• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 23. 10. 2015

    I v pátek pokračovaly trhy v růstu, opět podpořeny zprávami a výsledky firem. Čína dnes oznámila snížení úrokové sazby a snížila výši povinných bankovních rezerv. Trh byl také podpořen výraznými povýsledkovými růsty velkých společností jako například...

    celý článek »

    Evropa pokračuje v silném růstu, DAX +2,9 %

    Další výrazné zisky dnes zaznamenaly západoevropské akciové indexy, které již druhý den v řadě posílily o více než dvě procenta. Optimismus po včerejší ECB odpoledne ještě podpořil krok čínské centrální banky, která snížila úrokové sazby i míru povinných minimálních rezerv.

    celý článek »

    Riziková hra

    Jednodušší už to snad ani nemůže být: Akcie jsou rizikovější než dluhopisy a tudíž u nich investoři požadují vyšší návratnost. Jinak řečeno, jejich návratnost musí převyšovat tu dluhopisovou o nějakou prémii.

    celý článek »

    Riziková hra

    Jednodušší už to snad ani nemůže být: Akcie jsou rizikovější než dluhopisy a tudíž u nich investoři požadují vyšší návratnost. Jinak řečeno, jejich návratnost musí převyšovat tu dluhopisovou o nějakou prémii.

    celý článek »

    Dolar pokračuje v jízdě i závěrem týdne

    Japonský PMI, ale především zprávy od zdrojů BoJ, naznačily, že japonská centrální banka bude zhoršovat svou prognózu jen nevýrazně. Dopoledne vyšly indexy nákupních manažerů v eurozóně a dohromady je lze hodnotit jako mírně příznivé, ovšem těsně po ECB nehrály důležitou roli.

    celý článek »

    Sumár dňa: 23.10.2015

    Počas dnešného obchodného dňa sme videli výrazný rast na akciových trhoch. Ten prišiel po oznámení ďalších stimulov zo strany Čínskej centrálnej banky PBOC. Banka znížila úrokové sadzby o 0.25% a takisto pristúpila k zníženiu povinných minimálnych...

    celý článek »

    Přehled firemních výsledkových zpráv za 3Q ve 43. týdnu

    Ve 43. týdnu se již zcela naplno rozjel firemní výsledkový kolotoč. Přinášíme proto souhrnný přehled hlavních zpráv. Výsledky Procter & Gamble za 3Q smíšené Electrolux i Whirlpool na úrovni zisku překonaly.. Výsledky Ericssonu ve 3Q podpořilo snižování...

    celý článek »

    Končí role zlata jako bezpečného přístavu v bouři?

    Zlato bylo po léta vnímáno jako bezpečný přístav, kam mohli investoři vplout v případě politické nejistoty či finanční nestability. Během poslední fáze explozivního desetiletého růstu drahého kovu ale investoři zlato nekupovali s vidinou bezpečného útočiště pro své úspory, ale spíše zisku.

    celý článek »

    Wall Street RACE aneb Ferrari na burze

    Autor: Bc. Petr Matějek Akcie Ferrari se začaly ve středu 21. 10. 2015 veřejně obchodovat na newyorské burze pod burzovním názvem RACE. Což podtrhává symboliku a exkluzivitu tohoto titulu.

    celý článek »

    Itálie prodala podíl ve státní poště za 3,4 miliardy eur

    Italská vláda získá z prodeje menšinového podílu v poštovní společnosti Poste Italiane na burze 3,4 miliardy eur. Primární nabídka akcií pošty, která je největší privatizací v Itálii za poslední desetiletí, ohodnocuje celý podnik na 8,8 miliardy eur, sdělila dnes vláda.

    celý článek »

    Regionálním měnám vylepšil náladu holubičí tón ECB

    V první polovině tohoto týdne měly regionální měny tendenci spíše ztrácet. Polskému zlotému neprospělo zklamání ze zářijových maloobchodních tržeb (-0,5 % m/m) a propadu stavební výroby (-2,5 % y/y), přičemž hlavní roli sehrála nervozita před...

    celý článek »

    Výsledky Procter & Gamble za 3Q smíšené

    Světová jednička v produkci spotřebního zboží, společnost Procter & Gamble, oznámila za 3Q meziroční pokles tržeb o 12% na 16,53 mld. UD. Hlavními důvody byl pokles prodejů napříč celým portfoliem produktů a negativní vliv kurzových vlivů, jež ukrojily z.

    celý článek »

    Smith & Wesson míří na 100% zhodnocení

    Autor: Ing. Libor Stoklásek Firma Smith & Wesson Holding Corporation patří mezi největší americké výrobce a prodejce střelných zbraní. Svou podnikatelskou činnost zaměřuje nejen na Spojené státy, ale působí i v mnoha dalších zemích celého světa.

    celý článek »

    I ekonomie má zajímavé žebříčky

    Porovnávání výkonnosti je oblíbenou kratochvílí, jíž zůstane ušetřena málokterá oblast lidské činnosti. Prahneme po tom, dozvědět se kdo, či co je nej-nej a odpovědi hledáme, kde se dá: Guinessovou knihou rekordů počínaje a pelhřimovským muzeem rekordů konče.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 23.10.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.10.Změna23.10. Americký dolar USD 1 23.9250 +2.19%24.4500...

    celý článek »

    Výhled od Citi: Sazby, bondy, měny a makrodata

    Jak se budou vyvíjet sazby centrálních bank, výnosy dluhopisů, kurzy měn i důležité makroekonomické ukazatele v jednotlivých zemích? Analytici ze Citigroup sledují takřka cokoli, co drobné investory může zajímat.

    celý článek »

    PBOC snížila základní sazby

    People's Bank of China oznámila, že s účinností od této soboty snižuje základní úrokové sazby. Jednoleté repo klesá o 25 bazických bodů na 4,35%. Jednoletý deposit se snížil obdobně na 1,5%.

    celý článek »

    Zlato až dnes díky sugestivní ECB sílí

    Aktuálně: Zlato dnes roste 1,1 % d/d na 1178 USD za trojskou unci. Včerejší bouře na měnových a akciových trzích rozpoutaná signálem ECB možnosti posílení monetární expanze podporuje zlato v růstu hlavně dnes. Posilování zlata je umožněno zklidněním.

    celý článek »

    Jihokorejská ekonomika rostla nejrychleji za pět let

    Hrubý domácí produkt Jižní Koreje ve třetím čtvrtletí vzrostl podle sezonně upravených údajů ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 1,2 procenta. Tempo růstu výrazně zrychlilo z 0,3 procenta ve druhém čtvrtletí a bylo nejvyšší za pět let.

    celý článek »

    Čína snižuje úrokové sazby, akciové trhy jásají

    Čínská centrální banka (PBoC) se dnes rozhodla pro další uvolnění měnové politiky. Měnová autorita snížila roční zápůjční sazbu o 25 bazických bodů na 4,35 % (viz graf níže, kde ještě není započítána poslední změna), roční depositní sazbu poslala banka dolů také o 0,25 p.

    celý článek »

    BND a AGG nejsou pravými Total Bond Market ETF

    Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, AGG a BND nejsou všezahrnující fondy s fixním příjmem. Vanguard Total Bond Market ETF (BND) a iShares Core Total US Bond Market ETF (AGG) jsou zdaleka dva nejoblíbenější burzovně obchodované fondy v kategorii Total...

    celý článek »

    Barcelona chce vlastní měnu. Má být digitální

    Nová starostka katalánského hlavního města Barcelony se pustila do příprav na spuštění nové digitální místní měny. Přestože zatím není znám ještě název platidla, nová politická garnitura s měnou chystá velké záměry.

    celý článek »

    IS se prý naučil těžit ropu a dokáže ji stále i prodat

    Radikální organizace Islámský stát (IS) si prodejem ropy z polí v severní Sýrii a Iráku přijde měsíčně na 50 milionů dolarů (1,2 miliardy korun). Podle odborníků, které oslovila agentura AP, se IS podařilo získat experty i potřebnou techniku za zahraničí, takže ropné příjmy zůstávají vysoké a umožňují radikálům udržet se na dobytém území.

    celý článek »

    Jihokorejská ekonomika rostla nejrychleji za pět let

    Hrubý domácí produkt Jižní Koreje ve třetím čtvrtletí vzrostl podle sezonně upravených údajů ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 1,2 procenta. Tempo růstu výrazně zrychlilo z 0,3 procenta ve druhém čtvrtletí a bylo nejvyšší za pět let.

    celý článek »

    Evropa druhý den roste, Cable & Wireless Communications +9 %

    Evropské akciové trhy posilují druhým dnem v řadě, když se aktuálně pohybují více než procento nad včerejším závěrem. Optimismus investorů podporuje včerejší jednání ECB, kde Mario Draghi nevyloučil další uvolnění měnové politiky, ale i rostoucí ceny nových domů v Číně.

    celý článek »

    Aktualizovaný investiční výhled Patria na rok 2015 - Akcie

    Aktualizaci investičního výhledu Patria po ukončeném 3Q15 dnes zakončíme pohledem na akciové trhy. Preferovanou třídou aktiv zůstávají akcieAčkoliv třetí čtvrtletí přineslo na akciové trhy řadu turbulencí i hlubší korekce, náš základní scénář prozatím s koncem dlouholetého býčího trhu nepočítá.

    celý článek »

    ČNB po krocích ECB může prodloužit intervenční režim

    Evropská centrální banka na svém včerejším zasedání euru doslova “podrazila” nohy. Eurodolar se propadl po tiskové konferenci z okolí 1,13 až do blízkosti 1,11 EUR/USD - euro jinými slovy během několika hodin ztratilo více než 2 %. A není se čemu divit.

    celý článek »

    Pegas v týdnu nakoupil dalších 13 000 akcií

    Za uplynulý týden (15.-21. 10. 2015) nakoupil Pegas v rámci zpětného odkupu 13 134 ks vlastních akcií za průměrných 766,6 Kč. Tento objem akcií znamená 8,7 % celkového týdenního objemu a 2,846 % zpětného odkupu, nebo 0,142 % všech vydaných akcií.

    celý článek »

    Rozbřesk - ECB poslala euro do kolen

    Evropská centrální banka na svém včerejším zasedání euru doslova “podrazila” nohy. Eurodolar se propadl po tiskové konferenci z okolí 1,13 až do blízkosti 1,11 EUR/USD - euro jinými slovy během několika hodin ztratilo více než 2 %.

    celý článek »

    Rozbřesk - ECB poslala euro do kolen

    Evropská centrální banka na svém včerejším zasedání euru doslova “podrazila” nohy. Eurodolar se propadl po tiskové konferenci z okolí 1,13 až do blízkosti 1,11 EUR/USD - euro jinými slovy během několika hodin ztratilo více než 2 %.

    celý článek »

    Dvouletý německý dluhopis na historickém minimu -0,32%

    Výnos 2letého německého dluhopisu klesl o 6bps na nové historické minimum -0,32%, kvůli obavě z hlouběji záporných sazeb. Na zprávy o zvýšení QE evropské akcie (EuroStoxx 50) poskočily o 2,5% a euro k dolaru propadlo téměř o 2% na měsíční minimum 1,11...

    celý článek »

    Jak si vedou příjmy amerických domácností?

    Autor: Bc. Ondřej Pěška Příjmy amerických domácností ztratily v minulém roce půdu pod nohama, když míra chudoby zůstávala stejná, což značí, že americká ekonomická expanze už vedla k získání příjmů pro mnoho Američanů po recesi v letech 2007-2009.

    celý článek »

    Dnešný výhľad na EURUSD

    Draghi poslal euro prudko nadol Draghi včera poslal euro nadol. A to poriadne. Jeho prejav by sme mohli zhrnúť v troch bodoch: 1. existuje riziko pre rast a infláciu; 2. analytici v rámci ECB pripravujú scenáre rozšírenia QE; a 3. niektorí členovia..

    celý článek »

    Sobotka, Chovanec a Mládek se potkali kvůli NGA sítím

    Včera v dopoledních hodinách se kvůli NGA sítím potkal premiér Sobotka s ministry Chovancem a Mládkem. Kompetenční spor je tak zřejmě vyřešen. Předseda české vlády Bohuslav Sobotka se včera, 22. října, v dopoledních hodinách sešel s ministrem vnitra.

    celý článek »

    Sobotka, Chovanec a Mládek se potkali kvůli NGA sítím

    Včera v dopoledních hodinách se kvůli NGA sítím potkal premiér Sobotka s ministry Chovancem a Mládkem. Kompetenční spor je tak zřejmě vyřešen. Předseda české vlády Bohuslav Sobotka se včera, 22. října, v dopoledních hodinách sešel s ministrem vnitra.

    celý článek »

    Evropská centrální banka monetárním kormidlem nepohnula

    Evropská centrální banka ponechala klíčové úrokové sazby beze změny. Eurozóna čelí deflačním tlakům. Včerejší zasedání Rady guvernérů ECB na Maltě nepřineslo žádnou změnu v monetární politice a ani žádné překvapení. Repo sazba i sazby zápůjčních a...

    celý článek »

    ECB monetárním kormidlem nepohnula

    Evropská centrální banka ponechala klíčové úrokové sazby beze změny. Eurozóna čelí deflačním tlakům. Včerejší zasedání Rady guvernérů ECB na Maltě nepřineslo žádnou změnu v monetární politice a ani žádné překvapení. Repo sazba i sazby zápůjčních a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí