• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 7. 2015

    První obchodní den nového týdne se nesl v optimistickém sentimentu a hlavní americké indexy zavíraly stejně jako Čína a Evropa v zelených číslech následovně: DJIA (+1,22 %), S&P 500 (+1,10 %) a technologický NASDAQ (+1,48 %).

    celý článek »

    Dohoda s Řeckem je na světě, ČR ručí za řecký dluh

    Představitelé eurozóny dnes nad ránem dospěli k dohodě s Řeckem ohledně dočasného financování, které by mělo dát Řecku čas ke splnění nezbytných kroků pro získání třetího záchranného balíčku. Řecko by mělo získat €50 miliard na rekapitalizaci bank...

    celý článek »

    Evropa zahájila týden růstem, Deutsche Boerse +4 %

    První obchodní den nového týdne si evropské akciové trhy připsaly zisky, když zpevnily téměř o dvě procenta. Podporou pro pozitivní sentiment investorů byl pokrok v jednání s Řeckem, kde bylo dosaženo dohody ohledně reforem, které ale na druhou stranu musí ještě projít schvalovacími procesy v tamním parlamentu.

    celý článek »

    Ekonomická poučení z Izraele

    Tento týden bude bohatý na data ze všech významných ekonomik. Dejme si ale prázdninovou přestávku od neustálého sledování globálních ekonomických titánů.

    celý článek »

    Naděje pro dohodu s Řeckem prospěla zlotému i forintu

    Průlom ve vyjednávání mezi Řeckem a jeho věřiteli prospěl rizikovým regionálním měnám. Maďarský forint si proti euru připsal sedm desetin procenta, když posílil na 310,50 HUF/EUR. Polský zlotý si proti společné evropské měně polepšil o devět desetin.

    celý článek »

    Euro zóna chce bojovat!

    Autor: Jakub Švábenský Lídři z euro zóny chtějí bojovat, aby pomohli Řecku setrvat v měnové unii. Tento postoj hájí předseda Evropské unie poté, co v neděli zrušil plánovaný summit všech 28 evropských lídrů, který by byl zapotřebí v případě řeckého...

    celý článek »

    Summary: Marathon Petroleum, MarkWest Energy Partners

    USA:Dcera rafinérie Marathon Petroleum (DIP) koupí konkurenční MarkWest Energy Partners za 15,8 mld. USD v hotovosti a akciích. Marathon tak rozšiřuje své kapacity pro zpracování zemního plynu a dále expanduje do odvětví transportu plynu/ropy, resp.

    celý článek »

    Akcie zahájily nový týden růstem (13.7.2015)

    Evropským burzám se na úvod nového týdne daří. Index Stoxx 600 si v závěru pondělní seance připisuje 1,2 %, když v plusu se nacházejí všechny hlavní sektory. Tahounem jsou finanční tituly, které přidávají 1,7 %.

    celý článek »

    Tsipras utrpěl Pyrrhovo vítězství, Řekové se bouří

    Obyvatelé Řecka přijali dnešní uzavření dohody mezi eurozónou a Aténami se směsí úlevy a zloby. Ta míří hlavně na Německo, neboť z ujednání je jasné, že Řekové budou muset skousnout další úspory a to mnohem tvrdší než ty, které odmítli v nedávném referendu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.7.Změna13.7. Americký dolar USD 1 24.2380 +1.17%24.5220...

    celý článek »

    Kukuřice posiluje na nové roční maximum

    Na úroveň nového ročního maxima dnes na burze CBOT posiluje nejaktivnější futures kontrakt na kukuřici s prosincovým termínem dodání. Jedná se o reakci na poslední výhled amerického ministerstva zemědělství (USDA), ve kterém byl snížen odhad konečných...

    celý článek »

    Podíl Apple (DIP) na zisku odvětví chytrých telefonů roste na 92 %

    Zhruba 1000 společností vyrábí chytré telefony. Pouze jedna však sklízí téměř veškerý zisk tohoto odvětví - a to americká firma Apple. Podle výzkumné společnosti Canaccord Genuity měl Apple v prvním čtvrtletí na celkovém provozním zisku osmi největších výrobců mobilních telefonů podíl 92 procenta, na celkovém prodeji však necelých 20 procent, uvedl na svých internetových stránkách list The Wall Street Journal.

    celý článek »

    CEO Patria Finance J. Vyskočil: Konsolidace na trhu burzovních makléřů bude pokračovat a Patrii to dále posílí

    Téměř přesně před rokem se Jiří Vyskočil stal ředitelem společnosti Patria Finance. Dvanáct měsíců je již poměrně dlouhá doba a tak jsme se Jiřího Vyskočila zeptali, co se v posledním roce podařilo, jaké novinky Patria Finance chystá a jaký je jeho názor na poslední vývoj v oblasti poskytovatelů finančních a makléřských služeb.

    celý článek »

    K dotacím z EU lze získat další výhody

    K dotacím z EU lze získat další výhody. Pomalu se rozjíždí další kolo evropských dotací. Miliardy, které jsou určeny i pro české firmy, mohou zvýšit jejich konkurenceschopnost. Nákup nových technologií, inovace, rekonstrukce výrobních hal – to jsou jen...

    celý článek »

    CEO Patria Finance J. Vyskočil: Konsolidace na trhu burzovních makléřů bude pokračovat a Patrii to dále posílí.

    Téměř přesně před rokem se Jiří Vyskočil stal ředitelem společnosti Patria Finance. Dvanáct měsíců je již poměrně dlouhá doba a tak jsme se Jiřího Vyskočila zeptali, co se v posledním roce podařilo, jaké novinky Patria Finance chystá a jaký je jeho názor na poslední vývoj v oblasti poskytovatelů finančních a makléřských služeb.

    celý článek »

    Makro data hlavní trhy, FI a FX

    Makro data hlavní trhy, FI a FX. Tento týden bude podstatně bohatší na události než minulý. Prim by pro Evropu i nadále mělo hrát Řecko. Už na začátku týdne budeme po nedělním summitu EU vědět, zda Řecko zůstane v EMU a dostane další pomoc nebo bude na...

    celý článek »

    Americké indexy, výsledková sezóna pokračuje

    Americké indexy, výsledková sezóna pokračuje. Firemní výsledková sezóna v USA pokračuje až zítra, kdy své výsledky zveřejňují například tyto firmy: Johnson & Johnson, provozovatel řetězců rychlého občerstvení Yum! Brands a banky JP Morgan a Wells Fargo.

    celý článek »

    Makro data region, FI a FX

    Makro data region, FI a FX. Tento týden vyjdou za českou ekonomiku data za běžný účet. Ta budou zajímavá z hlediska fundamentálních tlaků na kurz koruny. V regionu vyjdou data za inflaci na Slovensku a v Polsku, v Polsku dále data za průmyslovou produkci.

    celý článek »

    BBC: Vyčerpaní Řekové kývli na podmínky věřitelů

    „Dohoda,“ napsal nad ránem na Twitter belgický premiér Charles Michels. Podle BBC se už mezi Řeckem a jeho věřiteli ladí podmínky, za kterých dostane další finanční injekci. „Vyčerpaní Řekové po půlnoci kapitulovali a přistoupili..

    celý článek »

    CZE – Rusnok: ČNB může intervenovat

    CZE – Rusnok: ČNB může intervenovat Člen bankovní rady J. Rusnok v neděli zopakoval, že pokud by koruna směřovala k hodnotám nižším než 27 Kč/EUR, je ČNB připravena intervenovat. Nemyslí si ale, že by mělo docházet k fundamentálním tlakům na korunu tímto.

    celý článek »

    USA: hlasy pro zvýšení letošních sazeb

    USA: hlasy pro zvýšení letošních sazeb. O víkendu zazněly dva hlasy z Fedu ve prospěch zvýšení sazeb ještě letos. J. Yellen na konferenci podrobně popsala americkou ekonomiku s tím, že oživení již má silné základy a v dalších letech by mělo posílit.

    celý článek »

    Program ESM pro Řecko je připraven

    Program ESM pro Řecko je připraven. Jednání Řecka s věřiteli probíhala celý víkend až do pondělního rána. Summit všech lídrů zemí Evropské unie byl odvolán a místo toho od soboty do dnešního rána s přestávkami jednají ministři financí a nejvyšší...

    celý článek »

    ETN mají úvěrové riziko

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitentem. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Impérium vrací Tsiprasovi úder

    Ještě v pátek odpoledne byl řecký premiér Tsipras především anglosaskými médii vykreslován jako mladý velmi schopný politik, který nejenže dokáže zpacifikovat domácí scénu, ale nakonec si dokáže omotat kolem prstu věřitele z eurozóny. A zatímco...

    celý článek »

    Rozbřesk: Impérium vrací Tsiprasovi úder

    Ještě v pátek odpoledne byl řecký premiér Tsipras především anglosaskými médii vykreslován jako mladý velmi schopný politik, který nejenže dokáže zpacifikovat domácí scénu, ale nakonec si dokáže omotat kolem prstu věřitele z eurozóny.

    celý článek »

    Praha zahájí nový týden níže

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne rostla, index PX přidal 1 %.Pozitivní sentiment svědčil především finančnímu sektoru – Komerční banka rostla o 0,5 % na 5401 Kč, Erste bank získala 2,8 % na 716,50 Kč a VIG přidal 2,4 % na 856,90 Kč.

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne rostla, index PX přidal 1 %. Pozitivní sentiment svědčil především finančnímu sektoru – Komerční banka rostla o 0,5 % na 5401 Kč, Erste bank získala 2,8 % na 716,50 Kč a VIG přidal 2,4 % na 856,90 Kč.

    celý článek »

    Aplikace z Google Play odesílaly data podvodníkům

    Aplikace se stovkami tisíc stažení zobrazovaly falešný přihlašovací formulář na Facebook a zadané údaje odesílaly podvodníkům. Bezpečnostní experti společnosti ESET analyzovali dvě podvodné aplikace – Cowboy Adventure1 a Jump Chess – které jejich...

    celý článek »

    Čínští komunisté poroučejí větru, dešti i burzám

    Čínské akcie létají jako na houpačce. Jejich propady vyvolávají mezi finančníky i politiky větší obavy než možný bankrot Řecka. Čínští komunisté zdokonalili leninské heslo. Poroučejí nejen větru a dešti, ale také akcionářům na burzách. Upgrade...

    celý článek »

    Kdy je podle Nejvyššího soudu škoda způsobená provozem dopravního prostředku?

    Odpovědnost za škodu způsobenou okolnostmi, které mají tzv. původ v provozu dopravního prostředku, je jedním z příkladů odpovědnosti, které se nelze žádným způsobem zprostit. Pro poškozeného tedy postačí, pokud prokáže, že mu byla způsobena škoda a že tato škoda má příčinu v samotném provozu určitého dopravního prostředku. Nejvyšší soud se k výkladu podmínek této odpovědnosti v nedávné době dvakrát vyjádřil. A v obou případech se případech se přiklonil spíše k širší interpretaci této odpovědnosti.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »