• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street zaznamenala jeden z nejhorších týdnů roku 2015

    Výsledková sezóna se v tomto týdnu stala hlavním tématem na Wall Street, když krom samotných výsledků se na pohybu směrem dolů podílely komodity. Vše dohromady znamená, že na Wall Street panovala nervozita, která vyústila největší týdenní ztrátou od letošního ledna.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 24. 7. 2015

    Konec týdne byl na amerických trzích opět v červeném a trh tak navázal na poklesovou řadu tří posledních dní. Hlavní indexy odepisovaly necelé procento. Za dnešním poklesem stála špatná makrodata velkých biotechnologických firem jako Abbvie, nebo Biogen,.

    celý článek »

    Koruna se stále více tlačí ke kurzovému závazku

    V uplynulém týdnu se hodnota koruny proti euru posunula opětna nové maximum od intervencí ČNB v listopadu 2013. Ve čtvrtek během odpolednese kurz dostal až k hodnotě 27,025 CZK/EUR. V pondělí se ohledně prolomeníhranice 27 CZK/EUR rozvířili...

    celý článek »

    Koruna s denním low 27,005 EURCZK

    Koruna dnes opět ťukala na intervenční dveře a zejména v odpoledních hodinách se výrazně přibližovala ke kurzu 27 EURCZK. V jednu chvíli se eurokoruna obchodovala dokonce na hladině 27,005 (denní low dle agentury Bloomberg) a vstup ČNB do trhu je zřejmě pouze otázkou času (pokud ovšem ČNB již dnes v trhu nestála).

    celý článek »

    Sumár dňa 24.7.2015

    Dnes sme sa toho príliš veľa ohľadne situácie v Grécku nedozvedeli. Druhý reformný balík grécka vláda odsúhlasila a teraz sa čaká na začatie rokovaní o treťom záchrannom balíku. Trojka, inými slovami traja hlavní veritelia Grécka by sa mali v...

    celý článek »

    Akcie Biogenu po výsledcích za 2Q padají až o 12%

    Akcie americké farmaceutické společnosti Biogen po zveřejnění výsledků za 2Q a především pak sníženého výhledu pro další čtvrtletí padají o necelých 12% směrem k 340 USD.Biogen v rámci výsledkové zprávy oznámil, že snižuje celoroční cíl tvorby zisku na...

    celý článek »

    Akcie Biogenu po výsledcích za 2Q padají

    Akcie americké farmaceutické společnosti Biogen po zveřejnění výsledků za 2Q a především pak sníženého výhledu pro další čtvrtletí padají o necelých 12% směrem k 340 USD.Biogen v rámci výsledkové zprávy oznámil, že snižuje celoroční cíl tvorby zisku na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 24.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.7.Změna24.7. Americký dolar USD 1 24.5810 +0.56%24.7200...

    celý článek »

    IPO Ferrari o krok blíže

    Fiat Chrysler Automobiles (FCAU) podala na US komisi pro cenné papíry (SEC) prvotní registraci k primární emisi automobilky Ferrari. Akcie by se tak měly obchodovat v zámoří na NYSE.

    celý článek »

    Zlato před prodeji nových domů na minimech

    Zlato dnes slábne v kontextu propadu pod klíčovou podpůrnou zónu 1149 1181. Trh si dnes dá pozor v 16.00 SEČ na červnové prodeje nových domů USA. Trh čeká pokračování solidního růstu, což je nepříznivá zpráva pro zlato. Jedinou reálnější naději...

    celý článek »

    Zlato: Magických 1000 dolarů a pokračující destrukce; padají i další kovy

    Zlato za poslední 4 roky ztratilo 40 procent a ukončilo tak 10 hvězdných let býčího trhu. Žlutý kov zaznamenal několik skvělých let od pozdního roku 2008, kdy světová ekonomika upadla do velké recese a tehdejší šéf americké centrální banky Ben Bernanke zahájil tisk nových peněz, oslabil tak dolar a střadatelé se vrhli na zlato jako bezpečný přístav v nejistých dobách.

    celý článek »

    ČR - V průmyslu panuje výborná nálada

    Podle nejnovějšího průzkumu statistického úřadu se nálada v českém průmyslu opět zvýšila a je tak nejvyšší za poslední čtyři roky. Firmy se rozhodně další epizodou řeckého dluhového příběhu rozhodně nenechaly rozhodit.

    celý článek »

    V průmyslu panuje výborná nálada

    Podle nejnovějšího průzkumu statistického úřadu se nálada v českém průmyslu opět zvýšila a je tak nejvyšší za poslední čtyři roky. Firmy se rozhodně další epizodou řeckého dluhového příběhu rozhodně nenechaly rozhodit.

    celý článek »

    Skutečné důvody, proč chce Fed zvedat sazby

    Čínský akciový trh kolabuje, Řecko míří k defaultu, euro se třese v základech, data z americké ekonomiky jsou slabá, inflace se drží pod cílem. Proč tedy chce Fed zvedat sazby? Vždyť takový krok obvykle přichází v době, kdy se ekonomika začíná přehřívat.

    celý článek »

    Evropa v závěru týdne roste, Air France-KLM +3 %

    Evropské akciové trhy se na konci týdne pohybují v plusových hodnotách a po třech dnech poklesů mírně rostou. Indexy tak zamířily do zeleného i přes nepříznivá makrodata, kdy index nákupních manažerů nedosáhl na odhady analytiků jak v eurozóně, tak ve Francii a Německu.

    celý článek »

    Půjdou úroky ČNB opravdu pod nulu?

    V reakci na včerejší rozjímání Tomáše Holuba z ČNB v HN nad možnostmi snížit úroky pod nulu propadly výnosy českých kratších vládních dluhopisů do viditelně záporných hodnot. Investoři tedy musí platit za to, aby českému státu mohli půjčit.

    celý článek »

    Pražská burza klesá třetím dnem v řadě; stahují jí finanční tituly

    Pražská burza poklesem o 0,5 %, když index PX klesá již třetím dnem v řadě. Investoři v úvodu vybírali zisky i na západoevropských burzách, které mají za sebou obrovskou rally po schválení nového záchranného balíčku pro Řecko, ale nyní postupně obracejí do zelených čísel po zveřejnění evropských indexů manažerů PMI za červenec.

    celý článek »

    Výsledky Visa ve 2Q výrazně nad odhady trhu

    Visa dosáhla ve svém fiskálním čtvrtém čtvrtletí meziroční nárůst čistého zisku o 25 % na 1,7 mld. USD (69 centů na akcii). Po očištění o některé jednorázové položky byl zisk 74 centů na akcii, více než očekával trh (58 centů).

    celý článek »

    Visa zvýšila zisk, jedná o opětovném spojení s Visa Europe

    Nadnárodní vydavatel platebních karet Visa ve svém třetím finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 25 procent na 1,7 miliardy dolarů (42 miliard Kč). Firma také oznámila, že jedná o opětovném spojení s bývalou divizí Visa Europe, díky čemuž by mohla lépe konkurovat svému rivalovi MasterCard.

    celý článek »

    Jak mohou AOS pomoci vašemu tradingu?

    Autor: Adam Maštalíř Emoce mohou být považovány za úhlavního nepřítele každého tradera, často totiž vedou k neuváženým rozhodnutím a následným ztrátám. Otázka zní, mohou automatické obchodní systémy pomoci překonat psychologické pasti? Tématu...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve čtvrtek na prázdninových objemech klesala, index PX ztratil 0,6 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance opět nakoukla přes psychologickou 600 Kč úroveň, následně ale zahájila lineární pokles, který se zastavil až o 2,6 % níže na ceně 586,50 Kč.

    celý článek »

    Prahu dnes čeká klidná obchodní seance

    Pražská burza ve čtvrtek na prázdninových objemech klesala, index PX ztratil 0,6 %.Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance opět nakoukla přes psychologickou 600 Kč úroveň, následně ale zahájila lineární pokles, který se zastavil až o 2,6 % níže na ceně 586,50 Kč.

    celý článek »

    Nejhorší investiční strategie všech dob

    Rozhodujete se nesprávně, když se vašemu portfoliu nedaří? Skvěle, ale občas vám třeba něco vyjde. Existuje ale strategie, která neomylně zajistí, že se vždy rozhodnete špatně. Žádné emoce vás v tom neovlivní.

    celý článek »

    Euro potvrzuje své zisky

    Euro během včerejšího obchodního dne potvrdilo proti dolaru zisky ze středy a v průběhu dnes stagnovalo kolem hodnoty 1,099 EUR/USD. Včerejšímu dni nepřinesly žádné zásadní impulsy zveřejněná ekonomická data.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 24.7.2015

    EURUSD a Grécko? Na EURUSD vidíme v posledných dňoch pozitívny sentiment, ktorý sa často spája s Gréckom. Je Grécko ešte naďalej rozhodujúcim faktorom pre obchodníkov, alebo je nový záchranný program už do určitej miery započítaný v trhu? Grécko...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »