• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street začala nový týden růstem..Tesla má na tachometru 465 USD

    Akcie na druhé straně Atlantiku dnes rostly , když se nejvíce dařilo technologickému sektoru, který vyjádřený indexem Nasdaq rostl o 0,86%. V popředí zájmu byly akcie společnosti Tesla Motors, kterou nastartovalo doporučení analytiků Morgan Stanley, kteří věří , že akcie společnosti mohou akcelerovat až na 465 USD.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 17. 8. 2015

    Pondělní obchodování probíhalo za slabých objemů a v závěru byl index SPX přibližně v půlprocentním zisku. Trhy zahajovaly v červeném po slabším výsledku výrobního indexu Empire State a také díky slabým výsledkům HDP v Japonsku.

    celý článek »

    Investoři objevují „zlato s kupónem“

    Zemědělská půda přitahuje stále větší zájem penzijních fondů, hedge fondů i individuálních investorů, kteří se snaží o diverzifikaci svých aktiv. Finanční gigant TIAA-CREF minulý týden oznámil, že získal 3 miliardy dolarů na další globální investice do zemědělské půdy.

    celý článek »

    Špatní lidé musí začít dělat dobré věci

    Tento týden se bude pozornost trhů a ekonomů upírat zřejmě hlavně k novým datům týkající se vývoje inflace v USA (středa). Bez zajímavosti nebude ani růst japonského produktu, z Evropy nám naopak mnoho významných informací nepřijde.

    celý článek »

    Odpolední korekce smazala ranní zisky

    Pražská burza v pondělní obchodní seanci i přes ranní obchodování v zelených číslech ztratila 0,23 %. Ostatní středoevropské indexy jsou na tom velice podobně – německý DAX padá o 0,30 % a rakouský ATX klesá o 0,40 %.

    celý článek »

    US - důvěra stavitelů domů v srpnu nejvyšší za 10 let

    Důvěra stavitelů domů v USA pro srpen rostla o další 1 bod na výsledných 61 bodů a pohybuje se tak nejvýše za posledních 10 let. Trh přitom počítal s poklesem na 59 bodů.Dílčí index sledující vývoj poptávky rostl o 2 body na výsledných 45 bodů, dílčí...

    celý článek »

    Euru dnes nepomohla ani horší americká makrodata

    Hlavní makrodata dnešního dne - index průmyslové aktivity z oblasti New Yorku (tzv. Empire State Manufacturing Index) byla pro investory zklamáním. Celkový index se nečekaně propadl do výrazného záporu, přičemž zhoršení bylo zaregistrováno prakticky u všech dílčích ukazatelů (nové objednávky, dodávky zákazníkům, ziskové marže, zaměstnanost, úvazky).

    celý článek »

    Sumár dňa: 17.8.2015

    Ministri financií eurozóny ešte v piatok v noci po šiestich hodinách rokovania v Bruseli schválili tretí grécky záchranný balík. Dohoda by teraz ešte mala prejsť niektorými parlamentami eurozóny, pričom najväčšie obavy sú spojené s hlasovaním v...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 17.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.8.Změna14.8. Americký dolar USD 1 24.3220 -0.54%24.1890...

    celý článek »

    Ropa nadále padá na šestiletá minima; OPEC a USA pokračují v čerpání přesycení trhu navzdory

    Cena ropy pokračovala dnes v poklesu. Dolů ji tlačí růst aktivity vrtů v USA, prohlášení Íránu o možném nárůstu produkce celé organizace OPEC na rekordní úroveň po zrušení protiíránských sankcí a nepříznivá data z japonské ekonomiky, která je třetím největším konzumentem ropy na světě a ve druhém čtvrtletí klesala.

    celý článek »

    Co si ekonomové myslí o EU a ECB?

    Autor: Jakub Švábenský Ekonomické zprávy z eurozóny jsou velice smíšené. Řecko vykazuje prudký růst ve druhém čtvrtletí, naopak však tři největší země eurozóny zaznamenaly propad HDP. Průzkum byl proveden 7. – 14.

    celý článek »

    Rusko jako globální vyvrhel?

    Propaganda ruského prezidenta, jejímž cílem jsou lidé žijící za hranicemi Ruska, nefunguje. To samé ale platí o snahách Západu zaměřených na občany Ruska.

    celý článek »

    Euro stále blízko měsíčního maxima

    Euro k dolaru slábne k nedělnímu závěru obchodování 0,1 % na 1,11. I tak se euro obchoduje blízko měsíčních maxim, přestože první srpnové informace sentimentu ek. aktivity Německa/eurozóny jsou prozatím smíšené a poslední várka dat minulého týdne...

    celý článek »

    Kdo drží nejvíce zlata?

    Zlato má v ekonomikách států i na světových trzích několik funkcí. Jednak je pro mnohé investory bezpečnou a výnosnou investicí, jednak je drahý kov uchovatelem hodnoty a zároveň je zlato oporou centrálních bank, které jej drží ve svých rezervách.

    celý článek »

    Dividendové hvězdy v týdnu nabídnou až 5% výnos

    Chevron, Marathon Oil, Target, Microsoft, Honeywell, 3M nebo Johnson & Johnson. Co mají tyto firmy společného? Mimo jiné to, že se tento týden poprvé obchodují bez nároku na dividendu. Konec výsledkové sezóny je těchto ex-dividend termínů tradičně plný.

    celý článek »

    USA: Index průmyslu Fedu New Yorku - mírné zlepšení?

    14.30 SEČ - USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu zprávy Empire State Fedu New Yorku (08 2015) Očekávání: 5,0 Předchozí: 3,9 Trh čeká vzestup indexu a tím i, z pohledu průmyslových firem regionu, posílení...

    celý článek »

    Proč je pro Vás výhodné investovat do ETF?

    Poslední dobou stále více stoupá popularita ETF (burzovně obchodované fondy). Shrňme si proto jejich hlavní výhody a nevýhody oproti investování do akcií. Je velmi důležité znát obě strany, abyste se mohli správně rozhodnout, co je pro vás tou výhodnější.

    celý článek »

    Klidný začátek týdne

    Ranní páteční seance na pražské burze byla bezesporu jednou z nejvolatilnějších obchodních hodin poslední doby. Pro představu: telekomunikace O2 -12 %, Pegas Nonwovens +9 %, Unipetrol -7 %, Fortuna +4 %.

    celý článek »

    Kurz renminbi by tento týden dál oslabovat neměl

    V průběhu uplynulého týdne si společná evropská měna připsala proti dolaru zisky okolo 1,3 %. Euru pomohla hlavně dohoda s Řeckem, která otevírá cestu k dalšímu úvěru od evropských institucí. Navíc americkému dolaru nepomohla změna nastavení kurzu...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 17.8.2015

    Akciový trh udával opäť trend Piatkové obchodovanie na páre EURUSD bolo opäť ovplyvnené pohybom akciových trhov. Tie dokázali svoje intradenné straty vymazať a nakoniec vzrásť, čo stiahlo euro nadol. Najskôr spoločná mena rástla, kedy sa trh netešil.

    celý článek »

    Sdílená ekonomika: Když ožije mrtvý kapitál

    Podnikatelé narazili na nový zdroj energie, na kterém jsme nevědomky seděli desítky let. Jeho těžba je úplné ekologická a nezanechává po sobě žádné nové znečištění. Její ložiska se nacházejí prakticky ve všech domácnostech. Těží jej však hlavně ty..

    celý článek »

    Sdílená ekonomika: Když ožije mrtvý kapitál

    Podnikatelé narazili na nový zdroj energie, na kterém jsme nevědomky seděli desítky let. Jeho těžba je úplné ekologická a nezanechává po sobě žádné nové znečištění. Její ložiska se nacházejí prakticky ve všech domácnostech. Těží jej však hlavně ty..

    celý článek »

    K výkladovým nejasnostem postoupení smlouvy

    Možnost postoupit jediným právním jednáním celou smlouvu, tj. všechna práva a povinnosti spojená s postavením smluvní strany, je v českém právu výslovně upravena až od účinnosti nového občanského zákoníku. Ten se při úpravě tohoto institutu inspiroval především v italském Codice Civile, výsledek však není zdaleka dokonalý a trochu připomíná americký snímek „Ztraceno v překladu“. Na jeden z výkladových problémů tohoto institutu se zaměří tento článek.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »