• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 23. 6. 2015

    V úterý doznívala pozitiva z posunu jednání mezi představiteli Řecka a EU, avšak hlavně v Evropě. Amerika si za slabých objemů udržela zelenou nulu. Makrodata ve formě slabších výsledků objednávek zboží dlouhodobé spotřeby a slabší než očekávaný index...

    celý článek »

    Řecký terminátor to (za nás) vyřeší

    Rychlá lekce pro byznys: Co chce mladá, internetová generace zákazníků? Mladí lidé jsou on-line. Mají sice stejně času jako všichni ostatní, ale doba je stále rychlejší a vyžaduje rychlost i po lidech.

    celý článek »

    Vývoj ceny zlata pohledem technické analýzy

    Cena vzrostla a odrazila se od 200denního klouzavého průměru. MACD roste a vrací se k nule. Obě ROC rostou a jsou poblíž nuly. RSI roste nad neutrální hladinu 50. Momentum je zhruba neutrální. Nejpravděpodobnější je konsolidace na klouzavých průměrech.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v růstu, Delhaize +8 %

    V zelených číslech uzavřely dnešní obchodování západoevropské akciové trhy v naději, že dojde k brzké dohodě mezi Řeckem a jeho věřiteli. Podle všeho se země eurozóny shodly na tom, že se jedná z řecké strany o návrh, který je realistický a k pozitivnímu výsledku by mohlo dojít do konce týdne.

    celý článek »

    Summary: BlackBerry a Carnival

    USA:BlackBerry dnes představilo sadu hospodářských čísel za první čtvrtletí fiskálního roku 2016. Tržby meziročně klesly o 32 % na 658 mil. USD a zaostaly za konsensuálním očekáváním na úrovni 686 mil.

    celý článek »

    Praha i v úterý se ziskem; ČEZ i Erste bank +1,4 %

    Praha i v úterý se ziskem; ČEZ i Erste bank +1,4 %Pražská burza pokračovala v růstu i v úterý, když index PX dnes přidal 0,7 %. Další středoevropské trhy si vedou také poměrně slušně – německý DAX roste o 1,1 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,9 %, maďarský BUX přidává 1,2 % a pouze polský WIG klesá o 0,1 %.

    celý článek »

    Praha i v úterý se ziskem; ČEZ i Erste bank +1,4 %

    Pražská burza pokračovala v růstu i v úterý, když index PX dnes přidal 0,7 %. Další středoevropské trhy si vedou také poměrně slušně – německý DAX roste o 1,1 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,9 %, maďarský BUX přidává 1,2 % a pouze polský WIG klesá o 0,1 %.

    celý článek »

    Kurz koruny testuje trpělivost centrální banky

    Regionální měny dnes marně hledaly nějaký výraznější trend. Maďarská centrální banka v souladu s očekáváním trhu snížila klíčovou úrokovou sazbu o 15 bb na 1,5 %. Maďarský forint však na tuto zprávu příliš nereagoval.

    celý článek »

    Evropské burzy pokračují ve včerejším růstu

    Západoevropské akciové indexy rozšiřují včerejší zisky posílením zhruba o 1,5 % , když vedle pokračujícího optimismu ohledně dosažení dohody Řecka s věřiteli se pozitivně projevily také nad očekávání dobré PMI indexy z eurozóny.

    celý článek »

    Čína objevuje globální moc peněz

    Před měsícem se konala největší vojenská přehlídka na Rudém náměstí od dob Stalina. Zúčastnil se jí i jeden člověk, který přitahoval stejné množství pozornosti jako vojenská technika.

    celý článek »

    Maďarské sazby opět klesají, konec cyklu je ale velmi blízko

    Maďarská centrální banka dnes snížila základní úrokovou sazbu o 15 bodů na 1,50 procenta, tedy jak se čekalo. V doprovodném prohlášení banka znovu ujistila o opatrném přístupu k měnové politice a uvedla, že s dosažením inflačního cíle je konsistentní trvale uvolněná politika.

    celý článek »

    EU - roamingové poplatky možná skončí již v roce 2017

    V roce 2007 začala EK omezovat maximální výši roamingových poplatků účtovaných jednotlivými operátory svým klientům při přeshraničním volání. EK nyní očekává, že úplný konec těchto poplatků by mohl nastav již v průběhu roku 2017 zhruba od 2Q.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.6.Změna23.6. Americký dolar USD 1 23.9810 +1.18%24.2660...

    celý článek »

    Rodové erby na mincích dnes nahradila loga firem

    Medaile s vlastním logem si nechává razit stále více českých firem. Trend, který je v jiných zemích běžný, se tak rychle zabydluje i v České republice. Potvrzují to zkušenosti Pražské mincovny: podíl soukromých zakázek se za poslední rok zvýšil...

    celý článek »

    Kalendáře a diáře na míru Vaší firmě

    Kalendáře a diáře na míru Vaší firmě. I v době moderních technologií a chytrých aplikací mají na pracovních stolech své místo kvalitní diáře: zaznamenáváme si do nich důležité obchodní schůzky, objednávky, akce, ale i svátky, výročí, jubilea, prostě...

    celý článek »

    Graf dne: Růst japonských akcií nemá konce

    Lepšící se naděje, že se Řecko nakonec dohodne a podaří se mu splatit splátku MMF ve stanoveném termínu do 30. června, je živou vodou pro akcie v Japonsku. Souhrnný akciový index Nikkei 225 během dnešního obchodování (23.6.

    celý článek »

    Zlato či bitcoin jako peníze? Leda v Zimbabwe

    Bude bitcoin někdy používán jako běžné peníze? Jeho zastánci v to určitě doufají a uvažují o tom i ekonomové v centrálních bankách. Ti se zase zaměřují na to, jak by taková měna ovlivnila jejich schopnost ovlivňovat inflaci a ekonomický růst.

    celý článek »

    Co když jsou teď všechny investice nadhodnocené?

    Robert Shiller, americký ekonom, akademik, autor knih a nositel Nobelovy ceny za ekonomii, se v rozhovoru pro Goldman Sachs zamýšlí nad tématem ocenění investic. Jsou skutečně všechna aktiva nyní nadhodnocená? A kam v takovém případě investovat volné...

    celý článek »

    Manažer fondu obligací radí: dejte peníze pod matraci

    Nevídané doporučení dal investorům Ian Spreadbury, správce jednoho z největších obligačních fondů (Fidelity) ve Velké Británii. Doporučil jim vykašlat se na investice a uložit si peníze pod matraci. Zdůvodňuje to možností „systémové změny“ na trzích.

    celý článek »

    Kam dávají své peníze superboháči?

    Podle nové analýzy World Wealth Report od Capgemini a RBC Wealth Management jsou akcie tím nejpopulárnějším aktivem mezi boháči, kteří mají pro investice k dispozici alespoň milion dolarů.

    celý článek »

    Řeckým zákonodárcům návrhy věřitelům opět nevoní

    Řečtí zákonodárci dnes rozhořčeně reagovali na ústupky Atén v jednáních s mezinárodními věřiteli. Místopředseda řeckého parlamentu a činitel vládní levicové strany SYRIZA Alexis Mitropulos upozornil, že se schvalováním návrhů by mohly být problémy.

    celý článek »

    ECB dnes opět posunula řecký limit pro ELA

    Podle agenturních zpráv ECB také dnes navýšila limit pro poskytování dodatečných zdrojů likvidity pro řecké banky. Učinila tak již počtvrté v posledním týdnu. Naposledy ECB navýšila program ELA včera a to o 1,9 mld . na výsledných 87,8 mld. EUR.

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: Řecko a bitcoin? Nesmysl.

    Bitcoin se může stát určitou formou bezpečného přístavu, ale zatím pro to neexistují žádné důkazy. Sice je možné, že jeho současné posílení je vedeno událostmi v Řecku, ale také je možné, že s tím nemá Řecko nic společného.

    celý článek »

    Jak funguje EET: Sledování v režimu 24/7

    Chorvatský ministr financí okouzloval svůj český protějšek tím, jak dokonale umí v jeho zemi šmírovat nejen podnikatele. Kolik má živnostník hotovosti v pokladně, kolik vydal za den účtenek, zda se mu tržba zvyšuje, kolik peněz má na svém účtu, zda.

    celý článek »

    Obnovení pokrývání O2 - Akumulovat, cíl 109 Kč

    Dnes jsme znovu zahájili pokrytí akcií O2CR (po nedávném rozštěpení společnosti na dvě části) s doporučením akumulovat a 12M cílovou cenou 109 Kč na akcii za použití DCF modelu. Cílová cena obsahuje 20% diskont na pokrytí nejistoty a rizik vyplývajících..

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Výzva Agrowest a.s. (23.6.2015)

    Agrowest a.s., se sídlem Božkovská, Plzeň, IČO 27961958 Výzva k poslednímu předložení akcií Agrowest a.s. za účelem jejich výměny Představenstvo společnosti Agrowest a.s., IČ: 279 61 958 se sídlem Božkovská 397/15, Východní Předměstí, 326 00 Plzeň,..

    celý článek »

    Rozbřesk - Řecký porod s kleštěmi dává naději na happy-end a euroskeptici si mnou ruce

    Lepší antireklamu na euro, než tu co psal včera život, by euroskeptici nedokázali natočit a hlavně ani zaplatit. Posuďte sami…Objektivně nesolventní Řecko, kvůli kterému svolali věřitelé v EMU narychlo na pondělí summit, obdrží z Atén potřebné podklady až ve dvě ráno, přičemž aby vše bylo ještě zmatenější, tak ve dvou e-mailech, neboť ten první obsahuje špatný návrh.

    celý článek »

    Jak se zajistit před příletem černé labutě pomocí ETF?

    Autor: Lukáš Holan Investoři se hrnou do nových strategií, které by jim měly zajistit profit při dalším selhání trhů – tzv. Black swan událostí. Jedním z těchto produktů, který by měl zajišťovat ochranu před zmíněným rizikem, je Horizons Universa US...

    celý článek »

    Majitel Unipetrolu chce těžit ropu v Severní Americe

    Největší polská rafinerská společnost PKN Orlen, která je majitelem českého Unipetrolu, usiluje o převzetí dalších ropných ložisek v Severní Americe. V rozhovoru s polským listem Dziennik Gazeta Prawna to sdělil generální ředitel podniku Jacek Krawiec.

    celý článek »

    Praha zahájí úterý výše

    Pražská burza zahájila nový týden solidním růstem, když index PX rostl o 1,4 %. Hvězdou včerejšího dne byla jednoznačně Erste bank, která přidala 4,8 % na 718,10 Kč.

    celý článek »

    Rozhodnutí řeckého problému

    Dobrý den vážení obchodníci. V pondělí americké indexy klesly kvůli hrozbě defoltu Řecka : nedělní jednání mezi Athénami a evropskými věřiteli nebyly úspěšné. Index S&P 500 ztrátil 0.5%. Index dolaru ICE se zmenšil o 0.21%.

    celý článek »

    Tsipras má 48 hodin na pokus o poslední „zteč“

    Evropští lídři se dohodli a dávají řeckému premiérovi Alexisovi Tsiprasovi 48 hodin na to, aby udělal konečnou tečku za několikaměsíčním martýriem a přesvědčil a vysvětlil věřitelům nabízené úpravy řeckého penzijního systému a změny v DPH, které přicházejí doslova za pět minut dvanáct formou nového konečně realistického návrhu.

    celý článek »

    Energetická unie začíná v regionech, soudí plynaři

    Každý stát v EU si dnes vytváří vlastní energetický mix, což je v souladu s lisabonskou smlouvou, ale dohromady to technicky i komerčně selhává, míní Český plynárenský svaz. Návrh na vytvoření Energetické unie předložila Evropská komise v únoru...

    celý článek »

    Energetická unie začíná v regionech, soudí plynaři

    Každý stát v EU si dnes vytváří vlastní energetický mix, což je v souladu s lisabonskou smlouvou, ale dohromady to technicky i komerčně selhává, míní Český plynárenský svaz. Návrh na vytvoření Energetické unie předložila Evropská komise v únoru...

    celý článek »

    Vláda se zabývá údajně tajnou dohodou TTIP

    Eliminace cla na vývoz do Spojených států nebo vyrovnání podmínek na euroatlantickém trhu. To jsou cíle, kterých by Česko chtělo dosáhnout v rámci dohody TTIP. Jedním z největších omylů ve věci dohody mezi USA a Evropskou unií, zvané TTIP...

    celý článek »

    Vláda se zabývá údajně tajnou dohodou TTIP

    Eliminace cla na vývoz do Spojených států nebo vyrovnání podmínek na euroatlantickém trhu. To jsou cíle, kterých by Česko chtělo dosáhnout v rámci dohody TTIP. Jedním z největších omylů ve věci dohody mezi USA a Evropskou unií, zvané TTIP...

    celý článek »

    Důležitý zájem v návrhu na vyloučení člena statutárního orgánu

    Zákon o obchodních korporacích obsahuje nové ustanovení, podle kterého každý, kdo má na tom důležitý zájem, může u soudu podat návrh na vyloučení takového člena statutárního orgánu z funkce, který v posledních 3 letech opakovaně a závažně porušoval péči řádného hospodáře. Vyvstává tedy otázka, kdo jsou v praxi ti, kdo mají „důležitý zájem“?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »