• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 6. 8. 2015

    Dnes opět americké trhy ztrácely a indexy ztrácely více než půl procenta. Nasdaq ale odepsal jedno a půl procenta. Nejztrátovějším sektorem dnes byl sektor zdravotnictví. Sektor základních materiálů byl jako jediný v zeleném, navzdory dalšímu poklesu...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 7.8.2015

    Búrka v hrnčeku Včerajší deň by sa dal nazvať aj búrkou v hrnčeku. Pár skúšal klesnúť k posledným suportom, následne sa odrazil a neúspešne sa snažil prelomiť rezistencie. Výsledkom tejto intradennej volatility bolo, že pár sa nakoniec nikam...

    celý článek »

    Sumár dňa: 6.8.2015

    Grécky akciový trh sa dnes po troch dňoch poklesu konečne vzchopil. Akciový index celého gréckeho bankového sektora síce ešte aj dnes mierne poklesol, no akcie najväčších bánk po viac než 63% stratách, ktoré zaznamenali od začiatku tohto týždňa sa...

    celý článek »

    Praha ve čtvrtek na červené nule

    Pražská burza ve čtvrteční obchodní seanci zavřela na červené nule, index PX ztratil kosmetických 0,03 %. Dalším středoevropským trhům se vede podstatně hůře – německý DAX klesá o 0,4 %, rakouský ATX odepisuje také 0,4 %, polský WIG padá o 2,7 % a maďarský BUX odepisuje 1,7 %.

    celý článek »

    Parazituje Škoda na VW?

    Jak jsme zjistili v předchozím díle pohledu na výsledky Škody Auto, její čistý zisk v minulém roce vzrostl asi o 7 miliard korun a celkově si firma v minulém roce vedla velmi dobře.

    celý článek »

    ČSOB klesl čistý zisk, objem úvěrů i vkladů stoupl

    ČSOB klesl čistý zisk, objem úvěrů i vkladů stoupl. Čistý zisk skupiny v první polovině roku lehce poklesl o dvě procenta na 7,1 miliardy korun. ČSOB posílila svou pozici jedničky v úvěrech*, když jejich objem vzrostl o osm procent na 564 miliard korun...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 06.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.8.Změna6.8. Americký dolar USD 1 24.7690 +0.25%24.8330...

    celý článek »

    Amazon: Nové kanceláře v Praze

    Autor: Petra Bubeníčková Americký internetový obchod Amazon bude z Prahy řídit IT služby a nábory zaměstnanců pro pobočky v evropských zemích. Amazon si pronajal prostory v Dejvicích v nové budově The Blox vedle hotelu Diplomat.

    celý článek »

    S&P 500 získal v ISM služeb růstový impuls

    Zářijový kontrakt S&P 500 klesá o 0,1 % d/d na 2093. Včera hlavní americké akciové indexy S&P 500 a Nasdaq posilovaly kvůli růstu cen akcií sektoru technologie, jeho podindex v rámci S&P 500 např. přidal 1,0%. Růst byl tažen posilováním..

    celý článek »

    Zlaté akcie jako nákupní příležitost?

    Po vystoupení Janet Yellenové v Kongresu, kde zopakovala, že bude nejspíše vhodné zvýšit úroky ještě letos, se cena zlata dále propadla. Je zajímavé, že kov příliš neposiloval ani v reakci na události kolem Řecka, které značně rozvlnily akciové trhy.

    celý článek »

    Paralelní Suez dnes otevírá Egypt

    Paralelní Suez dnes otevírá Egypt. Nový průplav mezi Středozemním a Rudým mořem zkrátí cestu o téměř polovinu a umožní lodní provoz v obou směrech. Také se zkrátí čekací doba lodí z nynějších 11 na 3 hodiny.

    celý článek »

    Nekončící boom českého stavebnictví

    Vedle průmyslu se výbornými výsledky může za červen pochlubit i stavebnictví. Růst výroby o 7,8 % (po očištění o 6,4 %) prozatím svědčí o vysoké poptávce po výkonech stavebních firem.

    celý článek »

    Další vlna výborných čísel z české ekonomiky

    I červen byl pro český průmysl velmi úspěšným měsícem, a jak naznačují zakázky, rozhodně ne posledním. Výroba průmyslu se tentokrát zvýšila o 8,1 %, po očištění o vliv rozdílného počtu pracovních dní o 5,5 % a opět největší zásluhu na tomto výborném výsledku mají automobilky, jejichž výroba roste dvouciferným tempem.

    celý článek »

    Žně českého průmyslu pokračují

    Česká průmyslová produkce v červnu zaznamenala zatím nejvyšší letošní růst, a to o více než osm procent. Motorem celého sektoru byl jako tradičně automobilový průmysl. Velmi dobrou zprávou je, že pokračuje růst nových objednávek.

    celý článek »

    Radikální omezení těžby platiny do dvou let

    Autor: Jakub Švábenský Za dva roky očekává platinový průmysl radikální změnu. Chystají se totiž obrovské uzávěrky a to může být pouze začátek radikální změny pro tento drahý kov. Lonmin, třetí největší těžařská společnost drahých kovů, v pátek...

    celý článek »

    Nízké ceny ropy a americký Fed tlačily Asii dnes do červených čísel

    Asijské akcie ve čtvrtek většinou klesaly poté, co nízké ceny ropy a hrozba zvyšování sazeb v USA již v září omezila chuť investorů riskovat.Čínský hlavní akciový index Shanghai Composite dnes opět ztrácel, odepisoval okolo jednoho procenta, mírně klesaly i menší čínské akciové indexy CSI 300 a Shenzhen Composite.

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek níže

    Pražská burza ve středeční obchodní seanci klesla, index PX ztratil 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ ani včera nebyla v optimální formě, když titul odepsal 1 % na 584,90 Kč a obchodování uzavřel na denním minimu.

    celý článek »

    Libra vyrovnává šestiletá maxima

    Britská libra se na páru s japonským jenem dostává tak vysoko, že se začíná vyrovnávat s šestiletými maximálními hodnotami z konce letošního června. To se kurz páru GBP/JPY pohyboval o pouhých 50 pipsů výše.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 6.8.2015

    Deň makroekonomických dát Včerajší deň by sa dal nazvať aj dňom makroekonomických dát. Kalendár bol doslova nabití zverejneniami s rôznym stupňom dôležitosti. Z eurozóny boli zverejnené výsledky PMI sektora služieb a maloobchodné tržby. Vplyv...

    celý článek »

    Dobrá hypotéka je zajištěná hypotéka

    Hypotéky jsou stále oblíbenějším způsobem, jak si pořídit vlastní bydlení. Objemy a počty hypotečních úvěrů dosáhly v červnu rekordních hodnot a překonaly dokonce předkrizový rok 2007.

    celý článek »

    Zapomenutá hotovost: Turisté sedí na miliardách korun

    Každý druhý český turista si domů přiveze zbytky cizí měny, kterou znovu nevyužije. Necelé dva miliony cestovatelů tak mají doma hotovost v hodnotě bezmála tří miliard korun. V uchovávání cizí měny jsou Češi na čele Evropy. Podle průzkumu asociace..

    celý článek »

    Zapomenutá hotovost: Turisté sedí na miliardách korun

    Každý druhý český turista si domů přiveze zbytky cizí měny, kterou znovu nevyužije. Necelé dva miliony cestovatelů tak mají doma hotovost v hodnotě bezmála tří miliard korun. V uchovávání cizí měny jsou Češi na čele Evropy. Podle průzkumu asociace..

    celý článek »

    Hackeři se vrátili ke staré lásce. Zneužívají Flash

    Na výsluní zájmu kyberzločinců se vrací Flash. Jen od ledna do května 2015 se objevilo 62 nových útoků využívajících slabá míst v této aplikaci. Právě zaměření na Flash vyneslo popularitu exploit kitu Angler, který se stal dominantním škodlivým...

    celý článek »

    Ve jménu boje proti hazardu nelze měnit pravidla hry

    Historicky poprvé dochází k tomu, že by měla být daňová sazba bez jakékoliv analýzy dopadů tohoto kroku měněna poslaneckým návrhem. Doposud vždycky platilo, že návrhy daňových sazeb pocházejí z dílny ministerstva financí a procházejí připomínkovým..

    celý článek »

    Trestní odpovědnost právnických osob: Mohou firmy žádat náhradu škody po „provinilcích“?

    Zákon o trestní odpovědnosti právnických osob je v Česku už nějakou dobu účinný. Počet pravomocně odsouzených společností postupně zvyšuje, a tak je v praxi čím dál naléhavější otázka náhrady škody, která je s trestní odpovědností firem spojená. Firmy asi bude nejvíce zajímat, zda se mohou „hojit“ na svých zaměstnancích či jiných osobách, které se konkrétně za firmu protiprávního jednání dopustily.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »