• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 22. 7. 2015

    Středeční obchodní den byl opět poznamenán poklesy velkých společností, které reportovaly kvartální výsledky včera po uzavření trhu a dnes před jeho otevřením. Index S & P500 končil se ztrátou přibližně tří desetin procenta, technologický Nasdaq pak s...

    celý článek »

    Sumár dňa 22.7.2015

    Včera večer po zatvorení US akciového trhu boli zverejnené výsledky technologických gigantov Apple a Microsoft. Spoločnosť Apple síce prekvapila vyšším ziskom na akciu, sklamala ale v predajoch iPhonov, čo viedlo k výpredaju. Akcie spoločnosti Apple.

    celý článek »

    Project Syndicate: Nedokonalá řecká nutnost

    Řecko a jeho věřitelé teď schvalují dohodu, která zajistí finanční podporu výměnou za rozsáhlé reformy. Proti dohodě se sice ozývá víc než dost výhrad, leč politické poměry neumožnily žádnou lepší.

    celý článek »

    České HDP, inflace a koruna: Co čekat do konce roku?

    Českou ekonomiku táhnou vedle automobilového průmyslu také jednorázové investice z fondů EU. Díky tomu roste HDP o 4 %. Jak dlouho bude držet ČNB kurz okolo 27 EUR/CZK, když nezaměstnanost klesá a platy rostou? Nejen to si ve studiu Investičního webu...

    celý článek »

    Koruna zpět pod 27,10 CZK/EUR

    Na středoevropských devizových trzích panovala během dnešní seance celkem optimistická nálada. Maďarský forint si po svém včerejším posílení po oznámení ukončení cyklu snižování sazeb své zisky udržel, polský zlotý si zhruba o půl procenta polepšil.

    celý článek »

    S&P zvýšila rating Řecka o 2 stupně na CCC+

    Analytici ratingové agentury Standard & Poor´s v úterý přistoupili ke zvýšení hodnocení dlouhodobých závazků Řecka o 2 stupně na CCC+, což odpovídá úrovni ze začátku června. Hlavním důvodem pro zvýšení hodnocení je dosažení dohody s věřiteli a přijetí...

    celý článek »

    Výsledky Coca-Coly ve 2Q překonaly odhady

    Světová jednička v produkci balených nealkoholických nápojů, společnost Coca-Cola, oznámila za 2Q tohoto roku vytvoření zisku bez jednorázových položek na úrovni 63 centů na akcii oproti trhem očekávaným 60 centům.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 22.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.7.Změna22.7. Americký dolar USD 1 24.9080 -0.32%24.8270...

    celý článek »

    Jak došlo ke zneužití eurozóny

    Členství v eurozóně by mělo zemím na periferii poskytovat výhody plynoucí z volného pohybu kapitálu v této měnové unii. To znamená, že by v nich mělo docházet k růstu kapitálové zásoby, produkčních kapacit, potenciálního produktu a celkové produktivity faktorů.

    celý článek »

    Spotřebitelský úvěr: Znáte svá práva?

    Než podepíšete jakoukoli smlouvu o spotřebitelském úvěru, měli byste znát svá práva. Věděli jste, že máte dva týdny na případné zrušení úvěru? Jako spotřebitel v Evropské unii máte při sjednání úvěru celou řadu práv.

    celý článek »

    Jen nachází oporu na 124,1

    Jen k dolaru sílí 0,1 % d/d na 123,8. Dnes trh zaostří pozornost k 16.00 SEČ, kdy budou zveřejněny červnové prodeje existujících domů USA. Čeká se jejich zvýšení. Technický pohled: Trh momentálně těží z květnového růstového proražení dvouměsíční...

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí, pod tlakem technologický sektor

    Evropské akciové trhy vstoupily do dnešního obchodního dne v červených číslech, kdy tak navazují na obdobný vývoj na Wall Street. Investoři se soustředí na probíhající výsledkovou sezónu, když negativní překvapení přinesla včerejší čísla Applu, který sice překonal odhady týkající se zisku, ale odhady na další čtvrtletí jsou nižší.

    celý článek »

    Řecko hlasuje o reformách, euro si drží včerejší zisky

    Řecké téma postupně ustupuje ze zájmu investorů a místo přenechává firemním výsledkům v Evropě a hlavně USA. Přesto však v Aténách probíhají důležité změny, do hlavního řeckého města se po několika letech vrací extrémně nepopulární inspektoři ECB, EK a MMF, kteří budou dohlížet nad implementací úsporných opatření.

    celý článek »

    Aktualizovaný investiční výhled na rok 2015 - Měny

    Pokud vás více zajímají makroekonomické informace včera jsme publikovali aktualizaci investičního výhledu pro rok 2015 - sekce Ekonomika (více ZDE) a dnes pokračujeme aktualizovaným výhledem pro vývoj měnových párů v příštích měsících.

    celý článek »

    Yahoo představilo smíšené výsledky; akcie oslabila 1,84 %

    Americká internetová společnost Yahoo se ve druhém čtvrtletí propadla do ztráty a její tržby stagnovaly. Její výsledky podkopaly vyšší marketingové výdaje, jimiž se firma snaží přilákat uživatele a posílit svou schopnost konkurovat dominantním internetovým společnostem Google a Facebook.

    celý článek »

    Analýza EUR/USD, GBP/USD a USD/CHF

    EUR/USD: Měnový pár EUR/USD na svém 1hodinovém grafu prochází korekcí po nedávném poklesu, ale hladina rezistence kolem 1,0950 by mohla zabránit dalšímu růstu. Tato oblast koresponduje s oblastí prolomeného supportu, úrovní Fibonacciho retracementu..

    celý článek »

    Zisk Yahoo! ve 2Q zaostal za ohledy

    Yahoo! zveřejnilo výsledky za 2Q15 s tržbami v souladu s očekáváním 1,04 mld. USD, ale čistý zisk na akcii ve výši 0,16 USD již zaostal za predikcemi 0,19 USD. Výhled na aktuální čtvrtletí rovněž zaostal za očekáváním, když trh očekával tržby ve výši...

    celý článek »

    Výběr plastových oken krok za krokem

    Výběr plastových oken krok za krokem. Nabídka plastových oken na zdejším trhu je velice široká a o přízeň zákazníků se ucházejí stovky dodavatelů. Z hlediska možnosti získat výhodnou cenovou nabídku je to situace velmi příznivá.

    celý článek »

    IPO společnosti Fitbit

    Autor: Ing. Libor Stoklásek První den obchodování cena akcií Fitbit (ticker: FIT) vystřelila vzhůru a akcie otevíraly o 59,5 % výše, než byla stanovena upisovací hodnota na 20 USD za akcii. To okamžitě ocenilo společnost na více než 6 mld. USD.

    celý článek »

    Středu bude Praha zahajovat níže

    Pražská burza včera navázala na pondělní zisk, index PX získal 0,7 %.I v úterý byl největší objem na BCPP zobchodován na akciích Unipetrolu, které přidaly 4,8 % na 183 Kč, když bylo zobchodováno téměř 1,4 mil.

    celý článek »

    Euro si připisuje zisky (22.7.2015)

    Kurz eura vůči americkému dolaru se včera odrazil od důležité technické úrovně (1,08 USD/EUR) a zamířil směrem vzhůru. Během úterní seance si polepšil o 1 % na úroveň 1,093 USD/EUR a to navzdory absenci jakýchkoli významnějších zpráv.

    celý článek »

    Osamělý život spekulantů na pokles

    Těžké časy pro short sellery. Investoři sázející na pokles cen aktiv zažívali své dny slávy během finanční krize, kdy akcie postihly výprodeje. V současnosti ale při rekordně rostoucích cenách akcií, boomu fúzí a akvizic a programů zpětných odkupů akcií..

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 22.7.2015

    Revízia priemyselnej výroby pomohla EURUSD Včerajšia európska seansa prebiehala bez väčšej volatility a obchodníci čakali na prípadný impulz, ktorý by pomohol EURUSD prelomiť úroveň 1.090. Tento impulz prišiel v podobe revízie priemyselnej výroby z..

    celý článek »

    Visa: Čeká se boom mobilních platebních terminálů

    Průzkum Visa Europe v pěti evropských zemích ukázal, že obchodníci, kteří nepřijímají platby kartou, přicházejí o významné procento potenciálních zákazníků. Plná třetina respondentů ve Španělsku, Itálii, Polsku, Německu a Británii uvedla, že pokud..

    celý článek »

    Visa: Čeká se boom mobilních platebních terminálů

    Průzkum Visa Europe v pěti evropských zemích ukázal, že obchodníci, kteří nepřijímají platby kartou, přicházejí o významné procento potenciálních zákazníků. Plná třetina respondentů ve Španělsku, Itálii, Polsku, Německu a Británii uvedla, že pokud..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu

    Volatilita akciového trhu narůstá a některé společnosti, které mají tento týden reportovat své výsledky, by mohly reagovat prudkými pohyby. Akciový trh si minulý týden prošel těžkým propadem, když akciové indexy Dow Jones a S&P 500 zaznamenaly nejhorší týdenní výkon od loňského roku kvůli obavám z přetrvávající inflace a začátku výsledkové sezóny za první čtvrtletí.

    celý článek »

    Americký akciový index SP 500 zažívá korekci

    Americký akciový index SP 500 od svého dna v říjnu 2023 předvádí působivou rallye a vytváří po sobě jdoucí historická maxima. Přestože v posledních dvou týdnech cena zažívá pokles, je stále příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o trvalé korekci směrem&he

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (16.04.2024)

    USDCAD je jedním z párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat určitý pohyb. Ve 14:30 budou zveřejněny údaje o kanadském indexu spotřebitelských cen za březen, u nichž se očekává mírné zrychlení celkového růstu cen z 2,8 % na 2,9 % meziročně. Ve

    celý článek »

    Americká ekonomika překvapuje kondicí

    Naproti tomu představa o stejném načasování prvního snížení sazeb také v USA už se definitivně vypařila. Potvrdil to (po nečekaně vysoké březnové jádrové inflaci) i údaj o maloobchodních tržbách v březnu: oproti očekávání 0,4 % činil meziměsíční nárůst&he

    celý článek »

    Mírně nepříznivé číslo z eurozóny

    V Evropě jako celku se ale situace jednoznačně růžovějším zatím nevyvíjí. Nejnověji jsme se dověděli, že březnová průmyslová produkce v eurozóně byla meziročně slabší o 6,4 % (zatímco trh čekal pokles jen o 5,7 %).

    celý článek »

    Další mírně příznivé německé číslo

    V posledních týdnech se na západ od nás objevila některá čísla naznačující možný (postupný) obrat vývoje tamní ekonomiky k lepšímu. Tentokrát jde o údaje ohledně podílu firem ve zpracovatelském průmyslu, které si stěžují na problémy při získávání vstupů&h

    celý článek »

    Měsíční report Photon Energy

    Společnost Photon Energy v měsíčním reportu za březen uvedla, že výroba od začátku roku vzrostla meziročně o 23,7% díky růstu kapacit v Rumunsku, ale zůstala pod očekáváním společnosti o cca 12 %.

    celý článek »

    USD/JPY překročilo předchozí maximum

    USD/JPY roste na další mnohaleté maximum nad kulatým číslem 154,00 a zatím přidává 0,8 %. Technické oscilátory se drží v překoupených oblastech. Index RSI naznačuje, že další zisky by mohly být na obzoru a stochastický oscilátor však naznačuje přetížený&h

    celý článek »

    HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 %

    Konflikt na Blízkém východě a poklesy na Wall Street poněkud odvedly pozornost trhů od tématu čínských indexů, které opět zpochybňují růstový trend. Údaje z Číny dnes investoři přijali negativně. Index Hang Seng v hotovostní seanci klesl o více

    celý článek »

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ). Namísto Úřad práce ČR by tak nově o...

    celý článek »

    Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu

    Prezident Pavel se rozhodl vstoupit jako moderátor do politického jednání mezi vládou a opozicí o jedné z nejdůležitějších reforem pro budoucnost České republiky. Toto vlídné gesto, aby bylo dosaženo konsenzu alespoň nad základními obrysy hned na začátku&

    celý článek »

    Likvidaci autovraků podpoří dotace

    O peníze na ekologickou likvidaci mohou žádat právnické a fyzické osoby oprávněné k podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady (autovraky) podle odpovídajících zákonů. V případě řádného odevzdání vybraných komodit získají podporu 200

    celý článek »

    Dva miliony na důchod

    O zabezpečení na stáří přemýšlí jen minimum lidí v produktivním věku. Přitom čím dříve se začíná se spořením na důchod, tím lepších výsledků finanční produkt dosahuje. Zkuste vyžít s deseti tisíci měsíčně a řekněte, že spoření na důchod nemáte zapotřebí.

    celý článek »

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia, v úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia V úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky. Od včerajšieho popoludnia sa...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 16.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.4.Změna16.4. Americký dolar USD 1 23.7680 -0.23%23.7130...

    celý článek »

    Ikonická budova kodaňské burzy hoří

    Jedna z historických budov Kodaně, burza ze 17. století, spojená s historií evropského obchodu - hoří. Pro Dány je to podobná tragédie, jako požár Notre Dame pro Francouze, a stalo se tak rovněž při rekonstrukci budovy.

    celý článek »

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. (video)

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. Sesbírané potraviny vystačí na zhruba 834 tisíc

    celý článek »

    US100 hájí klíčovou podporu 🔔

    US100 (D1 interval) Na začátku seance ztrácely kontrakty US100 na technologický index Nasdaq 100 téměř 0,80 %. V době zveřejnění se býkům podařilo uhájit klíčovou podporu kolem zóny 17 800 bodů a v současné době se snaží udržet nad touto úrovní. US100 ...

    celý článek »

    Halving BTC se blíží

    Tento pátek, 19. dubna 2024, nastane významná událost v kryptosvětě – Bitcoin halving. To znamená, že se odměna za těžbu Bitcoinu sníží o polovinu, což historicky vždy zásadně ovlivnilo jak cenu BTC, tak i ostatních kryptoměn. Na kryptomenovém

    celý článek »