• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 29. 7. 2015

    Ve středu si trhy připisují další zisky. V úvodu dne jsou zisky podpořeny růstem ceny ropy, což podpořilo sektor základních materiálů a následně trhy jako celek. V druhé polovině dne indexy posilovaly po zveřejnění závěrů z jednání FEDu.

    celý článek »

    Fed zabrnkal na jestřábí strunu, skladbu zářijového zvýšení sazeb však stěží složí

    Americká centrální banka dnes předstoupila před investorskou obec s výsledky svého dvoudenního zasedání. V prohlášení opět zopakovala několikrát avizovaný postoj (s mírnou komunikační úpravou), a to, že s normalizací měnové politiky hodlá započít při dalším zlepšení na trhu práce a při dostatečné víře v posun inflace k dvouprocentnímu cíli.

    celý článek »

    Zasedání FEDu - Flash

    - FED ponechává úrokové sazby beze změny- FED nedal žádný náznak toho, že by ke zvýšení sazeb mělo dojít na příštím zasedání 16.-17. září- Pokračuje zlepšování trhu práce- Nezaměstnanost postupně klesá- Ekonomika mírným tempem dále roste- Dochází k...

    celý článek »

    4 globální investiční megatrendy

    Ještě nedávno tvořily naprostou většinu světové ekonomiky Evropa a Spojené státy. Posledních několik let ale přineslo změny, které obrátily zažité pořádky vzhůru nohama. V následujících letech a desetiletích by hospodářský vývoj měly ovlivňovat zejména...

    celý článek »

    Evropa si před Fedem připsala zisky, v čele ropné společnosti

    Evropské akciové trhy uzavřely dnešní seanci v kladném teritoriu, když posílily o několik desetin nad úroveň včerejšího závěru. Celá řada velkých společností dnes reportovala své výsledky, které nezůstaly bez povšimnutí investorů, stejně jako výsledek večerního zasedání amerického Fedu, který bude zveřejněn ve 20:00.

    celý článek »

    Sumár dňa: 29.7.2015

    Na adresu Grécka sa dnes šéfka MMF Lagarde vyjadrila, že akýkoľvek záchranný plán pre Grécko nebude fungovať, ak nedôjde k výraznejšej úľave gréckeho dlhu. Grécky premiér Tsipras sa na margo odpisu dlhu ráno v rozhovore pre rádio vyjadril, že pevne..

    celý článek »

    Rozjednané prodeje domů v USA nečekaně klesají

    Rozjednané prodeje domů v USA nečekaně klesajíDnešní report o počtu rozjednaných prodejů starších domů v USA investory negativně překvapil. Rozjednané prodeje se v červnu meziměsíčně snížily o 1,8 %, když trh počítal s růstem o 0,9 %.

    celý článek »

    Rostoucí inflace otřese kurzovým závazkem

    Nové vydání Ekonomických výhledů přichází v době prvního testování kurzového závazku České národní banky. Za posilováním koruny stojí dobré výsledky v reálné ekonomice, které se promítají i do zvyšující se inflace.

    celý článek »

    Globální akcie před Fedem posilují

    Akciové trhy v průběhu dnešního dne posilují s tím, jak se čínským akciím prozatím podařilo vymanit z rekordních výprodejů a jak se pozornost investorů upnula k výsledkům dvoudenního zasedání zástupců amerického Fedu, jež by mohlo poskytnout vodítka...

    celý článek »

    Jednotlivé tituly versus ETF

    Stará pravda z Wall Streetu zní: Každý investor dostane od trhu to, co si po právu zaslouží. Kdo se pečlivě věnuje fundamentálním a technickým ukazatelům, pro toho nebude investování noční můrou.

    celý článek »

    Je načase stát se dolarovými kontrariány

    Někdy se nezdá, že největší volatilitou a zároveň nepochopením trpí měnové trhy. Tento dojem byl samozřejmě ještě posílen netradiční monetární politikou, které jsme svědky v posledních sedmi letech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 29.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.7.Změna29.7. Americký dolar USD 1 24.5040 +0.14%24.5390...

    celý článek »

    Vylaďte svůj interiér v umělecké dílo

    Vylaďte svůj interiér v umělecké dílo. Pohrát si s kompozicí nábytku, originálně sladit barvy nebo vybrat správné doplňky… to jsou způsoby jak dosáhnout toho, aby váš interiér působil jako sofistikované umělecké dílo.

    celý článek »

    Zradil Putin řecké marxisty? Co by za to dostal?

    V současné době se objevuje řada konspiračních teorií o tom, že ruský prezident Vladimír Putin ustoupil západním zemím. Ta poslední říká, že Putin mohl pomoci Řecku s odchodem z eurozóny, nakonec ale otočil a tím donutil řeckého premiéra Alexise Tsiprase k tomu, aby se dohodl s vedením Evropské unie.

    celý článek »

    Jen před Fedem blízko dlouhodobých minim

    Jen k dolaru roste 0,1% d/d na 123,7. Dnes trh zaostří pozornost k 20.00 SEČ, kdy Fed oznámí rozhodnutí monetární politiky. Zvýšení cíle hlavní úr. sazby byť nelze vyloučit a existuje 20 30% šance, že pravděpodobně, taky dle očekávání trhu, ještě...

    celý článek »

    USA: Fed ještě úr. sazby dle trhu zvyšovat nebude

    USA: Fed ještě úr. sazby dle trhu zvyšovat nebude 20.00 SEČ USA: Rozhodnutí Fedu monetární politiky (Cíl Federal Funds Rate) Očekávání: 0 0,25% Předchozí: 0 0,25% Fed na zasedání 16.-17. června podle očekávání i své dřívější indikace nezměnil cíl...

    celý článek »

    Evropa mírně roste, Bayer po výsledcích +4 %

    Evropské akciové indexy se na počátku dnešního obchodování pohybují v mírném zisku, případně v blízkosti včerejšího závěru. V centru pozornosti jsou zveřejňované korporátní výsledky, přičemž večer budou investoři sledovat výsledek jednání amerického Fedu a případný komentář ohledně načasování zvýšení úrokových sazeb.

    celý článek »

    Poroste Lufthansa po propadech ropy?

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu.

    celý článek »

    Čekání na Fed

    Pozornost celého investičního světa se dnes večer bude upírat k výsledkům dvoudenního zasedání americké centrální banky. Ačkoliv se nečeká zveřejnění přesného termínu prvního zvýšení úrokových sazeb, doprovodný komentář by mohl mnohé naznačit.

    celý článek »

    Výsledky Bayer ve 2Q15 - tržby a zisk rostou; akcie roste o + 3,81 %

    Tržby společnosti Bayer Group dosáhly ve druhém čtvrtletí roku 2015 po úpravách o měnové vlivy a další efekty 12,09 mld. EUR. Rostly tak o 3,7 %. Healthcare divize v tržbách rostla o 8,3 %, kdežto tržby divize CropScience po loňských velmi silných číslech ve stejném období oslabuje o 0,6 % na 2,72 mld.

    celý článek »

    O2 po oddělení Cetinu: zvýšený pololetní zisk o 54%

    Jak dopadly výsledky O2? O2 má po oddělení Cetinu zvýšený pololetní zisk o 54% na 2,3 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 0,3 procenta na 18,4 miliardy korun. Konsolidovaná data zahrnují výsledky dceřiných firem včetně O2 Slovakia, naopak jsou...

    celý článek »

    Volkswagenu stoupl čtvrtletní zisk o téměř 5 procent

    Německý automobilový koncern Volkswagen zvýšil provozní zisk ve druhém čtvrtletí o 4,9 procenta na 3,49 miliardy eur. Největšímu evropskému výrobci automobilů pomohla zlepšující se poptávka po autech na lukrativnějších trzích v západní Evropě a snižování nákladů.

    celý článek »

    Rozbřesk - Trhy přeostřují z čínských akcií na Fed

    Situace na čínském akciovém trhu do velké míry připomíná zkušenosti USA s realitní bublinou. Čínská vláda si v minulosti přála a aktivně podporovala zapojení drobných retailových investorů do akciového trhu, podobně jako americká vláda přímo či nepřímo tlačila řadu vlastních lidí do vlastnictví domů.

    celý článek »

    Trhy přeostřují z čínských akcií na Fed

    Situace na čínském akciovém trhu do velké míry připomíná zkušenosti USA s realitní bublinou. Čínská vláda si v minulosti přála a aktivně podporovala zapojení drobných retailových investorů do akciového trhu, podobně jako americká vláda přímo či nepřímo tlačila řadu vlastních lidí do vlastnictví domů.

    celý článek »

    Vláda jedná o zákonu, který může přepsat mapu hazardu

    Dlouho očekávaná norma je projednávána v okamžiku, kdy se Ústavní soud zabývá ústavní žalobou SLOT Group týkající se záloh na odvody z loterií a jiných podobných sázkových her. Cílem návrhu zákona je přiblížení sazeb daní z hazardu stavu v okolních.

    celý článek »

    Euro umazává část svých zisků (29.7.2015)

    Během úterního obchodování euro vůči dolaru ztratilo část svých zisků, které si na své konto připsalo na počátku týdne. Z úrovní 1,11 USD/EUR se postupně sesunulo na hladinu 1,10 USD/EUR, tedy zhruba o 0,3 % níže.

    celý článek »

    Kam až by mohla dosáhnout nejbližší akciová korekce?

    Než je trh smete ze stolu, chtělo by se dodat. Americké akcie se od poloviny února drží v relativně úzkém obchodním pásmu. Kam až by mohla dosáhnout nejbližší korekce, respektive takzvaný pullback? Poblíž únorových minim je atraktivní úroveň pro nákup.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 28.7.2015 (29.7.2015)

    Rast akcií: rast eura Včerajšie obchodovanie na páre EURUSD prinieslo mierne straty. Z US ekonomiky boli zverejnené slabšie výsledky indexu cien domov, výrazne sklamal aj údaj o spotrebiteľskej dôvere podľa Conference Board (najslabší údaj od...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »