dividendu 40 Kč

    Dnes (16. 6. 2015) se naposledy obchodují akcie ČEZu s právem na dividendu ze zisku r. 2014. Akcionáři schválili na valné hromadě dividendu 40 Kč na jednu akcii. To znamená hrubý dividendový výnos 6,5 %. Výplata začíná 3. srpna.

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: nemastné neslané.

    Na dlouhodobém grafu BTC-e to vypadá stejně. Stále žádná změna. Situace je stále napjatá a může lehce vyústit do nějaké akce. Nedostatek akce a nevýrazný pohyb může znamenat, že bitcoin se nachází v hluboké konsolidaci před očekávaným pohybem dolů.

    celý článek »

    Rozbřesk - Mezinárodní věřitelé drancují Řecko?!

    Otevřená konfrontace s věřiteli, ke které se v posledních dnech rozhodla řecká vláda, začíná konečně přinášet své ovoce. Řeckému premiérovi Tsiprasovi se hláškami o tom, že věřitelé posledních pět let jeho zemi drancují, podařilo rozdmýchat určitou finanční nákazu, kterou jednak odnáší vládní dluhopisy na periferii eurozóny (tedy Italové, Španělé a Portugalci) a jednak trochu paradoxně třeba německé akcie.

    celý článek »

    Prodeje aut v EU pokračují v růstu

    Prodej nových osobních aut v Evropské unii se v květnu zvýšil o 1,3 procenta na více než 1,1 milionu vozů. Prodej rostl již 21. měsíc za sebou, tempo růstu však bylo nejnižší od doby, kdy prodej začal opět růst.

    celý článek »

    Pšenice propadla na čtrnáctidenní minimum

    K hranici čtrnáctidenního minima propadl v průběhu včerejšího dne na burze CBOT (CME Group) nejaktivnější futures kontrakt na pšenici. Jednalo se o reakci na příznivou předpověď počasí, jež ubrala vrásky na čele mnoha farmářům nejenom ve Spojených...

    celý článek »

    Praha otevře bez výrazných změn; ČEZ naposledy s dividendou

    Pražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne výrazně ztrácela, index PX odepsal 1,2 %. Negativní sentiment tradičně poslal dolů finanční sektor – Erste bank odepsala 1 % na 681 Kč, Komerční banka odepsala 2,8 % na 4971 Kč a dostala se tak na nejnižší úrovně od ledna a pojišťovna VIG ztratila 2,2 % na 857 Kč.

    celý článek »

    Americká čísla dolaru nepomohla

    Americký dolar včera proti společné evropské měně oslabil. Od rána bylo obchodování volatilní, ale od zveřejnění prvních údajů z makroekonomiky začal dolar oslabovat, protože to nebyly dobré zprávy. Výkon americké ekonomiky zaostal za očekáváním...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne výrazně ztrácela, index PX odepsal 1,2 %. Negativní sentiment tradičně poslal dolů finanční sektor – Erste bank odepsala 1 % na 681 Kč, Komerční banka odepsala 2,8 % na 4971 Kč a dostala se tak na nejnižší úrovně od ledna a pojišťovna VIG ztratila 2,2 % na 857 Kč.

    celý článek »

    Euro čeká na makrodata

    Po pondělním vzestupu, kdy se kurz měnového páru společné evropské měny a amerického dolaru vyšplhal až těsně k hranici 1,1300, dochází ke konsolidaci ceny páru pod touto úrovní, která je sama o sobě silnou S/R úrovní prověřenou minulostí, která může...

    celý článek »

    Stříbro: Rekordní prodeje Maple Leaf v 1 Q 2015

    Zatímco v průběhu prvního čtvrtletí roku 2015 poklesla celková poptávka po amerických stříbrných mincích Eagle, Královská kanadská mincovna zaznamenala historicky největší prodej svých stříbrných mincí Maple Leaf.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »