• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Velké nesnáze ve velké Číně

    Wall Street na úvod týdne oslabila v souladu s vývojem v Evropě a především v Číně. Čínské akcie totiž zahájily nový týden propadem o více než osm procent, což byl nejvyšší denní pokles za více než osm let.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 27. 7. 2015

    Začátek nového týdne investory příliš nepotěšil. Trhy opět reagují na zprávy z Číny, kde autority zpochybnily udržitelnost dosavadní stimulace trhu, po čemž následoval více než 8% propad tamního trhu, který se poté přelil i na ostatní trhy.

    celý článek »

    Monetární tortura nekončí

    V pátek se dozvíme, jak se v eurozóně vyvíjí inflace a to celková, i v její jádrové formě (předběžné odhady). Z grafu je patrné, že jádrová inflace, které je co se týče trendů klíčová, je od roku 2014 relativně stabilní.

    celý článek »

    Evropa prudce oslabila, pod tlakem automobilky

    V záporných hodnotách zakončily první seanci nového týdne evropské akciové trhy, které oslabily přibližně o dvě procenta. Negativní sentiment po největším propadu čínského indexu za posledních osm let nedokázala zvrátit ani lepší makrodata, přičemž konsensus analytiků překonal index Ifo z Německa i objednávky zboží dlouhodobé spotřeby ze Spojených států.

    celý článek »

    Akciové trhy zahájily týden výprodejem

    Západoevropské akciové indexy dnes padají přibližně o 2 % . Špatná nálada je na trzích již od rána v návaznosti na propad čínských burz, kde způsobily paniku horší než očekávaná makroekonomická čísla i obavy z toho, že nedávná vládní.

    celý článek »

    Sumár dňa: 27.7.2015

    Ešte v piatok sme vás informovali o tom, že rokovania medzi Gréckom a Trojkou začnú už počas víkendu. Avšak nestalo sa tak a dnes prišli nové správy, ktoré informovali o tom, že vyjednávací tím príde do Atén až tento piatok, 31. júla. Rokovania by...

    celý článek »

    Praha v úvodu týdne klesala; Erste bank -2,6 %, ale O2 +6,4 %

    Pražská burza v úvodu týdne na prázdniny na slušném objemu klesala, index PX ztratil 0,5 %. Dalším středoevropským trhům se vesměs daří ještě hůře – německý DAX ztrácí 2 %, rakouský ATX odepisuje 1,9 %, maďarský BUX klesá o 1 % a pouze polský WIG roste o 0,1 %.

    celý článek »

    Propad ruské ekonomiky se v 2Q15 zřejmě zdvojnásobil

    Tempo meziročního poklesu ruské ekonomiky se v letošním druhém čtvrtletí zdvojnásobilo na 4,4 procenta z 2,2 procenta v předchozích třech měsících. Vyplývá to z odhadů ruského ministerstva hospodářského rozvoje, které dnes představil ministr Alexej Uljukajev.

    celý článek »

    Summary: UBS, Philips

    Evropa:Švýcarská banková jednička UBS ve 2Q15 vykázala čistý zisk ve výši 1,2 mld. CHF, čímž překonala konsensuální odhad na úrovni zhruba 1,0 mld. CHF.

    celý článek »

    Těžba platiny se radikálně omezí

    Autor: Jakub Švábenský Za dva roky očekává platinový průmysl radikální změnu. Chystají se totiž obrovské uzávěrky a to může být pouze začátek radikální změny pro tento drahý kov. Lonmin, třetí největší těžařská společnost drahých kovů, v pátek...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 27.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.7.Změna27.7. Americký dolar USD 1 24.7200 -1.11%24.4440...

    celý článek »

    Spořicí účty se sazbou kolem procenta vydělávají

    Spořicí účty jsou stále dobrou volbou pro uložení peněz, které chcete mít stále po ruce. Nejlepší spořicí účty zhodnocují vklady sazbou překračující jedno procento. Inflace i základní sazby České národní banky se nyní pohybují kolem nuly, takže i spořicí.

    celý článek »

    Euro v neutrálním pásmu

    Euro k dolaru roste 0,9 % d/d na 1,107. Přes smíšená data červencových předstihových indikátorů eurozóny (např. dnes červencový Ifo příjemně překvapil růstem k ročnímu maximu, minulý týden zase plošně zklamala data francouzského a německého průmyslu.

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu ztrácí, Fiat Chrysler -2 %

    Evropské akciové trhy se hned od úvodu obchodování pohybují v červených číslech a navazují tak na podobný vývoj ve Spojených státech. Korekci přinesla až data z Německa, kde index podnikatelského klimatu Ifo, který dosáhl 108 b.

    celý článek »

    Řecko: jednání s věřiteli a otevření burzy - úterý?

    Atény se připravují na očekávaná jednání Řeků s mezinárodními věřiteli, která by měla začít v úterý. Původně měla začít už minulý pátek, ale byla bez udání důvodů odkládána. Vedoucí misí EU, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového fondu přiletí.

    celý článek »

    Začal velký medvědí trh na komoditách

    Kdyby akciový trh oslabil ze svých maxim o 40 %, média by byla plná úvah o kolapsech a pohromách. O komoditách se ale téměř vůbec nemluví i přesto, že vešla do jednoho z největších medvědích trhů a běžných lidí se ceny komodit dotýkají velice úzce.

    celý článek »

    Co je dobré vědět o brigádě na dohodu?

    V Praze, 27. července 2015 Většina studentů si během letních měsíců přivydělává prací na dohodu. Nabízení práce na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti je pro zaměstnavatele výhodné z důvodu jednodušší administrativy a nižšího zdanění.

    celý článek »

    Týdenní výhled: Fed, HDP

    Poslední červencový týden v eurozóně byl za červenec zveřejněn Index Ifo. Nečekaně posílil blízko k ročnímu maximu a potvrdil tak decentní aktivitu německé ekonomiky. To jsou informace dobré pro euro a akcie, méně už pro dluhopisy. Měnový trh na...

    celý článek »

    Ranní komentář pro 27.7.2015

    Parlament v Řecku postupně schvaluje slíbená opatření, která byla podmínkou pro získání překlenovacího úvěru. Díky tomu se otevírá cesta k jednání o podmínkách další finanční pomoci.

    celý článek »

    AOS: Algoritmické obchodování na finančních trzích

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Nákup nebo prodej akcií, měn a komodit lze provést buď manuálně anebo automaticky pomocí předem naprogramovaných algoritmů. Druhá varianta je obecně známá pod slovním spojením Algoritmické obchodování, které vyžaduje...

    celý článek »

    Pomůže stojaté vody kurzu české koruny rozhýbat Fed?

    Při pohledu na stojatý kurz by se člověku nechtělo snad ani věřit, jak mediálně vděčným tématem koruna v minulém týdnu byla. Nicméně fakt, že ČNB musela v poslední době vstoupit poprvé od intervencí v listopadu 2013 na trh, pozornost přirozeně přitahoval.

    celý článek »

    Česko čeká boom používání předplacených karet

    Předplacených karet je v Česku zatím několik desítek tisíc, jejich počet a využití ale podle odborníků rychle poroste. Majitelé těchto karet nemusejí na malou vzdálenost používat klasický platební terminál, pro platbu stačí tablet či mobilní...

    celý článek »

    Náhrada nemajetkové újmy při ublížení na zdraví: Co změnil nový občanský zákoník?

    Úprava náhrady nemajetkové újmy při ublížení na zdraví podle starého občanského zákoníku byla nerozlučně spjata s vyhláškou Ministerstva zdravotnictví o odškodnění bolesti a ztížení společenského uplatnění. Tato tzv. náhradová vyhláška určovala výši náhrady nemajetkové újmy (bolestného a náhrady za ztížení společenského uplatnění) pomocí standardizovaných výší peněžních plnění určených podle bodového ohodnocení příslušného ublížení na zdraví. Například zhmoždění lokte tak bylo ohodnoceno na 2 400 Kč, traumatická ruptura krční meziobratlové ploténky na 12 000 Kč a nitrolební poranění s bezvědomím delším než 7 dní na 48 000 Kč. Ke zvyšování takto určených náhrad docházelo pouze výjimečně.

    celý článek »

    Rozbřesk - Pomůže stojaté české vody rozhýbat Fed?

    Při pohledu na stojatý kurz by se člověku nechtělo snad ani věřit, jak mediálně vděčným tématem koruna v minulém týdnu byla. Nicméně fakt, že ČNB musela v poslední době vstoupit poprvé od intervencí v listopadu 2013 na trh, pozornost přirozeně přitahoval.

    celý článek »

    Pomůže stojaté české vody rozhýbat Fed?

    Při pohledu na stojatý kurz by se člověku nechtělo snad ani věřit, jak mediálně vděčným tématem koruna v minulém týdnu byla. Nicméně fakt, že ČNB musela v poslední době vstoupit poprvé od intervencí v listopadu 2013 na trh, pozornost přirozeně přitahoval.

    celý článek »

    Koruna útočí na 27 EUR/CZK. Co teď?

    Koruna má důvody posilovat, ale přes ČNB a její kurzový závazek zatím vlak nejede. Existuje riziko (šance), že bude česká měna v dalších měsících slabší než nyní. Kurz koruny vůči euru mohou od 27 EUR/CZK dočasně odrazit intervence ČNB, příchod...

    celý článek »

    Praha zahájí nový týden níže

    Pražská burza v poslední seanci minulého týdne nepředvedla žádný zásadní pohyb. Připsala kosmetických 0,09 % na 1030 bodů. Objem obchodů během dne ve výši 360 mil.

    celý článek »

    Akcie ČEZ podle technické analýzy

    609 200denní klouzavý průměr, 602 50denní klouzavý průměr, 572 20denní klouzavý průměr. Titul minulý týden rychle vyplnil mezeru, ale svůj růst zastavil na 50denním klouzavém průměru. MACD pokračuje v růstu a je pozitivní. Objemy obchodů stagnují.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 27.7.2015

    Čaká nás volatilný týždeň? Posledný júlový týždeň môže priniesť značnú volatilitu na EURUSD. Dôvodom je plný makroekonomický kalendár, zasadnutie FOMC a pokračovanie rokovaní o gréckej pomoci za 86 mld. €. Z makroekonomický výsledkov sú to napríklad.

    celý článek »

    Kůs: Budou nám říkat lidé karbonové éry?

    Nová průmyslová revoluce už začala a je o sdílení. Zmizí hranice mezi fyzickým a virtuálním světem, fyzické předměty budou mít digitální podobu, lidé se stanou prozumenty, kteří aktivně tvoří i konzumují digitální obsah sítě. Každá velká změna...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »