• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 5. 8. 2015

    Středeční obchodování zahajovaly trhy pozitivně. Paradoxně k tomu přispěl slabší výsledek změny zaměstnanosti, který trhům evokoval možné pozdější zvýšení úrokových sazeb. Lepší výsledek nevýrobního indexu PMI neměl na indexy příliš vliv, nicméně dolehl..

    celý článek »

    Wall Street mírně posílila, First Solar +17 %

    Americké akciové trhy ukončily dnešní obchodování po třech dnech v červeném v plusových hodnotách, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Pozornost investorů směřovala na zveřejněná makrodata, a to konkrétně čísla týkající se trhu práce.

    celý článek »

    Sumár dňa: 5.8.2015

    Dennis Lockhart z FOMC bol pravdepodobne príčinou poklesu na väčšine menových párov aj počas dnešného rána. Lockhart včera uviedol, že je veľmi pravdepodobné začatie uťahovania menovej politiky v USA už na septembrovom zasadnutí. Iba veľmi zlé dáta..

    celý článek »

    Jediná naděje pro evropskou ekonomiku

    I když ten koncept může znít až příliš učeně, dá se s jeho použitím vysvětlit dlouhá řada ekonomických jevů, rizik, a podobně. Hovořím o potenciálním produktu, respektive potenciálním růstu.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada TONAK a.s. (5.8.2015)

    TONAK a.s., se sídlem Zborovská č.p. 823, Nový Jičín, IČO 00013226 Představenstvo obchodní společnostiTONAK a.s., se sídlem Nový Jičín, Zborovská 823, PSČ 741 01, IČ:00013226,zaps. v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B.,...

    celý článek »

    6. Jak začít obchodovat: Analytické přístupy

    Díky moderních technologiím dnes vývoj na světových finančních trzích můžeme sledovat nepřetržitě, přičemž elektronické obchodování nám zároveň umožňuje mnoho věcí automatizovat. Začínající obchodník se však v nepřeberném množství nejrůznějších ukazatelů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 05.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.8.Změna5.8. Americký dolar USD 1 24.6490 +0.48%24.7690...

    celý článek »

    ŠKODA AUTO je v Číně už jako doma

    ​Nový milník značky ŠKODA na čínském trhu - česká automobilka dodala zákazníkům od svého vstupu na trh v roce 2007 1,5 milionu vozů. V následujících letech chce společnost ŠKODA AUTO v Říši středu dále expandovat a ve svém nejvýznamnějším...

    celý článek »

    Klíčová data pro roky 2015 a 2016

    Klíčová data pro roky 2015 a 2016. Z hlediska intenzity zahraniční poptávky je pro globální ekonomický vývoj rizikem čínská ekonomika. Aktuálně pozorované známky nestability – přebytek volných kapacit, nadměrný růst úvěrů v kombinaci s cenami aktiv a...

    celý článek »

    Jen před ISM služeb stagnuje

    Jen k dolaru stagnuje d/d na 124,4. Trh si dnes počíhá na makroekonomické zprávy USA: ve 14.30 SEČ bude zveřejněna červnová obchodní bilance a hlavně v 16.00 SEČ červencový Index ISM služeb. Informace zahraničního obchodu momentálně mají kvůli...

    celý článek »

    Srpen: výhled na akciové trhy

    Od roku 1963, byl v 60 % případů na akciových trzích měsíc srpen rostoucí s průměrným ziskem 0,4 %. Během třetího roku prezidentského cyklu USA byl srpen v 77 % případů výš s průměrným ziskem 1,6 %. Nejlepším srpnem byl rok 2000 se ziskem 11,7 %.

    celý článek »

    Nakupování komodit přes akcie ETF

    Finanční trhy v dnešní době nabízí velké množství instrumentů, do kterých může konzervativní investor vložit své peníze a participovat na případném pohybu ceny. Stále častěji využívá „moderní“ investor možnosti investice do tzv.

    celý článek »

    Českým spotřebitelům chuť nakupovat rozhodně nechybí

    I nejnovější čísla statistického úřadu potvrzují, že spotřeba domácností je jedním z hlavních motorů ekonomického růstu ČR. Tržby tuzemských obchodů prudce rostly i v červnu. Meziročně se zvýšily o téměř sedm procent, po zohlednění rozdílného počtu...

    celý článek »

    USA: Index ISM služeb, obchodní bilance

    14.30 SEČ - USA: Obchodní bilance (06 2015, mld. USD): Očekávání: -42,0Předchozí: -41,9 Schodek amerického zahraničního obchodu na měsíční bázi činní přibližně 2/3 deficitu před světovou finanční krizí v roce 2008. Na tomto trendu se podílí při...

    celý článek »

    Rychlý komentář k maloobchodu

    Červnové maloobchodní tržby (bez aut) si v reálném vyjádření si po očištění o sezónní vlivy připsaly 0,2 % m/m. Meziroční růst upravený o kalendářní efekty (loňský červen měl o jeden pracovní den méně) dosáhnul 5,7 %.

    celý článek »

    Rozbřesk - Lockhart připravuje trhy na zářijový růst sazeb v USA

    Začíná jít do tuhého. I umírnění centrální bankéři mluví o tom, že první růst úrokových sazeb v Americe je na spadnutí. Šéf Atlantského Fedu Dennis Lockhart není rozhodně žádný extremista, naopak často funguje jako onen mediánový hlas mezi holubicemi a jestřáby, který je nakonec rozhodující pro nastavení měnové politiky.

    celý článek »

    Lockhart připravuje trhy na zářijový růst sazeb v USA

    Začíná jít do tuhého. I umírnění centrální bankéři mluví o tom, že první růst úrokových sazeb v Americe je na spadnutí. Šéf Atlantského Fedu Dennis Lockhart není rozhodně žádný extremista, naopak často funguje jako onen mediánový hlas mezi holubicemi a jestřáby, který je nakonec rozhodující pro nastavení měnové politiky.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza ve druhé obchodní seanci tohoto týdne klesla, index PX na nízkých objemech ztratil 0,4 %.Elektrárenská společnost ČEZ po ranním výletu k 596 Kč nabrala jižní směr a obchodování nakonec uzavřela o 1,2 % níže na úrovni 590,60 Kč.

    celý článek »

    FLASH: Výsledky KB v 1H15

    Komerční bance vzrostl v prvním pololetí čistý zisk meziročně o čtyři procenta na 6,6 miliardy korun. Banka, jejíž akcie se obchodují na pražské burze, o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 5.8.2015

    Trh rozhýbal Lockhart Včera nám makroekonomický kalendár z eurozóny ani z USA neponúkol žiadne zásadnejšie dáta. Zverejnený bol len júnový index cien výrobkov z EZ a júnové továrenské objednávky z USA. Výsledky skončili v rámci konsenzu a na...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí