• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street zisky neudržela; Tenet Healthcare +12 %

    Americké akciové zamířily před koncem obchodování do červených čísel, když indexy zůstaly několik desetin pod úrovní včerejšího závěru. Pozornost investorů byla upřena kromě nekončícího jednání kolem Řecka na zveřejněná makrodata, přičemž reportovaný počet žádostí o dávky v nezaměstnanosti byl v souladu s odhady a osobní spotřeba v květnu rostla nejrychleji od srpna 2009.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 25. 6. 2015

    Čtvrtek byl dalším dnem, kdy byla znatelná nervozita pramenící ze situace kolem Řecka. Téměř tradičně skončila jednání o reformách i dnes bezvýsledně. Makrodata přinesla smíšený výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti, slabší výsledek indexu PMI ve...

    celý článek »

    Evropa zakončila beze změny, Altice +6 %

    Volatilní obchodování dnes zaznamenaly evropské akciové trhy, které nakonec zakončily seanci téměř beze změny. Sledovaný byl opět vývoj situace kolem Řecka, kde ale k žádné dohodě nedošlo a jednání budou pokračovat opět zítra.

    celý článek »

    Akcie MasterCard – nejlepší z celé platební trojky

    Na konec našeho výletu do světa akcií „platebních“ firem jsem si nechal tu, jejíž akcie si vedou dlouhodobě nejlépe. Jde o MasterCard a jak je patrné i z následujícího grafu, výsledky jejích akcií předčí i jinak výbornou Visu (o trhu jako celku a American Expess nemluvě).

    celý článek »

    Akciové trhy dnes stagnují (25.6.2015)

    Západoevropské akciové indexy dnes oslabují o několik desetin procenta , když investoři stále čekají na dosažení dohody mezi Řeckem a věřiteli. V červených číslech je většina odvětví kromě např. technologických a mediálních firem.

    celý článek »

    Praha ve čtvrtek na zelené nule; ČEZ -2,3 %

    Pražská burza ve čtvrteční obchodní seanci mírně rostla, index PX přidal 0,06 %. Další středoevropské trhy si vedou smíšeně – německý DAX klesá o 0,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,5 %, maďarský BUX padá o 1,1 % a pouze polský WIG získává 0,3 %.

    celý článek »

    Britská ekonomika a FTSE100

    Analýza britskej ekonomiky a FTSE100 je tretím dielom zo série analýz o európskych akciových indexoch. Predchádzajúce analýzy nájdete pod názvom Nemecká ekonomika a DAX30 a Francúzska ekonomika a CAC40. Jej úlohou je oboznámiť čitateľa so základnými.

    celý článek »

    P. Krugman - Ničení Řecka

    Zůstával jsem docela ticho o Řecku, nechtíc křičet Grexit v plném divadle. Ale když se mi dostali pod ruce reporty z vyjednávání v Bruselu, něco musí být vyřčeno – co si jako věřitelé a hlavně MMF myslí, že dělají?Mělo to být vyjednávání o cílech pro primární přebytek a pak o ulehčení dluhového břímě, která jinak přináší nekonečnou krizi budoucnosti.

    celý článek »

    P. Krugman - ničení Řecka

    Zůstával jsem docela ticho o Řecku, nechtíc křičet Grexit v plném divadle. Ale když se mi dostali pod ruce reporty z vyjednávání v Bruselu, něco musí být vyřčeno – co si jako věřitelé a hlavně MMF myslí, že dělají?Mělo to být vyjednávání o cílech pro primární přebytek a pak o ulehčení dluhového břímě, která jinak přináší nekonečnou krizi budoucnosti.

    celý článek »

    S&P 500: Řecké hot a čehý mává i Wall Streetem

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,3 % d/d na 2107 v rozkolísaném obchodování posledních dnů kvůli aktuálnímu vývoji vyjednávání řeckého dluhu. Včera index a všechny jeho sektorové podindexy při podprůměrném objemu ztratily (nejvíc podindex...

    celý článek »

    ČNB nás překvapila jen malou snahou oslabit korunu

    Česká národní banka na svém zasedání ponechala měnovou politiku beze změn. V souladu s naším očekáváním však označila současnou úroveň koruny jako protiinflační faktor. Koruna totiž byla během tohoto týdne na trhu s eurem nejsilnější.

    celý článek »

    Proč se řešení řeckého problému nedočkáme

    Řecko je otazníkem, který tu s námi bude ještě dlouho a dlouho. I když nyní dojde ke krátkodobé dohodě, budeme muset okamžitě začít hledat 50-70 mld. dolarů na refinancování řeckého dluhu. A nezapomínejte také, že Řecko už teď platí z většiny svých..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.6.Změna25.6. Americký dolar USD 1 24.2600 +0.15%24.2970...

    celý článek »

    Řecko drží evropské trhy v řetězech!

    Autor: Bc. Ondřej Pěška Řecko, země, která představuje méně než 2 % hospodářství eurozóny, je investorem, jehož citlivost je na nejvyšším stupni za poslední čtyři roky. Akcie sledované podle indexu Euro Stoxx 50 Index a řeckého benchmarkingového indexu...

    celý článek »

    ČNB nechává vše v běhu beze změn

    Jak je zvykem na posledních zasedáních ČNB, nedošlo k žádné změně v měnové politice. Znamená to, že ani úrokové sazby, ani kurzový závazek se nezměnil. Změna tedy nenastala a to bude platit velmi pravděpodobně i na nejbližších zasedáních.

    celý článek »

    Zeman: Pravděpodobnost Grexitu převyšuje 50 %

    Pravděpodobnost vystoupení Řecka z eurozóny je podle prezidenta Miloše Zemana vyšší než padesátiprocentní. Prezident uvedl, že západní banky se už na tuto možnost připravily a stáhly svá aktiva z řeckých bank.

    celý článek »

    Grécko: dohoda nebude znamenať koniec krízy

    Grécko je krajinou, ktorá je v kríze. Koncom júna príde koniec existujúceho záchranného balíka a Atény budú nútené urobiť zložité rozhodnutie: požiadať eurozónu o ďalšie finančné prostriedky alebo podstúpiť riziko opustenia Európskej únie. Čeliac...

    celý článek »

    Radikálové v Sýrii znovu bojují o město Kobani

    Radikálové z organizace Islámský stát (IS) v noci na dnešek zahájili útoky na syrskou armádu a kurdské milice na několika místech na severu Sýrie. V kurdské provinci Hasaká začali podle médií vyhánět civilisty z okresu Našva a snaží se znovu se dostat do pohraničního města Kobani.

    celý článek »

    Věřitelé Řecka - přehled

    V atmosféře určitého smíření s osudem a rostoucí pravděpodpobnosti, že jednání o řeckém dluhu „nedopadnou“, připomeňme, kdo jsou řečtí věřitelé a kdo může tratit nejvíce.

    celý článek »

    Francoužští taxikáři stávkují proti inovaci ... pardon .. proti Uber

    Taxikářům ve Francii bych dnes doporučil titul Johnsona Spencera “Kam se poděl můj sýr?”. Je to kniha, která se doporučuje lidem, kteří například přišli o práci po desítkách let, přišli o životní lásku, přišli o něco co bylo dosud pevné jako skála a znamenalo to v jejich životě otočením kormidla o 180 stupňů.

    celý článek »

    V čem je rozdíl mezi ETP a ETF?

    Autor: Jan Budík Literatura se zaměřením na ekonomiku je v dnešní době zaplavena mnoha zkratkama. Může se až zdát, že každý nový finanční produkt má dvě i více zkratek. Výjimkou také není problematika ETF (Exchange Traded Funds).

    celý článek »

    Dnes zasedá ČNB. Čekáme slovní intervence proti koruně

    Dnes zasedá bankovní rada ČNB. Trh nečeká žádnou změnu a zdá se, že předprázdninový klid nic nenaruší. Ale stejně bych řekl, že bankovní rada by měla být nervózní. Koruna se nebezpečně přiblížila k 27 CZK/EUR a v minulých dnes testovala 27,18 CZK/EUR.

    celý článek »

    Je to vydírání, prohlásil mluvčí Syrizy

    Za "vydírání" označil dnes vysoký představitel řecké vládní levicové strany SYRIZA nové návrhy mezinárodních věřitelů na řešení řecké dluhové krize. Jednání mezi Aténami a věřiteli o podmínkách dalších peněz pro Řecko budou po bezvýsledných středečních diskuzích dnes pokračovat.

    celý článek »

    Netflix plánuje akciový split 7:1

    Netflix oznámil, že plánuje provézt rozdělení akcií v poměru 7:1. Společnost se tímto krokem snaží zpřístupnit akcie více investorům. Cena akcií stoupla od roku 2012 na osminásobek a pohybuje se nyní okolo 700 USD za akcii.

    celý článek »

    Rozbřesk - Další řecký reparát…

    Věřitelé vrátili Řekům jejich návrh jako pěkně proškrtanou písemnou práci. Athény jsou tak opět nuceny skládat reparát. A to především díky Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), který zůstává neoblomný a ve svých propočtech nepříjemně nekompromisní.

    celý článek »

    Praha otevře ve čtvrtek níže

    Pražská burza včera přerušila svůj třídenní růst a index PX odepsal 1,34 % na hodnotu 982 bodu. Vybíráním zisků si prošly téměř všechny velké kapitalizace.

    celý článek »

    Dohody o Řecku zatím navzdory nadějím dosaženo nebylo

    Euro včera na trhu s dolarem nepříznivě reagovalo na zprávy, že se opět vzdálila dohoda mezi skupinou věřitelů a Řeckem. Přestože se na začátku týdne objevovaly zprávy, že se vyjednávání mezi Athénami a EU/MMF blíží pomalu ke konci, na včerejším...

    celý článek »

    Trezory se prázdní, ČNB se zbavuje zlatého pokladu

    ČNB se zbavuje posledních zbytků zlatého pokladu, který tvoří rezervy této banky. Naše národní banka tak vlastní jednu z nejnižších rezerv zlata mezi světovými bankami. ČNB je přesvědčena o tom, že zlato v dnešní době nemá jako rezervní hodnota už...

    celý článek »

    Věřitelé stupňují tlak na Řecko, ECB víc peněz Aténám nedá

    Podle posledních zpráv dali mezinárodní věřitelé Aténám nůž na krk a požadují předložení nového návrhu dohody do 11:00 hodin. Pokud by Tsipras do té doby nový návrh nedodal, věřitelé (EK, ECB a MMF) předloží ve 13:00 vlastní návrh reforem, který budou následně konsultovat na zasedání ministrů euroskupiny.

    celý článek »

    Jan Chvojka: Česká obchodní inspekce posílí

    Novela zákona o ochraně spotřebitele upřesní, co je nekalá či agresivní obchodní praktika a posílí pravomoci České obchodní inspekce, říká zpravodaj zákona Jan Chvojka (ČSSD). Které hlavní změny novela zákona přinese spotřebitelům? Za hlavní změnu..

    celý článek »

    Jan Chvojka: Česká obchodní inspekce posílí

    Novela zákona o ochraně spotřebitele upřesní, co je nekalá či agresivní obchodní praktika a posílí pravomoci České obchodní inspekce, říká zpravodaj zákona Jan Chvojka (ČSSD). Které hlavní změny novela zákona přinese spotřebitelům? Za hlavní změnu..

    celý článek »

    Rakousko rozhoduje o vystoupení z EU. Vystoupíme také?

    Možný odchod Velké Británie a Rakouska z Evropské unie dokazuje, že Unie přestala být elitním klubem, píše místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková. Po květnovém volebním úspěchu britských konzervativců v parlamentních volbách, kdy...

    celý článek »

    Rakousko rozhoduje o vystoupení z EU. Vystoupíme také?

    Možný odchod Velké Británie a Rakouska z Evropské unie dokazuje, že Unie přestala být elitním klubem, píše místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková. Po květnovém volebním úspěchu britských konzervativců v parlamentních volbách, kdy...

    celý článek »

    Euro po propadu stagnuje

    Euro se po úterním propadu částečně zotavilo. Část svých ztrát stačilo během středečního dopoledne umazat, když se kurz páru dostal na hodnoty k 1,1240. Ani makroekonomické zprávy, během dne, neměly na cenu páru takový vliv, aby se dostala zpět pod...

    celý článek »

    Finanční správa jako nejlepší spořitelna?

    V srpnu 2014 vydal Nejvyšší správní soud rozhodnutí, které učinilo přítrž snahám některých daňových subjektů udělat si z Finanční správy továrnu na peníze. Otázky nastolené v rozhodovaném případě se však zaobíraly také tím, kdy se při posuzování nároku daňových subjektů na úrok z přeplatku zaviněného správcem daně použije daňový řád, který nabyl účinnosti 1. ledna 2011, a kdy se postupuje podle „předchůdce“ daňového řádu, tedy podle zákona o správě daní a poplatků.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »