• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 10. 2015

    Středa přinesla mírný pokles indexů, které odepisovaly přibližně půl procenta. Dnešní makro se týkalo pouze zveřejnění vývoje stavu zásob ropy. Opět došlo k vyššímu růstu zásob, než bylo očekáváno a ropa reagovala poklesem k ceně 45,2 USD za barel.

    celý článek »

    Evropa zakončila nerozhodně, Syngenta +6 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když seanci díky závěrečnému poklesu zakončily nerozhodně. Pozornost investorů dnes byla upřena zejména na reportované korporátní výsledky, přičemž svá čísla oznámily sledované společnosti na obou stranách Atlantiku.

    celý článek »

    O2: Odkup akcií místo mimořádné dividendy

    Konferenční hovor pořádaný ke včerejším výsledkům společnosti za 3Q15 obsahoval z našeho pohledu tyto zajímavé poznámky. a) Naznačené navýšení dluhu až o 8 mld. Kč by mělo být dle slov managementu navázáno na ohlášený zpětný odkup akcií.

    celý článek »

    Praha dnes po klidné seanci na červené nule

    Praha ve středu nenásledovala hlavní evropské akciové indexy, které se obchodovaly v zelených číslech. Pražská burza ukončila dnešní obchodní seanci při podprůměrném objemu obchodů 0,279 miliardy korun na červené nule.

    celý článek »

    Praha dnes po klidné seanci na červené nule

    Praha ve středu nenásledovala hlavní evropské akciové indexy, které se obchodovaly v zelených číslech. Pražská burza ukončila dnešní obchodní seanci při podprůměrném objemu obchodů 0,279 miliardy korun na červené nule.

    celý článek »

    Index PX potřetí v řadě beze změny

    Evropský index Stoxx 600 po dopoledních ztrátách otočil do plusu a v závěru obchodování se pohybuje zhruba o jednu desetinu výše nad včerejším zavíracím kurzem. Ze sektorů se nejvíce daří technologickým titulům, které přidávají 1,6 %.

    celý článek »

    Toto je důvod, proč se nevyplatí časovat trh

    Podle klasických ekonomických teorií procházejí hospodářství i trhy stále dokola čtyřmi fázemi - expanzí, vrcholem, kontrakcí a dnem. Teorie hospodářských a tržních cyklů je ale potřeba vždy vnímat v širším kontextu.

    celý článek »

    Akcie Ferrari po IPO rostou až o 16%

    Akcie automobilky Ferrari při svém burzovním debutu posilují o cca 9% nad cenu IPO, jež byla stanovena na 52 USD za kus. V samotném úvodu obchodování si titul připisoval až 16% a pohyboval se nad hranicí 58 USD za kus.

    celý článek »

    Blížící se volby sráží polskou měnu

    Ani uprostřed týdne kurz koruny neopustil velmi úzké pásmo pod úrovní 27,10 CZK/EUR, ve kterém se pohybuje už týden. V české ekonomice dnes stál za povšimnutí rozhovor s Jiřím Rusnokem pro deník E15, kde uvedl, že v současné chvíli není nutné..

    celý článek »

    Project Syndicate: Cesta k oceňování uhlíku

    Za pouhých šest týdnů se vedoucí světoví představitelé sejdou v Paříži, aby jednali o nové globální dohodě o klimatických změnách. K dnešnímu dni předložilo 150 zemí podrobné plány, jak navedou své ekonomiky na pružnější nízkouhlíkovou trajektorii.

    celý článek »

    Bohatým právě teď

    Autor: Ondřej Makeš Kdo je bohatší? Ten, kdo má příjem 10 000 Kč nebo ten, kdo 20 000 Kč? Ač se na první pohled může zdát, že odpověď je zcela jasná, není to tak jednoduché. Prvním klíčem k zodpovězení této otázky jsou výdaje.

    celý článek »

    Výsledky GM za 3Q překonaly odhady, akcie silně rostou

    Americká automobilová jednička General Motors za 3Q roku vykázala meziroční stagnaci zisku na úrovni 1,4 mld. USD = 84 centů na akcii. Po vyloučení některých jednorázových položek EPS dosáhl úrovně 1,5 USD, což výrazně překonalo očekávání trhu nastavená..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 21.10.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.10.Změna21.10. Americký dolar USD 1 23.8090 +0.18%23.8520...

    celý článek »

    BHP Billiton redukuje své investiční plány v ropné divizi

    Přední světová těžební a energetická společnost BHP Billiton oznámila, že hodlá redukovat své investiční plány v ropné divizi o cca 6% směrem k 2,9 mld. USD.V prvním fiskálním kvartále končícím v září firma vykázala meziroční pokles ropné produkce a...

    celý článek »

    Jen ve vleku akciové burzy

    Aktuální vývoj a výhled: Jen k dolaru klesá 0,1 % d/d na 120,0. Trh drží úrovně kolem 120,0 díky posilování amerického akciového trhu přes nepříznivé fundamentální informace pro dolar a akcie. Hodně napoví vrcholící sezóna korporátních výsledků...

    celý článek »

    Brazilští úředníci optimističtí ohledně výsevu sóji

    Vládní úředníci v Brazílii věří, že letošní domácí výsev sóji překoná i nejvíce pesimistické oficiální odhady. Slabá domácí měna navíc znamená, že aby byli domácí farmáři vystaveni riziku ztráty peněz, musely by ceny sóji na burze CBOT klesnout až na...

    celý článek »

    Temná budoucnost IBM

    Výsledky IBM za 3Q tohoto roku opět zklamaly. V posledních 17 kvartálech se tak stalo již 15krát a podle výhledu analytiků se minimálně v nejbližších 4 čtvrtletích situace nezlepší.

    celý článek »

    Výzva nejen pro tech-firmy: Chytrá města

    Chytrá města. To je výzva pro velké globální technologické společnosti, jako IBM, Verizon, AT & T či Siemens. Firmy totiž investují miliardy dolarů do rozvoje tohoto projektu, který byl spuštěn neustálým stěhováním obyvatel z venkova do měst, rostoucí potřebou inteligentního a úsporného způsobu využití energie, potravin a vody, veřejnou bezpečností a požadavky na účinnou dopravu.

    celý článek »

    Oslabí čínská transformace růst světové ekonomiky?

    V pondělí ráno byla zveřejněna očekávaná makrodata z čínské ekonomiky. Po dramatických událostech na světových finančních trzích, které byly způsobeny především obavami o další vývoj druhé největší světové ekonomiky, si mohou investoři relativně...

    celý článek »

    Credit Suisse: strategický plán (Komentář analytika)

    Credit Suisse (DIP) dnes představila strategický plán, strukturovaný na podporu jádrových operací v čele s privátním bankovnictvím a správou aktiv. Celkově plán podporuje naši investiční tezi pro akcie Credit Suisse, viz DIP či Certifikát pro ČSOB: Banky-strategický cyklus.

    celý článek »

    Analýza AUD/USD, EUR/JPY a EUR/USD

    AUD/USD: Tento měnový pár se na 1hodinovém grafu obchoduje uvnitř symetrického trojúhelníku a mohl by prorazit jakýmkoliv směrem. Klouzavý průměr SMA 100 je pod SMA 200, takže směr dolů je pravděpodobnější. Stochastic ovšem stoupá z přeprodané zóny,.

    celý článek »

    Putin s Asadem kuli pikle

    Syrský prezident Bašár Asad jednal v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o vojenských operacích v Sýrii. Informoval o tom dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

    celý článek »

    Putin s Asadem kuli pikle

    Syrský prezident Bašár Asad jednal v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o vojenských operacích v Sýrii. Informoval o tom dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí, Credit Suisse po výsledcích -4 %

    Západoevropské akciové indexy po krátkém úvodním růstu zamířily do červených čísel a oslabují tak již druhým dnem v řadě. Za absence důležitých makrodat je sledována zejména probíhající výsledková sezóna, přičemž svá čísla představila nebo představí celá řada společností jak z Evropy, tak Spojených států.

    celý článek »

    Výsledky Yahoo za 3Q zaostaly za odhady

    Yahoo vykázalo smíšená čísla za 3Q, kdy i přes růst tržeb firma zaostala se ziskem 15 centů na akcii za tržním odhadem 16 centů. Yahoo nicméně oznámilo slabý výhled. Firma čeká tržby ve 4Q ve výši 920 – 960 mil. USD, zatímco trh čekal 1,08 mld.

    celý článek »

    ETF: Můžou nabídnout nepřímé investice do komodit

    Investice do komodit lze získat prostřednictvím akciových titulů. Existuje celá řada burzovně obchodovaných produktů, které nabízejí levný a efektivní přístup ke komoditám, buď pomocí držení fyzických zdrojů - SPDR Gold Shares (GLD) nebo košů futures -...

    celý článek »

    Praha v zeleném

    Pražská burza během dne ztrácela i více než nakonec odepsala. Po obědě našla sílu otočit a skončila na červené nule -0,02 % na 970,59 b. To vše se odehrálo na dvou třetinách ročního průměru objemu obchodování na pražské burze.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího dění na světových burzách

    ČRPražská burza během dne ztrácela i více než nakonec odepsala. Po obědě našla sílu otočit a skončila na červené nule -0,02 % na 970,59 b. To vše se odehrálo na dvou třetinách ročního průměru objemu obchodování na pražské burze.

    celý článek »

    Očekávané zasedání ECB euru neprospěje

    Společná evropská měna měla včera tendenci posilovat, když v průběhu dne vyšplhala směrem k úrovni 1,139 USD/EUR. Po vystoupení prezidenta San Francisského Fedu Johna Williamse, který prohlásil, že by Fed měl brzo přistoupit ke zvyšování úrokových..

    celý článek »

    Credit Suisse klesl v 3Q zisk o 24 %

    Švýcarské bance Credit Suisse klesl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 24 procent na 779 milionů švýcarských franků. Banka současně představila investorům novou strategii, která počítá se zvýšením kapitálu, změnami ve vedení a nabídkou části akcií její bankovní divize na burze ve Švýcarsku.

    celý článek »

    Credit Suisse klesl v 3Q zisk o 24 %

    Švýcarské bance Credit Suisse klesl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 24 procent na 779 milionů švýcarských franků. Banka současně představila investorům novou strategii, která počítá se zvýšením kapitálu, změnami ve vedení a nabídkou části akcií její b...

    celý článek »

    Yahoo - Čtvrtletní tržby i zisk klesly

    Tržby a zisk americké internetové společnosti Yahoo ve třetím čtvrtletí klesly a zaostaly za očekáváním. Včerejší údaje jsou další ranou úsilí firemní šéfky Marissy Mayerové o obrat ve směřování společnosti.

    celý článek »

    Yahoo - Čtvrtletní tržby i zisk klesly

    Tržby a zisk americké internetové společnosti Yahoo ve třetím čtvrtletí klesly a zaostaly za očekáváním. Včerejší údaje jsou další ranou úsilí firemní šéfky Marissy Mayerové o obrat ve směřování společnosti.

    celý článek »

    FX trhový potenciál 21.10.2015

    Cieľom tejto analýzy je poskytnúť obchodníkom na finančnom trhu obraz o prevládajúcich potenciálnych pásmach menových párov a umožniť tak vyhodnotiť svoje plánované vstupy na dnešnom trhu z pohľadu odporúčaného pravidla rizikového manažmentu...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 21.10.2015

    Prvý rast po troch dňoch poklesov Po troch dňoch strát sme na páre EURUSD včera videli konečne rast. Zisky páru ale boli limitované. Dôvodom je naďalej očakávanie holubičieho komentára od ECB na štvrtkovom zasadnutí. Väčšina veľkých bánk sa totiž...

    celý článek »

    Bude se Volkswagen díky skandálu zbavovat svých ikon?

    Volkswagen se bude muset pravděpodobně rozhodnout, kterých značek se zbaví. Škoda mezi ně nepatří.Skandál kvůli falšování emisních dat možná vyjde Volkswagen na miliardy eur. A možná bude muset díky tomu provést inventuru svého impéria, které čítá...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí