• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 4. 9. 2015

    Týden trhy zakončily poklesem a odepisovaly přibližně procento a půl. Pokles je připisován dnes zveřejněným makrodatům. Míra nezaměstnanosti poklesla k 5,1 %, při očekávání stagnace na hodnotě 5,2 %, a klesla tak na hodnotu z dubna 2008.

    celý článek »

    Týden na měnách - ECB dala naději na větší QE

    V posledních dnech držela trhy v nervozitě Čína, ale tamní obchodování bylo přerušeno. Náladu vylepšila ECB a v závěru jsme luštili čísla ze zámoří. Se slušnými zisky z tohoto týdne vychází japonský jen, naopak libra spadla.

    celý článek »

    Pražská burza v týdnu opět s lepší výkonností

    Druhý týden v řadě si ve srovnání s řadou sledovaných hlavních trhů dokázal domácí trh vést lépe. Nebýt páteční negativní seance vykázal by za celý týden „červeně“ neutrální výkonnost. Konečný závěr indexu zpět pod hranicí 1 tis.

    celý článek »

    Summary - páteční "risk-off" mód

    Na akciové trhy dnes dorazily výprodeje. Evropské indexy ztrácí přes dvě procenta a odevzdávají tak včera hromaděné zisky. Taktéž americké akciové trhy hlásí červené obchodování a aktuálně se pohybují zhruba procento pod včerejší závěrečnou cenou.

    celý článek »

    Přijďte se podívat do Patria Finance na vlastní oči!

    S pomalu se blížícím datem konce listopadu letošního roku, do kterého se někteří z Vás musí rozhodnout, ke kterému obchodníkovi s cennými papíry přejít, si nejspíše kladete mnoho otázek:• Jaké jsou vůbec v tomto okamžiku na českém kapitálovém trhu možnosti? • Jaký rozsah služeb se nabízí a kolik mě tyto služby budou stát? • Jak jsou mé peníze zabezpečené? • Poskytne mi daný obchodník i investiční poradenství a nějaká doporučení? • Jak funguje klientská podpora? Můžu svého obchodníka také navštívit, nebo spolu komunikujeme jenom elektronicky a firma má sídlo kdesi v zahraničí? My v Patria Finance jsme se rozhodli Vám v tomto ohledu vyjít maximálně vstříc a odpovědět na všechny tyto otázky (a mnohem více) přímo, narovinu a osobně.

    celý článek »

    Návrat niklu do roku finanční krize 2008

    Na londýnské kovové burze LME se referenční nikl s tříměsíčním dodáním aktuálně obchoduje okolo 10000 dolarů za tunu. Stejně tak jako u dalších průmyslových kovů obchodovaných na Londýnské kovové burze to odpovídá nejnižším úrovním od globální finanční krize let 2008 až 2009.

    celý článek »

    ECB vs FED: prognózy zcela odlišné

    Čínské tržní turbulence FED před blížícím se zářiovým zasedáním příliš nevystrašily. Sporadicky se sice ozývají hlasy pro opětovné odložení prvního utažení měnové politiky od roku 2006 (např. Dudley), většina FEDu však z Číny moc strach nemá.

    celý článek »

    Sumár dňa 4.9.2015

    Dnes boli hlavnou udalosťou obchodného dňa dáta z trhu práce USA a to najmä z toho dôvodu, že išlo o posledné dáta pred septembrovým zasadnutím FOMC. Zmena zamestnanosti skončila celkovo slabšie a to konkrétne na úrovni 173 tisíc vs. 215 tisíc...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 04.09.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.9.Změna4.9. Americký dolar USD 1 24.0690 +0.81%24.2650...

    celý článek »

    ETF: Měření diverzifikace: hloubka, rovnováha

    Existuje celá řada měřítek, které se zaměřují na diverzifikaci. Vezměte je na vědomí všechny. Při pokusu zjistit, jak diverzifikované je konkrétní ETF, existuje celá řada měření, které můžeme vzít v úvahu.

    celý článek »

    Finská ekonomika se na počátku roku vymanila z recese

    Finská ekonomika se na počátku roku vymanila z recese. Vyplývá to z revidovaných údajů, které dnes zveřejnil finský statistický úřad. Ve druhém čtvrtletí se hrubý domácí produkt ve srovnání s předchozími třemi měsíci zvýšil o 0,2 procenta místo původně uváděného poklesu o 0,4 procenta.

    celý článek »

    Skylake od Intelu přichází - je to evoluce nebo revoluce?

    Intel představil dlouho očekávané procesory šesté generace na veletrhu IFA 2015 s označením architektury Skylake. Jsou tak další generací technologie Intelu po architekturách Haswell, které přínesly výrazné zrychlení výpočetního výkonu a následně Broadwell, které jsou prakticky stejně výkonné jako Haswell, ale Intel u nich zapracoval na řízení energie a snížení spotřeby.

    celý článek »

    Luxusní online retail: Odchod Massenet z Net-a-Porter možná usnadní integraci s Yoox

    Ve čtvrtek bylo dokončeno „dokonalé“ spojení dvou online luxusních maloobchodníků Yoox a Net-a-Porter. Jedinou vadou na kráse včerejší finalizace fúze, jejímž výsledkem je největší online luxusní retailer na trhu s tržní kapitalizací přes 2 miliardy liber, bylo náhlé oznámení odchodu zakladatelky portálu Net-a-Porter Natalie Massenet jen hodiny před uzavřením transakce.

    celý článek »

    Project Syndicate: Portoriko v krizi

    Portoriko by mělo být klenotem Karibiku. Není. Cestovní ruch už desítky let stagnuje, přestože do jiných karibských destinací se turisté hrnou. Evropské firmy podnikající v Severní a Jižní Americe umísťují svá sídla v Miami, v Panama City i jinde, ale téměř žádná si nevybere Portoriko.

    celý článek »

    Evropa po včerejším růstu ztrácí, DAX -2 %

    Západoevropské akciové indexy korigují včerejší výrazné zisky, když dnes oslabují o více než procento a směřují tak k týdenní ztrátě. Nervozita pramení z výsledku amerických makrodat, konkrétně odpoledních čísel z trhu práce, které by mohly naznačit načasování zvýšení úrokových sazeb ze strany Fedu.

    celý článek »

    Kocherlakota (Mn Fed) je silně proti růstu dolarových sazeb

    Guvernér Minneapolis Fedu Narayana Kocherlakota zopakoval opětovně svůj odpor vůči zářijovému či letošnímu růstu dolarových sazeb. Podle jeho mínění by zásah do sazeb v tomto kalendářním roce byl neadekvátní, protože by ve finále přenesl další zpoždění...

    celý článek »

    Komentáře ke mzdám - nejsilnější růst od 4Q09

    Průměrná nominální mzda v české ekonomice si v letošním druhém čtvrtletí připsala nejsilnější meziroční nárůst od závěrečného čtvrtletí roku 2009. Vzhledem k nízké inflaci to znamená, že velmi svižně rostla také reálná mzda.

    celý článek »

    Růst mezd v české ekonomice mírně zrychluje

    Zatímco ještě v prvním čtvrtletí se reálné mzdy v celém hospodářství zvýšily jen o 2,2 %, ve druhém kvartále, kdy ekonomika dosáhla nejsilnějšího růstu za posledních zhruba osm let, se tempo růstu reálných mezd zvýšilo na 2,7 %.

    celý článek »

    Růst mezd v české ekonomice mírně zrychluje

    Zatímco ještě v prvním čtvrtletí se reálné mzdy v celém hospodářství zvýšily jen o 2,2 %, ve druhém kvartále, kdy ekonomika dosáhla nejsilnějšího růstu za posledních zhruba osm let, se tempo růstu reálných mezd zvýšilo na 2,7 %.

    celý článek »

    Firmy soutěží o zaměstnance, zvyšují mzdy

    Průměrná nominální měsíční mzda ve druhém čtvrtletí vzrostla o 3,4 %, nejrychleji od konce roku 2009. Po očištění o vliv cenového růstu se mzdy českých pracovníků meziročně zvýšily o 2,7 %, což výrazně překonává odhady trhu ve výši 2,0 % i...

    celý článek »

    Holubičí tón ECB nahrává dolaru

    Euro vůči dolaru včera ztratilo téměř jedno procento, když oslabilo na 1,11 USD/EUR. Za propadem stálo zasedání Evropské centrální banky a především vystoupení jejího prezidenta Draghiho, které se neslo ve výrazně holubičím tónu.

    celý článek »

    ČR - průměrná mzda ve 2Q15 rostla o 3,4% na 26 287 Kč

    Ve 2. čtvrtletí 2015 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 3,4 %, reálně se zvýšila o 2,7 %. Medián mezd činil 22 230 Kč. Ve 2. čtvrtletí 2015..

    celý článek »

    ČEZ neplánovaně odstavil 1. blok JETE

    ČEZ včera odstavil první blok jaderné elektrárny Temelín. Délka neplánované odstávky není známa. Zprávu považujeme za neutrální. Ale připomínáme, že pokud by trvala delší dobu, mělo by to negativní vliv na hospodaření ČEZu.

    celý článek »

    Americký dolar stále posiluje

    Na měnovém páru s kanadským dolarem si americký dolar upevnil svou pozici nad dlouhodobým maximem na úrovni 1,3065, která se utvořila na konci roku 2008. Tenkrát se však kurz páru odrazil a střemhlav padal následující roky až ke svému dnu na přelomu let..

    celý článek »

    Pražská burza by měla ráno stagnovat

    Pražská burza včera skončila v zelených číslech. Index PX získal 0,95%. Elektrárenská společnost ČEZ se většinu dne obchodovala nad hranicí 550 Kč. Akcie zavřela +1,43 % na ceně 553 Kč.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 4.9.2015

    Draghi poslal euro pod suporty Euro včera zaznamenalo rázny pokles. Dôvodom bola tlačová koneferencia ECB s Draghim. Už vo svojom prvom momente poskytla dôvod na pokles eura. ECB totiž zvýšila limity na to, akú veľkú časť jednej emisie môže ECB...

    celý článek »

    Akcie výrobců větrných turbín letí vzhůru

    Akcie evropských výrobců větrných turbín se stávají největším hitem na trzích. Může za to nárůst objednávek a zdárné snižování výrobních nákladů. Největší výrobce větrných turbín, společnost Vestas, minulou středu zveřejnil své pololetní výsledky....

    celý článek »

    Akcie výrobců větrných turbín letí vzhůru

    Akcie evropských výrobců větrných turbín se stávají největším hitem na trzích. Může za to nárůst objednávek a zdárné snižování výrobních nákladů. Největší výrobce větrných turbín, společnost Vestas, minulou středu zveřejnil své pololetní výsledky....

    celý článek »

    AMSP ČR: Díky reexportům roste naše závislost na Číně

    Se vzrůstajícími problémy čínského hospodářství předkládá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Analýzu dopadů čínské krize na naše podnikatele. Poprvé se přitom uvažuje náš obchodní vztah s druhou největší ekonomikou světa i v...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.03.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.3.Změna28.3. Americký dolar USD 1 23.4080 +0.02%23.4130...

    celý článek »

    Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné využití v prospěch Ukrajiny je etické, otevírá ale Pandořinu skříňku. USA by si neměly zahrávat s výlučnou pozicí dolaru

    Spojené státy skrze mezinárodní platební systém, který je založen na americkém dolaru, byly v roce 2022 schopné zmrazit velkou část devizových rezerv Ruska v objemu několika set miliard dolarů. Více než dva roky poté válka na Ukrajině, jejíž zahájení...

    celý článek »

    HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING)

    13:30 GMT, Kanada – údaje o HDP za leden: HDP: skutečný 0,6 % meziměsíčně; prognóza 0,4 % MoM; předchozí -0,1 % MoM; Průměrný týdenní výdělek: předchozí 3,77 % meziročně; Kanadský HDP zaznamenal výrazný nárůst, z velké části díky 6,0% nárůstu

    celý článek »

    SPA35 v březnu roste

    Index IBEX 35 (SPA35) je v březnu největším ziskem mezi hlavními srovnávacími indexy západoevropských akciových trhů, když překonal italský FTSE MIB (ITA40). Výnosnost pro jednotlivé indexy akciového trhu. Zdroj: Bloomberg Financial LP Banky,

    celý článek »

    EURUSD klesá na pětitýdenní minimum

    Výprodej na EURUSD pokračuje. Hlavnímu měnovému páru se zhruba před třemi týdny nepodařilo prorazit nad zónu odporu pohybující se pod oblastí 1,10 a od té doby se stahuje zpět. Pár dnes prorazil pod hranici 1,08 a klesl na nejnižší úroveň za

    celý článek »

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. (video)

    Padělky na českém trhu. Jen loni celníci zadrželi přes 328 tisíc kusů zboží, u kterého měli podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Hodnota by v ceně originálů dosáhla téměř půl miliardy korun. I letos už kontroly odhalily velké množství...

    celý článek »

    Co se právě děje na stavbě D35 Hořice-Sadová?

    Stavba D35 Hořice – Sadová Na stavbě dálničního úseku D35 Hořice-Sadová, který byl slavnostně zahájen 7.listopadu loňského roku, probíhala během zimního období hlavně příprava stavby, tzn. odvoz ornice, příprava staveniště, kácení, instalace

    celý článek »

    Příští týden bude obchodování kromě USA ještě ovlivněno pondělními velikonočně zavřenými trhy, začátek nového měsíce a kvartálu bude zajímavý především makrodaty

    Poslední březnový týden se obešel bez výraznějších událostí. Současně byl pro většinu západních trhů zkrácený o svátek Velký pátek. Investoři sledovali průběžná makroekonomická data, která však neměla výraznější dopad na změnu dosavadního trendu.

    celý článek »

    🟡 Zlato blízko historických maxim

    Zlato je dnes zpět nad 2200 USD za unci a je asi 17 USD od historických maxim stanovených 20. března. Pokud by však cena uzavřela na současné ceně 2205 USD, šlo by o nejvyšší uzavření v historii. Zároveň je třeba připomenout, že obchodování tento týden...

    celý článek »