• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 17. 7. 2015

    Poslední obchodní den nového týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,19 %), S&P500 (+0,10 %) a NASDAQ (+0,91 %). Měnový pár EUR/USD zavírá týden na hladině 1,0843. Ropa WTI pokračuje v oslabování, týden uzavírá na 51,14 USD za barel.

    celý článek »

    Euro končí týden dalšími ztrátami

    Čínské trhy dnes opět rostly a záchrannému programu pro Řecko ubyla další překážka, když jeho dojednání podpořil německý parlament. Z amerických dat nakonec největší dojem na trhy udělaly nově rozestavěné domy, kterých přibylo víc, než se čekalo.

    celý článek »

    Co vlastně drží eurozónu pohromadě?

    Co vlastně drží eurozónu pohromadě? Vždyť ekonomických argumentů proti existenci této neoptimální měnové unie je celá řada, stejně jako je řada různý exitů, o kterých se stále dokola hovoří.

    celý článek »

    Summary: GE, Schlumberger, Honeywell

    USA:GE ve druhém čtvrtletí hospodařila se ziskem na akcii ve výši 28c a naplnila tak očekávání. Příznivě vyznívá detailnější pohled, který odhaluje, že průmyslová divize překonala odhady, naopak zaostaly zisky z divize Capital.

    celý článek »

    V závěru týdne Praha klesala, ale O2 tentokrát +12 %!

    V poslední obchodní seanci tohoto týdne Praha mírně klesala, index PX ztratil 0,2 %. Další středoevropské trhy také lehce ztrácejí – německý DAX klesá o 0,4 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,1 %, polský WIG odepisuje 0,6 % a maďarský BUX ztrácí 0,1 %.

    celý článek »

    Sumár dňa 17.7.2015

    Včera sme boli svedkami schválenia preklenovacieho úveru pre Grécko z EFSM. Gréci dostanú úver v objeme 7 mld. eur, ktorý ale pravdepodobne bude slúžiť na splatenie dlhu voči veriteľom. V pondelok má totižto Grécko deadline pre splatenie svojej...

    celý článek »

    Dolar a Fed poslaly zlato až pod 1132 USD za unci!

    Zlato dnes pomalu ale jistě umdlévalo blízko nejnižší úrovně za posledních 8 měsíců, později odpoledna spadlo dokonce až pod 1132 dolarů za trojskou unci a vypadá to, že drahý kov prodlouží sérii ztrát na čtvrtý týden v řadě.

    celý článek »

    Evropským akciím se v tomto týdnu dařilo

    Evropský index Stoxx 600 dnes kolísá okolo včerejšího závěru. Za tento týden si však připsal téměř 4,5 %. Z Evropy jsme se dnes žádných podstatných makroekonomických ukazatelů nedočkali. Některé firmy zveřejňovaly svoje hospodářské výsledky za.

    celý článek »

    Spotřebitelská důvěra v USA mírně klesá

    Index spotřebitelské důvěry sestavovaný Michiganskou universitou v červenci, dle předběžných údajů, klesá na úroveň 93,3 b. z červnových 96,1 bodu. Výsledek je horší než očekávání trhu nastavená na 96bodovou hodnotu.

    celý článek »

    Špičkové akcie pro příští sezónu

    Autor: Bc. Petra Bubeníčková Od poklesu cen ropy a silnějšího dolaru se očekává, že u mnoha firem v následující sezóně poklesnou jejich zisky. Nicméně, stejně jako ve škole i mezi společnosti jsou jedinci, kteří vyčnívají a jejich výdělky by mohli být...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 17.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.7.Změna17.7. Americký dolar USD 1 24.9460 -0.41%24.8430...

    celý článek »

    Státní dluh stagnoval v souladu s očekáváním

    Stagnace státního dluhu na hodnotě 1664 miliard korun je v plně v souladu s naším očekáváním. Ministerstvo financí totiž vyhlásilo cíl pro letošní rok nezvyšovat zadlužování navzdory plánovanému schodku rozpočtu ve výši 100 mld. korun.

    celý článek »

    Pražská burza po vzoru Evropy mírné ztrácí

    Vývoj a pražské burze dnes přináší mírné ztráty, které s přehledem narušují pouze akcie O2 ČR. Ty pokračují ve spanilé jízdě a připisují 7 % na 120 Kč/akcie (včera +8 %, tento týden již 20 % a cca 114 % od vyčlenění CETINu).

    celý článek »

    Nepodceňujte rizika, jistěte se zlatem

    (komerční sdělení)Vyhrocení řecké dluhové krize stále více připomíná, jak důležitá je správná diverzifikace majetku. Tím však není myšleno pouhé rozložení portfolia mezi peníze na účtu, akcie, dluhopisy a státem „zajištěné“ penzijní fondy.

    celý článek »

    ČSA za 1H vydělaly 13 mil. Kč

    České aerolinie za první pololetí tohoto roku vykázaly zisk 12,9 mil. Kč oproti loňské ztrátě na úrovni 408 mil. Kč. Vedení firmy očekává, že ziskem skončí celé letošní hospodaření.ČSA vloni hospodařily se ztrátou 631 mil. Kč při 9,5 mld. Kč tržeb.

    celý článek »

    Zasadnutie ECB (17.7.2015)

    Prinášame Vám kompletné znenie prejavu guvernéra ECB po zasadnutí CB zo dňa 16.7.2015. Na základe pravidelnej ekonomickej a menovej analýzy a v súlade so signalizáciou budúceho nastavenia menovej politiky sa dnes Rada guvernérov rozhodla ponechať...

    celý článek »

    Trhy upadají do letní letargie

    Jakmile se začíná zdát, že řecká krize je u konce, nebo se alespoň opět oddálilo její konečné řešení, volatilita na trzích rychle opadává. S tím jde ruku v ruce pokles zobchodovaných objemů.

    celý článek »

    Google ve 2Q překonal odhady, akcie posílily o 11%

    Společnost Google za 2Q tohoto roku vykázala růst čistého zisku meziročně o necelých 20% na 3,93 mld. USD = 6,43 USD na akcii typu C. Bez započtení jednorázových vlivů se zisk dostal na úroveň 6,99%, což překonalo očekávání trhu nastavená v tomto ohledu..

    celý článek »

    ETF - otázka tržní kapitalizace

    Ne všechny mezinárodní kapitálové ETF jsou identické, výrazný rozdíl nalezneme v investování do společností s velkou a malou tržní kapitalizací. Investoři hledající investici na mezinárodním akciovém trhu prostřednictvím fondů ETF často mívají velké...

    celý článek »

    Dnes výsledky prezentují Honeywell, GE a další

    Dnes své kvartální výsledky zveřejňuje například diverzifikovaná firma Honeywell (očekávaný upravený zisk na akcii 1,49 $, tj. +8 % meziročně; u tržeb se očekává snížení o 5 %) a General Electric (oč. EPS 0,28 $, tj.

    celý článek »

    5 důvodů pro posílení koruny pod 27 CZK/EUR

    ČNB může exitovat, dříve než doufáte Shrnutí: - Argument ČNB, že koruna nemá důvod posilovat je drcen makrem / skutečným tokem na platební bilanci. - Centrální banka říká, že neukončí používání kurzu jako nástroje měnové politiky před druhou polovinou...

    celý článek »

    Rychlý komentář k cenám v průmyslu

    Ceny v průmyslu zaznamenaly v červnu nečekaný pokles, když se oproti předchozímu měsíci snížily o 0,2 %. Meziročně tak prohloubily svou deflaci na 2,0 %. Zavážil nejen pokles cen ropy na globálních trzích, ale nižší byly i ceny kovů obchodovaných...

    celý článek »

    Praha otevře bez výraznějších změn

    Pražská burza ve čtvrtek zaznamenala solidní růst, index PX přidal 1,6 %. Hvězdou dne byla opět elektrárenská společnost ČEZ, jejíž akcie navázaly na středeční růst, když ve čtvrtek rostly o 2,9 % na 603 Kč a obchodování uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve čtvrtek zaznamenala solidní růst, index PX přidal 1,6 %. Hvězdou dne byla opět elektrárenská společnost ČEZ, jejíž akcie navázaly na středeční růst, když ve čtvrtek rostly o 2,9 % na 603 Kč a obchodování uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Řecko aneb cesta tam a zase zpátky

    Grexit je zažehnán, jak se zdá a s ním i státní bankrot. Řecké banky otevřou v pondělí. Jde o happyend? O tom v následujících týdnech rozhodne především řecká vnitropolitická situace. V posledních dvou týdnech bylo kolem řecké dluhové telenovely...

    celý článek »

    LYNX nabízí bonus 5 000 Kč pro klienty Brokerjet

    Rychle rostoucí online broker LYNX nabízí všem nově příchozím klientům od Brokerjet uvítací bonus 5 000 Kč. Důvodem je, že broker České spořitelny, společnost Brokerjet, oznámil počátkem týdne ukončení své činnosti.

    celý článek »

    Česko evropské peníze spíš nečerpá než čerpá

    Česko může v končícím programovém období přijít až o 105 miliard korun na projekty financované z evropských fondů. Čerpání peněz z fondů EU v Česku k nejpomalejším v Unii, konstatuje zpráva EU report 2015, kterou zveřejnil Nejvyšší kontrolní úřad...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »