• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 19. 6. 2015

    Další týden, který byl pod vlivem dění na poli Řecko-EU, končil po sérii tří poklesových týdnů, v zeleném. Důvodem růstu byl však spíše americký FED. Páteční obchodování končilo poklesem, kdy patrně docházelo k výběru krátkodobých zisků před...

    celý článek »

    Trhy vstřebávají „úder“ od ECB

    Během krize a prvních pokrizových let docházelo v USA k zajímavému jevu. Rozjel se program kvantitativního uvolňování, načež se vzápětí objevila řada úvah o tom, že QE nefunguje.

    celý článek »

    Týden na měnách: Fed zůstává opatrný

    Tento týden na hlavních měnových párech přinesl ztráty dolaru a to především proti britské libře. Negativním impulsem byl pro americkou měnu především výsledek jednání tamní centrální banky.

    celý článek »

    V pátek Praha se solidním ziskem; ČEZ +4 %

    Pražská burza zakončila týden solidním ziskem, když index PX dnes přidal 0,8 %. Ostatním středoevropským trhům se daří hůře – německý DAX klesá o 0,6 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,1, polský WIG ztrácí 1,2 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,2 %.

    celý článek »

    [Idea Generator] Čínske akcie, pesimizmus a optimizmus

    Jednou z hlavných úloh každého obchodníka na finančných trhoch je získavať informácie, ktoré neskôr pomáhajú pri generovaní nových obchodných stratégií. K tejto úlohe sa chceme pridať aj my novým týždenníkom [Idea Generator]. Mať prehľad o veľkom...

    celý článek »

    Jak dopadlo IPO společnosti Fitbit?

    Autor: Ing. Libor Stoklásek První den obchodování cena akcií Fitbit (ticker: FIT) vystřelila vzhůru a akcie otevíraly o 59,5 % výše, než byla stanovena upisovací hodnota na 20 USD za akcii. To okamžitě ocenilo společnost na více než 6 mld. USD.

    celý článek »

    Pimco: USA jsou a budou napřed, dolar půjde roky nahoru

    Před rokem začala společnost PIMCO hovořit o tom, že se svět nachází v novém neutrálu, protože oživení po finanční krizi bylo už roky slabé. Minulý měsíc se setkali investiční profesionálové této společnosti, aby probrali dlouhodobější ekonomický výhled.

    celý článek »

    Putin odmítl vážnou hospodářskou krizi

    Ruská ekonomika navzdory předpovědím neprožívá větší krizi, inflaci se daří držet pod kontrolou, kurz rublu je stabilnější a banky se přizpůsobily novým podmínkám, řekl dnes na ekonomickém fóru v Petrohradě ruský prezident Vladimir Putin.

    celý článek »

    BOJ: Rozhodnutie o monetárnej politike

    Rozhodnutie o menovej politike: Dnes zverejnila japonská centrálna banka svoje rozhodnutie o menovej politike. To neprinieslo žiadnu zmenu v nastavení menovej politiky. Pomer hlasovania na zasadnutí bol 8:1, pričom disidentom bol Takahide Kiuchi. Na.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.6.Změna19.6. Americký dolar USD 1 23.9200 +0.66%24.0800...

    celý článek »

    5 grafů o Řecku, po kterých vás přejde smích

    Mohlo by se zdá, že řecká krize je jenom poker hra nervů mezi eurozónou a řeckou levicovou vládou zvolenou ve volbách v lednu tohoto roku. Bohužel za silnými řečmi, osobními výpady a konstrukcemi geopolitických hrátek stojí bohužel tvrdá realita čísel, která se může zhmotnit v reálnou hrozbu potenciálně nebezpečných otřesů finančních trhů a systému v Evropě v případě realizace Grexitu.

    celý článek »

    Čínská akciová raketa začíná podléhat korekci

    Čínský akciový trh, který v poslední době raketově stoupal, se dostává do stádia korekce. Tento týden byl pro hlavní čínský akciový index tím zdaleka nejhorším za posledních sedm let a rozvířil tak debaty o bublině na vyšponovaném čínském trhu.

    celý článek »

    Znáte slušnou a odpovědnou firmu?

    Znáte slušnou a odpovědnou firmu? Pokud by se člověk řídil jen obrazem v médiích, musel by si myslet, že podnikatelé jsou skupina nepoctivých, zkorumpovaných a pro stát neužitečných šejdířů...

    celý článek »

    Japonská pověst o třech šípech

    Autor: Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank Japonský plán s názvem Tři šípy není lékem na udržitelný růst Ekonomika se musí začít zabývat imigrací a otevřeností Růst HDP zpomaluje nedostatek skutečných reforem Když na přelomu roku 2012/2013...

    celý článek »

    Účet pro Evropu za ruskou hospodářskou krizi: asi 100 miliard eur

    Hospodářská krize v Rusku bude Evropu stát odhadem 100 miliard eur (2,7 bilionu korun) a více než dva miliony lidí mohou přijít o práci. Důsledky skomírající ruské ekonomiky, na jejíž výkon měly kromě klesajících cen ropy vliv i sankce přijaté Evropskou unií kvůli postupu Moskvy vůči Ukrajině, spočítal ve své analýze vídeňský ústav pro výzkum hospodářství WIFO.

    celý článek »

    Zlato: Sílící euro pomáhá komoditám výše

    Zlato stagnuje d/d na 1201. Přes řadu důležitých makroekonomických informací zlato stagnovalo na klíčové podpoře 1180, teprve v závěru týdne posílení eura pomohlo růstu ceny. Technický pohled: Velmi důležitá je zóna 1161 1181, neboť její porušení by.

    celý článek »

    Zahraniční dluh ČR narůstá

    Zadluženost české ekonomiky vůči zahraničí na konci března vyskočila na téměř 105 mld. EUR a odpovídá tak necelým 67 % HDP. Nejde samozřejmě o veřejný dluh, ale o závazky tuzemských firem, bank včetně centrální banky a vlády vůči zahraničí.

    celý článek »

    Jak začínal Warren Edward Buffett?

    Warren Edward Buffet se narodil dne 30. sprna 1930 ve státě Nebraska a někdy přezdíván jako Věštec z Omahy. Jeho matka Leila byla doktorkou a otec Howard burzovním makléřem, později kongresmanem a majitelem menší makléřské firmy.

    celý článek »

    Praha otevře výše; rebalancing PX/CECE indexů by mohl přinést zvýšenou aktivitu, +komentář analytika ke squeeze-out na CETIN

    Pražská burza ztratila podruhé v řadě více než jedno procento, když index PX ve čtvrtek odepsal 1,1 %. Po středečním především technickém poklesu akcie ČEZ zažily 100% výplach, když titul kontinuálně klesal, aby v aukci uzavřel o 3,7 % níže na úrovni 547 Kč, pouhých 0,5 Kč od denního minima.

    celý článek »

    Euro klesá!

    Společná evropská měna viditelně oslabuje od začátku měsíce. Kdo se raduje, že se konečně naplnily predikce o paritě na měnovém páru EUR/USD, bude zklamán. Nejedná se o pokles na páru s americkým dolarem, kde se kurz naopak dostává k úrovním 1,1500, ale..

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ztratila podruhé v řadě více než jedno procento, když index PX ve čtvrtek odepsal 1,1 %. Po středečním především technickém poklesu akcie ČEZ zažily 100% výplach, když titul kontinuálně klesal, aby v aukci uzavřel o 3,7 % níže na úrovni 547 Kč, pouhých 0,5 Kč od denního minima.

    celý článek »

    Tři, dva, jedna. Řecké odpočítávání začalo

    Řecká sága se dostává do své terminální fáze s tím jak se blíží jeho splátky MMF a zároveň dohoda o záchranném balíku není na stole. Důležitým mezníkem v řecké krizi budou dnešní a zítřejší jednání euroskupiny(18-19.6). Pokud se ministři financí s..

    celý článek »

    Nejstabilnější českou společností je Becherovka

    Poradenská společnost Bisnode zveřejnila žebříček sta nejstabilnějších českých firem. Hlavní cenu Czech Stability Award za rok 2014, získal Jan Becher – Karlovarská Becherovka. V předchozích pěti letech byly oceněny společnosti VEBA textilní...

    celý článek »

    ČNB: Finanční sektor nadále ohrožuje hlavně recese

    Český finanční sektor posílil již tak vysokou odolnost vůči možným nepříznivým šokům, říká zpráva ČNB o finanční stabilitě. Oživení poptávky po úvěrech, pokles úrokových sazeb z úvěrů a uvolňování úvěrových standardů ale představují potenciální...

    celý článek »

    ČNB: Finanční sektor nadále ohrožuje hlavně recese

    Český finanční sektor posílil již tak vysokou odolnost vůči možným nepříznivým šokům, říká zpráva ČNB o finanční stabilitě. Oživení poptávky po úvěrech, pokles úrokových sazeb z úvěrů a uvolňování úvěrových standardů ale představují potenciální...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »