• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Průmysl hýbe trhy

    Americké trhy začaly druhý prázdninový měsíc poklesem, za kterým stála špatná makrodata z průmyslové výroby, klesající ropa a korigující Apple. Dnešní sérii indexů nákupních manažerů načala Čína, kde revize PMI směrem hlouběji pod 50 přispěla k negativní náladě na asijských trzích.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 3. 8. 2015

    Nový týden zahájily trhy nervózně. Od počátku obchodování indexy klesaly, převážně pod tlakem dalších slabších, výrobních dat z Číny. Podobně ani výrobní index PMI na domácím trhu nedosáhl na očekávání.

    celý článek »

    Co je dobré vědět o pronájmu v devíti bodech?

    Investice do druhé nemovitosti za účelem jejího pronájmu je velmi oblíbená. Dobře zvolený způsob financování nákupu kvalitní nemovitosti s ohledem na možnosti pronájmu jsou možností, jak se finančně zajistit na důchod.

    celý článek »

    Výhľad na európske akciové indexy na 32. týždeň

    Rekapitulácia minulého týždňa Očakávané udalosti tohto týždňa Pondelok: Čaká nás dôležitý výsledok ISM výrobného sektora a dáta PMI z UK, eurozóny a US. Korporátny kalendár ponúka výsledky firiem AIG, Commerzbank AG, Heineken NV, HSBC Holdings...

    celý článek »

    Luxus bojuje s padělky na internetu

    Luxus je odvětvím, které s plným využíváním internetu otálelo. Výrobcům luxusního zboží trvalo zhruba jedno desetiletí, než si plně uvědomili, jakou pro ně právě internet představuje příležitost.

    celý článek »

    Summary: HSBC, Heineken, Commerzbank

    Evropa:Britská HSBC (DIP) zvýšila ve 2Q15 zisk před zdaněním meziročně o 18 % na 6,6 mld. USD. Stalo se tak i přes vyrovnání ve věci manipulování měnových trhů ve výši 1,3 mld.

    celý článek »

    Mlčící jehňátka a nová logika dolaru

    V pátek přijde den D, protože budou zveřejněna nová čísla z amerického trhu práce. Trhy jsou už nyní plné spekulací o tom, zda k prvnímu zvýšení sazeb dojde už v září a nová čísla budou proto zkoumána více než bedlivě.

    celý článek »

    Evropa zahájila týden ziskem, Heineken díky výsledkům +5 %

    Evropské akciové trhy uzavřely první seanci nového týdne v zelených číslech, když posílily přibližně o půl procenta. Pozitivně investory naladila hned v úvodu makrodata, přičemž index nákupních manažerů PMI v průmyslu překonal odhady jak v Německu, tak celé eurozóně.

    celý článek »

    IPO Watch - Sunrun - ve stopách SolarCity?

    Třicátý druhý týden se na obchodování připravuje hned několik titulů z rozličných oborů. Nejmenším IPO týdne bude Zynerba Pharmaceuticals (ZYNE US). Jedná se o malou farmaceutickou společnost ovšem její předmět podnikání je opravdu zajímavý.

    celý článek »

    Sumár dňa: 3.8.2015

    Dnes sa po takmer piatich týždňoch opäť otvorila aténska akciová burza a tak ako sa očakávalo, hneď po jej znovuotvorení nastal na gréckom akciovom trhu obrovský výpredaj. Hlavný index aténskej burzy po začatí obchodovania prepadol o takmer 23%. Pod.

    celý článek »

    Sankce proti Rusku jsou účinné, tvrdí MMF

    Sankce proti rusku jsou účinné, tvrdí MMF a odhaduje propad ruského HDP o celkem 9%. Propad se bude kumulovat během dalších let a celkově se k tomuto procentu vyšplhá. Mezinárodní měnový fond dále předpokládá velmi slabý růst ekonomiky Ruska ve...

    celý článek »

    5. Jak začít obchodovat: Co hýbe cenou na trhu?

    Když se laik podívá na burzovní terminál a spatří zde stovky blikajících čísílek, které se každou vteřinu neustále mění, přirozeně ho napadne otázka „Co všechno hýbe tou cenou na trhu?“. Odpověď zní poměrně jednoduše. Je to nabídka s poptávkou.

    celý článek »

    DEGIRO obnovilo obchodování na řecké burze

    DEGIRO obnovilo obchodování na řecké burze, nicméně omezení týkající se některých obchodů zůstávají v platnosti kvůli nejistotě spojené s tamějším burzovním obchodováním. Jelikož řecké kapitálové kontroly zůstávají v platnosti, není jisté, zda budou...

    celý článek »

    Vodárenská Veolia v 1H zvýšila zisk o 178 %

    Francouzská vodárenská společnost Veolia zvýšila v prvním pololetí čistý zisk o 178 procent na 353 milionů eur. Veolia vykazuje růst zisku již šest čtvrtletí za sebou, hodnota jejích akcií za posledních 12 měsíců stoupla o více než polovinu.

    celý článek »

    Rozpočet je v přebytku 25,7 miliardy!

    Rozpočet je v přebytku 25,7 miliardy! K 31.7.2015 dosáhly celkové příjmy státního rozpočtu 731,5 mld. Kč, celkové výdaje 705,8 mld. Kč a přebytek hospodaření 25,7 mld. Kč (na konci července 2014 vykázán přebytek ve výši 4,5 mld.

    celý článek »

    Akcie největší evropské banky rostou

    Autor: Jakub Švábenský Největší evropská banka HSBC Holdings Plc zaznamenala 18 procentní růst ve druhém čtvrtletí. Růst byl zapříčiněn vyššími příjmy a hlavně zisky z prodeje akcií čínské Industrial Bank Co. Akcie tak začaly rychle stoupat.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 03.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 31.7.Změna3.8. Americký dolar USD 1 24.6480 +0.15%24.6870...

    celý článek »

    Komodity padají a komoditní měny se hroutí

    Komoditním měnám svitla v pátek naděje, když americký dolar začal po slabých datech o růstu mezd v USA ztrácet. Dnes se však opět dostaly pod tlak poté, co v Číně a vyšla nepřesvědčivá ekonomická data, znovu se rozjel výprodej čínských akcií a Shanghai Composite odepsal více než procento.

    celý článek »

    Obama bude bojovat proti klimatickým změnám

    Obama bude bojovat proti klimatickým změnám. USA se zaváží k poklesu emisí CO2, chce je omezit do roku 2030 o 32%. Omezení by se týkalo zejména uhelných elektráren. Americký prezident apeloval i na veřejnost a vyzval ji ke změně postojů a lepších,...

    celý článek »

    Přiblíží se Fed zvýšení sazeb po nonfarm payrolls?

    V uplynulém týdnu jsme byli svědky mírného posílení amerického dolaru a od toho se odvíjejících pohybů i na komoditách a indexech. Investoři s největší pravděpodobností již netrpělivě vyhlížejí zvýšení úrokových sazeb v USA, které se všeobecně...

    celý článek »

    Euro: před ISM průmyslu drží horizontální směr

    Euro k dolaru stagnuje k nedělnímu závěru obchodování na 1,097. Trh pokračuje v horizontálním trendu, když trh dolaru odpustil nečekaný propad červencového Indexu spotřebitelského sentimentu Conference Board a růstu mezd za druhé čtvrtletí,...

    celý článek »

    Evropa mírně roste, PostNL po výsledcích +7 %

    Evropské akciové indexy se na počátku nového týdne pohybují mírně v plusu, když podporou pro pozitivní náladu investorů byla reportovaná makrodata. Indexy nákupních manažerů PMI v průmyslu totiž překonaly očekávání jak v Německu nebo Velké Británii, tak v celé eurozóně.

    celý článek »

    Makroekonomické události 3.-7. srpen

    Tento týden trhy budou nejvíce zajímat data USA: červencový Index ISM průmyslu (dnes 16.00 SEČ), červnová obchodní bilance (středa), červencový Index ISM služeb (středa) a červencová zaměstnanost (pátek). Trh čeká v případě aktivity průmyslu, služeb.

    celý článek »

    Makroekonomické události 3. srpen

    16.00 SEČ - USA: Index ISM zpracovatelského průmyslu (07 2015): Očekávání: 53,5Předchozí: 53,5 Trh čeká stagnaci indexu a tím i stejný růst aktivity zpracovatelského průmyslu jako v červnu. V červnu index meziměsíčně vzrostl, což znamená posílení...

    celý článek »

    Nezaměstnanost v ČR prudce klesá

    Ještě v prvním čtvrtletí přesahovala nezaměstnanost podle výběrových šetření pracovních sil šest procent, ve druhém byla už jen pětiprocentní. Český trh práce se tak rychle vrací do stavu před oběma recesemi.

    celý článek »

    Souhrn pátečního dění na světových burzách

    ČRPražská burza páteční obchodní seanci zakončila na zelené nule, konkrétně index PX nepatrně posílil o 0,08 %.. Elektrárenská společnost ČEZ byla hlavním tahounem pražského parketu, energetika přidala 2,6 % na 597 Kč/akcie.

    celý článek »

    Heinekenu stoupl pololetní zisk, slabým místem byla Afrika

    Nizozemská pivovarnická skupina Heineken v prvním pololetí zvýšila provozní zisk o 3,4 procenta na 1,55 miliardy eur (42 miliard Kč). Společnosti, která je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě, se podařilo zvýšit zisk ve všech regionech s výjimkou Afriky.

    celý článek »

    Burzovní zpravodaj: HDP zklamal, překvapí trh práce?

    Uplynulý týden přinesl řadu klíčových makro událostí, jako byla zpráva FEDu, vyhlášení amerického předběžného HDP za 2.Q 2015 či páteční spotřebitelský sentiment. Publikovaná data byla slabší, než očekávali analytici, a tak boj o udržení důležitých...

    celý článek »

    Řecká burza otevřela - spadla o 23 %

    V Řecku dnes po pěti týdnech obnovila provoz aténská akciová burza. Řečtí obchodníci oslovení agenturou Reuters očekávají, že první den obchodování bude ve znamení vysokých ztrát a hlavní aténský index by mohl zaznamenat pokles až pětinu.

    celý článek »

    Investujte do pozemků přes ETF

    S rostoucí životní úrovní obyvatelstva se ve vyspělých státech rozšiřuje investování do pozemků, budov, či bytů za pozdějším pronájmem. Tyto investice jsou velmi zajímavé, ale díky světové krizi bylo toto investování velmi křehké.

    celý článek »

    Nový týden s novým gapem

    Měnový pár, společné evropské měny a amerického dolaru, začal nový obchodní týden opět gapem. Tentokrát byl skok mírnější a byl v řádu jednotek pipů. K jeho zaplnění došlo proto hned pár hodin od jeho vzniku.

    celý článek »

    Kolaps cen ropy drtí americké těžaře

    Akcie některých z největších světových těžařských firem v pátek propadly poté, co kolaps cen ropy snížil zisky firem Exxon Mobil a Chevron. To završilo týden, ve kterém jejich evropští konkurenti oznámili zrušení tisíců pracovních míst a ořezání...

    celý článek »

    Kolaps cen ropy drtí americké těžaře

    Akcie některých z největších světových těžařských firem v pátek propadly poté, co kolaps cen ropy snížil zisky firem Exxon Mobil a Chevron. To završilo týden, ve kterém jejich evropští konkurenti oznámili zrušení tisíců pracovních míst a ořezání...

    celý článek »

    mPOS: Mobilní platební terminály míří do Česka

    Mobilní platební terminály (mPOS) jsou v České republice na vzestupu. Novou technologii by měli uvítat třeba řemeslníci nebo provozovatelé stánků. Nedávný průzkum společnosti Visa Europe v pěti evropských zemích ukázal, že obchodníci, kteří...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Graf dne - US100 (23.04.2024)

    Nasdaq-100 (US100) i další indexy na Wall Street se v poslední době potýkají s problémy. Stále napjatá geopolitická situace na Blízkém východě a klesající šance trhu na zahájení cyklu snižování sazeb Fedu v první polovině letošního roku vyvíjejí tlak

    celý článek »

    SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi

    SAP včera po zavření trhu reportoval čísla za 1Q24, která celkově vnímáme jako neutrální. Tržby činily 8,04 (+8,0 % r/r) vs. oček. 8,03 mld. EUR. Za růstem byly jako tradičně tržby z cloudových služeb, které dosáhly 3,93 mld. EUR (+24 % r/r) vs. oček.

    celý článek »

    CSG: Vista posunula valnou hromadu, stále preferuje CSG

    Společnost Vista Outdoor , jejíž divizi munice pro ruční zbraně má koupit CSG , uvedla, že i nadále preferuje nabídku CSG ve srovnání s konkurenční nabídkou fondu MNC. Ten vyzvala, aby zvýšil svoji poslední nabídku, aby byla dostatečně konkurenční vůči&he

    celý článek »

    CTP: Akvizice pozemků v Polsku

    Developer logistických ploch CTP uvedl, že akvíroval pozemky o rozloze cca půl milionu m2 ve třech regionech Polska. Konkrétně jde o oblasti Lodže, Toruně a v blízkosti Varšavy. Celkově tak má CTP nyní připraveno k developmentu v Polsku cca 3 mil. m2.

    celý článek »

    Moneta: Dnes se koná valná hromada

    Moneta dnes pořádá valnou hromadu akcionářů, která bude mimo jiné schvalovat dividendu ze zisku roku 2023 ve výši 9 Kč na akcii (8,8% hrubý div. výnos). Poslední obchodní den s nárokem na tuto dividendu bude čtvrtek 25. dubna.

    celý článek »

    Trh EUR/USD se silně propadnul po zprávě o inflaci

    EUR/USD se po zprávě o inflaci, která byla 10. dubna horší, než se očekávalo, dostal pod silný prodejní tlak a prolomil své minimum z roku 2024 na úrovni 1,0693. Přestože se páru podařilo najít oporu na pětiměsíčním dně 1,0600, zatím se mu nepodařilo&hell

    celý článek »

    Podle čeho vybírat plechový zahradní domek?

    Plechový zahradní domek je praktickým pomocníkem pro úschovu venkovního vybavení, nábytku, sportovního náčiní a dalších věcí. Podle čeho takový zahradní domek vybrat, aby dobře a především dlouho sloužil? Na to se podíváme v následujícím článku.

    celý článek »

    Index PMI v průmyslu v eurozóně klesl (23.4.2024)

    Index nákupních manažerů v průmyslu PMI v dubnu podle předběžných odhadů klesl na 45,6 b. oproti 46,1 b. v březnu. Trhy naopak očekávaly růst na 46,5 b. Naopak index PMI ve službách vzrostl na 52,9 b. oproti 51,5 b. v březnu. Trhy očekávaly růst na 51,...

    celý článek »

    EUR roste po smíšených PMI

    Dnes ráno byly v 9:15 zveřejněny rychlé odhady indexů PMI za duben z Francie a v 9:30 z Německa. Očekává se, že zprávy vykáží zlepšení v obou sektorech – výrobě i službách – ve srovnání s obdobím před měsícem. Francouzská zpráva se ukázala jako smíšená...

    celý článek »

    Indexy v pondělí poskočily výše

    Akciové indexy se v pondělí po poklesu v minulém týdnu odrazily výše. Důvodem mohl být určitý pokles obav přes víkend ohledně další eskalace mezi Izraelem a Íránem, po vyjádření íránských představitelů o tom, že odpověď na páteční útok Izraele země&hellip

    celý článek »

    Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI

    Dnešní den bude patřit indexu nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru . Ten nejdříve dorazí z Německa , kde v posledních dvou měsících poměrně razantně poklesl, nicméně v dubnu by podle trhu mělo dojít k opětovnému nárůstu.

    celý článek »