• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 6. 11. 2015

    Pátek byl očekávaným dnem z pohledu dalšího osudu vývoje úrokových sazeb. Indexy končily den mírně pozitivně. Dnes zveřejňovaná makrodata jistě ovlivní náhled FEDu na načasování zvýšení sazeb.

    celý článek »

    Války, peníze, inflace

    Milton Friedman tvrdil, že “inflace je vždy a všude monetární fenomén”. Tato věta se mi vybavila, když jsem na blogu pana Yardeniho hleděl na následující inflačně – válečný graf.

    celý článek »

    Války, peníze, inflace

    Milton Friedman tvrdil, že “inflace je vždy a všude monetární fenomén”. Tato věta se mi vybavila, když jsem na blogu pana Yardeniho hleděl na následující inflačně – válečný graf.

    celý článek »

    Trh zřejmě opět testuje kurzový závazek

    Česká koruna se v uplynulém týdnu opět dostala na dohled úrovni 27 CZK/EUR, kterou brání ČNB v rámci svého kurzového závazku. Ještě v pondělí se přitom kurz pohyboval u hranice 27,10 CZK/EUR. Negativní pro korunu bylo zveřejnění říjnového...

    celý článek »

    Týden na měnách - Dolar pevně v sedle

    Poté co jednání Fedu znovu vrátilo do hry prosincový start zvyšování sazeb, ovlivňovalo toto téma trhy i nadále. Sázky na to, že sazby stoupnou už letos, na Fed funds futures stoupaly, až se k této variantě přiklonila většina trhu.

    celý článek »

    Kdo zaplatí pokutu vyšší než 2 miliardy?

    Pokutu ve výši 2,036 miliardy korun udělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) skupině 7 stavebních firem za kartelové chování při zakázkách. Jejich jména ÚOHS nechtěl uvést. Jedná se o nejvyšší pokutu, která byla úřadem udělena.

    celý článek »

    Summary: Walt Disney

    USA:Mediální gigant Walt Disney, který v srpnu odstartoval výprodej mediálních titulů, se prozatím vyhnul osudu konkurentů jako Time Warner nebo 21st Century Fox, když si překvapivě dobře vedly kabelové sítě, které byly v létě na čele s ESPN zdrojem obav.

    celý článek »

    ČEZ – Prognóza výsledků za 3Q15

    ČEZ zveřejní svá čísla za 3Q15 v úterý 10. listopadu. Tržby by v celém roce 2015 měly proti roku 2014 poklesnout, kvůli meziročně nižší realizované ceně elektřiny (39.

    celý článek »

    Sumár dňa: 6.11.2015

    Záver tohto týždňa tak ako každý prvý piatok v mesiaci patril dátam z US trhu práce, ktoré na trhu opäť spôsobili zvýšenú volatilitu. Išlo najmä o pozorne sledované dáta non-farm payrolls, ktoré zaznamenávajú zmenu počtu pracovných miest v USA....

    celý článek »

    Intervence ČNB do konce roku 2016?

    Autor: Bc. Petr Matějek Ve čtvrtek proběhla tisková konference České národní banky s jejím guvernérem, Miroslavem Singerem. Kromě nové makroekonomické prognózy pro Českou republiku a zahraničí do roku 2017, se vyjádřil i k pokračování intervencí na...

    celý článek »

    Návrat stříbrného pádu

    Cena stříbra v říjnu mířila vzhůru v rámci největšího měsíčního růstu od letošního ledna. Sérií zisků však nakonec nepřerušilo nic jiného než americký Fed.

    celý článek »

    Frekvencí pro 5G sítě se nedostává, USA žádají přerozdělení

    Drony, roboti a další „bezpilotní“ zařízení mají urychlit globální rozvoj vysokorychlostních mobilních sítí, označovaných jako „5G“. USA ale žádají, aby se přijala globální dohoda mezi státy, která by vyřešila přerozdělení části rádiového spektra, kterého se pro řízení bezpilotních zařízení nedostává.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 06.11.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.11.Změna6.11. Americký dolar USD 1 24.8530 +0.15%24.8920...

    celý článek »

    Vlastníci špičkových nemovitostí otálejí s prodejem

    I když se rušené německé otevřené podílové fondy musejí zbavit svých portfolií do roku 2017, velká poptávka investorů je k rychlým transakcím nenutí... Popsaný proces se týká rovněž České republiky, kde německé otevřené podílové fondy vlastnily...

    celý článek »

    Zlato: zaměstnanost klíčová pro příští týdny

    Aktuálně: Zlato dnes roste 0,2 % d/d na 1106 USD za trojskou unci. Trh dnes vykazuje minimální změny, čeká totiž na zaměstnanost USA (období srpen říjen) ve 14.30 SEČ. Předpokládá se obnovení solidního růstu zaměstnanosti a stagnaci míry...

    celý článek »

    USA: Zaměstnanost má opět růst solidně

    14.30 SEČ - USA: Počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělství (10 2015): Očekávání: 180 000 Předchozí: 142 000 14.30 SEČ - USA: Míra nezaměstnanosti (10 2015):Očekávání: 5,1% Předchozí: 5,1 % Data by podle trhu měla potvrdit návrat k...

    celý článek »

    Lež má krátké nohy

    Ve chvíli, kdy se už už zdálo, že atmosféra zjitřená falšováním měření emisí NO2 při homolagaci dieselových vozů VW se začíná uklidňovat a automobilka i zainteresovaná veřejnost začínají klidněji dýchat, vynořila se nová Jobova zpráva, která znovu oslabila cenu akcií VW i důvěru trhů ve schopnost firmy vypořádat se promptně a srdnatě s příčinami i důsledky ostudného přešlapu.

    celý článek »

    Název ETF vždy neodpovídá složení jeho portfolia

    Jméno nedělá ETF, vždy se podrobně zajímejte, do jakých aktiv fond investuje. Jednoduše řečeno, investoři by nikdy neměli soudit ETF podle „obalu“. Pro většinu fondů platí, že jejich název nám dává většinu příslušných údajů.

    celý článek »

    Luxusní Richemont možná čeká kvůli prohlubujícímu se propadu poptávky krušné 2H; Akcie -8 %

    Švýcarský luxusní holding Richemont dnes zveřejnil výsledky za první polovinu finančního roku do 30. září. Výrobce luxusních šperků Cartier nebo hodinek Vacheron Constantin ve sledovaném období hospodařil s provozním ziskem, který sice stoupl o 6 procent na 1,39 miliardy eur, zaostal ale za očekáváním analytiků na úrovni 1,45 miliardy eur.

    celý článek »

    ČR - Zahraniční obchod s vysokým přebytkem

    Zatímco čísla z průmyslu a ze stavebnictví příliš nenadchla, zahraniční obchod se vypjal k velmi slušnému přebytku. Byl sice o něco nižší než v loňském roce, ale vzhledem na rostoucí domácí poptávku nabalující na sebe dovozy, jde o velmi příjemný výsledek.

    celý článek »

    ČR - Zahraniční obchod s vysokým přebytkem

    Zatímco čísla z průmyslu a ze stavebnictví příliš nenadchla, zahraniční obchod se vypjal k velmi slušnému přebytku. Byl sice o něco nižší než v loňském roce, ale vzhledem na rostoucí domácí poptávku nabalující na sebe dovozy, jde o velmi příjemný výs...

    celý článek »

    Co bude s korunou po ČNB?

    ČNB včera nevyslala úplně jasný signál, a to se může koruně líbit. Značná část trhu počítala s tím, že centrální banka v dohledné době natáhne závazek intervenovat. A to se skutečně stalo, nicméně závazek tentokrát není tak pevný.

    celý článek »

    ČR - Stavebnictví v režii rekonstukcí

    Na jedné straně silné zakázky inženýrského stavitelství financované z fondů EU, na straně druhé klesající pozemní stavitelství. To je už několik měsíců za sebou charakteristický obrázek českého stavebnictví.

    celý článek »

    ČR - Stavebnictví v režii rekonstukcí

    Na jedné straně silné zakázky inženýrského stavitelství financované z fondů EU, na straně druhé klesající pozemní stavitelství. To je už několik měsíců za sebou charakteristický obrázek českého stavebnictví.

    celý článek »

    Americký trh práce hýbe asijskými akciemi

    Americký Bureau of Labor Statistics (BLS) dnes zveřejní, jak je na tom tamní trh práce. Asijskými akciemi hnula pozitivní očekávání. Dnes v odpoledních hodinách přijde ze Spojených států zpráva úřadu Bureau of Labor Statistics o vývoji zaměstnanosti.

    celý článek »

    ČR - Dočasně oslabený průmysl

    Zdaleka ne tak špatné, jak na první pohled vypadají, jsou zářijové výsledky českého průmyslu. Samotný téměř neviditelný růst o 0,6 % (po očištění o vliv menšího počtu pracovních dnů +3,1 %) by mohl vyvolávat otázku, zda již tomuto našemu nejsilnějšímu odvětví náhodou nedochází dech.

    celý článek »

    ČR - Dočasně oslabený průmysl

    Zdaleka ne tak špatné, jak na první pohled vypadají, jsou zářijové výsledky českého průmyslu. Samotný téměř neviditelný růst o 0,6 % (po očištění o vliv menšího počtu pracovních dnů +3,1 %) by mohl vyvolávat otázku, zda již tomuto našemu nejsilnějšímu ...

    celý článek »

    Stavebnictví - září 2015

    Stavební produkce v září 2015 vzrostla meziročně reálně o 2,4 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,4 % stavebních povolení více a orientační hodnota těchto povolení vzrostla o 15,0 %. Bylo zahájeno meziročně o 6,3 % bytů více. Dokončeno bylo o 6,7.

    celý článek »

    Průmysl - září 2015

    Průmyslová produkce v září meziročně vzrostla reálně o 0,6 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů vzrostla o 3,1 %. Ve srovnání s předchozím měsícem byla po vyloučení sezónních vlivů vyšší o 2,6 %. Hodnota nových zakázek meziročně vzrostla o...

    celý článek »

    Zahraniční obchod - září 2015

    Podle předběžných údajů skončila v září bilance zahraničního obchodu v národním pojetí v běžných cenách přebytkem 19,0 mld. Kč, který byl meziročně o 0,1 mld. Kč nižší. Příznivý vliv na celkovou bilanci v národním pojetí mělo především snížení...

    celý článek »

    Pojišťovně Allianz klesl čtvrtletní zisk o 15 procent

    Největší evropské pojišťovně Allianz ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o 15 procent na zhruba 1,4 miliardy eur. Firmě, která vlastní rovněž investiční společnost PIMCO, uškodil odliv peněz ve správě aktiv a také nižší výběr z pojistného.

    celý článek »

    Pojišťovně Allianz klesl čtvrtletní zisk o 15 procent

    Největší evropské pojišťovně Allianz ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o 15 procent na zhruba 1,4 miliardy eur. Firmě, která vlastní rovněž investiční společnost PIMCO, uškodil odliv peněz ve správě aktiv a také nižší výběr z pojistného.

    celý článek »

    Páteční obchodování na červené nule

    Prahu ve čtvrtek do červených čísel stáhly akcie Komerční banky a ČEZu. Pražská burza tak ukončila včerejší obchodní seanci při podprůměrném objemu obchodů 0,481 miliardy korun se ztrátou.

    celý článek »

    Kofola jde na burzu!

    Skupina Kofola dnes oficiálně oznámila svůj záměr učinit veřejnou nabídku akcií v České republice, na Slovensku a v Polsku. Pokud bude záměr naplněn, skupina v prosinci tohoto roku nabídne akcie jak institucionálním investorům, tak široké veřejnosti.

    celý článek »

    Kofola jde na burzu!

    Skupina Kofola dnes oficiálně oznámila svůj záměr učinit veřejnou nabídku akcií v České republice, na Slovensku a v Polsku. Pokud bude záměr naplněn, skupina v prosinci tohoto roku nabídne akcie jak institucionálním investorům, tak široké veřejnosti.

    celý článek »

    Výsledky Erste Bank za 3Q15

    Společnost Erste Bank dnes před otevřením trhu zveřejnila své hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí (a současně prvních devět měsíců letošního roku).

    celý článek »

    Koruna dnes na jednání ČNB nereagovala

    Koruna se vůči euru dnes držela na silných úrovních kolem 27,06 CZK/EUR. Kurz české měny nechal bez povšimnutí i dnešní výsledky měnového zasedání bankovní rady ČNB, na kterém guvernér představil poslední letošní prognózu.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 6.11.2015

    Trh čaká na NFP Euro včera oproti doláru intradenne pokleslo na nové 77-dňové minimá, no slabšie dáta z US poslali nakoniec pár EURUSD mierne vyššie. Slabšie totiž skončili týždenné žiadosti o podporu v nezamestnanosti ako aj výsledok mzdových...

    celý článek »

    Bitcoin dosáhl nového letošního maxima

    Vývoj kryptoměny bitcoin připomíná jízdu na horské dráze. Jednou je dole, jednou nahoře. Tato zajímavá kryptoměna zažívá prudké poklesy a růsty své hodnoty, resp. směnného kurzu vůči americkému dolaru. Současná situace na trhu vypadá však pro...

    celý článek »

    Hrozí Británii blackout?

    Nadcházející zimu bude Velká Británie disponovat nejmenší rezervou dodávek elektřiny za poslední dekádu. Blackout však prý nehrozí. Kombinace nízkého výkonu větrných elektráren a neplánovaných odstávek některých jiných elektráren ve Velké Británii...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »