• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 17. 6. 2015 + FOMC

    Třetí obchodní seanci tohoto týdne zakončily hlavní americké akciové indexy následovně: DJIA (+0,17 %), S&P500 (+0,19 %) a technologický NASDAQ (+0,18 %). Hlavním tématem dnešního dne bylo rozhodování o amerických úrokových sazbách a zápis ze zasedání...

    celý článek »

    Omezíme svobodu fotografování, navrhuje Brusel

    Výrazný odpor vzbudil návrh výboru pro právní záležitosti EP, který v úpravě autorského práva navrhuje omezení zveřejňování fotografií z veřejných prostranství za komerčním účelem. Jakékoli komerční využití snímků by se tak stalo bez souhlasu...

    celý článek »

    Korekce na evropských akciích – hrozba nebo příležitost?

    Pokud se podíváme na vývoj za posledních 12 měsíců, dosáhl index S&P 500 návratnosti dosahující téměř 10 %. Když to srovnáme s požadovanou návratností, která se může pohybovat někde kolem 7 – 8 %, tak stále dostáváme o něco více, než na co máme „nárok“.

    celý článek »

    Centrální bankéři jako nepřátelé trhů

    Některé události, které probíhají v posledních dnech tiskem, působí jako déja-vu. Řecko (ne)bojuje o záchranný program. Bush a Clinton kandidují na prezidenta USA… Jako bychom již o těchto událostech slyšeli, jakoby snad nikdy nebrali konce nebo opravdových změn.

    celý článek »

    Fed odkryje část tajenky. Zvýší úrokové sazby?

    Zasedání Fed bude ostře sledované. Trhy se pídí po signálech, které by naznačily, kdy může přijít první zvýšení úrokových sazeb od finanční krize a Velké recese. A protože dnešní sada informací bude poměrně komplexní (nová prognóza, komentář a...

    celý článek »

    Koruna na nejsilnější úrovni od intervencí

    Koruna si během dnešního obchodování polepšila proti euru na nové maximum proti euru od intervencí ČNB z listopadu 2013. Česká měna totiž posílila o desetinu procenta, když se její kurz dostal na mezibankovním trhu pod hranici 27,23 CZK/EUR.

    celý článek »

    Index PX klesl pod tíhou akcií ČEZ

    Evropské akcie pod tíhou téměř všech sektorů dnes klesají o téměř půl procenta. Nejhůře se daří prodejcům maloobchodního zboží, jejichž akcie odepisují 0,8 %. Jediným sektorem, který se drží v plusu, je energetický ( 0,8 %).

    celý článek »

    Protiruské sankce EU potrvají do konce ledna 2016

    Diplomaté členských zemí Evropské unie se dnes shodli na prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku do konce ledna příštího roku. Uvedly to diplomatické zdroje ČTK s tím, že krok v pondělí formálně potvrdí ministři zahraničí osmadvacítky na své schůzce v Lucemburku.

    celý článek »

    Život Benjamina Grahama

    Autor: Bc. Monika Horáková Benjamin Graham, původním jménem Grossbaum se narodil 8. května 1894 v židovské rodině v Londýně. Byl jedním ze tří bratrů, kteří se narodili manželům Grossbaumovým.

    celý článek »

    Tři signály, že Grexit je za rohem

    Nekonečná politická vyjednávání Atén s mezinárodními věřiteli se táhnou již půl roku, de facto od předčasných voleb, které do čela země vynesly premiéra Tsiprase.

    celý článek »

    Futures na Wall Street hledají směr před důležitým zasedáním Fedu

    Futures na Wall Street se obchodují bez jasného směru, když investoři vyčkávají na výsledek dvoudenního zasedání Fedu. Americká centrální banka zveřejní své rozhodnutí o sazbách v 20:00 a zároveň představí svůj nový výhled pro domácí ekonomiku a prognózu sazeb pro zbytek tohoto roku i příští rok.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 17.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.6.Změna17.6. Americký dolar USD 1 24.3090 -0.66%24.1480...

    celý článek »

    Na českém trhu poroste objem hypoték na investice

    Na českém hypotečním trhu vládnou pro ty, kteří si chtějí pořídit vlastní bydlení, nejlepší podmínky v novodobé historii země. Průměrná úroková sazba na hypotéky klesla v dubnu 2015 v České republice na rekordně nízkých 2,11 procenta.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, Remy Cointreau díky výsledkům +5 %

    Evropské akciové trhy v úvodu dnešního obchodování přešlapují na místě a hledají tak směr pro svůj další vývoj. Investoři vyčkávají na večerní výsledek jednání amerického Fedu, když pozornost navíc stále míří do Řecka, kde zatím k žádnému dalšímu pokroku nedošlo.

    celý článek »

    Jen před Fedem pod tlakem, jaký bude kurs večer?

    Jen k dolaru slábne 0,4 % d/d na 123,9. Obchodování dnes zpomalí, neboť ve 20.00 SEČ Fed oznámí rozhodnutí monetární politiky. Trh ještě nečeká změnu hlavní úr. sazby. Důvodem je hlavně momentálně slabší ek. výkonnost datující celé první pololetí,...

    celý článek »

    Analýza EUR/CAD, EUR/AUD a EUR/GBP

    EUR/CAD: Na 4hodinovém grafu tohoto měnového páru máme několik technických signálů, které indikují odraz od rostoucí trendové čáry. Tato trendová čára koresponduje s klouzavým průměrem SMA 200, úrovní Fibonacciho retracementu 61,8 % a dřívější zónou.

    celý článek »

    Prohibici hazardu říká Hospodářská komora jasné ne

    Loterie a podobné hry jsou součástí našeho podnikatelského prostředí. Zakázat toto podnikání je nesmysl, zní z Hospodářské komory hlavního města Prahy. Regulace a jasná pravidla ano, plošné zákazy a prohibice ne. Takový je postoj Hospodářské komory.

    celý článek »

    Čekání na výrobní inflaci se dál protahuje

    Ačkoliv se ekonomice vede dobře, chuť a prostor výrobců zdražovat je stále jen omezený. Ceny ve výrobě meziročně klesají, v zemědělství se jejich propad zrychlil. Ceny v průmyslu v posledním měsíci sice mírně rostly (meziměsíčně o 0,4 %), avšak i...

    celý článek »

    ECB: „Cokoliv“ v rámci OMT je legální

    Program Evropské centrální banky na nákup státních dluhopisů tzv. OMT dostal posvěcení od Evropského soudního dvora. Jde o významné vítězství ECB, které jí uvolňuje ruce, aby v případě potřeby mohla plně využít svůj program OMT, který vytvořila poté, co..

    celý článek »

    Goldcorp prodal 26% akcií v Tahoe Res. za 811 mil. USD

    Goldcorp prodal svůj 26% podíl v menším těžaři zlata Tahoe Resources v rámci snahy zbavit se nejádrových aktiv a vylepšit finanční pozici. Výnos z prodeje činí 811 mil. USD. Agentura S&P v reakci na prodej zvýšila výhled na rating Goldcorpu na stabilní z.

    celý článek »

    Praha zahájí středu výše; ČEZ poprvé bez dividendy

    Pražská burza v úterní obchodní seanci zaznamenala slušný zisk, index PX přidal 1,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera obchodovala naposledy s nárokem na dividendu ve výši 40 Kč a pro investory se zřejmě jednalo o lákadlo, když titul přidal 0,8 % na 622 Kč.

    celý článek »

    Euro jako na houpačce (17.6.2015)

    V průběhu včerejšího obchodování euro vůči dolaru marně hledalo nějaký jasnější trend. Zatímco během dopoledne společná evropská měna posílila až na 1,133 USD/EUR, v průběhu dne postupně ztrácela a v celodenním hodnocení si nakonec odepsala 0,4 %...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v úterní obchodní seanci zaznamenala slušný zisk, index PX přidal 1,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera obchodovala naposledy s nárokem na dividendu ve výši 40 Kč a pro investory se zřejmě jednalo o lákadlo, když titul přidal 0,8 % na 622 Kč.

    celý článek »

    Předseda EK: Řecká vláda lže

    Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se včera ostře ohradil proti tomu, jak řecká vláda veřejně interpretuje požadavky komise ohledně snahy o vyřešení řecké dluhové krize.

    celý článek »

    Britská libra stále nezadržitelně posiluje

    Na denním grafu britské libry a japonského jenu je jasně patrný dlouhodobý býčí trend. Ve svém tažení vzhůru prolamuje jedno historické maximum za druhým. V současnosti je již na sedmiletých maximech a když se kurzu tohoto páru podařilo prorazit nad...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »