• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 17. 9. 2015

    Investoři se dnes dočkali zasedání FEDu a jeho závěrů. Indexy v první polovině dne vykazovaly jen velmi líné a nevýrazné pohyby, v druhé polovině pak znatelně ožily, po zveřejnění závěrů FEDu hlavní indexy přidávaly více než půl procenta, nicméně tento...

    celý článek »

    Místo zlata kupujte Fiskars

    Velmi malá společnost, obchodovaná v zemi zimy a depresí, na trhu, který je mimo zájem většiny investorů, s akcií, která je za poslední čtyři roky cca na nule.

    celý článek »

    Místo zlata kupujte Fiskars

    Velmi malá společnost, obchodovaná v zemi zimy a depresí, na trhu, který je mimo zájem většiny investorů, s akcií, která je za poslední čtyři roky cca na nule.

    celý článek »

    Evropa zakončila před Fedem nerozhodně, RWE +9 %

    Evropské akciové indexy dnes několikrát změnily svůj směr a zakončily obchodování nerozhodně. Nervozita na trzích pramení z nejasného výsledku zasedání amerického Fedu, který by měl ve 20:00 zveřejnit, zda přistoupí již teď ke zvýšení úrokových sazeb.

    celý článek »

    Sumár dňa: 17.9.2015

    Dnešná situácia na trhu by sa dala označiť ako ticho pred búrkou. Na FX ako aj akciovom trhu sme mohli do značnej miery sledovať neistotu zo strany obchodníkov, ktorí vyčkávajú čo prinesie dnešné zasadnutie FOMC. Večer o 20:00 sa totižto dozvieme,...

    celý článek »

    Summary: Altice, Oracle (DIP)

    Evropa:Altice dnes odsouhlasil akvizici americké Cablevision. Finální cena (zahrnující dluh) dosáhne 17,7 mld. USD. Francouzská společnost si tak spravila chuť po neúspěchu se svou nabídkou na převzetí Bouygues Telecom.

    celý článek »

    Klid před bouří na akciových trzích

    Dnešek se nese ve znamení vyčkávání na zasedání americké centrální banky. Ta rozhodne po zavření evropských trhů o zvýšení či nezvýšení úrokových sazeb. Není tak divu, že index 600 evropských firem dnes kolísá okolo své včerejší zavírací úrovně.

    celý článek »

    Proč Evropané nemají moc Teslu rádi?

    Je to poměrně jednoduchý rébus. Tesla ač se nezdá tak je velkým autem a to nemusí prostě vyhovovat všem. Na trhu v Norsku, který je asi největším na evropském kontinentu, je nejoblíbenějším vozem Golf od Volkswagenu, takže určitě velikost hraje roli při rozhodování.

    celý článek »

    AK nebude lift-off dnes, tak bude až...

    V našej analýze, či je čas na zvyšovanie sadzieb sme si spoločne určili a porovnali makroekonomické dáta z roku 2004 (kedy začal posledný cyklus utesňovania) a súčasné výsledky. Z výsledkov nám vyplynulo, že hlavným rizikom pre nezvyšovanie sadzieb..

    celý článek »

    Zvýšení sazeb v USA může do hry vrátit býky

    Zdá se, že finanční trhy jsou na růst úrokových sazeb v USA připravenější než minulý týden. Ve finanční televizi CNBC to před blížícím se zasedáním měnového výboru Fedu prohlásil dlouhodobý býk a profesor na univerzitě Wharton Jeremy Siegel, který věří,..

    celý článek »

    US - nově započatá výstavba v srpnu klesla o 3%

    Nově započatá výstavba v USA v srpnu poklesla o 3% na 1,13 miliónu jednotek v ročním vyjádření oproti trhem očekávanému poklesu směrem k 1,16 miliónu jednotek.Červencová data byla sestupně revidována na pokles o 4,1% na 1,16 miliónu jednotek v ročním...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 17.09.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.9.Změna17.9. Americký dolar USD 1 24.0960 -0.53%23.9670...

    celý článek »

    Švýcarsko zlepšilo odhad letošního růstu ekonomiky

    Švýcarská vláda dnes zlepšila odhad letošního růstu tamní ekonomiky na 0,9 procenta z dříve předpokládaných 0,8 procenta. Upozornila však, že klíčovou podmínkou pro příznivý hospodářský vývoj ve Švýcarsku je pokračující oživení ekonomiky eurozóny.

    celý článek »

    USA: Stavby domů, Index Philadelphie, Rozhodnutí Fedu

    14.30 SEČ - USA: Zahájení staveb domů (08 2015) 14.30 SEČ - USA: Povolení staveb domů (08 2015) Očekávání: 1 170 000 Očekávání: 1 160 000 Předchozí: 1 206 000 Předchozí: 1 130 000 Celkově trh domů pokračuje v decentním růstu, který příznivě působí...

    celý článek »

    Analýza GBP/NZD, EUR/GBP a GBP/AUD

    GBP/NZD: Měnový pár GBP/NZD se na 4hodinovém grafu obchoduje v rostoucím trendovém kanálu. Cena se nyní odrazila od spodní linie kanálu, která koresponduje s klouzavým průměrem SMA 100 a mohla by opět zamířit k horní linii tohoto kanálu....

    celý článek »

    ČEZ odstaví 2. a 3. blok JEDU

    Druhý a třetí blok elektrárny Dukovany budou dnes a zítra postupně odpojeny od přenosové sítě. Odborníci zde zkontrolují svary potrubí. Elektrárna si totiž chce ověřit výsledky testů z předchozích odstávek.

    celý článek »

    Volby v Řecku: plebiscit pro... nebo proti Tsiprasovi

    Autor: Christopher Dembik, ekonom Saxo Bank Volby do řeckého zákonodárného sboru, které se mají konat 20. září, jsou symbolické hned dvěma věcmi. Od listopadu 1920 to bude vůbec poprvé, kdy nebude kandidovat člen rodiny Papandreu. Strana Kinima...

    celý článek »

    Akvarijní svět si zamilujete

    Akvarijní rybičky jsou poměrně nenároční domácí mazlíčci. Pokud váš prcek doma kňourá, že by chtěl nějaké zvířátko, pořiďte mu rybičky. Ty jsou totiž prakticky bez práce, a díky akvárku prokoukne i váš interiér.

    celý článek »

    Oracle zveřejnil výsledky

    Konkurenční Oracle dnes zveřejnil výsledky, které byly negativně poznamenány především slabším než očekávaným výhledem. Z pohledu SAP v komentářích výsledku Oracle zazněla zmínka o dalším poklesu v nových licencích.

    celý článek »

    ETF : Objem neznamená likviditu

    Proces tvorby činí všechny ETF likvidní, bez ohledu na výši objemu obchodování. Při hodnocení potenciálních investic do ETF je jedním z prvních ukazatelů, na který se mnozí investiční poradci zaměřují, průměrný denní objem obchodů konkrétního fondu.

    celý článek »

    Evropský operátor Altice koupí americkou Cablevision

    Evropská telekomunikační společnost Altice převezme za 17,7 miliardy dolarů amerického provozovatele kabelové televize Cablevision Systems. Sloučené skupině bude patřit čtvrtá příčka na trhu s kabelovou televizí ve Spojených státech, uvedly zahraniční agentury.

    celý článek »

    CME bude pokračovat v restrukturalizaci

    Zástupci CME včera pro Reuters uvedli, že budou pokračovat v restrukturalizaci společnosti, do které patří i odprodej neklíčových aktiv. Do konce roku údajně například prodají kina v Rumunsku.

    celý článek »

    Kofola zvažuje vstup na BCPP

    Kofola (výrobce nealkoholických nápojů) stěhuje své sídlo z Polska do Česká republiky. Sídlo bude v Ostravě a aktivity stávající Kofola S.A. se přesunou do Kofola ČeskoSlovensko. Kofola S.A.

    celý článek »

    Klid před bouří v Praze

    Pražská burza na průměrném objemu 691 mil. korun ve středu přidala 0,1 % na 1002,3 bodů. Index zůstal daleko za zisky západoevropských burz, které si připisovaly i přes jedno procento.

    celý článek »

    FED by měl dnes zvednout sazby

    V průběhu včerejšího obchodování se euro vůči dolaru pohybovalo mezi hodnotami na 1,13 - 1,12 USD/EUR. Včerejší obchodování bylo relativně klidné, takže ani včera zveřejněná inflační data v USA či finální číslo inflace za eurozónu neměla na...

    celý článek »

    ČEZ: Kupovat, prodávat, nebo držet?

    ČEZ patří na pražské burze dlouhodobě mezi nejoblíbenější tituly. Investory v posledních letech zajímá především dividenda, a právě na tu se před kamerami Investičního webu zaměřili Martin Novák (finanční ředitel ČEZ), Michal Šnobr (soukromý investor a...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 17.9.2015

    Eurodolár na inflačnej hojdačke Obchodovanie na páre EURUSD bolo včera ako na hojdačke. Opäť sme videli širšie obchodné pásmo. Po dvoch dňoch poklesov v boji o neho zvíťazili býci. Euro najskôr včera klesalo po zverejnení nižšej augustovej inflácie..

    celý článek »

    40 procent Čechů nikdy nezměnilo banku. Z lenosti.

    Banku už někdy změnilo 60 % Čechů. Dalších 10 % se na to chystá. Při výběru nové banky je zajímají hlavně poplatky a funkční internetové bankovnictví. V průzkumu mezi 1200 respondenty to zjistil portál Ušetřeno.cz. Průzkum, který zjišťoval, jak a s.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »