• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 26. 8. 2015

    Středa přinesla na trhy korekční růst. Zmiňovat nejsilnější růst v letošním roce je s ohledem na intenzitu předchozích propadů spíše nevýznamné, nicméně se zdá, že stimuly, které přijala Čína ke zklidnění situace, by přece jen mohly přinést ovoce.

    celý článek »

    Summary: Schlumberger (DIP) a Monsanto

    Dodavatel těžebního zařízení pro ropný průmysl Schlumberger (DIP) koupí za 14,8 mld. USD poskytovatele vybavení Cameron International. Kupní cena v přepočtu na akcii dosáhne 66,36 USD, což představuje prémii ve výši 56 % proti včerejší zavírací ceně u akcií Cameron.

    celý článek »

    Evropské burzy dnes korigují včerejší obří zisky

    Západoevropské akciové indexy dnes poklesem přibližně o 1 % mažou část včerejších velkých zisků. V červených číslech je dnes naprostá většina odvětví. Díky oznámení fúze naopak letí vzhůru o 18-20 % akcie sázkových společností Paddy..

    celý článek »

    Praha dnes v záporné nule

    Pražská burza dnes skončila na záporné nule. Index PX odepsal 0,48 %. Většina středoevropských trhů je na tom velice podobně. Německý DAX padá o 0,60 %, Euro Stoxx 50 ztrácí 0,80 %, rakouský ATX odepisuje 1 %, polský WIG20 klesá o 0,20 %.

    celý článek »

    Sumár dňa: 26.8.2015

    Už včera sme spomínali, že PBOC po obrovskej vlne výpredajov na čínskych akciách pristúpila k novým stimulom na uvoľnenie menovej politiky v krajine. Zníženie úrokových sadzieb a PMR pomohlo akciám v odraze nahor, no v noci v závere US obchodnej...

    celý článek »

    5 důvodů, proč se ropa pohybuje pod 40 USD

    Ceny ropy v posledních několika týdnech či měsících obnovily klesající trend ze začátku roku. Převis produkce nad poptávkou, který stál za první vlnou propadů na přelomu roku, přetrvává i nadále a nic nenasvědčuje možné změně ba spíše naopak.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 26.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.8.Změna26.8. Americký dolar USD 1 23.5640 +0.80%23.7540...

    celý článek »

    Čtvrtletní zisk ruské Sberbank klesl o 44 %

    Největší ruské bance Sberbank klesl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 44 procent na 54,6 miliardy rublů (18,5 miliardy Kč). Banka, která působí i v České republice, se potýká s dopadem západních sankcí a ekonomickým poklesem, jenž vedl k růstu objemu špatných úvěrů.

    celý článek »

    České výnosy v aukci poprvé v historii v záporu

    Česká republika dnes poprvé v historii prodala investorům dluhopisy se záporným výnosem. V dnešní aukci dosáhl průměrný výnos papíru se splatností v roce 2018 hodnoty -0,001 %. Prakticky to znamená, že jsou někteří investoři ochotní za...

    celý článek »

    Jen: trh zůstává pod 120,2

    Jen k dolaru slábne 0,5 % d/d na 119,5. Dolar během týdne ztrácel v jednu chvíli až 8 jenů, resp. 6% k hladině 116,1, přes masivní korekci ale dolar podobně jako na paritě k euru eviduje multiprocentní ztráty navíc pod klíčovou podporou 120,2 120,4..

    celý článek »

    Pro vývoj cen komodit bude Čína i nadále klíčová

    Obavy, že zájem Číny o nákup surovin po desetiletí silného růstu uvadá, poslal dolů ceny mnoha komodit. Obrovský podíl Číny na těchto trzích však znamená, že Čína bude v dlouhodobém horizontu dál komoditní trh utvářet, tvrdí ekonomové, které cituje list The Wall Street Journal (WSJ).

    celý článek »

    ETF postavená na indexech Russell

    Americká investiční společnost Charles Schwab má na trhu šest burzovně obchodovaných fondů. ETFka využívají inovativní metodologii společnosti a sledují varianty indexu Russell Fundamental.

    celý článek »

    Čínský šok

    V pondělí americké burzy uzavřely se ztrátami . Navzdory povzbudivým statistikám v červenci ve stavebním sektoru, náladu investorů negativně ovlivnila situace na mezinárodních trzích. S&P 500 se snížil o 0.3%, byla zaznamenána ztráta v 9 jeho sektorech.

    celý článek »

    Nabídka je vyčerpána, přijde korekce?

    Propady na akciových trzích se zmírňují, ovšem síla prodávajících zatím stále jednoznačně převládá. Americké akciové indexy ztrácejí již šestým dnem v řadě a za poslední týden tak odepsaly přes 10 %.

    celý článek »

    Obchodovaní na finančných trzích 25.8.2015

    Včera na trzích došlo ke snížení volatility a mírnému uklidnění situace. Přispěla k tomu čínská centrální banka, která včera snížila úrokové sazby o 0,25 %, a taky snížila požadavky na tvorbu minimálních rezerv. Rozhodnutí čínské centrální banky...

    celý článek »

    Světový obchod v pololetí klesl nejvíce za šest let

    Celosvětový obchod zaznamenal v první polovině letošního roku nejhorší propad od začátku finanční krize. Nizozemský úřad pro analýzu hospodářské politiky spočítal, že za tři měsíce do konce června se objem světového obchodu ve srovnání s prvním čtvrtletím snížil o 0,5 procenta, zatímco pokles v prvním čtvrtletí po zpřesnění dat činil 1,5 procenta.

    celý článek »

    Návrat optimismu na akciové trhy pomohl dolaru

    Po velkých výprodejích na asijských akciových trzích, propadu na komoditních trzích a oslabení amerického dolaru vůči euru na osmiměsíční minimum se situace na trzích včera zklidnila. Obnovený optimismus ohledně stability na rozvíjejících se...

    celý článek »

    Pozitivní sentiment pokračuje

    Investoři se v posledních dnech mohou cítit jako na horské dráze. Po pondělním pádu indexu PX téměř o 5 % se včera situace otočila a burza připsala 4,57 %.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 26.8.2015

    PBOC nedokázala sentiment risk-on udržať Čínska centrálna banka včera pristúpila k uvoľneniu menovej politiky. V jeden deň znížila ročnú pôžičkovú sadzbu, depozitnú sadzbu ako aj mieru povinných minimálnych rezerv. Akciové trhy v Európe ako aj v US..

    celý článek »

    Nálada v české ekonomice opět poklesla

    O něco nižší, avšak stále poměrně vysoká zůstává podnikatelská důvěra v České republice. Nálada firem je zhruba stejně dobrá, jako byla na začátku roku, i když o něco nižší než třeba v červnu. Na náladě firem se sice mohlo podepsat napětí kolem...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »