• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 10. 2015

    Trhy dnes v první polovině obchodování spíše hledaly směr. Za nízkých objemů se v závěru dne uchýlily níže a index SPX odepisoval tři čtvrtě procenta. K negativnímu sentimentu přispěla slabá makrodata z Evropy a také korekce ceny ropy i další pokles...

    celý článek »

    Magna jako sázka na automobilovou revoluci?

    Společnost Magna je „jedním z největších dodavatelů dílů pro automobilový průmysl celosvětově. V současné době zaměstnává Magna ve 229 výrobních závodech a 62 vývojových centrech více než 110 tisíc zaměstnanců ve 26 zemích světa“.

    celý článek »

    Magna jako sázka na automobilovou revoluci?

    Společnost Magna je „jedním z největších dodavatelů dílů pro automobilový průmysl celosvětově. V současné době zaměstnává Magna ve 229 výrobních závodech a 62 vývojových centrech více než 110 tisíc zaměstnanců ve 26 zemích světa“.

    celý článek »

    Sumár dňa: 13.10.2015

    Počas dnešného obchodného dňa prevládala na trhu negatívna nálada. Ešte počas noci ju odštartovala Čína, kde boli zverejnené dáta čínskej obchodnej bilancie za mesiac september. Výsledok bol síce pozitívny a Čína počas minulého mesiaca dosiahla...

    celý článek »

    Souhrn 13.10. - Evropa zatáhla za brzdu a výrazněji korigovala, jen stimulace centrbank asi nebude stačit, ropa silně volatilní, Erste a Pegas pod 800, silná korekce ČEZ

    Pražská burza dnes při výrazně podprůměrné likviditě výrazněji korigovala po zahraničním vzoru. Evropské akciové trhy v průběhu dneška výrazněji korigovaly předchozí růst. Hlavním důvodem byl negativní vliv makroekonomických zpráv z Číny, Německa a...

    celý článek »

    Akciové burzy potápějí horší čínské importy

    Obchodování na evropských akciových trzích navázalo na vývoj v Asii, kde burzy padaly po zprávě o hlubším meziročním poklesu čínských importů, které opět vyvolaly obavy ohledně stavu druhé největší světové ekonomiky.

    celý článek »

    Obchodní dohoda TPP: USA jsou zpátky ve hře

    Autor: Christopher Dembik, ekonom Saxo Bank Na několik posledních let se bude vzpomínat jako na období, kdy Spojené státy dočasně ztratily svoji pozici garanta globálního ekonomického systému. Země nebyla schopna provést reformu mezinárodního...

    celý článek »

    Monetární politika ve slepé uličce

    Christopher Dembik, ekonom, Saxo Bank Zářijové status quo Federálního rezervního systému (Fed) potvrdilo, jak obtížné je pro centrální banky ukončit nouzová opatření, která zavedly v reakci na krizi roku 2007. Váhání předsedkyně Fed Janet Yellenové..

    celý článek »

    Evropské a americké akcie pod lupou TA

    S&P 500 1 957 20denní klouzavý průměr, 1 993 50denní klouzavý průměr, 2 062 200denní klouzavý průměr. Indexu se v uplynulém týdnu poprvé od srpna podařilo uzavřít nad psychologicky důležitou hladinou 2 000 bodů. MACD je pozitivní a roste.

    celý článek »

    Regionálním měnám se v úterý nedařilo

    Všechny regionální měny během úterního obchodování vůči euru ztrácely. Tentokrát nebyla výjimkou ani česká koruna, která oslabila o necelé 0,1 % na 27,13 CZK/EUR. Ostatní regionální měny dopadly o něco hůře, když maďarský forint ztratil 0,5 % (na...

    celý článek »

    O aktiva Vattenfallu se zajímá i ČEZ

    Společnost ČEZ dnes odeslala vyjádření zájmu o koupi německých aktiv švédské společnosti Vattenfall. Nabízená aktiva představují zajímavou příležitost k rozšíření podnikání ČEZ s řadou synergických efektů.

    celý článek »

    5 věcí, které jste (ne)věděli o penzijku

    Od května 2015 platí, že obrysy důchodové reformy, tedy hlavně zavedení třech pilířů, jsou zrušením druhého důchodového pilíře, pryč. Soukromé spoření na penzi, se včetně příspěvku státu (tři procenta hrubé mzdy) musí vrátit účastníkům zpátky.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 13.10.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.10.Změna13.10. Americký dolar USD 1 23.8340 +0.07%23.8530...

    celý článek »

    VW sníží investiční výdaje o 1 mld. EUR

    Německý VW oznámil,. že kvůli probíhající kauze klamavých TDi motorů sníží nadále své investiční výdaje ročně o cca 1 mld. EUR a uspíší plán na další redukce.VW také oznámil, že kvůli kauze maximálně uspíší přechod na jinou technologii v rámci boje proti.

    celý článek »

    Co čekat od zlata ve zbytku roku?

    Cena zlata se v průběhu léta pohybovala na velmi nízkých úrovních, v posledních týdnech ale jeví známky možné budoucí rally. Názory na příští vývoj ceny žlutého kovu se nicméně, jako tradičně, různí.

    celý článek »

    PKN Orlen kupuje dva severoamerické těžaře za 300 mil. USD

    Největší polská rafinerská společnost PKN Orlen podala nabídky na převzetí dvou severoamerických těžařských firem. Za kanadskou Kicking Horse Energy a americkou FX Energy nabízí zaplatit celkem více než 300 milionů dolarů, uvedla dnes společnost, která je majitelem českého Unipetrolu.

    celý článek »

    Ropa: trh klepe na klíčovou bránu 46,0 46,6

    Technický pohled: Listopadový futures kontrakt ropy WTI dnes klesá 0,6 % d/d na 47,1. Trh minulý týden vykázal střednědobě a možná i dlouhodobě velmi povzbudivý signál, když dokázal prorazit podzimní konsolidační trojúhelník v místě 46,0 a vrátit se.

    celý článek »

    Soudržnost eurozóny je v ohrožení

    V celé měnové unii již od roku 2001 trvale klesají očekávání ohledně míry budoucího ekonomického růstu. Zatímco v roce 2001 očekávali prognostici, že země EMU porostou do roku 2006 průměrným tempem 2,7 %, dnes se pro periodu následujících pěti let...

    celý článek »

    Že by nejlepší čtvrtletí pro Goldman Sachs?

    Autor: Bc. Michal Kucián V průběhu tohoto týdne oznámí své výsledky z třetího čtvrtletí pět největších bank USA. Úspěchy svého hospodaření tak představí Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase a Wells Fargo.

    celý článek »

    UK - inflace v září nečekaně poklesla do minusu

    Index spotřebitelských cen ve Velké Británii v září vykázal pokles o 0,1% oproti srpnové stagnaci. Zářijový pokles do červeného byl druhým v tomto roce.Za poklesem cen stál především pokles cen PHM a nejmenší růst cen oblečení a obuvi za posledních 7 let.

    celý článek »

    Boeing sestřelila nad Ukrajinou raketa Buk

    Nizozemští vyšetřovatelé dospěli podle tamního tisku k závěru, že malajsijský boeing MH17 sestřelila loni nad Ukrajinou raketa Buk. Souběžná zpráva ruské zbrojovky Almaz-Antej vyznívá jinak, šéf koncernu ale na dnešní tiskové konferenci žádné další pod...

    celý článek »

    Boeing sestřelila nad Ukrajinou raketa Buk

    Nizozemští vyšetřovatelé dospěli podle tamního tisku k závěru, že malajsijský boeing MH17 sestřelila loni nad Ukrajinou raketa Buk. Souběžná zpráva ruské zbrojovky Almaz-Antej vyznívá jinak, šéf koncernu ale na dnešní tiskové konferenci žádné další podrobnosti podle agentury AP neuvedl.

    celý článek »

    Eurodolar ráno roste nad 1,1400

    Ranní data z Číny byla smíšená, ale trhy ukazují spíše zklamání. Důvodem je strmý propad dovozu, na kterém se podílely jednak nižší ceny komodit, ale také slabší domácí poptávka.

    celý článek »

    Německo: Index ZEW v říjnu opět propadl?

    11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (10 2015) Očekávání: 6,0 Předchozí: 12,1 Index v září prudce klesl na rozdíl od jiných předstihových ukazatelů ek. aktivity eurozóny - pod svůj dlouhodobý průměr 24,9. Institut ZEW k datům uvedl:.

    celý článek »

    Technická analýza cen akcií ČEZ a Komerční banky

    ČEZ 503 20denní klouzavý průměr, 536 50denní klouzavý průměr, 589 200denní klouzavý průměr. Titul se poprvé od konce července vrátil nad 20denní klouzavý průměr. MACD vydala nákupní signál. Objemy obchodů se zvýšily. RSI vyskočil k hranici 50 bodů.

    celý článek »

    ETF: Dividendově orientované strategie

    Na trhu existuje celá řada dividendových ETF fondů, ujistěte se, že již jsou na trhu delší dobu a podrobně si přečtěte jejich podmínky. Mnozí investoři přijali ETF jako účinný nástroj k provádění dividendově orientované strategie investování.

    celý článek »

    Koná se konference – 25 let Programu Teplice

    13. října 2015 Ve čtvrtek 22. října proběhne konference 25 let Programu Teplice. Přední čeští odborníci na oblast životního prostředí se budou zabývat vlivem znečištěného ovzduší v severních Čechách na zdravotní stav tamních obyvatel. Akce začne v...

    celý článek »

    S&P snižuje rating VW o 1 stupeň s negativním výhledem

    Agentura S&P snížila rating automobilky Volkswagen z A na A- a má nadále negativní výhled. Uvedla, že v závislosti na vývoj situace okolo podvodů s emisními limity může snížit rating o další dva stupně, tj. až na BBB-, poslední v investičním pásmu.

    celý článek »

    Výsledky SAP za 3Q překonaly odhady

    SAP dnes zveřejnil neauditovaná čísla za 3Q15 dle lokálních účetních standardů (ne-IFRS), která překonala očekávání s tržbami 4,99 vs. oček. 4,93 mld. EUR a čistým ziskem 1,62 vs. oček. 1,53 mld. EUR. Společnost zároveň potvrdila výhledy na celý rok.

    celý článek »

    První zlatá indická mince - jak si povede?

    Nízká cena zlata představuje pro mnoho lidí velmi atraktivní možnost investování. Není tomu jinak ani v Indii, která je považována za největšího spotřebitele zlatých šperků na světě. Důsledkem tohoto ohromného zájmu je...

    celý článek »

    Rozbřesk - Devalvace jüanu přinesla Číně rekordní obchodní přebytek. A dovozy padají…

    Na prahu naplno se rozjíždějící výsledkové sezóny dostaly trhy další informační potravu z Číny v podobě dat ze zahraničního obchodu. Ať už si o čínských statistikách myslíme cokoliv, tak vysílají jasný vzkaz - zatímco dovozy v září dále padaly úctyhodným tempem (v dolarových cenách meziročně o pětinu), tak propad vývozů se začíná stabilizovat.

    celý článek »

    ČEZ v hledáčku investorů

    Pražský burzovní parket si včera připsal další růstovou seanci, která však jde na vrub praktickou pouze jednomu titulu, energetice ČEZ. Hlavní tuzemský akciový index posílil o 0,82 procenta na hodnotu 989,25 bodů.

    celý článek »

    INVESTICE NEBO BEZPEČNÝ PŘÍSTAV ?

    Zlato bude pravděpodobně vždy vnímáno jako bezpečný přístav, pokud se na něj ale chceme dívat pouze z úhlu výhodnosti dané investice, tak musíme právě jako jednu z hlavních výhod vnímat jeho bezpečí v uchovatelné hodnotě.

    celý článek »

    Německý ZEW index si pohorší

    Začátek týdne byl na trhu eura s dolarem poklidný. Ve Spojených státech se slavil Kolumbův den a na trhu tak bylo přítomno méně investorů. Nové údaje jsme zaznamenali pouze v Číně, kde zářijová data příznivě překvapila lepší dynamikou exportů.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 13.10.2015

    Sviatočné obchodovanie Včerajšie obchodovanie na páre EURUSD bolo pokojné. Prázdny makroekonomický kalendár nepodporoval výraznejšie pohyby a tiež aj sviatok v US pomohol nižšej likvidite a tým aj menším pohybom. Akciový trh bol síce otvorený, no...

    celý článek »

    Sociální bydlení ve Velké Británii: Inspirace pro ČR?

    Česká vláda včera přijala novou koncepci sociálního bydlení. Jak je tato problematika řešena v zemích na západ od nás? Sociální bydlení Velké Británie může být pro nás v mnoha ohledech inspirativní. Předně je třeba říci, že napříč Velkou Británií...

    celý článek »

    Sociální bydlení ve Velké Británii: Inspirace pro ČR?

    Česká vláda včera přijala novou koncepci sociálního bydlení. Jak je tato problematika řešena v zemích na západ od nás? Sociální bydlení Velké Británie může být pro nás v mnoha ohledech inspirativní. Předně je třeba říci, že napříč Velkou Británií...

    celý článek »

    FX trhový potenciál 13.10.2015

    Cieľom tejto analýzy je poskytnúť obchodníkom na finančnom trhu obraz o prevládajúcich potenciálnych pásmach menových párov a umožniť tak vyhodnotiť svoje plánované vstupy na dnešnom trhu z pohľadu odporúčaného pravidla rizikového manažmentu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »