• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 19. 8. 2015

    Středa byla očekávaným dnem, kdy byla zveřejněna sada indexů spotřebitelských cen a také zápis z posledního jednání FEDu. V důsledku nervozity z počátku dne indexy ztrácely více než jedno procento.

    celý článek »

    Ne my si to přejem, to lid to žádá ...

    „A proto je tak důležitá ta podpora zespodu. Aby my jsme mohli říct: Ne my si to přejem, to lid to žádá. My s tím souhlasíme, s tím lidem. A ne prostě, aby my jsme tam byli sami jak kůl v plotě a neměli jediného slova podpory.

    celý článek »

    Evropa dnes celá v červeném

    Evropské akciové indexy dnes ztrácí přes procento. Hlavní měrou na ně doléhají obavy z napjaté situace v čínské ekonomice. Ty se odráží na tamějším akciovém trhu, který v dnešní obchodní seanci sice připsal přes procento, v jednu chvíli však ztrácel až 5 %.

    celý článek »

    Sumár dňa: 19.8.2015

    Dolná komora nemeckého parlamentu dnes schválila tretí grécky balík pomoci. Za záchranu v objeme takmer 86 mld. eur hlasovalo 454 zákonodarcov, 113 bolo proti a 18 poslancov sa hlasovania zdržalo. Včera dohodu schválili v Rakúsku, Španielsku a...

    celý článek »

    Voda jako investiční příležitost

    Je známým faktem, že pokud chcete vydělat hodně peněz, potřebujete pracovat s tím, co potřebuje každý a ideálně hodně. Proto je zajímavý byznys např. elektřina nebo i voda. O nedostatku vody na světě a strachu o její vyčerpání slýcháme často.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 19.08.2015 (19.8.2015)

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.8.Změna19.8. Americký dolar USD 1 24.4270 +0.19%24.4750...

    celý článek »

    Technická analýza - ropa WTI

    Ropa WTI odkazuje na kontrakt dodávky surové ropy (sweet crude oil), tzv. amerického typu.Preferovaný scénář: LONG s cílem u $47/barelAlternativní scénář: SHORT s cílem u $40/barel Klíčové technické úrovně:Hladina $40/barel psychologická úroveň lokální podporyHladina $41,35/barel – lokální minimumTechnické indikace:Lokální nepříznivý technický signál na úrovni RSI (přeprodaný stav), Stochastic i Aroon, indikátor DMI ale naznačuje ztrátu intenzity klesajícího trendu, indikátor MACD pak poskytuje opatrný růstový signál.

    celý článek »

    Skoro každý Čech již nakoupil na internetu

    Průzkum MasterIndex 2015 společnosti MasterCard se zaměřil na zvyky Čechů při nákupech online Podle výsledků průzkumu MasterIndex [1] používá internet téměř každý den 94 % respondentů, 93 % dotázaných má nějakou zkušenost s nákupy online.

    celý článek »

    Krugman, Stiglitz a Sachs prokázali Řecku mědvědí službu

    Prominentní američtí levicoví ekonomové Paul Krugman, Joseph Stiglitz a Jeffrey Sachs prokázali Řecku velmi špatnou službu, když povzbuzovali radikály ve vládě Alexise Tsiprase k prosazování nezodpovědných plánů na odtržení od eurozóny a ostrou konfrontaci s evropskými věřiteli.

    celý článek »

    Pražská burza ztrácí 0,25 %, když evropské indexy oslabují okolo 1 %

    Na pražské burze dnes převládá pokles, který je v souladu s vývojem evropských trhů. Přes 1 % ztrácejí akcie Unipetrolu nebo Komerční Banky. Ta ztratila technickou podporu na úrovni 5400 Kč/akcie a posunula se pod úroveň 50D klouzavého průměru, což by krátkodobě mohlo vést k dosažení hodnot u 5200 Kč/akcie.

    celý článek »

    Jen: CPI a zápis Fedu určí tón obchodování

    Jen k dolaru stagnuje d/d na 124,3. Dnes trh bude senzitivní vůči červencovým informacím USA: CPI (14.30 SEČ) a Zápis zasedání Fedu monetární politiky 28.-29. července. Inflace je trvale nízká nejen kvůli dlouhodobému propadu cen energií a obecně...

    celý článek »

    USA: CPI (07), Zápis Fedu (28.-29.07.)

    14.30 SEČ - USA: CPI (07 2015, m/m,%) 14.30 SEČ - USA: CPI bez cen potravin a energií (07 2015, m/m,%) Očekávání: 0,2% Očekávání: 0,2%Předchozí: 0,3% Předchozí: 0,2%14.30 SEČ - USA: CPI (07 2015, y/y,%) 14.30 SEČ - USA: CPI bez cen potravin a...

    celý článek »

    Výpadek služeb O2

    „Velmi mě to mrzí, našim zákazníkům se omlouvám,“ říká Tomáš Budník, generální ředitel O2 Czech Republic . Dnes dopoledne jsme zaznamenali výpadek mobilní sítě, který byl způsoben přerušením optického kabelu při revizních pracích.

    celý článek »

    Druhý blok Temelína opět dodává elektřinu

    Připojením k přenosové soustavě skončila dnes v 10:45 hodin neplánovaná odstávka druhého bloku. Ve večerních hodinách by blok měl dosáhnout plného výkonu. Přerušení výroby si vynutila oprava průchodky generátoru v nejaderné části elektrárny.

    celý článek »

    Toto jsou země, kam investoři schovávají peníze

    Mapa od agentury Bloomberg ukazuje, kterým zemím trh jak věří. O tom, zda je to opodstatněné, lze v některých případech minimálně diskutovat, nakonec ale hovoří peníze. Zeleně jsou vyznačeny trhy, kde je pojištění pro případ nesplácení dluhopisů (CDS)...

    celý článek »

    Výsledky Cheetah Mobile za 2Q výrazně nad odhady

    Čínský producent aplikací na mobilní telefony a počítače Cheetah Mobile představil za 2Q tržby ve výši 871 mil. juanů, což bylo výrazně nad očekáváním trhu 798 mil. a meziročně vyšší o 129 %. V dolarovém vyjádření (140,5 mil.

    celý článek »

    Výsledky RBI za 2Q nad odhady trhu

    Rakouská banka Raiffeisen Bank International reportovala za 2Q 2015 čistý zisk ve výši 204 mil. EUR, výrazně nad odhady trhu (133 mil. EUR). Mírný pozitivní rozdíl oproti konsensu je prakticky u všech výnosových položek a nižší byla také tvorba opravných.

    celý článek »

    Proč investovat individuálně

    Drobní investoři mají oproti profesionálům řadu výhod. Mohou si totiž dělat, co chtějí, nemusí se bát o místo. Profesionální správce peněz se nebojí o peníze klientů, bojí se o svoje místo.

    celý článek »

    Zisk komoditního giganta Glencore za 1H klesl o 29 %

    Provozní zisk těžařské a komoditní skupiny Glencore klesl za první pololetí meziročně o 29 procent na 4,6 miliardy dolarů. Příčinou zhoršení byl propad cen ropy a průmyslových kovů, sdělila dnes přední světová společnost ve svém oboru.

    celý článek »

    Výsledky PMČR za 1H15 překonaly výrazně odhady

    Philip Morris ČR (PMČR) dnes zveřejnil mimo jiné své pololetní nekonsolidované výsledky (IFRS), které překonaly náš odhad. Díky novému provoznímu modelu provádíme srovnání až od provozního zisku, ale jak jsme očekávali, změna provozního modelu neměla...

    celý článek »

    Rozbřesk - Třetí balík pomoci Řecku ve finále

    Řecko je už jen krok od nového balíku finanční pomoci, který mu má zajistit tříleté financování a možná i návrat na finanční trhy. Jde už o třetí kolo velkorysých půjček, jež mají této zemi pomoci vyhnout se faktickému bankrotu a zajistit mu i zdroje pro rekapitalizaci bankovního sektoru postiženého ztrátou likvidity i extrémním zatížením nesplácenými půjčkami.

    celý článek »

    Libra si zatím drží své zisky

    Po neočekávaně dobrých makrodatech si britská libra připsala na měnovém páru se společnou evropskou měnou téměř sto pipů. V závěru úterního obchodování však část zisků odevzdala a i středeční ráno bylo ve znamení jejího oslabování.

    celý článek »

    Investujte do leteckého průmyslu pomocí ETF

    Autor: Marek Svoboda Investování do aerolinek má pro investory často své plusy i mínusy vzhledem k riziku specifických faktorů jako špatně načasované zajištění paliva, stávky anebo reorganizace managementu.

    celý článek »

    Negativní sentiment přijde i do Prahy

    Pražská burza v úterní obchodní seanci zavřela na červené nule, index PX ztratil 0,15%. Elektrárenská společnost ČEZ celý den bilancovala okolo pondělní závěrečné ceny 556 Kč .

    celý článek »

    Německý parlament bude rozhodovat o dalším osudu Řecka

    Německý parlament by měl dnes v klíčovém hlasování rozhodovat o další finanční pomoci Řecku. Očekává se, že třetí záchranný balík pro tuto zadluženou zemi hladce projde, i když část vládních poslanců je vůči další pomoci Aténám skeptická a bude patrně hlasovat proti.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 19.8.2015

    Trh našiel na zlých dátach to dobré Spoločná mena včera poklesla už po štvrtý deň v rade za sebou. Ide o jej najdlhšiu sériu poklesov od začiatku apríla. Denná zmena eura bola včera z týchto poklesov najvýraznejšia (-0,49%). Situácia tak zle počas...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »