• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 16. 10. 2015

    Během pátečního obchodování trhy spíše hledaly směr, ale i přesto končily hlavní indexy s téměř půlprocentním ziskem. V úvodu dne byl zveřejněn lepší výsledek využití kapacit, průmyslová produkce byla v souladu s očekáváním.

    celý článek »

    Souhrn 16.10. - Evropa končí týden lehce v plusech, inflace pod nulou vybízí ECB k dalšímu zásahu, euro slabší, ropa klesá, BCPP v plusu, akcie ČEZ a Pegas rostly

    Pražská burza zakončila 42. týden při výrazně podprůměrné likviditě lehkým růstem v duchu vývoje západních trhů. Ty dnes rostly především kvůli narůstajícímu přesvědčení trhu o setrvání amerického Fedu v režimu extrémně rozvolněné měnové politiky a také..

    celý článek »

    Makro Battle: USA vs. Germany & UK (September 2015)

    Máme za sebou hodnotenie vývoja v americkej, nemeckej aj britskej ekonomike ekonomike. To odhalilo nie len trendy v ekonomike, ale zároveň aj trendy v oceňovaní akcií a dlhopisov. Teraz potrebujeme odpoveď na otázku, že ak by sme mali kupovať akcie,.

    celý článek »

    Akciové trhy v závěru týdne mírně posilují

    Západoevropské akciové indexy dnes posilují o několik desetin procenta . Ranní zisky byly vyšší, optimismus investorů ale během dne mírně zchladil růst geopolitického napětí po sestřelení bezpilotního letounu tureckou armádou poblíž hranice se...

    celý článek »

    Sumár dňa: 16.10.2015

    Obchodovanie v závere tohto týždňa bolo v celku pokojné. Počas ázijskej seansy sme tak ako včera aj dnes sledovali mierny rast ázijských akcií hlavný japonský benchmark Nikkei 225 vzrástol o necelé 1% a čínsky Shanghai Composite zatvoril o 1.13%...

    celý článek »

    Pád Walmartu, Amazon přebírá žezlo!

    Autor: Bc. Petr Matějek Akcie Walmartu se ve středu výrazně propadly a pokles pokračuje. Důvodem byla zpráva o osekání predikce prodejů pro tento rok s varováním, že vysoké investice do mezd a e-commerce by mohly vést k omezení budoucích příjmů.

    celý článek »

    Americký průmysl pokračuje v poklesu

    Průmyslová výroba v USA se v září snížila o 0,2 procenta, což je v souladu s konsensem. Předchozí měsíc byl ale revizí vylepšen na -0,1 z -0,4 procenta, takže data se k nedávným průmyslovým zklamáním nepřidávají.

    celý článek »

    Klidné mezidobí na středoevropských devizových trzích

    Uplynulý týden byl na devizových trzích středoevropského regionu z kurzového pohledu velmi klidný. V podstatě se neprosazoval žádný výraznější trend. Nejúspěšnější měnou regionu byl maďarský forint, který si v týdenním hodnocení připsal půl...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 16.10.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.10.Změna16.10. Americký dolar USD 1 23.6770 +0.69%23.8410...

    celý článek »

    Forbes (BoE): Lepší zvýšit sazby dřív než později

    Členka měnového výboru Bak of England Kristin Forbes komentovala výhled librových sazeb. Podle jejího mínění bude další časově blíže neurčený zásah BoE v budoucnu směrem nahoru a bude lepší, když se tak stane raději dříve než později.

    celý článek »

    Ropné kolosy slíbily více úsilí v boji proti změně klimatu

    Desítka předních světových ropných a plynárenských společností dnes slíbila zvýšit svoje úsilí v boji proti změnám klimatu. Iniciativy se podle agentury AFP účastní společnosti BG Group, BP, Eni, Pemex, Repsol, Saudi Aramco, Reliance Industries, Royal Dutch Shell, Statoil a Total.

    celý článek »

    Výsledky Honeywellu za 3Q smíšené

    Společnost Honeywell za 3Q tohoto roku vykázala růst zisku o 8,3% na 1,26 mld. USD = 1,6 USD na akcii oproti trhem očekávaným 1,55 USD.Celkové tržby rostly o 5% na 9,61 mld. USD , což zaostalo za odhady trhu na úrovni 9,85 mld. USD.

    celý článek »

    Zlato: výběr zisků

    Aktuálně: Zlato dnes klesá 0,2 % d/d na 1181 USD za trojskou unci. Další nepříznivý impuls z americké ekonomiky (po nečekaně slabých maloobchodních tržbách za srpen a září během týdne, jež zpochybňují decentní růst poptávky domácností) v podobě...

    celý článek »

    USA: Příjmy domácností nadále klesají

    Autor: Bc. Ondřej Pěška Příjmy amerických domácností ztratily v minulém roce půdu pod nohama, když míra chudoby zůstávala stejná, což značí, že americká ekonomická expanze už vedla k získání příjmů pro mnoho Američanů po recesi v letech 2007-2009.

    celý článek »

    Vítejte v třetí fázi finanční krize

    Podle analytiků z investiční banky Goldman Sachs je nynější krize na rozvíjejících se trzích třetí vlnou finanční krize. Její první fáze začala prasknutím hypoteční bubliny a následným pádem Lehman Brothers.

    celý článek »

    Evropa si připisuje zisky; Hugo Boss -10 %

    Evropské akciové trhy zahájily poslední seanci týdne v kladných hodnotách, kdy tak navazují na včerejší růst a posilují druhým dnem v řadě. Indexům se tak podařilo zvrátit nepříznivý vývoj z počátku týdne a umazat všechny ztráty.

    celý článek »

    Pražská burza roste o 0,8 %, v rámci týdenního srovnání ale 1 % ztrácí

    Vývoj na pražské burze je dnes pozitivně ovlivněn vývojem hlavních evropských akciových indexů, které vykazují obdobné zisky do 1 %. Příznivě se vyvíjí především finanční sektor, který roste o 1,3 %, což se pozitivně odráží především u akcií Erste Bank a VIG, které se hodnotově vrací nad hladinu €26/akcie (aktuálně €26,40, 714 Kč/akcie).

    celý článek »

    Eurozóna i EU se v září propadly do deflace

    Eurozóna i celá Evropská unie se v září propadly do deflace. Spotřebitelské ceny v obou regionech meziročně klesly o 0,1 procenta. Oznámil to dnes evropský statistický úřad Eurostat, který tak potvrdil svůj dřívější odhad z konce minulého měsíce.

    celý článek »

    Devětkrát o výnosech Dow Jones Industrial Average

    Je potřeba po silném roce pro akcie snížit očekávání 12měsíčních výnosů? Přesně nad tím si mnoho investorů a akciových analytiků lámalo hlavu na začátku roku 2014, tedy po roce, kdy akcie trhaly rekordy a umožnily investorům zhruba 30% zisk.

    celý článek »

    ETF: Hedge Funds - Nízké riziko investice?

    ETF zaměřující se na hedgeové fondy nejsou zase tak riskantní, jak si myslíte. Jednou z nejvíce působivých inovací v posledních letech v oblasti ETF byl vývoj produktů založených na indexech, které napodobují strategie hedgeových fondů.

    celý článek »

    Spadne čínské HDP pod magickou sedmiprocentní hranici?

    Čína hýbe dnešním světem. Ochlazení v druhé největší ekonomice je tématem číslo jedna nejen pro sousední asijské trhy, ale i pro americký Fed nebo evropskou ECB. A nepřímý dopad může mít i v Česku - přímá expozice sice není vysoká, silně obchodně a...

    celý článek »

    ČR - Inflace se od výrobců hned tak nedočkáme

    Levná ropa a následně levnější benzín a nafta strhávají ceny v průmyslu ještě více do mínusu. Meziměsíčně se průmyslové ceny snížily o 0,7 %, především díky zlevnění rafinérských produktů, nicméně ceny snižoval i potravinářský průmysl.

    celý článek »

    ČR - Inflace se od výrobců hned tak nedočkáme

    Levná ropa a následně levnější benzín a nafta strhávají ceny v průmyslu ještě více do mínusu. Meziměsíčně se průmyslové ceny snížily o 0,7 %, především díky zlevnění rafinérských produktů, nicméně ceny snižoval i potravinářský průmysl.

    celý článek »

    Pegas je již v polovině schváleného odkupu

    Za uplynulý týden (8.-14. 10. 2015) nakoupil Pegas v rámci zpětného odkupu vlastních akcií 16 429 ks akcií za průměrných 803,31 Kč. Nakoupené množství odpovídá 3,56 % zpětného odkupu, nebo 0,178 % všech vydaných akcií, nebo 7,0 % objemu zobchodovanému ve.

    celý článek »

    Staré mobily: třidte je ekologicky v MOBILOMATu

    Unikátní Mobilomat pomáhá ekologicky třídit vysloužilé mobily. Zbavit se starého telefonu v automatu? Od konce září je to možné v pražském obchodním centru Chodov. S neotřelým způsobem sběru nepotřebných telefonů přišla nezisková společnost ASEKOL.

    celý článek »

    CME: Prima spustí 2 nové kanály

    Podle informací deníku Právo spustí v ČR televize Prima, hlavní konkurent Novy patřící CME, dva nové volně šířené kanály. Má jít o programy Prima Max (firlmy a reality show) a Prima Comedy Central (komediální žánr), spuštěný ve spolupráci s Viacomem.

    celý článek »

    Zájem o nová auta v Evropě nepolevuje

    Ani v září se nic nezměnilo na rostoucí chuti spotřebitelů a firem pořizovat si nové vozy. Registrace osobních vozů se tentokrát zvýšily téměř o deset procent na celkových zhruba 1,4 milionů.

    celý článek »

    Zájem o nová auta v Evropě nepolevuje

    Ani v září se nic nezměnilo na rostoucí chuti spotřebitelů a firem pořizovat si nové vozy. Registrace osobních vozů se tentokrát zvýšily téměř o deset procent na celkových zhruba 1,4 milionů.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - srpen 2015

    V srpnu 2015 vývozní ceny meziměsíčně klesly o 0,9 %, dovozní ceny o 1,0 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,1 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 3,3 %, dovozní ceny o 2,9 %, směnné relace dosáhly hodnoty 99,6 %. Meziměsíční srovnání: Vývozní...

    celý článek »

    Praha v zelených číslech

    Praha nenásledovala hlavní evropské akciové trhy, které se ve čtvrtek obchodovaly v zelených číslech. Pražská burza tak uzavřela čtvrteční obchodní seanci při nadprůměrném objemu obchodů 0,925 miliardy korun se ztrátou.

    celý článek »

    FX trhový potenciál 16.10.2015

    Cieľom tejto analýzy je poskytnúť obchodníkom na finančnom trhu obraz o prevládajúcich potenciálnych pásmach menových párov a umožniť tak vyhodnotiť svoje plánované vstupy na dnešnom trhu z pohľadu odporúčaného pravidla rizikového manažmentu...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 16.10.2015

    Euro neprelomilo 1,15 Po piatich dňoch rastu sme na páre EURUSD videli včera prvý pokles. Straty eura boli výrazné a išlo o najvyššie straty za posledný mesiac. Dôvody na pokles boli tri. Prvým bola blízkosť psychologickej hladiny 1,15. Druhým...

    celý článek »

    Euro se odráží od dvouměsíčního maxima

    Společné evropské měně se včera příliš nedařilo. Zatímco po převážnou většinu první poloviny října euro šplhalo vzhůru a na počátku včerejší asijské seance atakovalo téměř dvouměsíční maximum u 1,15 USD/EUR, po drtivou většinu včerejšího dne padalo.

    celý článek »

    Unterwurzacher k požadované schůzce nad NGA sítěmi

    Publikujeme přetisk dopisu Ericha Unterwurzachera náměstkům MPO, MV a MMR, jako odpověď na jejich žádost o schůzku nad problematikou NGA sítí. Vážená paní náměstkyně, vážení páni náměstci, reaguji na váš dopis z 28. srpna 2015, ve kterém žádáte o...

    celý článek »

    Unterwurzacher k požadované schůzce nad NGA sítěmi

    Publikujeme přetisk dopisu Ericha Unterwurzachera náměstkům MPO, MV a MMR, jako odpověď na jejich žádost o schůzku nad problematikou NGA sítí. Vážená paní náměstkyně, vážení páni náměstci, reaguji na váš dopis z 28. srpna 2015, ve kterém žádáte o...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »