• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 28. 8. 2015

    Trhy prošly velmi hektickým týdnem. Hlavní příčinou byly události v Číně, kde v úvodu týdne docházelo k dramatickým výprodejům, na které tamní vláda reagovala stimulačními opatřeními, ať už ve formě snížení úrokových sazeb, nákupem akcií, nebo dodáváním..

    celý článek »

    Býk stojící na ramenou medvěda

    Téma takzvaného „decouplingu“ se v souvislosti s vývojem v globální ekonomice objevuje opakovaně. Ve většině případů se hovoří o „odtržení, či rozdvojení“ chudší části světové ekonomiky (EM) od té bohatší (DM).

    celý článek »

    Sumár dňa: 28.8.2015

    Makroekonomický kalendár dnes priniesol výsledky indexu spotrebiteľských cien z Nemecka. Inflácia dosiahla rast o 0.2% na medziročnej báze vs. očakávanie 0.1%. Pozitívnou správou boli aj výsledky ekonomickej dôvery z eurozóny. Index zaznamenal rast..

    celý článek »

    Summary - Je libo long či raději short?

    Uplynulý týden prožily akciové trhy jako na houpačce. Jelikož napětí (nutno podotknout v nižší míře) nadále přetrvává, neuškodí shrnout alespoň některé faktory (výčet zdaleka není úplný) pro případné otevírání krátkých/dlouhých pozic.

    celý článek »

    Komerční banka a O2 dnes tahounem pražské burzy

    Pražská burza dnes skončila v zelené nule. Index PX připsal 0,46 %. Naopak většina středoevropských trhů je na tom odlišně. Německý DAX padá o 0,90%, Euro Stoxx 50 ztrácí 0,40 %, rakouský ATX odepisuje 1 %, polský WIG20 roste o 1,20 %.

    celý článek »

    Měnová krize v Iráku, ropa a Islámský stát

    Pokles cen ropy se odrazil na příjmech Iráku. Ty však země mohla využít k financování tamní armády v boji proti Islámskému státu. Irácký dinár je navíc nyní pod tlakem a dolarové rezervy země se propadly již o 20 procent.

    celý článek »

    16.h - US trhy vstupují do dne v červeném

    Americké akciové trhy vstupují do posledního dne bouřlivého 35. týdne lehkou korekcí. Investoři zvažují další možný vývoj v Číně a blížící se zářijové zasedání měnového výboru Fedu a s ním související osud dolarových sazeb.

    celý článek »

    Pimco: Nelámejte hůl nad komoditami

    Investoři většinou od komodit očekávají tři přínosy: Měly by zvyšovat diverzifikaci, měly by fungovat jako zajištění proti vysoké inflaci a také přinášet zajímavou návratnost.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 28.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.8.Změna28.8. Americký dolar USD 1 24.0220 -0.09%23.9990...

    celý článek »

    EURUSD 100 a 200-MA jako statný podstavec (28.8.2015)

    V úvodu nového týdne se nám díky vyrovnanému boji z posledních dní seběhly hodnoty delších rovnovážných průměrů 100 a 200-MA, které budou v tomto týdnu hrát klíčovou roli. Z pohledu toho, že se díky poslednímu růstu ceny více retailových obchodníků..

    celý článek »

    Inflace v Německu zůstává beze změny těsně nad nulou

    Předběžná inflační data z Německa nepřinášejí žádné zvláštní překvapení. Pokud se podíváme na vývoj harmonizovaného indexu, který je relevantní pro inflaci v celé eurozóně, pak vidíme meziměsíční stagnaci a meziroční růst o 0,1 procenta.

    celý článek »

    9 důvodů, proč byste už nikdy neměli kupovat akcie

    Před čtyřmi lety napsal James Altucher článek o tom, proč byste už nikdy neměli investovat do akcií. Vzhledem k tomu, že od té doby akcie vydělaly investorům desítky procent, se to může zdát jako jedna velká zmýlená. Nedejte ale na první dojem.

    celý článek »

    Řecká ekonomika v 2Q15 (uměle) rostla

    V Aténách dnes byly zveřejněny finalizované údaje o vývoji hrubého domácího produktu v druhém čtvrtletí letošního roku. HDP q/q v 2Q15 rostl o 0,9 % (viz graf), přičemž první odhad hovořil o 0,8 procentním zlepšení.

    celý článek »

    Zlato vyčkává na vývoj trhů a americké ekonomiky

    Zlato dnes roste 0,3 % d/d na 1128 USD za trojskou unci. Vývoj ceny zlata nebyl tak hektický jako na jiných světových finančních a komoditních trzích. Zlato zčásti profitovalo z oslabení dolaru a mírně zlepšeného fundamentálního výhledu kvůli...

    celý článek »

    CPI BYTY, a.s. - Pololetní zpráva CPI BYTY 2015

    CPI BYTY, a.s.(IČ 26228700)Povinně uveřejňovaná informace CPI BYTY, a.s., se sídlem Praha 1, Vladislavova 1390/17, PSČ 110 00, IČ 26228700, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 7990, oznamuje, že dne 28.

    celý článek »

    CPI Alfa, a.s. - Pololetní zpráva 2015

    CPI Alfa, a.s.(IČ 24282111)Povinně uveřejňovaná informace CPI Alfa, a.s., se sídlem Praha 1, Vladislavova 1390/17, Nové Město, PSČ 110 00 , IČ 24282111, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 18133, oznamuje, že dne 28.

    celý článek »

    Čína jako rozbuška?

    Mohou dnešní problémy Číny nastartovat vážnější krizi podobné té, která v roce 2008začal ve Spojených státech? Vyloučit to nelze. Existuje několik dobrých důvodů, proč nad dnešními problémy čínského obra nemávnout rukou.

    celý článek »

    Nesmyslný strach z korekce akciového trhu

    Trhy jsou v poslední době taženy zejména vývojem v Číně. Před propadem tam byly ceny akcií během krátké doby vyšroubovány do absurdních výšin. Šlo o důsledek uvolněné monetární politiky a podpory spekulativních investic.

    celý článek »

    Evropa po včerejším růstu mírně ztrácí; rostou ropné tituly

    Evropské akciové trhy po včerejším výrazném růstu mírně ztrácí, když se aktuálně pohybují přibližně půl procenta pod včerejším závěrem. Pozornost investorů bude odpoledne směřovat do Spojených států, konkrétně na makrodata v podobě výdajů na osobní spotřebu nebo indexu spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity.

    celý článek »

    Americké HDP jde prudce vzhůru …

    Americké akcie znovu uzavřely v prudkém zisku a doslova si užívají stabilizaci asijských trhů. Podle zpráv z Bloombergu sice Čínu držely nad vodou státní nákupy akcií, to ale včera investorům zjevně nevadilo.

    celý článek »

    Investiční guru: André Kostolany

    Autor: Matej Kovačič André Kostolany – najziskovejší dlhopisový investor a jeden z prvých medvedích špekulantov André Kostolany bol svetoznámy investor a odborník na finančné trhy. Narodil sa 9. februára 1906 v Budapešti a dožil sa úctyhodných 93 rokov.

    celý článek »

    Výsledky PLG za 1H15 vyzněly pozitivně

    Lobkowicz zveřejnil výsledky hospodaření za první polovinu tohoto roku. Celkové tržby vzrostly meziročně o 0,4 % na 580 mil. Kč. Růst tržeb byl v první polovině roku výrazně přibrzděn tržbami z exportu piva, které poklesl o 16,5 % r/r.

    celý článek »

    Ropa zažila nejprudší nárůst ceny v šesti letech

    Futures na WTI americkou lehkou ropu na burze Nymex zaznamenal nejsilnější nárůst ceny za posledních více jak šest let, a to v reakci na lepší než očekávaný růst ekonomiky USA. WTI americká lehká ropa přidala 10%, největší nárůst od března 2009, poté, co.

    celý článek »

    WTI ropa včera rostla o nevídaných 10%

    Ceny ropy včera rostly o nevídaných 10% v reakci na silný růst americké ekonomiky ve 2Q. Naposledy byl tak silný jednodenní růst k vidění před 6 lety, když se ropný trh vzpamatovával z nejhorších projevů velké finanční krize.

    celý článek »

    Počítají trhy s možným zánikem eura?

    Musíme se smířit s tím, že pravděpodobnost zániku eura není nulová. Příčin existuje několik a mezi ty hlavní se řadí následující: Za prvé, rozdíly mezi jednotlivými členskými zeměmi eurozóny se zvětšují.

    celý článek »

    Švýcarská ekonomika se nakonec ve 2Q vyhnula recesi

    Švýcarská ekonomika ve druhém čtvrtletí nečekaně vzrostla, a podařilo se jí tak vyhnout recesi, která zemi hrozila poprvé od roku 2009. Hrubý domácí produkt se zvýšil ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 0,2 procenta, když v prvních třech měsících roku stejným tempem ekonomika klesla.

    celý článek »

    Klidnější pátek na pražské burze

    Pražská burza včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 2,34%.Elektrárenská společnost ČEZ se ve čtvrtek obchodovala poměrně konzervativně a při velmi optimistické náladě připsala 1,24%.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 28.8.2015

    Lepšie dáta HDP pomohli doláru Na finančných trhoch včera pokračoval sentiment risk-on. Akciové trhy v ázijskom regióne rástli a následne sa k rastu pridali aj európske a americké trhy. Euro preto znovu pokleslo. Obnovila sa totiž tvorba carry, teda.

    celý článek »

    Trhy ovlivnila vojenská přehlídka i data z USA

    Prapodivný vývoj na čínských burzách pokračoval i ve čtvrtek. Čínská vláda intervenovala ve prospěch akcií, protože 3. září se koná vojenská přehlídka k 70. výročí vítězství nad Japonskem. Evropské i americké trhy pozitivně naladila makrodata z...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »