• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 30. 7. 2015

    Ve čtvrtek končily trhy s velmi malou změnou. Indexy otevíraly ve ztrátách, po slabším než očekávaném výsledku HDP, tento pokles však dokázaly vykrýt a končily blízko nuly. Ropa dnes korigovala zisky předchozích dvou dní a končila u ceny 48,5 USD za...

    celý článek »

    Exekuce za první pololetí 2015 klesaly

    Exekuce za první pololetí 2015 klesaly. V meziročním srovnání je dosavadní letošní podíl nařízených exekucí druhý nejnižší za posledních pět let. Ze statistických dat Ministerstva spravedlnosti vyplývá, že od počátku roku 2015 do konce června bylo zatím..

    celý článek »

    Evropa zakončila v zeleném, Deutsche Bank +5 %

    Evropské akciové trhy i přes odpolední pokles zakončily v zeleném, a to několik desetin nad úrovní včerejšího závěru. Investoři dnes opět sledovali výsledky jednotlivých společností, ale i makrodata, především pak čísla ze Spojených států.

    celý článek »

    3. Jak začít obchodovat: Výběr brokera

    Fascinoval vás svět peněz a burzy a vy jste se definitivně rozhodli vstoupit do hry a začít na finančních trzích vydělávat investováním či spekulacemi? Pak byste měli dobře zvážit výběr správného brokera.

    celý článek »

    Sumár dňa: 30.7.2015

    Dnes sa konalo zasadnutie ústredného výboru gréckej vládnej strany Syriza. Grécky premiér Tsipras, ktorý posledné dni čelí revolte v rámci svojej strany na zasadnutí vyhlásil, že všetci poslanci, ktorí nesúhlasia s politikou strany Syriza by sa mali.

    celý článek »

    Kurz koruny se znovu přibližuje kurzovému závazku

    Kurz české koruny se po včerejším odpoutání od hladiny 27,00 CZK/EUR až na 27,10 CZK/EUR začal znovu přibližovat k hladině kurzového závazku centrální banky. Ani včerejší, ani dnešní pohyb nebyl zapříčiněn ekonomickými fundamenty, jedná se tedy...

    celý článek »

    Americký Fed vidí svět zase o něco růžověji

    Americký Fed vidí svět opět o něco růžověji. V krátkém komentáři po svém včerejším zasedání vylepšil především hodnocení trhu práce. K prvnímu růstu úrokových sazeb už patrně potřebuje vidět jen mírné vylepšení situace na pracovním trhu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 30.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.7.Změna30.7. Americký dolar USD 1 24.5390 +0.61%24.6910...

    celý článek »

    Masa jsme vyrobili za 2. čtvrtletí 2015 méně

    Masa vyrábíme meziročně méně. Podle údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem za 2. čtvrtletí výroba masa dosáhla 113 701 tun. Ceny zemědělských výrobců se zvýšily u jatečného skotu (+3,0 %), klesly u jatečných kuřat (−0,2 %), k jejich propadu..

    celý článek »

    Výsledky ve 2Q - Time Warner Cable Inc nedosáhl na odhady

    Time Warner Cable Inc. v očekávání spojení s konkurenčním Charter Communications Inc., přestavil právě před pár minutami svoje kvartální výsledky, ve kterých výsledky zaostaly za očekáváním analytiků s tím, jak rostly náklady na marketing, prodej apod.

    celý článek »

    Optimismus podnikatelů v Evropě roste

    Podnikatelská nálada se v červenci zvýšila jak v eurozóně, tak v celé EU. Nejistota kolem možného Grexitu tak evidentně firmy v Evropě – s výjimkou těch řeckých – nechávala ostatní v klidu.

    celý článek »

    S&P 500: mezi Fedem a HDP s malými změnami

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,1 % d/d na 2101. Včera hlavní americké akciové indexy posilovaly při nadprůměrném objemu obchodů na čemž nic nezměnilo ani rozhodnutí Fedu monetární politiky. Fed podle očekávání hlavní úr. sazbu nezměnil a jako.

    celý článek »

    Španělsko roste nejrychleji za osm let

    Španělská ekonomika v prvním čtvrtletí rostla nejrychleji za více než osm let. Hrubý domácí produkt se v prvním čtvrtletí zvýšil proti předchozím třem měsícům o jedno procento, a mírně tak zrychlil z 0,9 procenta v předchozích třech měsících.

    celý článek »

    USA: HDP má posílit, H1 kvůli Q1 ale slabší

    14.30 SEČ - USA: HDP (Q2 2015, anualizovaně)Očekávání: 2,7%Předchozí: -0,2% Trh čeká za druhé čtvrtletí obnovení růstu ekonomiky, v průměru za první pololetí by ale měla být znát slabší výkonnost. Ve srovnání s prvním čtvrtletím posílila...

    celý článek »

    USA: Fed úr. sazby nezměnil, komentář bez změn

    USA: Rozhodnutí Fedu monetární politiky (Cíl Federal Funds Rate) Skutečnost: 0 0,25% Očekávání: 0 0,25% Předchozí: 0 0,25% Rozbor: Fed na zasedání 28.-29. července podle očekávání i své dřívější indikace nezměnil cíl pro hlavní úr. sazbu. Fed v...

    celý článek »

    Zisk Sony stoupl díky snímačům a hrám více než trojnásobně

    Čistý zisk japonského výrobce elektroniky Sony ve fiskálním prvním čtvrtletí stoupl více než trojnásobně na 82,4 miliardy jenů (16,4 miliardy Kč). Hospodaření firmy podpořil vývoj směnných kurzů, prodej obrazových snímačů a her pro Playstation 4, uvádí se v dnešním prohlášení firmy.

    celý článek »

    Diverzifikace portfolia: Nemovitostní ETF

    Na burze najdeme mnoho tříd aktiv – od podílů ve firmách, neboli akcií, přes dluhopisy, komodity až po nemovitosti. V případě nemovitostí si však musíme uvědomit několik důležitých věcí.

    celý článek »

    Rozbřesk - Fed o krůček blíže k historickému obratu

    Americký Fed vidí svět opět o něco růžověji. V krátkém komentáři po svém včerejším zasedání vylepšil především hodnocení trhu práce. K prvnímu růstu úrokových sazeb už patrně potřebuje vidět jen mírné vylepšení situace na pracovním trhu.

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek výše

    Pražská burza ve středeční obchodní seanci mírně klesala, index PX ztratil 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ pokračovala ve výprodeji, který začal již v závěru včerejší obchodní seance, když titul odepsal dalších 1,6 % na 580,10 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza ve středeční obchodní seanci mírně klesala, index PX ztratil 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ pokračovala ve výprodeji, který začal již v závěru včerejší obchodní seance, když titul odepsal dalších 1,6 % na 580,10 Kč.

    celý článek »

    Fed zlepšil hodnocení americké ekonomiky, dolar posiluje

    Pohyby kurzu eura proti dolaru byly během včerejšího evropského obchodování minimální. Do vývoje ale po uzavření evropských trhů zasáhly výsledky zasedání americké centrální banky. Fed sice v souladu s očekáváním měnovou politiku nezměnil, jeho...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 29.7.2015

    FOMC neprekvapilo, trh áno Makroekonomický kalendár včera ponúkol len dáta nezrealizovaných predajov, domov, ktoré skončili horšie než sa očakávalo. Pozornosť trhu sa preto sústredila na večerné zasadnutie Fedu. Od neho sa neočakávali žiadne zásadné.

    celý článek »

    Trhy přeostřují z čínských akcií na Fed

    Situace na čínském akciovém trhu do velké míry připomíná zkušenosti USA s realitní bublinou. Čínská vláda si v minulosti přála a aktivně podporovala zapojení drobných retailových investorů do akciového trhu, podobně jako americká vláda přímo či...

    celý článek »

    Přímému prodeji se v ČR věnuje téměř 280 000 lidí

    Prodej mimo kamenné obchody či e-shopy zaznamenal v roce 2014 opět růst. Vyplývá to z průzkumu evropské Asociace přímého prodeje SELDIA. Společnosti, které se při prodeji spoléhají na své distributory, prodaly v Evropě v roce 2014 zboží za více než..

    celý článek »

    Šifra mistra Varoufakise: Povzdech nad základy eurozóny

    Kolem zamýšleného platebního systému, který připravoval bývalý řecký ministr financí, se vyrojila celá řada mýtů. Prý to byl systém, který měl Řecko připravit na přechod k drachmě. Nepochybně, pokud by k něčemu takovému muselo dojít, tak by takový..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »