• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 28. 7. 2015

    V úterý se trhy odrazily od minim vytvořených pondělním poklesem vyvolaným propadem Číny, a hlavní indexy rostly přibližně o jedno procento. Makro k dnešnímu obratu příliš nepřispělo.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy dnes posilují až o 1 %

    Hlavní akciové indexy dnes korigují své předchozí ztráty . Západoevropské burzy rostou o necelé procento díky částečnému uklidnění na čínských akciových trzích, dobrým výsledkům hospodaření některých firem (odhady překonal např.

    celý článek »

    Daimler: Extrémní zisky, extrémní propad toku hotovosti. Jak to skončí?

    V „Daimler smetl ve 2Q konsensuální představy, růstová strategie zabírá“ jsme se mohli dočíst o tom, že výrobci Mercedesů se letos daří. Před několika měsíci jsem zde o této společnosti (a automobilkách obecně) psal a poukazoval jsem na jednu věc, která řadu z nich pojí: Tyto firmy nejsou schopny generovat provozní tok hotovosti dost vysoký na to, aby pokryl jejich investice.

    celý článek »

    Evropa zakončila v plusu, DAX přidal +1 %

    V plusových hodnotách ukončily dnešní seanci evropské akciové indexy, které posílily přibližně o procento a zkorigovaly tak propad z posledních dní. Za absence makrodat dnes pozornost investorů mířila na jednotlivé korporátní výsledky, a to jak z Evropy, tak ze Spojených států.

    celý článek »

    Futures skotu na porážku klesly na 13měsíční minimum

    Cena nejaktivnějšího futures kontraktu na živý skot se v průběhu včerejšího dne dotkla nového třináctiměsíčního minima. Jednalo se o reakci na zprávu amerického ministerstva zemědělství, která ukázala, že objem dodávek dobytka do výkrmen v průběhu června.

    celý článek »

    Extrémně klidné obchodování na trhu s českou korunou

    Kurz koruny vůči euru se během úterního obchodování usadil ve velmi úzkém pásmu 27,02-27,04 CZK/EUR. Kurz vyčkává na další impulzy z domácí ekonomiky, kterých se ale pravděpodobně nedočká dříve než příští čtvrtek, kdy zasedá Česká národní...

    celý článek »

    Sumár dňa: 28.7.2015

    Medzinárodný menový fond ešte včera večer zverejnil report, ktorý sa týkal ekonomickej situácie eurozóny. MMF v ňom zhoršil svoj výhľad a upozorňoval na zraniteľnosť eurozóny, stále pomerne vysokú mieru nezamestnanosti a pretrvávajúce riziko...

    celý článek »

    Delta Air Lines kupuje podíl v China Eastern Airlines

    Autor: Bc. Petra Bubeníčková Letecká společnost Delta Air Lines sídlící v Atlantě (stát Gorgia) zaplatí 450 mil. USD za podíl v China Eastern Airlines. Delta uvedla, že zaplatí 450 mil. USD za nákup podílu v China Eastern Airlines, založenou v Šanghaji .

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 28.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.7.Změna28.7. Americký dolar USD 1 24.4440 +0.24%24.5040...

    celý článek »

    1. Jak začít obchodovat: Než začnete obchodovat

    Na začátku každého nového projektu, ať už se týká podnikání, či osobního života, stojí nadšení a s tím spojená i velká očekávání. Zrovna tak je tomu i s obchodováním na burze. Většina lidí na trhy vstupuje s velkým elánem a optimistickou vizí, ovšem...

    celý článek »

    Ford ve 2Q uspěl na všech geografických frontách

    Americká automobilka Ford dnes představila sadu hospodářských čísel za druhé čtvrtletí letošního roku. Tržby meziročně mírně klesly na 37,3 mld. USD, při dvouprocentním růstu prodaných vozidel, pod který je podepsán především klíčový severoamerický trh.

    celý článek »

    Project Syndicate: MMF v eurokrizi

    V posledních několika desetiletích získal Mezinárodní měnový fond šest důležitých ponaučení o řízení státních dluhových krizí. Ve své reakci na krizi v Řecku však všechna tato ponaučení ignoroval.

    celý článek »

    Pražskou burzu táhnou banky; CETV zítra reportuje výsledky

    Pražská burza postupně od rána rozšiřuje zisky a roste o 0,5 %, když následuje strmý růst na západoevropských burzách. Hlavní akciové index v západní Evropě rostou přibližně o procento, a tak přerušují pětidenní propad, když obavy z propadu čínských akcií poněkud polevily.

    celý článek »

    Ropa zpět na 6letých minimech

    Zářijový futures kontrakt ropy WTI roste 0,3 % d/d na 47,1, nedaleko 6letého minima. Prudký pokles čínských akcií, po dvou dnech ceny akcií leží níže o 10% zvětšil obavy z vývoje čínské ekonomiky a tím i poptávky po ropě. Obchodování dnes může...

    celý článek »

    Velká Británie: Růst ekonomiky díky ropě a službám zrychlil na 0,7 %

    Tempo růstu britské ekonomiky ve druhém čtvrtletí zrychlilo díky oživení dominantního sektoru služeb a prudkému růstu těžby a ropy a plynu. Hrubý domácí produkt se za duben až červen zvýšil ve srovnání s předchozím čtvrtletím o 0,7 procenta, v souladu s očekáváním analytiků, po růstu o 0,4 procenta v prvních třech měsících.

    celý článek »

    Fidelity: Růst sazeb nebude pro dluhopisy žádnou pohromou

    Hodně se dnes hovoří o tom, že až Fed zvedne sazby, praskne dluhopisová bublina. My ale současnou situaci tímto způsobem nevnímáme. Nikdo sice přesně neví, co se stane, nejpravděpodobnější je ale následující scénář: Krátkodobé a střednědobé sazby mírně vzrostou, dlouhodobé sazby budou relativně stabilní.

    celý článek »

    Evropa po včerejším propadu roste, RSA Insurance +12 %

    Západoevropské akciové indexy od počátku dnešní seance rostou a korigují tak včerejší propad. Pozornost po částečném uklidnění situace v Číně míří zejména na probíhající výsledkovou sezónu, přičemž svá čísla představí celá řada významných společností.

    celý článek »

    USA: Index spotebitelského sentimentu solidní

    16.00 SEČ USA: Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (07 2015) Očekávání: 100,0Předchozí: 101,4 Ekonomika, hlavně její produkční/firemní část, od začátku roku vykazuje snad dočasně slabší výkonnost resp. růst dílem specifickými...

    celý článek »

    Zisk BP ve čtvrtletí prudce klesl na 1,3 mld. USD

    Zisk britské ropné společnosti BP ve druhém čtvrtletí klesl na 1,3 miliardy USD z loňských srovnatelných 3,63 miliardy USD a zaostal za očekáváním. Propad způsobily mimořádné náklady spojené s urovnání škod po úniku ropy v Mexickém zálivu v roce 2010.

    celý článek »

    Rusko nakoupilo dalších 25 tun zlata

    V poslední době jsme svědky výrazného poklesu ceny zlata. Tento výrazný pokles má za následek stoupající zájem o tento drahý kov mezi investory. Příkladem může být také Rusko, které podle poslední zprávy navýšilo v červnu své zlaté rezervy o dalších 800.

    celý článek »

    Čínský regulátor vytáhl do zoufalého boje proti

    Čínská jízda po horské dráze pokračuje. Po pondělním propadu o 8,5%, zůstávají čínské akcie dál v lehké defenzivě. A to navzdory tomu, že čínská vláda hodlá zesílit nákupy akcií. Vše ukazuje na zoufalost, s jakou se čínské úřady snaží udržet hodnotu...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza v úvodu týdne na prázdniny na slušném objemu klesala, index PX ztratil 0,5 %. Elektrárenská společnost ČEZ po ranním růstu opět nakoukla na psychologickou úroveň 600 Kč, která již tradičně vyprovokovala kupce a titul tak nakonec přidal pouze 0,3 % na 595 Kč.

    celý článek »

    Praha zahájí úterý mírně výše

    Pražská burza v úvodu týdne na prázdniny na slušném objemu klesala, index PX ztratil 0,5 %. Elektrárenská společnost ČEZ po ranním růstu opět nakoukla na psychologickou úroveň 600 Kč, která již tradičně vyprovokovala kupce a titul tak nakonec přidal pouze 0,3 % na 595 Kč.

    celý článek »

    Asijské trhy dnes smíšené, Shanghai Composite -2 %

    Asijské akcie dnes povětšinou snižovaly ztráty, navázaly tak na čínský referenční index Shanghai Composite, který poté, co při počátečním obchodování opět odepsal více než 5 procent částečné ztráty vymazal a momentálně odepisuje okolo 2 procent.

    celý článek »

    Varoufakis chystal paralelní platební systém

    Bývalý řecký ministr financí Janis Varufakis podle řeckých médií uvažoval během svého mandátu o vytvoření souběžného platebního systému v Řecku. Pokyn k tomu prý dostal od nynějšího řeckého premiéra Alexise Tsiprase již loni v prosinci, tedy měsíc před parlamentními volbami v Řecku, které Tsiprase vynesly k moci, napsal konzervativní řecký list Kathimerini.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 28.7.2015

    Rely na EURUSD Nový týždeň nám priniesol pokračovanie krátkodobého rastového trendu na EURUSD. Ten včera rástol o viac ako 100 bodov a pritom ho nespôsobila nijaká jedna konkrétna udalosť, pravdepodobne skôr súhrn udalostí. Jedna sa môže týkať...

    celý článek »

    Euro šplhá na dvoutýdenní maximum

    Euro vstoupilo do nového týdne vůči dolaru pozitivně , když si oproti pátečnímu závěru polepšilo o procento a čtvrt. Zatímco v průběhu včerejší asijské seance se kurz nacházel ještě pod hladinou 1,10 USD/EUR, v průběhu amerického...

    celý článek »

    IT manažeři by správu svých dat sami sobě nesvěřili

    Zpráva společnosti Genalto odhaluje zásadní nedostatky účinnosti zabezpečení IT perimetru u většiny dotazovaných organizací v Česku i ve světě. Z výzkumu vyplývá, že navzdory stále větším objemům investic do této oblasti, dochází k exponenciálnímu..

    celý článek »

    Nejbohatší a nejchudší země světa: Katar a Kongo

    Česká republika se v žebříčku nachází pro na 37. místě (27 662 mezinárodních dolarů), jen nějakých 120 dolarů za šestatřicátou Maltou a o 350 dolarů za 35. Slovinskem. Základním ukazatelem výkonnosti hospodářství je hrubý domácí produkt. Jde o...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »

    Dopravní nehody ve Zlínském kraji v roce 2023

    Podle statistik Policejního prezidia České republiky došlo v roce 2023 na území Zlínského kraje k 4 482 dopravním nehodám se způsobenou odhadovanou hmotnou škodou 313,5 mil. Kč. Proti výrazně nepříznivým údajům předchozího roku 2022 to znamenalo...

    celý článek »

    Město Blansko zavádí nový systém parkování

    (Blansko.cz) Blansko mění systém placeného parkování. Ve městě přibudou místa, kde bude stání vozidel zpoplatněno, nový bude také ceník parkovného. Současně ale bude zvýhodněno krátkodobé parkování v centru města, první půlhodina bude zdarma.

    celý článek »

    Předpověď počasí na víkend | 18. 4. 2024 (video)

    Každý čtvrtek přinášíme stručnou předpověď počasí na nadcházející víkend. Meteorologové ČHMÚ pro vás shrnou to nejdůležitější z počasí, které nás čeká o nejbližším víkendu. Podrobnou předpověď najdete na webu Českého hydrometeorologického ústavu

    celý článek »

    Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. (video)

    🔥 Vyšší riziko požárů než je touto dobou běžné, zaznamenali začátkem jara vědci z Ústavu výzkumu globální změny, kteří situaci monitorují. Střední nebezpečí platí na jižní Moravě i teď – po ochlazení. Podle vědců je za tím klimatická

    celý článek »