• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Akcie v USA dnes k nezastavení

    Americké akciové trhy byly dnes taženy pozitivní náladou, která začala růstem cen akcií na čínském trhu a pokračovala přes nadějné zprávy z Řecka, kde je vláda ochotna přistoupit na reformy a požadavky zahraničních věřitelů.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 10. 7. 2015

    Páteční obchodování navázalo na předchozí dny a indexy si připsaly zisky ve výši 1,3 %, technologický Nasdaq 1,6 %. Optimismus přetrvává ve víře v dohodu Řecka s věřiteli, kteří se k návrhu reforem mají vyjádřit o víkendu.

    celý článek »

    Evropa vymírá: jak je na tom Česko?

    Evropa vymírá: jak je na tom Česko? Bulhaři, Srbové, Rumuni, Lotyši, Litevci nebo Maďaři. Těchto pět států v minulém roce nejvíce vymíralo. Ale nebyli jediní, z 37 Eurostatem sledovaných hned ve 12 zemích v minulém..

    celý článek »

    Evropa výrazně posílila, tahounem banky

    Evropské akciové indexy zakončily poslední seanci tohoto týdne s výrazným ziskem, přičemž burzy přidaly přibližně tři procenta. Pozitivní sentiment pramení z vývoje v Řecku, kdy tamní zástupci věřitelům předložili návrh reforem, který se bude během víkendu na všech úrovních projednávat.

    celý článek »

    Týden na měnách: Mezi Řeckem a Čínou

    Finanční trhy tento týden sledovaly v zásadě dvě ústřední témata. Jejich pozornost se přesouvala mezi Řeckem a Čínou a zprávy o obou těchto zemích dokázaly opět přinést značnou volatilitu.

    celý článek »

    Zelený závěr týdne v Praze; Erste bank +2,8 %

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne rostla, index PX přidal 1 %. I ostatní středoevropské trhy si díky očekávání posunu v řecké krizi vedou solidně – německý DAX roste o 2,6 %, rakouský ATX obchoduje výše o 2,1 %, polský WIG připisuje 1,8 % a maďarský BUX získává 1,5 %.

    celý článek »

    Po 5 000 letech jsme v cíli

    Zřejmě dlouhá řada investorů a ekonomů má poměrně jasno: Krátkodobé i dlouhodobé sazby jsou „uměle“ nízko, což je ten nejlepší recept na vytvoření problémů ještě horších, než jakými globální ekonomika prošla před několika lety.

    celý článek »

    Akcie zůstávají na růstové vlně

    Západoevropské akciové indexy dnes přidávají 2-3 % díky naději, že do konce týdne dojde k dohodě Řecka s věřiteli. Prohloubení řecké krize naopak v úvodu týdne vedlo k výprodejům, a proto za celý týden hlavní indexy...

    celý článek »

    Evidence tržeb dostala ve Sněmovně zelenou

    Sněmovna dnes po šestihodinové místy velmi kritické debatě podpořila přes odpor opozice vládní návrh na zavedení elektronické evidence tržeb. Opozice neúspěšně navrhovala zamítnout návrh již v prvním čtení, případně ho vrátit vládě k dopracování.

    celý článek »

    Jak pomáhají AOS eliminovat psychickou zátěž tradera

    Autor: Adam Maštalíř Emoce mohou být považovány za úhlavního nepřítele každého tradera, často totiž vedou k neuváženým rozhodnutím a následným ztrátám. Otázka zní, mohou automatické obchodní systémy pomoci překonat psychologické pasti? Tématu...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 10.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.7.Změna10.7. Americký dolar USD 1 24.5280 -1.18%24.2380...

    celý článek »

    Jsou Řekové banda lenochů?

    Pracují 10 měsíců v roce, ale dostávají 14 platů. Rok po škole jdou do důchodu, sednou do kavárny a pijí jedno uzo za druhým. Žijí z německých daní a podvádějí s těmi vlastními. Asi tušíte, že to takhle černobílé být nemůže.

    celý článek »

    Akciové tipy na druhé pololetí

    Investoři se po nějakém čase opět začínají zajímat vedle amerických také o evropské akcie. Podle Parase Ananda z Fidelity Worldwide Investment hraje Evropě do karet hned několik faktorů.

    celý článek »

    Z dýchavičného oživení může nakonec být rekordman

    Většině Američanů může ekonomické oživení připadat jako velmi slabé, ale současná expanze může nakonec skončit jako nejdelší za více než 150 let. Hovoří pro to řada faktorů včetně nízké inflace, zdravých financí domácností i potenciální poptávky po bydlení.

    celý článek »

    Pražská burza roste o 1%, v čele s akciemi Erste Group Bank

    Vývoj a domácí burze odpovídá celkově pozitivní náladě v Evropě, když převládá optimismus nad možností konečného uzavření situace okolo Řecka. Nejvýraznější zisky si připisují akcie Erste Group Bank, které v úvodu obchodního dne překračovaly hladinu 720Kč/a.

    celý článek »

    Evropa po zprávách z Řecka roste, v čele banky

    Evropské akciové trhy na konci týdne rostou, když indexy posilují přibližně o dvě procenta. Pozitivní náladu investorů podporují zprávy o řeckém návrhu reforem, které podle všeho obsahují největší ústupky za celou dobu vyjednávání.

    celý článek »

    Trhy s nadšením přijímají nový řecký návrh a stabilizaci Číny, euro posiluje

    Řecká vláda to konečně s reformami a dohodou s věřiteli začala myslet vážně. Nový návrh, který včera představila, jde rozhodně dál než ty předchozí. Stále jsou zde rezervy v oblastech důchodů nebo veřejného sektoru, které socialistická vláda do poslední chvíle brání, ale postup kupředu určitě zvyšuje šanci na souhlas věřitelů.

    celý článek »

    Čína musí jednat, pokud chce odvrátit politickou krizi

    Proces nalézání rovnováhy v Číně je příliš pomalý Intervence Čínské lidové banky jsou nevyzpytatelné a nefunkční Ropa si potřebuje vytvořit nové, nižší rozpětí Předpokládáme další čínské pokusy o zastavení této pohromy Autor: Ole Hansen, hlavní...

    celý článek »

    Řecko kývlo na to, co v referendu odmítlo ...

    Řecko ustupuje ze svých tvrdých pozic. Čtrnáct dní kapitálových kontrol a zavřených bank si vybírá svoji krutou daň a vede zemi zpátky do hluboké recese. Nový řecký ministr přichází s návrhem, který do velké míry kopíruje kompromis navrhovaný původně...

    celý článek »

    CZ: Inflace dle očekávání, další pokles nezaměstnanosti

    CZ: Inflace dle očekávání, další pokles nezaměstnanosti. Spotřebitelské ceny v České republice se v červnu meziročně zvýšily o 0,8%. Za mírným zrychlením meziroční inflace oproti květnu stojí především růst cen alkoholických nápojů a tabáku, zhruba 0,2 p.

    celý článek »

    Rizika automatických obchodních strategií

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatický obchodní systém je nástroj, který dle předem definovaných pravidel nakupuje nebo prodává sledovaný finanční instrument. Tato pravidla mohou být definována expertem pro finanční trhy anebo také nalezena například...

    celý článek »

    Technická analýza - Ryanair Holdings (RYA)

    Společnost provozuje nízkonákladovou leteckou přepravu, především v rámci Evropy. Preferovaný scénář: LONG pozice s předpokládaným cílem u €13,00/a Alternativní scénář: SHORT v případě ztráty úrovně lokální podpory u €11,75/a, následně možnost opakování lokálních minim nebo vytvoření nových minim.

    celý článek »

    USA: Yellenová zaktualizuje výhled monetární politiky

    18.30 SEČ USA: Vystoupení šéfky Fedu Yellenové na téma Ekonomický výhled USA v Clevelandu: Fed na zasedání podle očekávání i své dřívější indikaci nezměnil cíl pro hlavní úr. sazbu. Fed v klíčovém komentáři k rozhodnutí příliš nepřekvapil a neučinil.

    celý článek »

    Návrh řeckých reforem přehledně

    Řecko včera večer předložilo eurozóně 13stránkový návrh reforem, které slibuje provést v souvislosti s žádostí o další finanční pomoc z Evropského stabilizačního mechanismu (ESM).

    celý článek »

    Praha zahájí pátek výše

    Pražská burza včera zaznamenala solidní růst, index PX přidal 1,5 %.Finanční sektor z pozitivního sentimentu tradičně vytěžil slušné zisky – Komerční banka rostla o 1,1 % na 5374 Kč, Erste bank získala 2,5 % na 697,30 Kč a VIG přidal 2,5 % na 836,60 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera zaznamenala solidní růst, index PX přidal 1,5 %. Finanční sektor z pozitivního sentimentu tradičně vytěžil slušné zisky – Komerční banka rostla o 1,1 % na 5374 Kč, Erste bank získala 2,5 % na 697,30 Kč a VIG přidal 2,5 % na 836,60 Kč.

    celý článek »

    Nervozita na trzích

    Tanečky kolem řeckého problému způsobují na trzích vysokou míru nervozity. Neustálé posouvání termínu konečného rozhodnutí a samotný přístup řeckých zástupců, kteří se tváří jako by ani žádný dluh neexistoval, také nepřináší žádné náznaky uklidnění...

    celý článek »

    Grexit: Dobré zprávy na řecký způsob jsou k pláči

    Pokud by zprávy o zlepšení ukazatelů řecké ekonomiky měly vyvolat nějakou emoci, patrně by tato emoce vedla k žádosti o nabitou pistoli. Meziměsíční pokles míry nezaměstnanosti z 25,8 procenta na 25,6 procenta, což je současně nejnižší hodnota od...

    celý článek »

    FAÚ: Vzniká povinnost hlásit transakce s bitcoiny

    Novela zákona o opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu nově zavede povinnost evidence bitcoinu. Kromě toho novela o které již Česká justice informovala rozšiřuje výčet osob, které jsou povinné hlásit státu...

    celý článek »

    V Číně se pravděpodobně utrhla spekulativní lavina

    Medvědí nálada bude trvat léta a kromě čínského finančního trhu se přelije i na trhy ruské, brazilské a na další tzv. „emerging markets“. Na šanghajské burze můžeme od 12 června, kdy dosáhl tamní index svého 52 týdenního maxima, sledovat neustálý...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »