• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street se dnes vzdala tahu

    Americké trhy poslední obchodní den tento týden obchodovaly bez výraznějšího pohybu. V sobotu slaví Amerika svátek nezávislosti. O volný den podle jejich zvyklostí Američané nepřijdou, a tudíž se v pátek obchodovat nebude.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 2. 7. 2015

    Čtvrtek výraznou změnu na trzích nepřinesl. Situace kolem Řecka zůstává beze změny a očekáváno je víkendové referendum. Dnešní pozitivní výsledek nezaměstnanosti, která poklesla k 5,3 %, při očekávání 5,4 %, měl za následek úvodní zisky indexů, které...

    celý článek »

    Evropa zakončila v záporu; RWE +5 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když před závěrem obchodování zamířily do záporu a oslabily o více než půl procenta. Nervozita panuje ohledně situace v Řecku, přičemž investoři čekají na výsledek nedělního referenda.

    celý článek »

    Summary: RWE a BP

    Evropa:Německá vládní koalice rozhodla nezavést po měsíce diskutované dodatečné zdanění uhelných elektráren v zemi. K dosažení plánovaného snížení emisí CO2 o 22 milionů tun do roku 2020 hodlá využít alternativního plánu.

    celý článek »

    Data z Ameriky drží dolar na vlně optimismu

    Autor: Bc. Ondřej Pěška Dolar odstartoval měsíc posilování ve středu, kdy příval silných amerických ekonomických dat naznačil, že v červnu přetrvával robustní růst, čímž se zvyšuje pravděpodobnost, že americká centrální banka zvýší úrokové sazby v...

    celý článek »

    Kurz koruny ovládla prázdninová nálada

    Na domácím devizovém trhu dnes panovala prázdninová nálada. Kurz koruny se vůči euru pohyboval v několika haléřovém pásmu 27,23 - 27,28 CZK/EUR. Z letargie korunu vyvedla až data z amerického trhu práce, na jejichž základě kurz začal posilovat.

    celý článek »

    Těžba stříbra v celosvětovém srovnání

    Světová produkce stříbra rostla v roce 2014 již po dvanácté v řadě, tentokrát o 5 %, čímž dosáhla na nový rekord 27 293 tun. Tento růst byl dosažen zejména silnými výkony v primárním těžebním sektoru, kde se jednalo o nárůst 651 tuny.

    celý článek »

    Kažimír: NE = další peníze už budou drachmy

    Hlavní poradce řeckého premiéra a ministr Nikos Pappas uvedl, že řecké banky se znovu otevřou jakmile se zemi podaří uzavřít dohodu s věřiteli. Ta by mohla přijít okamžitě po nedělním referendu.Doposud se uvádělo, že řecké banky otevřou v pondělí 6.

    celý článek »

    Tesla Motors s novým rekordem prodejů

    Revoluční automobilka Tesla Motors (TSLA) dnes zveřejnila údaje o prodejích za 2Q. Zákazníkům celkem dodala 11 507 vozů Modelu S, tj. nový firemní rekord . Meziročně se jedná o zhruba 52 % nárůst , když ve srovnatelném období loni dodala 8 763 dodaných...

    celý článek »

    Futures na Wall Street po datech z trhu práce rostou

    Futures na Wall Street mírně rostou po číslech z trhu práce a při vyčkávání na víkendové řecké referendum. Americká ekonomika v červnu vytvořila 223 tisíc nových pracovních míst, zatímco analytici v průměru očekávali 233 tisíc.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.7.Změna2.7. Americký dolar USD 1 24.5570 +0.30%24.6330...

    celý článek »

    S&P 500 před zaměstnaností hledá dno

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,1% d/d na 2074. Ve středu hlavní americké akciové indexy při podprůměrných zobchodovaných objemech možná i kvůli blížícímu se sobotnímu svátku Dne nezávislosti uzavřely výše v příznivém očekávání zprávy...

    celý článek »

    Recepty na grilování: grilujeme maso, ovoce a zeleninu

    Recepty na grilování: grilujeme maso, ovoce a zeleninu. Je správný čas vyzkoušet recepty na grilování. Grilujeme nejen maso, zeleninu a ovoce, ale také uzeniny, mleté maso a houby. Letí grilování na zahradě, nebo terase, to není jen kulinářský zážitek.

    celý článek »

    Wyplosz: ECB tlačí Řecko ven z eurozóny

    Dramatický vývoj týkající se Řecka sebou přinesl i to, že ECB omezila svou pomoc pro tuto zemi. Tím, že odmítla poskytnout dodatečnou likviditu, rozhodla o tom, že Řecko musí opustit eurozónu.

    celý článek »

    Institut nespolehlivého plátce DPH v praxi

    Institut nespolehlivého plátce DPH byl zaveden novelou zákona o DPH účinnou od 1. 1. 2013. Pro použití tohoto ustanovení vydalo Generální finanční ředitelství informaci, která uvádí jednotlivé případy porušení daňových povinností, na jejichž základě...

    celý článek »

    Krúpa údajně skupuje akcie NWR, chce získat až 5%

    Investor Pavel Krúpa údajně skupuje akcie a dluhopisy NWR. Podle informací tisku by rád ve společnosti získal 5% podíl a poté z pozice akcionáře požadoval odškodnění od managementu společnosti za jeho dřívější rozhodnutí (kapitálové restrukturalizace atd.

    celý článek »

    US - mzdy nejhůře placených zaměstnanců nejvíce rostou

    Mzdy nejhůře placených zaměstnanců v USA rostou nyní nejrychleji. V dubnu činil meziroční růst mezd u zaměstnanců s hodinovou mzdou nižší než 12,5 USD 3,2%. Jde o další z příznaků utajování trhu práce a blížícího se začátku zvyšování úrokových sazeb.

    celý článek »

    US aerolinky pod tlakem kvůli možné kartelové dohodě

    Sektor amerických aerolinek byl včera pod tlakem po zprávě, že většina společností je vyšetřována americkým ministerstvem spravedlnosti s podezřením na kartelovou dohodu ohledně stanovování cen letenek. Průběh vyšetřování může trvat několik měsíců.

    celý článek »

    Měření strachu na trzích pomocí ETF

    Index, který může pomoci investorům napovědět, zda se trhy uklidňují, nebo zdali se trhy připravují na korekci. Právě volatilita, resp. index, který ji měří, může investorům mnohé ujasnit.

    celý článek »

    Moody's opět zhoršila rating Řecka

    Ratingová agentura Moody's jako poslední ze tří hlavních ratingových agentur snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Řecka hlouběji do spekulativního pásma na známku Caa3 z Caa2.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve středeční obchodní seanci rostla, index PX získal 0,5 %. Finanční sektor obchodoval smíšeně – Erste bank přidala 2,2 % na 715 Kč, na Komerční bance proběhl výběr zisků, když titul ztratil 1,2 % na 5356 Kč a VIG vylétl o 1,9 % na 856,20 Kč.

    celý článek »

    Dění kolem řecká dále oslabuje euro

    Kurz eura k americkému dolaru během včerejšího dne dále oslaboval a ztratil přibližně 0,9 %. Dostal se tak až k hranici 1,100 EUR/USD. Zveřejněné PMI indexy zaznamenaly růst ve Spojených státech amerických, kdežto v Evropě PMI indexy pro...

    celý článek »

    Dva okamžité dopady bankrotu Řecka

    šichni asi budou sledovat kurz eura a výnosy dluhopisů Řecka a dalších zemí jihu eurozóny. Některé důsledky překotného vývoje krize kolem Řecka ale mohou být dlouhodobější a významnější.

    celý článek »

    Řekové přinesou oběť bohům. Euro nebo marxisty

    Staří Řekové podle mytologie obětovali bohům kosti nebo tuk (maso moudře snědli). Tentokrát mají na výběr, zda obětovat marxistického premiéra nebo euro. Řekové mají v nedělním referendu odpovídat na otázku, zda souhlasí, aby pokračoval záchranný...

    celý článek »

    Globální výdaje na IT letos poklesnou o 5,5 procenta

    Analytici společnosti Gartner zveřejnili nejaktuálnější předpověď vývoje výdajů na IT v roce 2015. Ty podle ní dosáhnou celkové úrovně 3,5 bilionu dolarů, což představuje pokles o 5,5 % oproti roku 2014. Analytici připisují pokles zejména stále...

    celý článek »

    Soudní dvůr Evropské unie k insider tradingu: Jak moc nepřesná informace je ještě přesná?

    Evropský soudní dvůr vydal letos v březnu další ze svých rozhodnutí v oblasti ochrany před zneužíváním trhu (šlo o tzv. případ „Lafonta“). Rozhodnutí vykládá pojem „vnitřní informace“, jde-li o požadavek na její přesnost. Jeho dopady však budou patrně hlubší. Ve svém důsledku se totiž může dotknout kohokoli, kdo disponuje s informacemi na kapitálovém trhu, a ve finále může být rozhodující pro posouzení toho, zda se taková osoba dopustila deliktního jednání spočívajícího ve zneužití trhu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí