• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 3. 9. 2015

    Ve čtvrtek končily trhy jen s drobnou změnou. Počáteční růst indexů, podpořený pozitivním sentimentem přelitým z Evropy během dne nevydržel a zisky z první poloviny dne byly vymazány.

    celý článek »

    Wall Street neudržela zisky a zakončila nerozhodně

    Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní seanci bez výraznějších změn v těsné blízkosti včerejšího závěru, kdy indexy umazaly předchozí zisky. Vyprchal tak optimismus po tiskové konferenci Maria Draghiho a investoři směřují pozornost na zítřejší čísla z trhu práce, která by mohla ovlivnit načasování růstu úrokových sazeb ze strany Fedu.

    celý článek »

    Hypotéka dle obratu v roce 2015 - víme o ni vše

    Hypotéku pro podnikatele se započtením příjmů z obratu (řádek 101 daňového přiznání), nabízí 8 z 10 zkoumaných bank, přičemž Raiffeisenbank, Expobank, Wüstenrot hypoteční banka a Česká spořitelna ji nabízí i podnikatelům, kteří nespadají do tzv.

    celý článek »

    Koniec (petro)dolárov

    Len pred pár dňami sme si pripomenuli 76. výročie začiatku druhej svetovej vojny. Jedným z jej nepredpokladaných následkov bol koniec európskych impérií a na druhej strany vzostup USA ako globálnej veľmoci. Americké doláre sa po vojne stali...

    celý článek »

    Ministr Babiš platí, ale neví za co a neví kolik

    Server Aktualne.cz dnes přinesl zprávu o tom, že ministerstvo financí zaplatilo zbytečně 300 milionů korun za softwarové licence k informačnímu systému Státní pokladna. Včera zase exministr Kalousek na jednání rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny.

    celý článek »

    Evropa po Draghiho vystoupení výrazně posílila, DAX +2,7 %

    Evropské akciové trhy zakončily obchodní den s poměrně velkými zisky, přičemž indexům odpoledne nahoru pomohl výsledek jednání ECB. Mario Draghi totiž při následné tiskové konferenci oznámil, že centrální banka posune limit pro maximální podíl v jedné emisi dluhopisů na 33 z 25 %.

    celý článek »

    Souhrn 3.9. - trhy rostou dokud jsou zavřené čínské trhy, investoři křepčí nad zvýšením parametrů QECB, euro výrazně oslabilo, ropasilně rostla, BCPP v plusu

    Pražská burza při výrazně podprůměrní likviditě posílila o necelé 1% a poněkud se vzdálila od hranici 1000 bodů. Obecný akciový vývoj ve světě byl pozitivní. Investoři jakoby chtěli využít uzavření čínských trhů, jež budou opět fungovat kvůli svátkům až..

    celý článek »

    Precision Castparts – další zajímavá mega-akvizice Berkshire Hathaway

    Precision Castparts je další společností, o které se nyní hovoří v souvislosti s akvizicemi Warrena Buffetta. Berkshire totiž oznámila, že na akvizici této firmy vydá celých 32 miliard dolarů a to je myslím dostatečný důvod podívat se na to, co se tentokrát chytilo do „hodnotových“ investičních sítí věštce z Omahy.

    celý článek »

    Pozitivní nálada pokračuje

    Pražská burza dnes stejně jako včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 0,95%. Německý DAX dokonce roste o 3,30 %, Euro Stoxx 50 připisuje 3 %, polský WIG20 získává 2,30 % a maďarský index +1,70 % .

    celý článek »

    Pozitivní nálada pokračuje

    Pražská burza dnes stejně jako včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 0,95%. Německý DAX dokonce roste o 3,30 %, Euro Stoxx 50 připisuje 3 %, polský WIG20 získává 2,30 % a maďarský index +1,70 % .

    celý článek »

    Odkup Pegasu: Výrazné zvýšení aktivity firmy

    Podle statistik společnosti Pegas Nonvowens v posledních několika dnech výrazně zvýšil svou aktivitu na straně odkupu vlastních akcií z trhu. Po velice vlažném rozběhu během 4 dnů na přelomu srpna a září stáhl z trhu více jak 46 000 akcií při průměrné...

    celý článek »

    Sumár dňa: 3.9.2015

    Udalosťou dnešného dňa bolo zasadnutie ECB a následne o 14:30 tlačová konferencia s guvernérom Draghim. Tak ako sa očakávalo, Európska centrálna banka ponechala úrokové sadzby na nezmenenej úrovni. Refinančná sadzba ECB je teda stále na úrovni...

    celý článek »

    NATO faktor

    Autor: Michael McKenna, Consulting Editor Saxo Bank Střední a východní Evropa představují bitevní pole mezi NATO a Ruskem NATO faktor je klíčem k pochopení místních politických a ekonomických trendů Investoři se musí vyznat v záplavě různě...

    celý článek »

    Bude spomalenie Číny novým normálom?

    V poslednej dobe finančnými trhmi rezonuje spomalenie čínskej ekonomiky a riziká s týmto problémom súvisiace. Možno povedať, že meniace sa podmienky vo svetovej ekonomike si už naplno začal uvedomovať aj finančný trh a v pondelok (24. augusta) bola..

    celý článek »

    Kurz koruny se stále drží u kurzového závazku

    I dnes se kurz koruny vůči euru držel v těsné blízkosti kurzového závazku, když v zásadě neopustil úzké pásmo 27,02-03 CZK/EUR. K pohybu korunu nepřiměly ani červencové maloobchodní tržby, které ve srovnání s tržním očekáváním dopadly hůře.

    celý článek »

    Svátek práce USA

    Vážení klienti, rádi bychom Vás touto cestou informovali o úpravě obchodních hodin v období 7.9. - 8.9.2015, pro instrumenty uvedené níže, z důvodu amerického svátku práce. Instrument 7.9.2015 8.9.2015 Gold Uzavírací čas 20:55 Otevírací čas 01:55...

    celý článek »

    Nekupujte za 15 to, co má hodnotu 10!

    Jasně, máte pravdu – je to naprosto jasné. Kdo by kupoval něco za 15, když to má hodnotu 10. Jenomže právě tady je prubířský kámen, který oddělí úspěšné investory od laiků... Co je to cena? Co je to hodnota? Přátelé, nejde o slovíčkaření, jde o naprostý..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 03.09.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.9.Změna3.9. Americký dolar USD 1 23.9870 +0.34%24.0690...

    celý článek »

    S&P 500: konsolidující trh čeká na ISM služeb

    Zářijový kontrakt S&P 500 roste 0,4 % d/d na 1955. Růst akcií ještě je ozvěnou včerejšího silného posílení cen akcií na Wall Streetu při slabších zobchodovaných objemech: Indexy Dow Jones a S&P zpevnily 1,8%, Nasdaq 2,5%. Trh celý týden je v.

    celý článek »

    Aerolinky easyJet po srpnovém rekordu zvýšily odhad zisku

    Britská nízkonákladová letecká společnost easyJet dnes zvýšila odhad celoročního zisku. Ten by mohl být až o pětinu vyšší než v předešlém roce. Prognózu pomohli zlepšit britští dovolenkáři, kteří před mimořádně deštivým srpnem utíkali na pláže ve Španělsku či v Portugalsku.

    celý článek »

    Ropná velmoc, kde se peníze nosí v batohu na zádech

    Když se Hugo Chavez dostal v roce 1999 k moci, Venezuela nepředstavovala právě model ekonomického úspěchu. Ropné bohatství bylo prohýřeno, zemi sužovala vysoká inflace, tempo růstu bylo naopak nízké a téměř polovina populace žila pod hranicí chudoby.

    celý článek »

    MMF varuje: Nezvyšujte úrokové sazby

    Mezinárodní měnový fond dnes varoval centrální banky vedoucích světových ekonomik, aby se prozatím zdržely zvyšování úrokových sazeb. Podle MMF se totiž stupňují rizika, která představují hrozbu pro globální růst.

    celý článek »

    EMU: ECB, USA: Obchodní bilance, Index ISM služeb

    13.45 SEČ - Eurozóna - Klíčová úr. sazba ECB pro hlavní refinanční operace: Očekávání: 0,05% Předchozí: 0,05% 14.30 SEČ - Eurozóna - Prohlášení ECB a tisková konference prezidenta ECB Draghiho k rozhodnutí: ECB představila program kvantitativního...

    celý článek »

    Tomšík (ČNB): Floor pro korunu může platit i po roce 2016

    Viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík včera uvedl, že centrální banka může udržovat slabou korunu déle, než se původně očekávalo. Kvůli negativnímu vlivu vývoje v Číně a okolních zemích a pokračujících nízké cen hlavních komodit na globální výhled by mohl být.

    celý článek »

    Maloobchod v eurozóně - červencový odraz vzhůru

    Maloobchodní tržby v eurozóně za červenec stouply o 0,4 procenta po 0,2procentním poklesu v červnu. Výsledek mírně zaostává za 0,5procentním konsensem, jenže po zohlednění revize června značně k lepšímu vyznívají data příznivě.

    celý článek »

    Německo, Francie a Itálie žádají unijní standardy péče o běžence

    Ministři zahraničí Německa, Francie a Itálie žádají zavedení evropských standardů pro péči o běžence. Zároveň chtějí zavést účinné nástroje pro vracení odmítnutých žadatelů o azyl, citovala dnes agentura DPA ze společného prohlášení, které politici připravili pro nadcházející schůzku ministrů zahraničí Evropské unie.

    celý článek »

    Nesnažte se kopírovat hedge fondy

    Hodně se dnes hovoří o analýze, kterou provedli ekonomové Mikhail Tupitsyn a Paul Lajbcygier z Monash University. Je zaměřená na hedge fondy a podle některých názorů v podstatě říká, že tyto fondy jsou jedním velkým podvodem.

    celý článek »

    Aerolinky míří ke svým historickým maximům

    Béžová kniha FEDu, jež byla včera publikována, naznačuje, že americká centrální banka očekává pokračování hospodářského růstu ve stejném tempu jako doposud. Ovšem počet nově vytvořených pracovních míst v srpnu rostl pomaleji, než očekávali analytici.

    celý článek »

    Ifo: Východ Německa bude i nadále ekonomicky zaostávat za západem

    Východoněmecké spolkové země zůstanou podle výzkumného institutu Ifo i v příštím čtvrtstoletí hospodářsky slabší než západoněmecké. "Vše hovoří pro to, že východní Německo v příštích 25 letech nedokáže dohnat náskok (západního Německa)," uvedl zástupce vedoucího drážďanské pobočky Ifo Joachim Ragnitz.

    celý článek »

    ČR - Nákupní boom zdaleka nekončí

    I v červenci pokračoval velmi silný růst tržeb v maloobchodě. Chuť spotřebitelů nakupovat neztrácí na síle a tržby se tentokrát zvýšily oproti loňskému červenci o 6,7 % (po zohlednění vlivu rozdílného počtu pracovních míst).

    celý článek »

    ČR - Nákupní boom zdaleka nekončí

    I v červenci pokračoval velmi silný růst tržeb v maloobchodě. Chuť spotřebitelů nakupovat neztrácí na síle a tržby se tentokrát zvýšily oproti loňskému červenci o 6,7 % (po zohlednění vlivu rozdílného počtu pracovních míst).

    celý článek »

    ETF: Tržní pokyny nejsou příliš dobrý nápad

    Vždy používejte limitní pokyny nebo můžete skončit s velkou ztrátou. Obecně můžeme považovat za dobrou věc, že se burzovně obchodované fondy (ETF) obchodují stejně jako akcie intradenně, což je ale podstatný rozdíl například v porovnání s podílovými...

    celý článek »

    Pozitivní nálada v Praze

    Pražská burza včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 0,48%.Elektrárenská společnost ČEZ se dopoledne obchodovala nad hranicí 550 Kč. V odpoledních hodinách došlo k mírné korekci a akcie zavřela +0,96 % na ceně 545,20 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 0,48%. Elektrárenská společnost ČEZ se dopoledne obchodovala nad hranicí 550 Kč. V odpoledních hodinách došlo k mírné korekci a akcie zavřela +0,96 % na ceně 545,20 Kč.

    celý článek »

    Asie: Trhy posilovaly, následovaly rallye v USA

    Růst akcií v USA se podle hodnocení analytiků stal nejvážnějším důvodem i pro růst většiny asijských trhů. Kapitálové trhy v Číně a Hong Kongu jsou až do konce týdne uzavřeny kvůli oslavám výročí konce II.

    celý článek »

    Jednání ECB by se mělo nést v holubičím tónu

    Dolar včera proti euru vykompenzoval své úterní oslabení, když posílil o 0,3 %. Daří se mu i dnes ráno na asijských trzích a kurz USD/EUR se tak přibližuje úrovni 1,12. Americká měna si připsala zisky i navzdory horším než očekávaným...

    celý článek »

    Je tady září, období největších akciových propadů

    Poslední dva týdny nám připomněly, že se blíží historicky nejhorší měsíc v roce, co se týče výkonnosti amerických akcií. Prakticky všechny trhy zažily pěkný výplach, zaznamenaly nejvýraznější denní propady za několik let a investoři začali spekulovat o...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 3.9.2015

    Korelácie ostávajú Spoločná mena včera voči zelenej bankovke poklesla. Dôvodom bol rast globálnych akciových trhov. Tie si pripísali zisky po troch dňoch poklesov. Sentiment risk-on podporil obnovu tvorby obchodov na úrokový diferenciál a tak euro...

    celý článek »

    CyberGym míří do Česka

    CyberGym, přední světová společnost v oblasti kybernetické bezpečnosti, se rozhodla přenést své klíčové know-how do Česka a postavit zde svou první komerční tréninkovou arénu v Evropě. Zákazníci se v ní naučí bránit i těm nejsofistikovanějším...

    celý článek »

    CyberGym míří do Česka

    CyberGym, přední světová společnost v oblasti kybernetické bezpečnosti, se rozhodla přenést své klíčové know-how do Česka a postavit zde svou první komerční tréninkovou arénu v Evropě. Zákazníci se v ní naučí bránit i těm nejsofistikovanějším...

    celý článek »

    Saudská Arábie odmítá snížit produkci ropy

    Hlavní světoví producenti ropy se snaží přesvědčit Saudskou Arábii, aby kvůli nízkým cenám omezila těžbu ropy. Ta to však odmítá. S tím, jak se světové ceny ropy potácejí kolem hranic 40 dolarů za barel, snaží se hlavní světoví producenti ropy...

    celý článek »

    Saudská Arábie odmítá snížit produkci ropy

    Hlavní světoví producenti ropy se snaží přesvědčit Saudskou Arábii, aby kvůli nízkým cenám omezila těžbu ropy. Ta to však odmítá. S tím, jak se světové ceny ropy potácejí kolem hranic 40 dolarů za barel, snaží se hlavní světoví producenti ropy...

    celý článek »

    Zažíváme soumrak kapitalismu?

    Znamená vývoj světové ekonomiky v poslední dekádě, že zažíváme soumrak kapitalismu? Nebo se jedná pouze o přirozený vývoj ekonomiky? Na to jsme se snažili najít odpovědi. V letech 2008 a 2009 se světem prohnala největší ekonomická krize od ropných...

    celý článek »

    Zažíváme soumrak kapitalismu?

    Znamená vývoj světové ekonomiky v poslední dekádě, že zažíváme soumrak kapitalismu? Nebo se jedná pouze o přirozený vývoj ekonomiky? Na to jsme se snažili najít odpovědi. V letech 2008 a 2009 se světem prohnala největší ekonomická krize od ropných...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »