• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 24. 8. 2015

    V pondělí trhy navázaly na páteční propad, který však ještě umocnily. Spouštěčem jsou obavy ze stavu a vývoje čínské ekonomiky. Ty vedly i páteční výprodej a investoři patrně očekávali víkendovou akci čínských orgánů.

    celý článek »

    Výhľad na európske akciové indexy na 35. týždeň

    Rekapitulácia minulého týždňa Sentiment na akciách (24.8.2015) Straty na SP500 nabrali veľké rozmery a týždenné zmeny boli výrazne v červených číslach, čo iba poukazuje na silný predajný sentiment. Očakávané udalosti tohto týždňa Pondelok: Očakávame.

    celý článek »

    Evropa silně propadla, komoditní společnosti -9 %

    Vlna výprodejů dnes zalila Evropu, kdy tak indexy pokračovaly ve stejném směru jako v závěru minulého týdne. Burzy oslabily přibližně o pět procent, když na vině je nervozita ohledně vývoje v Číně, přičemž tamní index propadl o téměř devět procent.

    celý článek »

    Dolarové utrpení akcií

    Dětem se krátí prázdniny, některé z nich vnímají, že začátek školního roku se už blíží, jiné ale tuto informaci poměrně silně vytěsňují. Možná je to rozumnější přístup – proč si kazit konec prázdnin myšlenkami na školu, když na začátek školního roku a následujících 10 měsíců se stejně moc připravit nejde.

    celý článek »

    Regionální FX volatilita pod vlivem strachu z Číny

    Koruna se dnes odpoutala od hranice 27,02 CZK/EUR, na které setrvávala několik posledních dní. Kurz koruny oslabil až k hranici 27,07 CZK/EUR. Stejně jako u ostatních měn v regionu se dnes ale neobchodovalo pod vlivem zásadních domácích...

    celý článek »

    Summary - jednoduše akciový masakr!

    Akciové trhy prochází bezezbytku brutálním výprodejem. Padá prakticky všechno. Ztráty se bohužel nevyhýbají ani titulům ze seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí.

    celý článek »

    Černé pondělí na akciových trzích

    Šířící se panika dnes srazila akciové indexy nejvíce za posledních několik let . Burzy klesaly již po většinu minulého týdne a špatná nálada se ve dnešním obchodování v Asii ještě zhoršila. Obchodování v Číně se změnilo v krvavou...

    celý článek »

    Sumár 24.08.2015

    Silný výpredaj na akciových trhoch dnes zachvátil celý svet. Čínsky benchmark Shanghai Composite stratil až 8.49%, čo bol najväčší denný pokles aký sme na tomto indexe zaznamenali od roku 2007. Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa dnes index Shanghai.

    celý článek »

    Panika a chaos v Praze

    Pražská burza zažila jeden z nejhorších dnů za posledních několik let. Index PX odepsal 4,60 %. Většina obchodovaných akcií měla dnes pouze jeden směr pohybu – po otevření burzy šla jejich cena strmě dolů.

    celý článek »

    ...aspoň že ten benzín zlevní!

    Jak jinak začít při pohledu na hroutící se trhy, než pokusem o černý humor. Pro investory trpící propady akcií či prudkými změnami měnových kurzů jsou levnější pohonné hmoty samozřejmě chabou náplastí.

    celý článek »

    Servisní centrum HTC v Brně nebude

    Servisní centrum HTC v Brně nebude: personálními agenturami nabraní a proškolení zaměstnanci servisního centra dostali výpověď ještě před otevřením provozu. HTC má problémy s prodejem prémiových řad svých telefonů...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 24.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.8.Změna24.8. Americký dolar USD 1 23.9520 -1.72%23.5380...

    celý článek »

    Euro (paradoxně) kvůli slábnutí Číny roste

    Euro k dolaru roste k nedělnímu závěru obchodování 1,2 % na 1,151. Trh přechází v rozsáhlejší konsolidaci: vedle účinných dlouhobých podpor eura je měnový trh hlavně ve vleku propadu světových akciových indexů kvůli zpomalení růstu HDP Číny,...

    celý článek »

    T. Vlk: Čína s sebou stahuje i ostatní trhy (video)

    Obavy o zpomalování čínského hospodářství doléhají na všechny akciové trhy a negativní zásah pociťují také komodity a měny. V průběhu týdne budou zveřejněna revidovaná data o HDP v USA za 2Q15, která však mají pouze omezený prostor pro změnu současného medvědího sentimentu.

    celý článek »

    Vyplatí se vůbec pojistka pro psa či kočku?

    Pro vlastního čtyřnohého kamaráda chce každý to nejlepší. Ale co pojištění? Vyplatí se? Co pojistka pokryje a co ne? Pojištění psů nebo koček je dnes již běžné. Pojďme si zodpovědět vyřčené otázky a trochu lépe se v pojištění zvířat zorientovat.

    celý článek »

    O jazykové zkoušce TOEIC jsem nikdy neslyšel/a

    Také jste nikdy neslyšeli o mezinárodní jazykové zkoušce z angličtiny TOEIC? Nebo ano, ale nevíte, co přesně si pod tím představit? TOEIC (Test of English for International Communication) je mezinárodně uznávaná zkouška, která ověřuje schopnost uchazečů..

    celý článek »

    Michaile, cos to provedl?

    Autor: Martin ORourke, šéfredaktor TradingFloor.com Tušil Michail Gorbačov, co spustí, když otevře stavidla? Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov možná částečné uvolnění kontroly předpokládal, když v roce 1986 odhalil dva pilíře své politiky,..

    celý článek »

    GEEN chce mít do pěti let elektrárny za 7,5 mld. Kč

    Společnost GEEN General Energy a.s. je jednou z nejdynamičtěji se rozvíjejících domácích energetických společností zabývajících se obnovitelnými zdroji. Předseda představenstva Aleš Mokrý říká, že během následujících 5 let chtějí mít v portfoliu...

    celý článek »

    Evropa pokračuje v propadu, pod tlakem těžaři (-5,5 %)

    Evropské akciové trhy jsou od úvodu dnešního obchodování pod silným tlakem, kdy tak pokračují v poklesu z minulého týdne. Na vině je nejistota ohledně Číny, přičemž tamní index ztratil více než osm procent a zaznamenal tak největší propad od roku 2007.

    celý článek »

    Čínské akcie propadly nejhlouběji od roku 2007

    Čínské akcie propadly nejhlouběji od roku 2007 - propočetl Bloomberg. Hlavní indexy ztrácejí více než 8%, akciové trhy se propadají v Asii i Evropě. Hlavní burzy v Londýně, Paříži a Frankfurtu otevřely s výrazným poklesem.

    celý článek »

    Ve smrtící Atacamě vznikne obří solární elektrárna

    Společnost Solar Reserve zahájí stavbu hybridní solární elektrárny v Copiapo v oblasti pouště Atacama. Výkon elektrárny je stanoven na 260 MW. Společnost Solar Reserve se zabývá stavbou hybridních koncentrátorových solárních elektráren, které jsou..

    celý článek »

    Druhá práce během prázdnin a daně

    Někteří zaměstnanci si během roku přivydělávají a mají souběžně dva zaměstnanecké příjmy, zejména potom během letních prázdnin. Pokud je ovšem jejich příjem v jednom měsíci roku 2015 zdaněn zálohovou daní od dvou a více zaměstnavatelů, pak je třeba podat.

    celý článek »

    Ve strojírenství uspějí jen firmy s vlastním vývojem

    Strojírenství patřilo, patří a bude patřit k základům českého průmyslu. Důkazem úspěšného oživení tohoto tradičního odvětví může být i jihomoravská společnost Šmeral Brno. O historii, ale zejména současnosti a budoucnosti tohoto výrobce tvářecích strojů,.

    celý článek »

    Panika pokračuje

    Pražská burza skončila v pátek v červených číslech. V porovnání s ostatními evropskými trhy na tom ovšem není tak špatně. Index PX ztratil pouze necelé 1 %.

    celý článek »

    Dolaru proti euru na tříměsíčním minimu

    Závěr minulého týdne byl ve znamení globálního výprodeje komodit i akcií; tento trend pokračuje i dnes ráno. Překvapivé oslabení čínského renminbi z předcházejícího týdne se projevilo i v oslabení či devalvaci měn dalších rozvíjejících se zemí.

    celý článek »

    Asie: Co zastaví propady?

    Výprodej globálních akcií prodloužil ztrátovou sérii většiny obchodních seancí akciové Asie. Regionální benchmark index MSCI Asia Pacific propadl o 4,4 procenta na hodnotu 125,75 bodu.

    celý článek »

    Kříž smrti na akciích Applu se uzavírá

    Jeden medvědí indikátor ještě neznamená vstup do medvědího trendu, říkají si jistě příznivci Applu. Zkušenosti z minulosti ale dokazují, že tento indikátor je velmi spolehlivým signálem k obezřetnosti.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 24.8.2015

    Slabé čínske PMI a ďalší risk-off Spoločná mena zaznamenala v piatok ďalší silný rast spôsobený reverzným tokom carry trades. Kapitál, ktorý predtým z eurozóny utekal a hľadal pôsobisko v iných krajinách ponúkajúcich lepší výnos, sa vracia späť....

    celý článek »

    Pět největších farmaceutických firem světa

    Čtyři z pěti největších farmaceutických firem světa jsou americké společnosti. Tou největší je však švýcarský Novartis s tržní hodnotou převyšující 280 miliard dolarů. Výrobci léčiv jsou velmi atraktivní příležitostí pro investory, jejich akcie v...

    celý článek »

    Rozhovor: James Henderson, energetik z Oxfordu

    Moskva si začíná uvědomovat, že Brusel má legislativu, kterou neváhá uplatňovat, a že na ní Rusko musí reagovat. Obchodní vztahy mezi EU a Ruskem se rozhodně změnily, říká James Henderson, energetický odborník z Oxford Institute for Energy Studies...

    celý článek »

    Are debt funds an alternative financing source for businesses in Europe?

    An evolving demand for alternative forms of financing, particularly for SMEs, has been one of the legacies of the financial crisis, but such demand was growing even prior to the crisis. Tightening of access to bank loans, especially for small and medium-sized enterprises (SMEs), coupled with the attraction of more flexible borrowing terms of direct lending funds are likely to increase demand in Europe's private debt markets as companies look for alternative financing. In recent times, crowd funding, as an example of non-institutional lending has gained a particular appeal due to its organic nature and ease of participation. However, another form of non-bank lending, perhaps with less glamorous appeal than crowdfunding, has been steadily gaining ground, that of non- bank institutions – debt funds.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »