• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street dnes prošla nevýraznou seancí

    Americké trhy zakončily čtvrteční obchodování poblíž nuly. Většímu vychýlení od včerejších zavíracích hodnot bránila i neutrální makrodata. Maloobchodní tržby v červenci meziročně vzrostly o 0,6%, což bylo v souladu s očekáváním.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 13. 8. 2015

    Po včerejším obratu trhů, kdy byly schopny zcela vymazat úvodní ztráty, přišel dnes další den, kdy indexy posílily, byť jen mírně. Dnešní posílení přišlo navzdory další intervenci proti čínskému juanu.

    celý článek »

    Sumár dňa: 13.8.2015

    V gréckom parlamente dnes od rána prebieha rokovanie o treťom záchrannom balíku, na ktorom sa Grécko s veriteľmi dohodlo tento týždeň v utorok. Atény chcú v priebehu dneška prejsť všetky body 400-stranovej dohody a následne na to by okolo polnoci...

    celý článek »

    Eurozóna stále nemá jasno o krátkodobém financování Řecka

    Před páteční bruselskou schůzkou ministrů financí eurozóny stále panují nejasnosti nad zajištěním krátkodobých finančních potřeb zadluženého Řecka. Mluvčí Evropské komise dnes podle agentury APA řekla, že ve hře je i možnost další překlenovací půjčky ze staršího celounijního Evropského finančního stabilizačního mechanismu (EFSM).

    celý článek »

    ETF zaměřené na dluhopisy

    Někteří investoři mají oprávněné obavy týkající se dluhopisových ETF. Ačkoli se dluhopisové ETF stávají v posledních letech stále více populární, určitý počet investorů stále váhá o myšlence kombinovat indexové strategie s fixním výnosem.

    celý článek »

    ECB má obavy z čínského trhu a kroků Fedu

    Přílišná kolísavost finančních trhů v Číně by mohla mít na zatím křehké hospodářské oživení v eurozóně větší dopady, než se dosud předpokládalo. Vyplývá to ze zápisu z červencového zasedání vedoucích představitelů Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 13.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.8.Změna13.8. Americký dolar USD 1 24.2270 +0.39%24.3220...

    celý článek »

    Paul Krugman: Mezinárodní Měnová Mánie

    Čína říká, že nedevalvuje svou měnu renminbi, aby získala výhodu pro své exportéry, ale proto aby připravila juan na roli mezinárodní rezervní měny, když se stane také součástí koše MMF SDR.

    celý článek »

    S&P 500 před maloobchodními tržbami získal zpět 200 MA

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,3 % d/d na 2090. Včera hlavní americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500 po úvodním několikaprocentním poklesu k závěru obchodování zpevnily a uzavírali blízko konečných úterních hodnot. Index S&P 500...

    celý článek »

    Reakce na požár v Unipetrolu

    V etylenové jednotce litvínovské chemičky v Záluží dnes po výbuchu vypukl požár. Etylenová jednotka byla během letních měsíců již dvakrát neočekávaně odstavena s celkovým odhadovaným dopadem do ukazatele EBITDA ve výši 270 mil. CZK.

    celý článek »

    Kolaps čínských akcií a rady rakouské ekonomické školy

    I v dnešní době se najdou ekonomové, kteří jsou vyznavači rakouské školy. Pokud s ní nejste seznámeni, jde o směsici myšlenek, které se většinou točí kolem zániku fiat měn, návratu ke zlatému standardu a zodpovědnosti centrálních bank za tržní bubliny, kolapsy a recese.

    celý článek »

    Poptávka po zlatě se propadla na šestileté dno

    Chuť kupovat zlato pomalu ale jistě upadá a poptávka po žlutém drahém kovu se ve druhém čtvrtletí propadla až na šestileté minimum. Zlaté nákupy omezuje pokles příjmů ve dvou největších ekonomikách, které vášnivě kupují zlato nejvíce na světě.

    celý článek »

    Řecko a trhy potřebují revoluční změnu

    Je zřejmé, že Řecko nemůže splatit všechny své dluhy i přesto, že už došlo k jejich významné restrukturalizaci. Mezinárodní měnový fond s tímto pohledem souhlasí, je ale otázka, jak snížit řecké dluhy a zároveň zůstat spravedlivý k zemím, jejichž dluhy vzrostly kvůli globální finanční krizi (například Irsko).

    celý článek »

    USA: Maloobchodní tržby v červenci potvrdí zlepšení?

    14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby (07 2015,m/m) 14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby bez aut (07 2015,m/m) Očekávání: 0,4% Očekávání: 0,4% Předchozí: -0,3 % Předchozí: -0,1 % Maloobchodní tržby začátkem roku překvapivě opakovaně propadly. Pokles...

    celý článek »

    RWE za 1H pod odhady trhu

    Výsledky energetického koncernu RWE za 1H15 zaostaly za tržním očekáváním. EBITDA 3,19 mld. EUR (oček. 3,29 mld. EUR) a č. zisk 543 mil. EUR (oček. 741,3 mil. EUR). RWE potvrdilo výhled na FY15 EBITDA 6,1-6,4 mld. EUR a č. zisk 1,1-1,3 mld. EUR.

    celý článek »

    Výsledky Maersk za 2Q výrazně nad odhady

    Maersk oznámil výsledky za 2Q15 podstatně nad konsensem. Č. zisk 1,07 mld. EUR (oček. 729 mil. EUR), EBIT 1,54 mld. EUR (oček. 1,2 mld. EUR) a EBITDA 2,63 mld. EUR (oček. 2,22 mld. EUR). Společnost dále oznámila odkup akcií v objemu 6,7 mld.

    celý článek »

    ČEZ neplánovaně odstavil 2. blok v JETE

    ČEZ včera neplánovaně odstavil druhý blok jaderné elektrárny Temelín. Jednotka by měla být spuštěna do provozu na začátku příštího týdne. Pokud se vše vyřeší a druhý blok začne dodávat elektřinu do sítě během několika dnů, neočekáváme podstatný dopad do..

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza ve středeční obchodní seanci zavřela v červených číslech, index PX ztratil 1,44 %.Elektrárenská společnost ČEZ se včera v dopoledních hodinách držela nad psychologickou hranicí 580 Kč, avšak v odpoledních hodinách již podlehla velkému prodejnímu tlaku a titul klesl až k hodnotě denního minima 567,10 Kč, která byla také závěrečnou aukční cenou a pouze potvrzuje současný výrazně negativní sentiment na trhu,Ve finančním sektoru došlo také k propadu cen akcií.

    celý článek »

    Optimistická nálada na pražské burze

    Pražská burza ve středeční obchodní seanci zavřela v červených číslech, index PX ztratil 1,44 %. Elektrárenská společnost ČEZ se včera v dopoledních hodinách držela nad psychologickou hranicí 580 Kč, avšak v odpoledních hodinách již podlehla velkému prodejnímu tlaku a titul klesl až k hodnotě denního minima 567,10 Kč, která byla také závěrečnou aukční cenou a pouze potvrzuje současný výrazně negativní sentiment na trhu,Ve finančním sektoru došlo také k propadu cen akcií.

    celý článek »

    Poslední události slibují volatilní vývoj na trzích

    Dolar se proti euru včera propadl na nejslabší hodnotu za poslední měsíc. Kurz atakoval hranici 1,12 USD/EUR, což představovalo denní oslabení o téměř procento a půl. Hlavním důvodem byla další devalvace čínského renminbi vůči dolaru, ve které...

    celý článek »

    Burzovní zpravodaj: Akciové trhy jako na horské dráze

    Nálada na Wall Street by se dala krájet, když zvýšené poklesy na akciovém trhu rychle střídají prudké obraty směrem vzhůru. Ve středeční seanci US akciové indexy klesaly až o 1,5 %, aby v průběhu obchodování veškeré ztráty umazaly a uzavřely nakonec v...

    celý článek »

    Čtvrtletní zisk Lenovo klesl, tržby rostly méně, než se čekalo

    Zisk čínského výrobce počítačů Lenovo Group v prvním čtvrtletí firemního finančního roku výrazně klesl a jeho tržby se zvýšily méně, než se čekalo. Největší světový producent osobních počítačů dnes oznámil, že narazil na vážné problémy v prodeji osobních počítačů a tabletů ve světě a v odbytu chytrých telefonů na domácím trhu.

    celý článek »

    Akciová apokalypsa: Proč má nastat zrovna teď?!

    Známý investor a komentátor Doug Kass se pokusil shrnout několik faktorů, které by mohly investory v nejbližší době znervóznit a zchladit jejich mnohdy až bezbřehý optimismus. Fundamentální i technické ukazatele jsou znepokojující.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 13.8.2015

    Trh prestáva veriť v septembrový lift-off? Analytici varovali, že depreciácia juanu bude znamenať novú vlnu deflácie pre celý svet a trh toto riziko začína započítavať. Oslabenie meny druhej najväčšej ekonomiky sveta o 4% (dnes už celkom o 5%),...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »

    Je zlato už opravdu drahé?

    Kontrasty na trhu se zlatem jsou v současnosti viditelnější než kdykoli předtím. Ještě nedávno byla zaznamenána historická maxima na úrovni těsně nad 2430 USD za unci a o několik dní později byla zaznamenána největší denní ztráta za mnoho let. Navíc zl...

    celý článek »

    Souhrn 24.4. - Evropa neudržela dopolední pozitivní ladění, US trhy vyhlížejí výsledky technologických lídrů, BCPP v červené nule, koruna slabší, ropa kolem 88 USD, zlato kolem 2320 USD

    Pražská burza v polovině týdne při zhruba průměrné likviditě následovala obecný evropský vývoj a po většině dne v plusech uzavírala v červeném. Evropské akciové trhy většinu dne lehce rostly, ale později v průběhu odpoledne začaly ztrácet a klesat lehce&h

    celý článek »

    WTI roste po údajích o zásobách ropy

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 15:30 BST vydalo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst hlavních zásob ropy a také pokles zásob benzínu a destilátů. Soukromá zpráva API zveřejněná včera večer ...

    celý článek »

    Nálada v české ekonomice na vzestupu (Komentář)

    Nálada se v tuzemské ekonomice v dubnu opět zlepšila. Celkový indikátor důvěry v ekonomiku se v dubnu vyšplhal na 97 b., nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra pokračovala v nastoleném trendu od začátku roku a opět výrazně vzrostla o 3...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 24. 4. 2024 (video)

    Za minulý týden spadlo v průměru 18 mm srážek, a to je dvojnásobek normálu pro tuhle dobu. Nešlo přitom je o déšť, ale občas i zasněžilo. K tomuhle pondělní leželo celkově nejvíc sněhu na Šumavě, kde bylo na hřebenech do 50 centimetrů

    celý článek »

    Konvergenční program České republiky (duben 2024)

    Konvergenční program ČR je zásadním strategickým dokumentem zpracovávaným Ministerstvem financí ČR. Dokument specifikuje základní souhrnné fiskální údaje a nejvýznamnější připravovaná opatření s rozpočtovým dopadem formou střednědobé fiskální

    celý článek »