• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 18. 6. 2015

    Čtvrtý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (+1,00 %), S&P500 (+0,98 % ) a technologický NASDAQ (+1,34 %). Americký NASDAQ uzavřel na nových maximech: 5 132,95 bodů.

    celý článek »

    Wall Street si připsala zisky; Oracle (-5 %) propadl nejvíce za 2 roky

    V zelených číslech zakončily seanci americké akciové trhy, když indexy posílily přibližně o procento. Zveřejněna dnes byla pravidelná čísla z trhu práce, kde počet žádostí o dávky v nezaměstnanosti dosáhl mírně nižších hodnot proti konsensu analytiků a index filadelfského Fedu za měsíc červen vzrostl na 15,2 b.

    celý článek »

    Summary: Oracle a Kroger

    USA:Oracle (DIP) včera po trhu zveřejnil svá hospodářská čísla za F4Q15. Tržby meziročně klesly o 5 % 10,7 mld. USD, zatímco odhady vyhlížely 10,9 mld.

    celý článek »

    Praktická ukázka demolice řeckých akcií

    Řecká sága má hodně „detailů“. Jedním z nich je to, čemu můžeme říkat „periferní stimulace“ německé ekonomiky. Nemám nyní na mysli německé exporty do této části eurozóny, ale to, že periferie působí jako strukturální „oslabovač“ eura.

    celý článek »

    Evropa před závěrem otočila, DAX +1,1 %

    Evropské akciové trhy dokázaly i přes to, že se celý den pohybovaly v červených číslech, umazat své ztráty a zakončit seanci v plusu. Pozornost je stále upřena na Řecko, když dnešní jednání euroskupiny žádný pokrok nepřineslo.

    celý článek »

    Růst rizikové averze dále oslabuje forint i zlotý

    Čtvrteční obchodování na regionálních trzích bylo překvapivě klidné navzdory stupňující se nervozitě ohledně vyjednávání mezi Řeckem a jeho věřiteli. Kurz koruny vůči euru se pohyboval v úzkém pásmu několika haléřů a uzavřel na stejné hodnotě jako..

    celý článek »

    Proč Němci uvažují jinak než zbytek světa?

    Nedávno jsem měl tu příležitost hovořit v Berlíně na Institutu makroekonomické politiky IMK. Tento institut bychom mohli popsat jako keynesiánský ostrov v německém moři, které je ke keynesiánským myšlenkám spíše nepřátelské.

    celý článek »

    Život a zdraví jsou pro Čechy až na druhém místě

    Zatímco v zahraničí se lidé pojišťují zejména na zdravotní rizika, Češi si nejdříve pojistí majetkové záležitosti a až pak možná i sebe. Životní pojištění přináší nyní asi 40 procent veškerého vybraného pojistného na českém trhu, ovšem vyspělý svět...

    celý článek »

    Proč investovat do komodit? Diverzifikujte portfolio!

    Komodity jsou volatilní třídou aktiv, o tom není pochyb. I přesto mají investorům co nabídnout. Faktem je, že investor s akciovým fondem, který sleduje americký index S&P 500 má přibližně 10 procent investic uloženo v komoditních společnostech jako jsou producenti ropy a plynu nebo těžaři kovů a minerálů.

    celý článek »

    ČEZ a Erste bank spláchly Prahu; Index PX -1,1 %

    Pražská burza ztratila podruhé v řadě více než jedno procento, když index PX ve čtvrtek odepsal 1,1 %. Ostatním středoevropským trhům se daří podstatně lépe – německý DAX získává 0,5 %, rakouský ATX obchoduje beze změny, polský WIG roste o 0,6 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,8 %.

    celý článek »

    Bouře v USA znamenají support pro ceny skotu na výkrm

    Ceny futures kontraktů skotu na výkrm (feeder cattle), které během posledních 4 měsíců vzrostly přibližně o 12%, dle předpovědi amerického ministerstva zemědělství (USDA) najdou další support ve formě nízké nabídky na doplnění klesajících počtů kusů ve...

    celý článek »

    FX Aktuality: Malá ochota riskovat straší dolarové býky

    Autor: John J. Hardy, měnový stratég Saxo Bank Švýcarská národní banka se pravděpodobně necítí příliš dobře, co se týče posílení švýcarského franku a jeho dopadu na švýcarskou ekonomiku od prudkého přecenění, ke kterému došlo letos 15. ledna. Na...

    celý článek »

    Technická analýza - Nike Inc. (NKE)

    Společnost vyrábí sportovní obuv, potřeby a zařízení, její rozsah působnosti je celosvětový.Preferovaný scénář: LONG s cílem u $109/aAlternativní scénář: SHORT s cílem u $101/a (při ztrátě podpory na $103,20) Klíčové technické úrovně:Hladina $105/a úroveň lokální rezistenceHladina $100/a hladina lokální podpory25/6/2015 – Q výsledky, čeká se zisk 82c/a a tržby $7,67mld.

    celý článek »

    Jak se lépe učit cizím jazykům

    Jak se lépe učit cizím jazykům Učit se a naučit se cizím jazykům se vyplatí. Jazyky vám otevřou mysl a obzory, dají vám možnosti, o jejichž existenci jste netušili. Věřte, že i když si to na počátku své cesty za poznáváním nového jazyka neumíte...

    celý článek »

    S&P 500: Fed burze pomáhá k růstu

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,8 % d/d na 2105 po včerejší volatilní seanci s nadprůměrnými zobchodovanými objemy amerických burz. Obchodování rozkolísalo rozhodování Fedu monetární politiky. Centrální banka dle očekávání hlavní úr. sazbu...

    celý článek »

    Řecká krize: Klíčová data na cestě k možnému Grexitu

    Příští čtyři týdny budou rozhodující. Pět měsíců jednání mezi Řeckem a jeho mezinárodními věřiteli se dostává do zásadní fáze. Věřitelé se shodují, že dnešní setkání ministrů financí eurozóny v Lucemburku je klíčové pro dosažení dohody, která by umožnila uvolnit Řecku záchranné prostředky ve výši 7,2 miliardy eur.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.6.Změna18.6. Americký dolar USD 1 24.1480 -0.94%23.9200...

    celý článek »

    Rusko nové protievropské sankce neplánuje

    Moskva nepředpokládá, že by v odvetě za prodloužení evropských hospodářských sankcí proti Rusku zavedlo nové sankce proti unii. Řekl to dnes ruský ministr hospodářského rozvoje Alexej Uljukajev.

    celý článek »

    Fed naznačil, že zvýší letos sazby možná až dvakrát

    Šéfka amerického Fedu Janet Yellen včera naznačila, že centrální bankéři věří, že růst ekonomiky v tomto roce bude takový, aby ustál jedno až dvě zvýšení základních sazeb.Podle Yellen se US ekonomika vypořádává s mimořádně slabým prvním čtvrtletím, trh...

    celý článek »

    Merkelová: Dohoda je stále možná, pokud budou reformy

    Německá kancléřka Angela Merkelová dnes uvedla, že dohoda věřitelů s Řeckem je stále ještě možná, ale pouze pokud bude řecká vláda ochotná pracovat na potřebných reformách. Merkelová před německými zákonodárci citovala z únorové dohody, ve které se Řecko.

    celý článek »

    Analýza GBP/USD, EUR/GBP a AUD/USD

    GBP/USD:Měnový pár GBP/USD na svém denním grafu právě prorazil vzhůru z obrácené formace hlava a ramena, což značí možný vznik dlouhodobého rostoucího trendu. Cena testuje rezistenci kolem důležité psychologické úrovně1,5800, což je nejvyšší hodnota.

    celý článek »

    Project Syndicate: Náročné volby MMF ohledně Řecka

    Hlavní ekonom Mezinárodního měnového fondu Olivier Blanchard nedávno položil jednoduchou a důležitou otázku: “Jak moc se musí přizpůsobit Řecko a jak moc se musí přizpůsobit jeho věřitelé?” To však vyvolává dvě další otázky: Jak moc se již Řecko přizpůsobilo? A udělali vlastně vůbec něco jeho věřitelé?Řecká vláda v květnu 2010 odsouhlasila fiskální korekci ve výši 16% HDP mezi léty 2010 a 2013.

    celý článek »

    Project Syndicate: Náročná volbá MMF ohledně Řecka

    Hlavní ekonom Mezinárodního měnového fondu Olivier Blanchard nedávno položil jednoduchou a důležitou otázku: “Jak moc se musí přizpůsobit Řecko a jak moc se musí přizpůsobit jeho věřitelé?” To však vyvolává dvě další otázky: Jak moc se již Řecko přizpůsobilo? A udělali vlastně vůbec něco jeho věřitelé?Řecká vláda v květnu 2010 odsouhlasila fiskální korekci ve výši 16% HDP mezi léty 2010 a 2013.

    celý článek »

    5 mýtů o ETF, které by jste měli vědět

    Autor: Ondřej Pilný Burzovně obchodované fondy nyní představují 15 % obchodování na burze. Kolik z těchto 15 % však činí investice soukromých investorů? Oblíbenost ETF rychle vzrostla díky institucionálním investorům, hedgovým fondům ale i díky klasickým.

    celý článek »

    Fed: Ekonomika zvýšení sazeb letos unese

    Včera centrální banka USA, tzv. Fed ukončil své dvoudenní dumání a řekl, že ekonomika USA se po zimní mizérii oživuje a je dostatečně silná na to, aby unesla zvýšení sazeb. Ale samozřejmě (povinně) doplňují, že trh práce jim stále dělá vrásky.

    celý článek »

    Wall Street 17.6. - zisky s podporou Fedu

    Akcie na Wall Street si připsaly mírné zisky s podporou Fedu. Jednotliví členové sice očekávají pravděpodobné zvýšení sazeb do konce letošního roku, finální rozhodnutí však bude závislé na ekonomických datech. Šéfka J.

    celý článek »

    Alibaba získá 20% společnosti Pepper Robot

    Alibaba získá 20% podíl ve společnosti na výrobu robotu „Pepper Robot“, kde bude mít 60% podíl Softbank (ta vlastní mimo jiné podíl v Alibabě) a 20% podíl Foxconn Technologies. Pepper Robot je zařízení na čtení emocí, které má být dostupné od letošního...

    celý článek »

    Rozbřesk - Řecko a holubičí Fed jako (poslední) impuls k nižším úrokovým sazbám?

    Akcie, dluhopisy a emerging markets mohou být relativně v klidu. Tedy pokud se alespoň politiky americké centrální banky týče. Včerejší zasedání Fedu sice vyslalo signál, že by centrální banka ještě letos ráda zvedla úrokové sazby, ale šance na to, zdali se tak stane na nejbližším možném zasedání - tedy v září, zjevně po včerejšku klesly.

    celý článek »

    Řecko a holubičí Fed jako (poslední) impuls k nižším úrokovým sazbám?

    Akcie, dluhopisy a emerging markets mohou být relativně v klidu. Tedy pokud se alespoň politiky americké centrální banky týče. Včerejší zasedání Fedu sice vyslalo signál, že by centrální banka ještě letos ráda zvedla úrokové sazby, ale šance na to, zdali se tak stane na nejbližším možném zasedání - tedy v září, zjevně po včerejšku klesly.

    celý článek »

    VH RBI potvrdila dřívější výhledy

    Raiffeisen Bank International včera pořádala valnou hromadu, v rámci které společnost potvrdila své předchozí výhledy. RBI očekává dosažení kapitálové přiměřenosti CET1 ve výši 12 % do konce roku 2017, přičemž by tohoto cíle mělo být dosaženo mimo jiné...

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek níže

    Pražská burza včera zavřela propadem o 1,22 %. Hlavní strůjcem zkázy byly jasně akcie ČEZ, které se obchodovaly již bez nároku na dividendu a pořádně propadly o 8,68 %.

    celý článek »

    Kam až se propadne americký dolar?

    Americký dolar je od začátku roku pod neustálým tlakem a propadá se od března tohoto roku z hodnoty 1,0125 na současná minima 0,9200. Ano, zní to neuvěřitelně, ale přesto je to pravda.

    celý článek »

    AMSP ČR: Efektivita insolvenčních řízení klesá

    Efektivita insolvenčních řízení v podnikatelské sféře klesá alarmujícím způsobem, říká analýza Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Ze společné analýzy Asociace malých a středních a podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a InsolCentra...

    celý článek »

    Z eráru do daňových rájů odteklo skoro 250 miliard

    Firmy s konečnými vlastníky z daňových rájů za posledních osm let získaly veřejné zakázky v objemu nejméně 244 miliard korun. Tyto společnosti, v drtivé většině s neznámými nebo obtížně dohledatelnými skutečnými vlastníky, zasahují do všech odvětví.

    celý článek »

    RUVR: Náhrada za ekonomickou radu vlády vzbuzuje rozpaky

    Místo Národní ekonomické rady vlády se budoucností české ekonomiky zabývá orgán, jehož hlavními tématy jsou lední medvědi a tání ledovců. Dnes si již jen zřídka vzpomeneme na sbor ekonomů, který pracoval pro českou vládu a říkali jsme mu NERV...

    celý článek »

    Vzájemná závislost leasingové a kupní smlouvy: Jak rozhodl Nejvyšší soud?

    Pořízení auta na leasing se za posledních dvacet pět let stalo jedním z nejběžnějších nástrojů financování obnovy vozového parků domácností i firem. Zájemce o nový vůz, který tuto službu využije, při něm často podepisuje smlouvy hned dvě: jednu o leasingu samotném a druhou smlouvu kupní. Co když se ale později ukáže, že jedna z nich je neplatná? Odpověď nám dává Nejvyšší soud, který se v jednom ze svých nedávných případů k vzájemnému vztahu těchto dvou smluv vyjádřil.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »