• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 9. 9. 2015

    Středu zahajovaly trhy podobně jako předešlý den, tedy skokovým úvodním růstem, v reakci na další ohlášené stimulační kroky v Číně a tentokrát i v Japonsku, kde index Nikkei posílil téměř o 8 %.

    celý článek »

    Summary: Ryanair

    Nízkonákladový letecký přepravce Ryanair dnes posunul o 25 % vzhůru svůj výhled pro zisk letošního roku. Cílené pásmo tak aktuálně dosahuje 1,175 – 1,225 mld.

    celý článek »

    Ani středa nepřinesla na pražské burze větší pohyby

    Pražská burza dnes opět skončila v zelených číslech při klidném průběhu s nízkýmí objemy obchodů. Index PX získal 0,79 %. Německý DAX roste o 0,50 %, Euro Stoxx 50 připisuje 1,40 %, polský WIG20 přidává 0,60 % a maďarský BUX prozatím +0,70 %.

    celý článek »

    Na akciových trzích dnes zůstala dobrá nálada

    Hlavní akciové indexy dnes navázaly na včerejší růst . Dobrou náladu podpořilo již noční obchodování na asijských trzích, které přineslo přibližně 7% skok japonských indexů mimo jiné v reakci na návrh snížení podnikových daní.

    celý článek »

    Nekupujte za 15 to, co má hodnotu 10! (II.část)

    Minule jsme si řekli, jaký je rozdíl mezi cenou a hodnotou firmy. Víme, co z toho plyne pro tzv. „value“ investory . Jako investoři si dáváme velký pozor na nákupní cenu našich akcií. V minulém článku jsem slíbil, že ukážu ještě jeden faktor.

    celý článek »

    Jak se vyhnout ekonomické obludnosti

    Před několika dny jsem po delším čase opět slyšel úvahy o tom, jak ekonomika nemůže neustále růst. Logika „nemožného“ nekonečného růstu byla demonstrována na dítěti: To také roste, zprvu dokonce velmi rychle, ale po čase se jeho růst zastaví.

    celý článek »

    Dočkáme se bitvy - Netflix vs. Apple?

    Netflix, který byl zatím opravdovým králem streamovaného obsahu, nyní bude čelit konkurenci, kterou poprvé musí brát smrtelně vážně. Je to totiž společnost, která je v podstatě modlou pro řadu lidí.

    celý článek »

    Ceny v Česku v srpnu podruhé v řadě klesly

    Kurz české koruny nevybočil z mantinelů nastíněných v předchozích dnech, když se obchodoval v rámci třech haléřů okolo úrovně 27,05 CZK/EUR. Vývoj kurzu domácí měny v posledních měsících nereaguje na zveřejněné makroekonomické statistiky.

    celý článek »

    Jak obchodovat motorkářské společnosti

    Dnes se podíváme na dvě společnosti, které lze obchodovat na burze a jejich hlavní zaměření je výroba motorek a motorů. Obě z nich najdeme na burze NYSE. Sektor rekreačních vozidel, kam motorky patří, je velmi zajímavý a slibuje rozumnou stabilitu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 09.09.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.9.Změna9.9. Americký dolar USD 1 24.2310 +0.25%24.2920...

    celý článek »

    Technická analýza - Index DAX

    Index DAX 30 zahrnuje 30 nejvýznamnějších německých společností, jejichž akcie se veřejně obchodují. Preferovaný scénář: LONG s cílem u 10750b.Alternativní scénář: SHORT s cílem u 10000b.

    celý článek »

    ECB: Statement zo zasadnutia 3.9.2015

    Na základe pravidelnej ekonomickej a menovej analýzy a v súlade so signalizáciou budúceho nastavenia menovej politiky sa dnes Rada guvernérov rozhodla ponechať kľúčové úrokové sadzby ECB na nezmenenej úrovni. Program nákupu aktív prebieha naďalej...

    celý článek »

    Intenzivní kurz v Česku, anebo raději v zahraničí?

    Ano, o zahraničních kurzech zde již článek od nás byl. Psal jsem, proč je dobré za jazykem vyjet do zahraničí, jak to udělat atd. To, že je člověk v zahraničí obklopen cizím jazykem je bezesporu výhoda, ovšem hodně lidí se ptá, v čem může být opravdu...

    celý článek »

    Pozitivní sentiment z Asie doléhá na jen a dluhopisy

    Asijské akciové trhy se tentokrát nestávají pro zbytek světa zátěží, ale naopak impulsem k silnému růstu. V čele stojí japonská burza, která vystřelila vzhůru, když se sešlo nahrazování včerejších ztrát, očekávání nižších firemních daní a prohlášení jednoho ze zástupců BoJ, že nelze vyloučit pokles sazeb.

    celý článek »

    Pět pravidel Warrena Buffetta

    Autor: Ondřej Symerský Buffetův 50.ročník akcionářského dopisu Berkshire Hathaway obsahoval technické diskuse o pojišťovnictví a dalších podnicích, které Berkshire vlastní, ale jako obvykle tento dopis obsahoval ještě některé důležité ponaučení pro...

    celý článek »

    V Japonsku propukla hotová akciová mánie!

    Rally na globálních akciových trzích po krátké přestávce pokračuje, když k pozitivnímu sentimentu přispívá situace v Japonsku. Vláda premiéra Abeho totiž oznámila, že plánuje snížit korporátní daně o 3,3 % během následujících dvou let.

    celý článek »

    Potraviny táhnou inflaci dále dolů

    Index spotřebitelských cen v srpnu klesnul o očekávané 0,2 % a meziroční inflace tak zpomalila na 0,3 %. Dynamika spotřebitelských cen se již výrazně odchyluje od poslední prognózy ČNB, která pro srpen očekávala inflaci na 0,7 % y/y.

    celý článek »

    Nebojte se půjčit si peníze

    Nebojte se peněz. Obavy, že je nebudete mít ve chvíli, kdy je budete potřebovat, jsou liché. Vždy je možné mít peníze po ruce. Pokud vám krátkodobě vypadne příjem, není to žádný důvod k tragédii. Vždy se dá najít vhodné řešení.

    celý článek »

    Česká inflace opět na ústupu

    Podle očekávání v české ekonomice znovu začaly mizet inflační tlaky. Meziroční inflace v srpnu poklesla z předchozích 0,5 % na 0,3 % a znovu se tak vzdálila inflační prognóze centrální banky.

    celý článek »

    Na co si dát pozor při výběru silničního dopravce

    Hledáte novou přepravní společnost ? Obchodujete se zahraničními firmami? Poradíme vám, jak vybrat správného partnera pro mezinárodní dopravu. Klíčová je spolehlivost Průzkumy dopravců ukazují, že zákazníci řadí spolehlivost společně s cenou mezi...

    celý článek »

    Praha se sveze na optimistické vlně

    Pražská burza včera skončila v zelených číslech při velmi klidném průběhu s opět minimálními objemy. Index PX získal 0,91 %. Elektrárenská společnost ČEZ se obchodovala kolem hodnoty 538 Kč, tato hranice byla celý den podporována, naopak okolo 540 Kč byl vidět silnější prodejní tlak.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza skončila v zelených číslech při velmi klidném průběhu s opět minimálními objemy. Index PX získal 0,91 %. Elektrárenská společnost ČEZ se obchodovala kolem hodnoty 538 Kč, tato hranice byla celý den podporována, naopak okolo 540 Kč byl vidět silnější prodejní tlak.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 9.9.2015

    Risk-on a rast eura Deň voľna americkým akciovým obchodníkom prospel. Akciové indexy na Wall Street zaznamenali silné zisky. Špekulácie o tom, že Fed v septembri nezvýši úrokové sadzby, ako aj rast čínskych akcií, pomohol sentimentu risk-on....

    celý článek »

    Pět nejohroženějších profesí v USA

    Míra nezaměstnanosti v USA je nejnižší od roku 2008, každý měsíc zde vznikají statisíce pracovních míst. D roku 2022 má podle amerického Úřadu pro statistiku práce (BLS) vzrůst celková zaměstnanost o více než 10 %. Přesto se najdou profese, jimž do..

    celý článek »

    Zemanovy východní námluvy, část první: Čína

    Český prezident Miloš Zeman se vrátil ze své pětidenní návštěvy Číny. Snáší se na něj kritika, ale i potlesk. Prý tam mimo jiné dohodl investice v České republice za deset miliard korun. Jak na tom vlastně čínská ekonomika je? Jedná se o...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »