• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 22. 6. 2015

    Týden začal v pozitivním duchu poté, co Řecko předložilo nový návrh, který by dle představitelů EU mohl být dobrým základem pro další jednání. Evropské trhy výrazně posílily a rovněž americké indexy končily v zeleném a přidávaly přibližně 0,6 %.

    celý článek »

    Proč úroky (nejen) v USA už nikdy moc neporostou

    Fed připravil budoucí penzisty o jakoukoli naději, že budou mít z čeho žít, pokud se rozhodnou jít do důchodu v 65 letech. Někteří možná budou argumentovat, že posledních 10 let nízkých úrokových sazeb bylo anomálií a že k normalizaci dojde v...

    celý článek »

    Rally na evropských burzách, Euro Stoxx 50 +4 %

    Evropské akciové trhy si dnes připsaly výrazné zisky, přičemž indexy posílily přibližně o čtyři procenta. Optimismus investorů panuje v souvislosti s vývojem situace v Řecku, kde ale zatím nebylo dosaženo žádné konkrétní dohody a jednání na nejvyšší úrovni jsou naplánována na dnešní večer.

    celý článek »

    Periferie se zvedá, esa v řecké hře drží ECB

    Program pro tento týden je jasný: Bude se hovořit a pracovat na Řecku. Celé se to může táhnout ještě dlouho. Vlastně je to bohužel pravděpodobné – monetární unie nefunguje a Řecko je pověstným vrcholem ledovce, na kterém to je nejvíce patrné.

    celý článek »

    Raketový start do nového týdne v Praze; Erste bank +4,8 %

    Pražská burza zahájila nový týden solidním růstem, když index PX dnes rostl o 1,4 %. Další středoevropské trhy si vedou také výborně – německý DAX roste o 3,5 %, rakouský ATX obchoduje výše o 2,5 %, polský WIG získává 2,2 % a maďarský BUX přidává 1,4 %.

    celý článek »

    Prodeje starších domů v USA nejvýše od roku 2009

    Z amerického realitního sektoru přichází další dobré zprávy. Prodejům starších domů se v květnu dařilo nečekaně dobře, když se meziměsíčně zvýšily o 5,1 % na 5,35 milionu (SA, anualizováno), trh počítal s 4,8procentním růstem.

    celý článek »

    Cena elektřiny do konce roku neporoste

    Elektřina na burze je již několik týdnů na historických minimech. Aktuálně se cena pohybuje na 31,35 eur za megawatthodinu, což je při dnešním kurzu 854 korun. Vloni to bylo i nad hranici 36 eur za megawatthodinu (985 korun) a před čtyřmi roky se cena...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 22.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.6.Změna22.6. Americký dolar USD 1 24.0800 -0.41%23.9810...

    celý článek »

    Graf dne: Palladium rychle klesá

    Cena palladia je nejnižší od února 2014 a padá již 6. týden v řadě. Za tuto dobu propad činí 10,7 %. Za poklesem stojí rostoucí těžba kovu. Produkce v Jižní Africe, která je jeho světově druhým největším producentem, vzrostla tento rok o 17 % na...

    celý článek »

    Výnosnost investic před a po finanční krizi 2008

    8 medvědích argumentů a 1 býčí, který je zatím všechny strčí do kapsy Ze statistik posledních týdnů si o trzích nelze udělat jasný obrázek. Přibývá varovných signálů, na druhou stranu ale na akciovém trhu trvá dlouhodobý silný růstový trend.

    celý článek »

    O dvou řeckých paradoxech

    Řecké téma je v poslední době v médiích natolik frekventované, že jednomu přijde až stydno na kupu již řečeného přihazovat další kvanta slov. Ale možná zdání klame.

    celý článek »

    Souboj pojišťoven

    Autor: Bc. Martin Švábensky Americká zdravotní pojišťovna Anthem Inc. v sobotu prohlásila, že nabízí 47 mld. USD v hotovosti a akciích za menšího rivala společnost Cigna. Jedná se již o delší dobu avizovanou konsolidaci.

    celý článek »

    Řecký den zúčtování, je bankrot za dveřmi?

    Řecko o víkendu předložilo další návrh na řešení dluhové krize, který dnes budou projednávat ministři financí zemí eurozóny. Jedná se o rozhodující den, jelikož pokud se dnes nedosáhne dohody ohledně vyplacení poslední části záchranného balíčku, pak.

    celý článek »

    ECB dále navýšila linku likvidity pro Řecko

    Podle agenturních zpráv dnes ECB dále navýšila svou linku mimořádné likvidity pro řecké banky. Stalo se tak již potřetí za poslední týden.Bližší konkrétnosti zatím nejsou známy. Naposledy ECB linku navyšovala v pátek - viz ECB údajně opět navýšila linku..

    celý článek »

    Euro: Růstový trend vzdor Řecku trvá

    Euro k dolaru slábne 0,2 % d/d na 1,134. Euro ve druhé polovině května ztratilo téměř 50 % zisků z jarních minim, ale trh udržel jarní podpory. Euro posiluje a trh může živit růstové naděje i přes vyostření sporu Řecka s věřiteli. Přitom nejistota...

    celý článek »

    Řecké drama pokračuje i v pondělí, co je nového?

    12.25 Trichet: Řecko potřebuje opravdu dobrý plán, aby se udrželo v eurozóně. 11.40 Řekové v novém návrhu nabízejí, že stanoví hlavní sazbu DPH na 23 %, na energie a základní potraviny sníženou na 13 % a léky a knihy by měly podléhat sazbě 6 %.

    celý článek »

    EU prodloužila sankce vůči Rusku do ledna 2016

    EU dnes rozhodla o prodloužení sankcí vůči Rusku o dalších 6 měsíců tedy minimálně do ledna 2016.Sankce budou trvat dokud Rusko nezačne plnit závazky dojednané v Minsku v únoru tohoto roku u příležitosti příměří mezi Ukrajinou a vzbouřenci na východě...

    celý článek »

    Evropa od úvodu silně roste, Altice +21 %

    S výraznými zisky vstoupily do nového týdne evropské akciové trhy, které se aktuálně pohybují asi tři procenta nad pátečním závěrem. Pozitivní nálada investorů pramení z vývoje situace ohledně Řecka, kdy jeho představitelé předložili návrh, se kterým chtějí vyřešit současnou krizovou situace.

    celý článek »

    USA: Prodeje existujících domů decentní růst pokračuje

    16.00 SEČ USA: Prodeje existujících domů (05 2015)Očekávání: 5 250 000Předchozí: 5 040 000 Celkově trh domů přes určité zakolísání v posledních kvartálech (které nebylo zcela vysvětleno) pokračuje v decentním růstu a data jako celek nezpochybňují...

    celý článek »

    Je 11:55, Řekové se snaží odvrátit krizi

    Nákaza z řecké krize byla zatím relativně omezená. V tomto týdnu se ale dostáváme do fáze, kdy krach jednání může mít závažnější dopady. Konkrétně se jedná zavedení kapitálových kontrol a omezení výběru peněz z řeckých bank. To by Řecko dostalo...

    celý článek »

    FX výhled 26. týden - Řecko a ČNB

    Trh si zasedání FOMC minulý týden vyložil v neprospěch dolaru a ten tedy oslabil. Pokud se bude komplikovat situace kolem Řecka, mělo by euro oslabit. Stejně tak by měl dále klesnout výnos německého desetiletého státního dluhopisu rozšířit se spread k...

    celý článek »

    Investujte do pozemků a budov pomocí ETF

    Autor: Miroslav Vybíral S rostoucí životní úrovní obyvatelstva se ve vyspělých státech rozšiřuje investování do pozemků, budov, či bytů za pozdějším pronájmem. Tento typ investic je velmi zajímavý, ale díky světové krizi taky velmi křehký a citlivý.

    celý článek »

    Řecko: "Dum spiro, spero"

    Řecký premiér Alexis Tsipras předložil během včerejšího telefonátu s lídry Evropské unie, Francie a Německa návrh, kterým chce Řecko dosáhnout dohody o řešení řecké krize.

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila týden solidním ziskem, když index PX přidal 0,8 Hvězdou pátku po dvoudenním výplachu byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přidaly 4 % na 569 Kč a obchodní seanci uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Praha zahájí týden výše

    Pražská burza zakončila týden solidním ziskem, když index PX přidal 0,8 Hvězdou pátku po dvoudenním výplachu byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přidaly 4 % na 569 Kč a obchodní seanci uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Otevřené dveře pro šok na trzích

    Míra korelace jednotlivých tříd investic je podle aktuální studie Mezinárodního měnového fondu vyšší než před krizí. Pokud něco může pomoci přelití krize z určité oblasti světa nebo segmentu trhu někam jinam, je to právě tento faktor.

    celý článek »

    Euro zůstává ve vleku spekulací kolem Řecka

    Společná evropská měna vůči dolaru po převážnou většinu minulého týdne zhodnocovala, aby v závěru týdne část svých zisků odevzdala. Zatímco na počátku týdne se kurz držel ještě u hladiny 1,12 USD/EUR, ve čtvrtek již byla testována hladina...

    celý článek »

    Nokia se vrací na trh s telefony

    Příští rok finské společnosti Nokia vyprší zákaz působení v oblasti mobilních telefonů. Firma už ohlásila, že začne navrhovat mobilní telefony a poskytovat licence na jejich výrobu. Tvrdí to aspoň generální ředitel Nokie Rajeev Suri v rozhovoru pro.

    celý článek »

    Nokia se vrací na trh s telefony

    Příští rok finské společnosti Nokia vyprší zákaz působení v oblasti mobilních telefonů. Firma už ohlásila, že začne navrhovat mobilní telefony a poskytovat licence na jejich výrobu. Tvrdí to aspoň generální ředitel Nokie Rajeev Suri v rozhovoru pro.

    celý článek »

    Velmocí zítřka je Kanada

    Dnes se pro většinu světa zdá být samozřejmostí, že Spojené státy představují hlavní hybnou sílu na trzích, v inovacích nebo třeba v geopolitické oblasti.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »